Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE! cz.III - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 13:18   #2221
martolina1982
Zakorzenienie

Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!

mówi się o tym atopowe zapalnie skóry. charakteryzuje sie wlasnie suchymi, swedzącymi placami w zgieciach. nasila się zimą. poczytaj o tym.

aktualnie L. też to ma i z teo co wiem na poczatek warto zmienić srodki myjace na emolienty, a takze smarowac placki linomagiem. u nas jest duza poprawa po nim.

04.05.2017 start!
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:28   #2222
insane_p
Zadomowienie

Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!

Cytat:
Napisane przez HaGie Pokaż wiadomość
Hej, ja już chyba wróciłam do żywych
Mam jeszcze lekką gorączkę, 37,2, ale już jest w miarę ok

Przyszło mi dziś to urządzenie do mierzenia poziomu tłuszczu w organizmie. I cholera okazało się, że mam 35,9% Szkoda, że tego nie można wytopić, np. na solarium

Mam pytanie do mam Mojej córce pojawiły się takie czerwone placki (i mówi, że ją swędzi) na tych zgięciach z tyłu za kolanami i na zgięciach przy łokciach. Ma któraś z Was pojęcie, co to i od czego to może być Od razu tylko powiem, że nie zmieniłam proszku do prania ani płynu i raczej nie jadła nic nowego/podejrzanego, co mogłoby ją uczulic... Przepraszam, wiem, że to nie ten wątek, ale może któraś mi coś podpowie
cieszę się, że temperatura już mniejsza

a tłuszczyk spalimy niestety nie da się wytopić na solarium, tylko ciężko ćwicząc

co do "wysypki" też tak miałam jako dziecko - ja akurat jak zjadłam dużo pomarańczy lub mandarynek to mnie wysypywało na zgięciach łokci i kolan. Mama smarowała maścią ze sterydami. Także raczej alergia na coś...
Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
mówi się o tym atopowe zapalnie skóry. charakteryzuje sie wlasnie suchymi, swedzącymi placami w zgieciach. nasila się zimą. poczytaj o tym.

aktualnie L. też to ma i z teo co wiem na poczatek warto zmienić srodki myjace na emolienty, a takze smarowac placki linomagiem. u nas jest duza poprawa po nim.
no, pewnie fachowo tak się to nazywa

eh, pokłóciliśmy się z TŻtem przez telefon znowu o jakąś pierdołę

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:29   #2223
HaGie
Zadomowienie

Dzięki Martusia
Wiesz, ja też myślałam, że to będzie AZS, bo jak moja córka była malutka, to podejrzewali to u niej, ale jakoś samo przeszło... na początku nie samo, bo dostała nawet maść sterydową. Ja ją bardzo długo kąpałam w emolientach, kilka miesięcy temu przestałam, ale chyba wrócę do Oilatum a w ten linomag muszę się w Polskiej aptece chyba zaopatrzyć. Wieczorem kupię jej krem Oilatum, może pomoże Straszne to, pod jednym kolanem to aż do krwi rozdrapała.

99-->96
-->66
HaGie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:34   #2224
martolina1982
Zakorzenienie

bo to bardzo swedzi a tam sie poci wiec tym bardziej.

kochana nie musi byc linomag, wszystko co natlusci. czytałam na wet ze oliwa z oliwek sie nadaje. i poczytaj bo to jak insani pisze duzo zalezy od diety. zima zimą i płyny do kapania, ale to co je też ma duze znaczenie.

04.05.2017 start!
Stary 2014-01-22, 13:43   #2225
nadalka
Zakorzenienie

Insane dzieki

Hagie, a grzejecie w domu?
Stary 2014-01-22, 13:55   #2226
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
bo to bardzo swedzi a tam sie poci wiec tym bardziej.

kochana nie musi byc linomag, wszystko co natlusci. czytałam na wet ze oliwa z oliwek sie nadaje. i poczytaj bo to jak insani pisze duzo zalezy od diety. zima zimą i płyny do kapania, ale to co je też ma duze znaczenie.

Ale ona raczej ostatnio nie jadła nic innego niz zazwyczaj, sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Insane dzieki

Hagie, a grzejecie w domu?

Tak Nadalka, grzejemy

99-->96
-->66
Stary 2014-01-22, 13:57   #2227
martolina1982
Zakorzenienie

to jest jeden z czynników, suche powietrze w domu. załatw nawilżacz powietrza.

04.05.2017 start!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 14:05   #2228
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
to jest jeden z czynników, suche powietrze w domu. załatw nawilżacz powietrza.

Mam taki nawilżacz, ale tylko u córki w pokoju, nie mam niestety w każdym pomieszczeniu w domu Włączam go właśnie zimą, w nocy, kiedy jest włączone ogrzewanie

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Wiecie, tak sobie teraz o tym czytam i często podają, że pomidory mogą być "zapalnikiem" i to by mogło nawet pasować, bo tak na co dzień moje dziecko praktycznie nie jada pomidorów, a w poniedziałek było spagetti na obiad i dodałam puszkę pomidorów...może po tym, ale z drugiej strony tyle razy jadła zupę pomidorową i nie było takiej reakcji

99-->96
-->66
Stary 2014-01-22, 14:26   #2229
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie, tak sobie teraz o tym czytam i często podają, że pomidory mogą być "zapalnikiem" i to by mogło nawet pasować, bo tak na co dzień moje dziecko praktycznie nie jada pomidorów, a w poniedziałek było spagetti na obiad i dodałam puszkę pomidorów...może po tym, ale z drugiej strony tyle razy jadła zupę pomidorową i nie było takiej reakcji
hmm, to dziwne, gdyby zupa pomidorowa nie uczulała, a spaghetii tak. Ale do zupy tez dodajesz pomidory w puszce? Te same?

-13,0 kg
18,4 kg to go.
Stary 2014-01-22, 14:36   #2230
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
hmm, to dziwne, gdyby zupa pomidorowa nie uczulała, a spaghetii tak. Ale do zupy tez dodajesz pomidory w puszce? Te same?
tak te same

99-->96
-->66
Stary 2014-01-22, 14:40   #2231
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do mam Mojej córce pojawiły się takie czerwone placki (i mówi, że ją swędzi) na tych zgięciach z tyłu za kolanami i na zgięciach przy łokciach. Ma któraś z Was pojęcie, co to i od czego to może być Od razu tylko powiem, że nie zmieniłam proszku do prania ani płynu i raczej nie jadła nic nowego/podejrzanego, co mogłoby ją uczulic... Przepraszam, wiem, że to nie ten wątek, ale może któraś mi coś podpowie
Może też być od nabiału.

Cytat:
Dzięki Martusia
Wiesz, ja też myślałam, że to będzie AZS, bo jak moja córka była malutka, to podejrzewali to u niej, ale jakoś samo przeszło... na początku nie samo, bo dostała nawet maść sterydową. Ja ją bardzo długo kąpałam w emolientach, kilka miesięcy temu przestałam, ale chyba wrócę do Oilatum a w ten linomag muszę się w Polskiej aptece chyba zaopatrzyć. Wieczorem kupię jej krem Oilatum, może pomoże Straszne to, pod jednym kolanem to aż do krwi rozdrapała.
Proponuję aby popatrzała za dobrym emolientem. Proszę oto pięknie rozpisane, zanalizowane przeróżne specyfiki. http://www.srokao.pl/2012/02/analiza...emolienty.html
Można wejść w lekki szok, po tym jak się przeczyta co jest w tych "polecanych". Sam syf. Także jak będziesz kupowała to kup coś na prawdę o dobrym składzie.
W ogóle ta strona jest świetna, są składy wielu pielęgnacyjnych rzeczy. Po zapoznaniu się z tym kupuję już tylko wybrane.
Stary 2014-01-22, 14:48   #2232
nadalka
Zakorzenienie

moja od grzania ma suche poliki.
a ręce i nogi smarowałam maścią z wit. a

mój obiadek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 666.jpg (100,7 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-01-22, 17:04   #2233
martolina1982
Zakorzenienie

ja już w domu

fajna ta strona tamlin

wiecie co, bo to prawda, że często sie płaci grubą kasę (emolienty są b.drogie biorąc pod uwagę wielkosci tych butelek/tubek) a tak naprawdę zawierają proste składniki, ktore mozna kupic oddzielnie za grosze. ja np. cale niemowlectwo moim dzieciom smarowałam pupę ciekłą parafiną z apteki. poleciła nam to nasza pierwsza starsza taka pediatra. nie żadne sudocremy, ktore przesuszały dupsko czy lecznicze bepantheny (swietny! ale gdy było odparzenie, ale na ładną pupę po co???). i kupowałam butelkę za 2zł a pupa była chroniona jak po najlepszym cudzie farmacji. potem zauwazyłam, ze w emolientach w składzie ciekła parafina jest. oczywiscie wszystko 10 razy droższe.

a wy? macie jakieś perełki za grosik?

ja jeszcze dorzucę maść z wit A (chyba 4zł) i własnie wspomniany dziś linomag. na wiele wiele rzeczy stosowałam i był super.

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2014-01-22 o 17:05
Stary 2014-01-22, 19:18   #2234
creature666
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,
Szlachta wstała o 11 I wszystko w biegu, na szczęście trening(absy Jillian) zaliczony, solarium tyż zaraz jadę na robienie
Odezwę się I doczytam jak wrócę, buźka
Stary 2014-01-22, 19:44   #2235
nadiaaa171
Zakorzenienie

Marta jak tam SB ?? trzymasz ?

.95..89..85..80....75 :... 73.. 71.:..69

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
nadiaaa171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 19:44   #2236
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
a wy? macie jakieś perełki za grosik?

ja jeszcze dorzucę maść z wit A (chyba 4zł) i własnie wspomniany dziś linomag. na wiele wiele rzeczy stosowałam i był super.
Linomag rzeczywiście super, tak samo jak Alantan.
U nas na odparzenia super Clotrimazol pomagał, 2zł a działał cuda.

Skalpel wykonany, ale nastroju nie mam. Przybity dziś dzień jakiś. Na jednym mamusiowym wątku starsza córka jednej dziewczyny dziś miała pogrzeb. Tir wjechał w samochód od tyłu, a maleńka siedziała na tylnej kanapie. Na moim mamusiowym wątku, jedna koleżanka miała dziś pogrzeb swojej przyjaciólki i jej dwóch dzieci. Zginęli w pożarze.
I tak jakoś nastroju nie mam. Co chwilę aż łzy stają w oczach mi.
Nie wyobrażam sobie takiej tragedii.
Stary 2014-01-22, 19:48   #2237
nadalka
Zakorzenienie

Ja też czasem używam clotrimazol na pipuszkę.
Stary 2014-01-22, 19:50   #2238
nadiaaa171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Linomag rzeczywiście super, tak samo jak Alantan.
U nas na odparzenia super Clotrimazol pomagał, 2zł a działał cuda.

Skalpel wykonany, ale nastroju nie mam. Przybity dziś dzień jakiś. Na jednym mamusiowym wątku starsza córka jednej dziewczyny dziś miała pogrzeb. Tir wjechał w samochód od tyłu, a maleńka siedziała na tylnej kanapie. Na moim mamusiowym wątku, jedna koleżanka miała dziś pogrzeb swojej przyjaciólki i jej dwóch dzieci. Zginęli w pożarze.
I tak jakoś nastroju nie mam. Co chwilę aż łzy stają w oczach mi.
Nie wyobrażam sobie takiej tragedii.
Ja na mocne odparzenia uzywałam Tormentiolu, slyszalam rozne opinie o nim ale tylko on mi pomogl.
kiedys Mała miala odparzoną pupe az skora schodziła, probowalam wszystkiego a tormentiol zwalczyl w dwa dni

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

a moj Boze co sie dzieje na tym swiecie
Mi ostatnio Babcia Tz powiedziala zd musze jeszcze przynajmniej jedno dziecko urodzic, bo rozne wypadki sie zdarzaja i nie nalezy sie skupiac na jednym

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
Stary 2014-01-22, 20:29   #2239
martolina1982
Zakorzenienie

bardzo przykre dlatego co by nie było, wszystko się zniesie, przetrzyma, wygrzebie...oby zdrowie było.

tormentiolu podobno nie mozna do jakiegos wieku, ale tez na trudne przypadki stosowałam jak laski troche podrosły. u nas na takie wrecz rany bepanthen maść, tak samo na poranione suty godzina i taka ulga, ze szok.

a clotrimazolum to na odparzenia? ja stosuję na swoje swedziawki myslalam, ze to przeciwgrzybicze.

nadia powiem tak nie jem ziemniaków, makaronu, ryzu, mąk wszelkich, chleba, tłustego...wszystko 0%, zero cukru...ale nie sledze juz tej listy z produktami. jak mam mieszankę warywna nie wybieram marchewki tak w skrócie moja southbeah wyglada. a twoja?

04.05.2017 start!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 20:32   #2240
nadiaaa171
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo przykre dlatego co by nie było, wszystko się zniesie, przetrzyma, wygrzebie...oby zdrowie było.

tormentiolu podobno nie mozna do jakiegos wieku, ale tez na trudne przypadki stosowałam jak laski troche podrosły. u nas na takie wrecz rany bepanthen maść, tak samo na poranione suty godzina i taka ulga, ze szok.

a clotrimazolum to na odparzenia? ja stosuję na swoje swedziawki myslalam, ze to przeciwgrzybicze.

nadia powiem tak nie jem ziemniaków, makaronu, ryzu, mąk wszelkich, chleba, tłustego...wszystko 0%, zero cukru...ale nie sledze juz tej listy z produktami. jak mam mieszankę warywna nie wybieram marchewki tak w skrócie moja southbeah wyglada. a twoja?
ja ostatnio poleglam ale tylko jeden dzien

Stary 2014-01-22, 20:41   #2241
tamlin111
Zakorzenienie

La'Mbria zapomniałam napisać. Jadłam dziś gorzką czekoladę Lindt z orzechami i pomarańczą. Powiem tylko tyle
Stary 2014-01-22, 20:43   #2242
nadiaaa171
Zakorzenienie

http://www.google.pl/imgres?client=m...ed=0CDUQrQMwAA
poszukuję tego lakieru Jakby ktos cos wiedział gdzie moge dostać to prosze o info

Stary 2014-01-22, 20:44   #2243
nadalka
Zakorzenienie

Clotrimazol jest na grzyba ale pomaga przy mega odparzeniach.
Jakiś czas temu mała dostała takich od oryginalnych pampersów i chusteczek to pipcię miała jakby ogniem płonęła. Dopiero ta maść pomogła.

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 20:59   #2244
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
La'Mbria zapomniałam napisać. Jadłam dziś gorzką czekoladę Lindt z orzechami i pomarańczą. Powiem tylko tyle
Ja się przekonałam ostatnio przez tą z Lidla, że chyba będę w ramach kryzysu wcinać taką 70%+ ;D oczywiście max 2 kostki a chyba te kostki mają po 10g w tych gorzkich.

Eh, coś mi dziś nie idzie pisanie. 2 strony naskrobałam, ale 1 to same rysunki ;P Więc nie ma się czym chwalić. A muszę jutro skończyć, bo w piątek oddaję II rozdział! Jeszcze z 5 stron

-13,0 kg
18,4 kg to go.
Stary 2014-01-22, 21:17   #2245
HaGie
Zadomowienie

Insane dasz radę, a tak w ogóle to jak tam z ręką? po tym cięciu nożem?

Tamlin ja staram się o takich tragediach nawet nie czytać, bo później długo nie mogę dojśc do siebie. Straszne

Creature a Ty w nocy paznokcie sobie robisz?

Martolina fajnie, że już w taką rutynę weszłaś z SB, a jakie są wyniki na wadze?

Kupiłam Oilatum. Moje dziecko na szczęście nigdy w życiu nie miało odparzenia. Ja od początku przy każdym przewijaniu stosowałam Sudocrem. Mam chyba gdzieś w domu jeszcze Bepanthen, ale praktycznie go nie używałam, jedynie w momentach, kiedy skończył mi się Sudocrem, a jeszcze nie kupiłam nowego.

Oglądała kiedyś któraś z Was Grę o Tron? Ja zaczęłam wczoraj, bo jak Tż wróciła z pracy, to ja się położyłam i właśnie włączyłam sobie ten serial, bo mi kolega polecił, no i wsiąkłam Chyba dziś nie pójdę spać i będę oglądać do oporu. Kurde to mnie utwierdza w przekonaniu, że mam osobowość nałogowca i niestety widać to w kwestii jedzenia

99-->96
-->66
Stary 2014-01-22, 21:49   #2246
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
Insane dasz radę, a tak w ogóle to jak tam z ręką? po tym cięciu nożem?

Oglądała kiedyś któraś z Was Grę o Tron? Ja zaczęłam wczoraj, bo jak Tż wróciła z pracy, to ja się położyłam i właśnie włączyłam sobie ten serial, bo mi kolega polecił, no i wsiąkłam Chyba dziś nie pójdę spać i będę oglądać do oporu. Kurde to mnie utwierdza w przekonaniu, że mam osobowość nałogowca i niestety widać to w kwestii jedzenia
Ręka się goi tak śmiesznie się zrasta z obu stron, a w środku jeszcze rana Jeszcze nie mogę za mocno rozszerzać, ale na klawiaturze da się pisać. Dzięki, że pytasz

Widziałam wszystkie odcinki Gry o Tron, które dotychczas wyszły Baaaardzo wciąga

Lecę spać, a od jutra liczę na wenę i walnę te kilka stron jeszcze przed ćwiczeniami

-13,0 kg
18,4 kg to go.
Stary 2014-01-22, 22:17   #2247
nadiaaa171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
Ręka się goi tak śmiesznie się zrasta z obu stron, a w środku jeszcze rana Jeszcze nie mogę za mocno rozszerzać, ale na klawiaturze da się pisać. Dzięki, że pytasz

Widziałam wszystkie odcinki Gry o Tron, które dotychczas wyszły Baaaardzo wciąga

Lecę spać, a od jutra liczę na wenę i walnę te kilka stron jeszcze przed ćwiczeniami
o czym ta gra o tron

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 22:36   #2248
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
nicki nie jesz źle z tego co piszesz. moze nie southbitchowo idealnie, ale ok. może poza pizzą, ale skoro to był jedeny konkret tego dnia to też myślę w kiszkach przepadł bez wieści bedzie spadek, mówię ci to! a historie z objuczona niczym osioł mamą znam, skadś znam...
Nie jest źle, ale moją dietą już SB nie można nazwać... za dużo owoców, za mało białka. Ale stwierdziłam , że nie będę się katować aż tak i odmawiać sobie tego co najbardziej uwielbiam, przecież na diecie muszę być całe życie, a nie zaraz rzucić się na jedzenie..

Dzisiaj wgóle byłam grzeczna, jak obiecałam. Ostatnio szejkuje sobie i rano robie jakieś koktajle na wodzie z owocami, jutro planuje zrobić banana ze szpinakiem, w necie zachwalają (zdrowotnie) i podobno tego szpinakowego smaku tak nie czuć bo banan zabija, ale zobaczymy.

Pooglądałam te metamorfozy i jestem pod wielkim wrażeniem, tym razem facetów. Bo babka wiadomo schudnie, może włosy przefarbować, ubrać się w szpilki i machnąć taki makijaż że nikt jej nie pozna, tymbardziej jak na codzień np. się nie maluje. A tu faceci po metamorfozie tylko inaczej ubrani, a wyglądają tysiąc razy lepiej. Przykre to że wielu ludzi robi sobie krzywdę na życzenie, mam świadomość że ja w jakimś stopniu też do nich należę..

Nadalka, to w poniedziałek heja do bajkolandu tylko muszę męża zapytać czy nie pracuje bo jak coś psa będzie niańczył No i mam pomysł na kolejny biznes u nas:P chodź jak już się wylaszczymy to założymy fitness klub, będziemy osobistymi trenerkami, a nasze sukcesy po 5okg na minusie będą nam dobrą reklame robiły:P a przy okazji będziemy ćwiczyć to nie przytyjemy

a co do biedronki to jak mam kase to idę do "swojej" czyli na ul. wilanowskiej bo mam bliżej, a jak nie mam kasy to do "Twojej" bo tam bankomat jest.

Edytowane przez nicki86
Czas edycji: 2014-01-22 o 22:40
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 06:05   #2249
nadalka
Zakorzenienie

ooooo Nicki dobry pomysł Nasze przemiany to dobra reklama
Ty wychodzisz z małą na dwór jak jest tak zimno?

Ja grę o tron nie oglądałam , ale wolałabym książki, ale są tak potwornie drogie że trzeba na raty kupować.
Stary 2014-01-23, 06:43   #2250
martolina1982
Zakorzenienie

hej co tak nam forum oklapło?

u mnie dziś rano -18 dzieki bogu samochód odpalił, ale wszystko trzeszczało.

w biedronce są pyszne pomarańcze deserwe 1,89/kg.

04.05.2017 start!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości