|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. |
|
8 | 14,81% |
| Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. |
|
7 | 12,96% |
| Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. |
|
13 | 24,07% |
| Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. |
|
8 | 14,81% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. |
|
18 | 33,33% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:32 ---------- Cytat:
![]() Mój w kwestii prezentów jest niezastąpiony. Nigdy mu nie przypominam i zawsze wymyśli cos extra. Tylko narzeka ze nie mam przebitych uszu bo innej biżuterii nie noszę prawie wiec chociaz kolczyki by mi kupił a tak to musi myślec ale jeśli chodzi o prezenty dla innych to nigdy nie pamięta i mu sie nie chce wiec zostaje to w moich rękach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:37 ---------- Cytat:
A ze spaniem mam to samo - codziennie obiecuje ze wcześniej pójdę i nigdy mi nie wychodzi.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2522 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,
Dobrze, że o tym napisałaś, bo jakoś kompletnie mi to z głowy wyleciało, a póki TŻ w domu to go pogonie.
Cytat:
Mina TŻ bezcenna i nie do zapomnienia. Następnego dnia mieliśmy skoczyć do spa na masaże i relaks (wszystko wcześniej załatwiłam i go poinformował łam), ale mój chłop tak zachlał pale, że całą drogę go mulilo i co chwila musiałam się zatrzymywać. Jak dojechalismy na miejsce to się nawet wytoczyć z auta nie dał rady Wróciliśmy więc do domu, a on miał jakieś zatrucie alloholowe i przez dwa dni ledwo żył i nie kontaktował. Nasze spa szlak trafił. Obiecał, że to wynagrodzi i w innym terminie pojedziemy. Tiaaaaa jasne, nadal się nie doczekałam a minęły ponad 3 lata Ok Szymonek zasnął, to i ja idę jeszcze trochę pospać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa za kreatywność ![]() A z pijanego tz i tak sie uśmiałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
dawno mnie tu o tej godzinie nie było
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
To źle czy dobrze?
Bo pora mówi że źle, ale Twoje emoty wygladają na szczęśliwe ![]() Zabieram się za drugi odcinek serialu nowo odkrytego przez mojego TZ - True Detective. Zapowiada się ciekawie, więc jak ktoś lubi mroczne seriale to polecam (i gra tam matthew mcconaughey )
|
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
To i tak nieźle,ja to mogę co dwie godziny być
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy dzisiaj była pełnia jakaś albo cóś? Tz i Nina swirowsli w nocy z koszmarami
Młoda dostała kaszkę na kolację więc dospala do 6 30 ale wstawałam o 2, 3 i 4 dać jej smoczek bo chyba coś snila i buczała. Ale tylko wsadziłam korek, od razu cisza i szłam spać. A tztowi śniło się że czarownica chciała nam dziecko porwać latała na miotle w koło domu i próbowała dostać się do środka. To chyba efekt gry w silent hill JA cieszę się że miło się mnie czyta ale zawsze jak tak piszecie to się zastanawiam dlaczego mój polonista w liceum był przeciwnego zdania w klasie maturalnej miałam same 4 i 5 na świadectwie a nawet 6 z anglika, a z polskiego piękny dopuszczający tak się nie lubilismy, że na złość jemu zdałam maturę z polaka na ponad 80% ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
jajuż sama nie wiem czy się cieszyc czy płakać?
![]() Wiedziałam,że noc będzie przypominała pielgrzymke ;]
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
hejho
tz poszedl do pracy. jest jakis przygaszony popoludniu mial isc na silownie ale mowi ze czuje sie jak flak i nie chce isc odkad zmienil prace malo cwiczy i mi go zal bo to byla najwieksza.radosc jego zycia. odkrylam czemu Maciej budzi sie w nocy jak szalony wilgotnoscpowietrza 30% poprzedniej nocy bylo 40 to spal jako tako a dzis budzil sie co dwie godziny chcialam przetestowac czu chodzi o cyc czy nie i dalam mu herbatke jak jej nienawidzi to wytrabila 100ml w jakas minute żłopał jak oszalaly musze cos zrobic z powietrzem, bo ja tez mam gardlo jakies dziwne od tej suchoty co do prezentow to ja.sie nawet nie wypowiadam bo musialabym tz za jaja powiesic ze zlosci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna, przynajmniej masz okazje przywitać wszystkich na forum jako pierwsza - widzisz? wszystko ma swoje dobre strony
![]() Nena, widać twój polonista był ponurakiem i przeszkadzało mu Twoje poczucie humoru ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obejrzelismy z tz 6sezonow dextera i chcemy sobie przerwe zrobic bo juz nas troche zmeczyl po dexterze zapragnelam mieszkac w miami ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem się wbić w rozmowę.
Powiem tylko, że Zuzinka skończyła wczoraj o 23:12 pierwsze 3 miesiące życia! A dziś jest rocznica jej powstania Hihi, rok temu byliśmy w Londynie A jutro mija nam z Tżem 6 lat odkąd jesteśmy razem... Same okazje do świętowania! Dziś przyjeżdża moja mama, nie mogę się doczekać, moze uda mi się choć na chwilę wyrwać z domu albo posprzątać porządnie... Chwila = 2 godziny bo inaczej będzie syrena, Zuzka się znowu zrobiła mega przylepką i się od cycusia nie może oderwać. Również w nocy... Wyobraźcie sobie spanie w trójkę na 120 cm szerokości. Ledwo żyję, mój kręgosłup ma dość. W dodatku młoda co chwilę przysypia a potem budzi się z płaczem... Więc ja śpię z piersią na wierzchu, jak Zuzka czuje jej bliskość to jest jakaś spokojniejsza........... Trzymajcie się
|
#2533 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja,dzień dobry!
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatni sezon dextera jest męczący nudny i w ogóle juz czekałam żeby sie skończył.. No i zakończenie mi sie nie podobało. Za to breaking bad jest super i miał co prawda kryzys w niektórych odcinkach ale ostatni sezon rozwala na łopatki i fajnie sie kończy.A ten dzisiejszy serial spoko. Dopiero sie rozkręca no i wyszły dopiero 2 odcinki wiec z niecierpliwością cZekam na następny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
rzeczywiście dużo do świętowania!I życzę odpoczynku bo wyglada na to ze Zuzia wymaga dużo uwagi - to na pewno chwilowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() Dziś mi sie uda i idę spac przed północą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
to chyba po prostu jej prawdziwa twarz. Kilka nocek w życiu przespała ładnie bo po 6-7h, ale standardem są pobudki co 2-3 godziny. Na początku tego tygodnia miałam kryzys, bo od jej czwartkowego szczepienia była masakra i z domu się ruszyłam na godzinę do poniedziałku włącznie. I już świrowałam w czterech ścianach... Na szczęście dziś mama mnie trochę odciąży, bo tak to całymi dniami jestem z Zuzką sama, więc dołączam do tej paczki "samodzielnych" mamuś. Psychicznie nie wyrabiałam, od przedwczoraj żyłam już myślą o przyjeździe mamy. Kocham tę moją Zuzkę niesamowicie i mogę ją tulić cały dzień i na rękach nosić. Tylko czemu ona tak się boi swojego łóżeczka? Jak się w nim budzi noca to jest płacz ze strachu, tak to brzmi, takie piski dopóki jej stamtąd nie zabierzemy... A było tak dobrze, pięknie zasypiała i nie budziła się po odłożeniu...
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
hej
tak mnie boli głowa, że aż mi niedobrze
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno jest pewne - kiedyś to minie i mam nadzieje ze juz niedługo dadzą wam odpocząć wasze maluchy. Dobrze ze mama przyjeżdża Ci pomoc. Pola jest aniołkiem ale jak moja mama tu była to tez zawsze mogłam sama gdzieś choć na chwile wyskoczyć albo w domu pobyć jak one poszły na spacer a teraz tylko ja i Pola 24 h na dobę no czasem tz sie nią zajmie ale tez rzadko bo wiadomo - pracuje.Co do łóżeczka nie doradze bo nie ma pojęcia skąd taki strach.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pipa nie lubiła grupy z mojej klasy tylko faworyzowala ta druga. Byliśmy połączeni ze względu na poziomy. Baba wyglada jak laleczka czaki do tego mieszka na moim osiedlu no i tak leciałam u niej na dopustach a matura zdana na 90 i 95% ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, serio idę spac wreszcie bo w końcu sie nie wyrobie przed północą jak tak dalej pójdzie..
Nie skrobcie za dużo cobym dała radę nadrobić rano ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja też lubie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idę na śniadanie. |
|||||
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ciężkiego i męczącego poranka nie miałam od dnia porodu chyba.
Młody wstał o 4.30 i ani myśli spac, o 7 rano włączył syrenę i tak sobie marudzi. Kończy dzisiaj 13 tygodni, czy to skok ?? ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- boja ja też w okresie wzmożonego stresu nie jem i zawsze chudne w takich sytuacjach.
|
#2542 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam pierwszą cześć i póki co tyle, bo idziemy niedługo na szczepienie. Trzeci czwartek z rzędu, ale dziś ewentualnie tylko rotawirusy zostały. Chodzę z dziećmi sama na szczepienia i przy pierwszym synu wcale mnie to nie ruszało, ale Miłek tak przeraźliwie płacze przy ukłuciach, że nie wiem jak go uspokoić
![]() O nocy to w ogóle nie pisze, bo to by była za długa historia, tyle razy wstajemy ![]() I nie wiem czy to skok czy co, ale Miłek jest straszna maruda, ciągle na rączkach i śpi w dzień ok. 2 h w 4-5 częściach. Cytat:
![]() a co do glutenu to dziwne podejście, aż zapytam dziś z ciekawości naszego lekarza, ale i tak planuje jak mały skończy 5 miesięcy Cytat:
jest dość twarde i sztywne, mój syn w tym zaczął jeść jak miał ok. 8 miesięcy przy czym miałam taką wkładkę miękką od krzesełka z ikei. Regulacja oparcia była w tym naszym minimalna, tacka zamontowana śrubami na stałe. Jak nie planujesz go przenosić czy przesuwać po mieszkaniu to ok, u nas zawsze było w jednym miejscu, czyściło mi się całkiem dobrze. Ogólnie mój syn lubił to krzesełko i jadł w nim do dwóch lat. Zależy co się komu podoba, ja teraz kupię na pewno inne.Cytat:
za trzy miesiące Jasia i za wszystkie dobre wieści u alergologaCytat:
starszy miał tak samo i ma do teraz a jest zdrowy, więc chyba taka ich uroda Cytat:
uwielbiam te chrupki ![]() ale mam postanowienie nie jeść takich rzeczy Cytat:
![]() kąpie młodszego, idę do pokoju go karmić i po karmieniu usypiam, a w tym czasie mąż daje starszemu kolację, chwilę się jeszcze z nim bawi i idzie go myć, jak przychodzą do pokoju to młody już śpi ale jakbym była sama przy usypianiu to nie byłoby tak łatwo ![]() Cytat:
![]() w tym roku na urodziny planuję jakąś imprezę zrobić w domu pierwszy raz, ale co z tego wyjdzie to nie wiem, bo ze 2 tyg. wczesniej będą chrzciny tez w domu, więc czy mi sie będzie chciało ![]() Sporo z Was pisało o słabym przybieraniu, u nas też jest kiepsko, wcześniej w 3 tyg. 330g, a ostatnio w tydzień tylko 60 g ale lekarz nic nie mówi, nie kazał na pewno jeszcze rozszerzać diety. Porobiliśmy badania i jest ok, u nas na pewno się przyczyniły 2 miesiące jakiś infekcji non stop. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-01-23 o 08:48 |
|||||||
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ powie, że znów wymyślam i tłumaczę wszystko skokiem :P
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
kasiunia Pewnie gdybym nie miała innego wyjścia,to samo by się to jakoś rozwiązało
W sumie zaraz po przeprowadzce byłam przekonana,że Maja nie będzie chciała spać sama w pokoju,bo nie dość,że zmienilismy jej łóżko,to jeszcze mamy obok nie ma Na szczęście mam dzielnego dzieciaczka i nie muszę się tym martwić. Ogólnie jest dobrze,tylko marzę,żeby spała całą noc,a nie że się budzi i przychodzi po mnie ![]() Jak Tż ma wolne,to śpi z Julką,a ja wtedy z Mają- to są moje najlepsze noce,bo młoda wcale się nie budzi ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- misia Olej go sikiem prostym :P
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
CZarna kiedy lecicie do PL ?
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
Hej!u nas noc tez tragiczna:-( pobudki w niezliczonej ilości, 2 godziny to maks
![]() myslalam ze nie zwloke sie z lozka ale na szczepienie trzeba isc :boisie: |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
misia Po 5 lipca,bo chcę dopiero po zakończonej sesji
Tż chce jechać samochodem, także będzie mega ciekawie ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- A Wy?
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
obudziłam Mikiego roletami
a ten od razu zaciesz no i od jakiegoś czasu jego ulubioną zabawą jest zdejmowanie skarpetek
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
30 kwietnia do 14 maja, ale lecimy samolotem. W tym czasie mamy wesele i komunię.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

otworzyłam przy jim jego prezent żeby sobie powąchał jaki elegancki kołowrotek z multiplikatorem by dostał a 27 grudnia oddałam go do sklepu. No i od tamtej pory są prezenty. Ale i tak mnie wkurza tekstami: we wtorek jafe ci po prezent, jutro jade ci po prezent, byłem ci po prezent.... nie wiem czy laurki oczekuje czy medalu.
albo: kupie ci mikser kenwooda, mate do masażu, spa, karte podarunkowa do haemki na trylion koron... a jak przyjdzie co do czego to dostaje zawsze biżuterię, zawsze 

dzielna jestes z ta dieta ale super ze sie oplacalo i powodzenia w rozszerzaniu 
Mala mi sie cos zbuntowala i w ciagu dnia oprocz spaceru spi na rekach a jak tylko ja odloze to koniec spania i wyspana. Po kapieli i jedzonku zasypia ladnie.
Wróciliśmy więc do domu, a on miał jakieś zatrucie alloholowe i przez dwa dni ledwo żył i nie kontaktował. Nasze spa szlak trafił. Obiecał, że to wynagrodzi i w innym terminie pojedziemy. Tiaaaaa jasne, nadal się nie doczekałam a minęły ponad 3 lata
i buczała. Ale tylko wsadziłam korek, od razu cisza i szłam spać. A tztowi śniło się że czarownica chciała nam dziecko porwać

[/RIGHT]

stwierdzila,ze jest to za male dziecko