|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
![]() Dziewczyny, ale sobie narobiłam kłopotu ![]() Miałam do zdjęcia szwy po nacięciu. Lekarz mówił, że te w środku są rozpuszczalne, a te na zewnątrz do zdjęcia w 9 dobie po porodzie. W 9 dobie ni dałam rady, bo byłam z Małą w szpitalu, za to w 12 dobie trafiłam na IP z powodu krwotoku. Tam podczas badania poprosiłam lekarza (z-ca ordynatora), by zdjął mi te szwy. A on na to, że tu nie ma co zdejmować, bo one są wszystkie rozpuszczalne. I tak się bujałam z tymi szwami, położna mówi, że mogą się rozpuszczać do miesiąca, więc nie martwiło mnie to, że cały czas na zewnątrz mam te szwy. W końcu dzisiaj mówię jej, że cały czas się nie rozpuściły, ona zagląda i mówi, że wcale się nie dziwi, bo to są szwy... nierozpuszczalne!!!! ![]() ![]() ![]() Wczoraj minął miesiąc od porodu, a mnie czeka dziś wizyta u gina i ściąganie zarośniętych szwów. Na samą myśl o tym miękną mi nogi, próbowałam pociągnąć za kawałek pętelki i ból jest potworny. Nie wiem jak to przeżyję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale na SR też u nas mówili że do -10C można wychodzić. Cytat:
Cytat:
![]() sprawdziła ciśnienie dwa razu (na początku i na końcu wizyty) spytała od kiedy tak mam, sprawdziła wyniki badań i wagę i powiedziała że to woda się gromadzi i dlatego puchnę i że po porodzie samo zejdzie. ogólnie po wizycie ok. mała głową w dół ale wysoko jeszcze, szyjka co prawda skrócona ale skoro nie ma żadnych skurczy a jedynie co to sporadycznie czuje takie "ciągnięcie" w dół to nic nie wskazuje na poród w ciągu najbliższych dni ![]() ![]()
![]() |
#423 |
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj na badaniu krwi i spotkała mnie bardzo nieprzyjemna sytuacja, aż muszę się wygadać...
Mamy wykupiony w męża firmie abonament medyczny, który obejmuje m.in. badania krwi. W naszym zadupiu są tylko placówki współpracujące, które mają podpisaną umowę na prywatną opiekę medyczną. Na badania krwi potrzebuję skierowania od lekarza. Przed ciążą poszłam więc do niego, powiedziałam, że planujemy ciąże i jakie badania trzeba wykonać. Oczywiście dostałam skierowanie na pełen pakiet, ale lekarz powiedział, żeby sprawdzić w rejestracji czy moja karta obejmuje wszystkie te badania, czy za część trzeba będzie zapłacić. Po wyjściu z gabinetu poszłam od razu do pielęgniarki, która siedziała w rejestracji, żeby to zweryfikowała. Z racji tego, że było tych badań bardzo dużo umówiłam się, że zostawię skierowanie i kartę, żeby pani sobie wszystko na spokojnie sprawdziła, a następnego dnia rano przyjdę na badania to mi powie czy wszystko jest w moim pakiecie. Tak też zrobiłam. Następnego dnia przed pobraniem krwi pielęgniarka powiedziała, że wszystko jest ok, wszystkie badania będą mi robić na tą kartę. Po paru dniach dostałam telefon od tej pielęgniarki, że jednak nie wszystkie badania powinnam mieć zrobione bezpłatnie, podała które i wskazała, że kosztowały ok. 90 zł. Powiedziałam, że ok, zapłacę za nie, bo byłam pewna, że pakiet, który mamy wykupiony nie obejmuje tych badań. Postanowiłam jednak się upewnić, zadzwoniłam na infolinię i dowiedziałam się, że te badania powinnam mieć bezpłatnie, a zwyczajnie placówka, w której robiłam badania nie ma z nimi podpisanej umowy na wszystkie z tych badań. Przegadałam temat z mężem i uznaliśmy, że to wina tej pielęgniarki, bo miała dużo czasu na sprawdzenie mojej karty i ich umowy z placówką i gdyby nam powiedziała PRZED pobraniem krwi, że będziemy musieli zapłacić za badania to byśmy pojechali do innej przychodni, która ma podpisaną umowę na wszystkie badania. Nie po to płacimy za ten pakiet medyczny, żeby jeszcze dopłacać za badania, które są objęte tym pakietem. Oczywiście gdyby się okazało, że ten pakiet nie obejmował badań to byśmy zwrócili pieniądze. Właściciele przychodni chyba też uznali winę pielęgniarki, bo wiem, że obciążyli ją kosztami tych badań. Cała sprawa miała miejsce 9 miesięcy temu. Wyobraźcie sobie, że jakiś czas temu jak byliśmy w przychodni to ta pielęgniarka coś się do nas rzucała odnośnie tych badań, za które musiała zapłacić. Mój mąż się zdenerwował wtedy, ale jakoś odpuściliśmy temat. Przez długi czas tej pani nie widzieliśmy i myśleliśmy, że już nie pracuje. No i niestety dzisiaj wchodzę na badanie a tam ta pielęgniarka... Myślałam, że da sobie spokój, a ta znowu do mnie z pretensjami czy mam zamiar jej oddać te pieniądze. Po raz kolejny wyjaśniłam jej sytuację, powiedziałam, że miała sprawdzić te badania i przed pobraniem nie powiedziała, że będę musiała za coś płacić, bo w takim wypadku zrobiłabym te badania gdzieś indziej. Wyobraźcie sobie, że zaczęła do mnie sypać tekstami, czy mam zamiar jej te pieniądze zwrócić, czy ja wiem ile czasu ona musi pracować, żeby zarobić te 90 zł i że ona wie, że dla takich jak my to jest nic ![]() ![]() ![]() Po wyjściu z gabinetu pogadałam z mężem i złożyliśmy ustną skargę do właścicielki przychodni, bo to już jest przegięcie ![]() ![]() Trochę długi ten wywód mi wyszedł, ale musiałam się wygadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Królowo Nilu, co za konował z tego lekarza! Jestem oburzona! Pewnie chamowi się nie chciało i dlatego kit Ci wcisnął
![]()
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
Bo gdyby wiedzieli ze małh ma taka wade miala bym cc a tak rodziłam sn. Lekarz był przygotowany anestezjolog tez ze moze byc szybka decyzja o cc. Przy naturalnym porodzie zostaje ta maż na ciele malucha i ona zabezpiecza małego tym bardziej ze połozyli mi go tylko na chwilkę na brzuchu i zaraz zabrali. Nie miał jak zebrac ode mnie bakterii. Mały byc dopiero myty w nocy przed przewiezieniem więc w jakis sposób jest zabezpieczony. Dla niego jest to dobre bo wiadomo operacja szpital to czynniki wysokiego ryzyka zarazków i infekcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Wyobrazcie sobie ze najprawdopodobniej dostalam okres... w sumie objawy pasuje, goraczki nie mam bol typowo okresowy. Lekki juz... krawiewnie lekkie ale jest. dzwonilam do poloznej mowila ze to sie zdarza. Jakby mnie cos niepokoilo dalej mam dzwonic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
No to usiadłam
![]() Pomyłam wszędzie panele, zabrałam się za mycie okien ale tylko od środka, pomidorowa się gotuje ![]() Przy myciu podłogi zaczęło mnie strasznie kłuć i plecy boleć....może coś ruszy jutro.... ![]() Chciałabym urodzić w ten weekend ![]()
#429 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ![]() Ale Cię zrobił w jajo ten z-ca ordynatora... co za nieuk ! Masakra! Daj znać czy przeżyłaś te katusze :/ Trzymaj się tam! :/ ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() A to jednak nie czekasz na mnie i kukurydzę ? łeeee..... ![]()
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
Pytanie do mam karmiących piersią: na wypisie mam zapisane zeby brac DHA- czy wy bierzecie? wczoraj kupilam, ale wychodzi drogo- 50 zl za miesiac...- czy wy bierzecie DHA?
czego unikacie podczas karmienia piersią? ja zamierzam jesc normalnie, ale czego bezwzglednie trzeba unikac? napewno kawy nie piję- przerzucilam sie na inke ... i jeszcze jedno- po jakim czasie od porodu mozna juz z malenstwem isc np do sklepu na zakupy- poki co zakupy robi mąż. w tym tyg zaczelismy werandowanie i dzis mijają2 tygodnie od urodzenia synka i mozemy juz zaczac spacerki, ale nie wiem jak jest z miejscami, gdzie jest duzo ludzi typu markety itp...odczekac jeszcze 2 tyg?? |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
krolowa nilu no bez jaj
![]() ![]() nemezis bardzo dobrze zrobiliscie. Pielegniarka gdyby byla kompetentna i dobrze wykonywala swoja prace to by nie musiala placic. Dlaczego Wy macie ponosic koszty jej pomylek. Niech spada, a Ty sie nie denerwuj. migotka juz okres ![]() ![]() ![]() A jak Borys? Ciagle chce cycka? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
Kefii, to dobrze, ze tak wyszło i ze synek ma dobra opiekę. Trzymam kciuki za Was!
Krolowa_nilu, no brak słów.... Aż sie nóż w kieszeni otwiera, gdy sie czyta cos takiego. W ogóle w DDTVN była mowa o sytuacji z Włocławka. Oczywiście ordynator położnictwa nie poczuwa sie do winy... Juz wiadomo, ze to usg wcale nie było potrzebne do cc. No szlag mnie jasny trafia jak pomyśle co sie w tych szpitalach wyprawia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#433 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dawaj znać. A jak tam Borysek? Marudzi dzisiaj? ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() A najgorsze, że nie mamy na to wpływu................... . ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
to jak siedziałam przed gabinetem lekarza i położna mi mierzyła ciśnienie i ważyłą itp to akurat weszła inna pielęgniarka i pyta się gdzie rodzę to mówię nazwę szpitala a ona do mnie że "tam to lepiej nie rodzić bo to umieralnia i że była wczoraj znajomą odwiedzić co tam rodziła i że same problemy były itp" i opowiada mi straszną historię tej koleżanki... w końcu ta "moja" położna się wtrąciła i ją ochrzania że ma głupot nie rozpowiadać i żeby mnie nie straszyła.
#435 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
No bo jak ty nie śpisz w nocy , tylko potem dosypiasz w dzień to może organizm przestawił jakby dzień z nocą u ciebie ? Spróbuj przemęczyć się jeden dzień i nie zasnąć i połóż się do łóżka wieczorem dopiero. A pro po współczuje ci bardzo bo sama coś podobnego przechodziłam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() krolowa_nilu- to co to za konował był, co nie umie rozróżnić szwów ? Bardzo ci współczuję , mogę sobie tylko wyobrazić ból. Trzymaj się dzielnie kochana. ![]() Witam się i ja. Pospałam sobie dzisiaj w ciepłym łóżeczku. Za oknem biało , biało i zimno i jeszcze biało i mroźno. ![]() Noc przespana dobrze, mały zrobił mnie znowu w bambuko bo się nie ruszał, ale pomęczyłam go chyba na tyle, że i mi kilka kopniaków zasadził i czkawki dostał więc jestem już spokojniejsza. Wczoraj wieczorem przyszła mi paczka z zamówionymi pieluchami, chusteczkami i pielęgnacją, więc dzisiaj tylko ułożę sobie ładnie wszystko do szafki i w koszyki, i w sumie jestem gotowa. No prześcieradło muszę tylko zamówić do koszyka . ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
jestem w trakcie nadrabiania, ale widze, ze wczoraj na tapecie byly kosmetyki
![]() Ja tez bardzo lubie kolorowke z Kryolan. Kilka dni temu mama przyslala mi Cake eye liner i na chwile obecna jestem zachwycona ![]() Odnosnie pielegnacji to hormony w ciazy sporo namieszaly i generalnie wszystko zaczelo mnie uczulac. Jeszcze bedac w Polsce krecilam sobie serum z witamina C, a teraz mam Flavo C- Serum. Uwielbiam tez kapsulki z Dermogal A+E, szczegolnie zima. Pod oczy uzywam z Avene- Kojacy krem do skory wrazliwej. Z maseczek jestem wierna glince zielonej, ale tej do zrobienia samemu, lub masce z platkow owsianych i banana. Tonik robie sama na bazie octu jablkowego. Jedynie z kremem do twarzy mam problem, bo nic mi nie pasuje... Ide czytac dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Konto usunięte
|
Witam. Dzisiaj na pewno wychodzimy
![]() Dzisiaj się wyspałam i to jak ![]() ![]() ![]() Blizna po CC goi się pięknie i nie boli nic. Jestem bardzo szczęśliwa ![]() Jedyne zmartwienie to to że siostra nie może mnie odwiedzać a bardzo chce - niestety jej mąż ma półpaśca więc musiałam zarządzić kwarantannę. Keffi trzymam mocno kciuki żeby było ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ograniczam nabial, bo zauwazylam, ze Alka brzuszek boli, jak za duzo zjem. Kawe pije bezkofeinowa zmieszana ze zwykla, no i ograniczam produkty wzdymajace, groch, fasola i jakies b.tluste, ale ja takich rzeczy ogolnie nie jadalam. Tak to jem to, co w ciazy. Z Alkiem bylismy na spacerach juz w 2 tyg.ale wtedy byla piekna pogoda. A co do marketow, to nie wiem, bo sama mam dylemat. Juz nie chodzi o zarazki, ale bardziej o natezenie dzwieku, swiatla, boje sie czy go to nie rozdrazni jakos strasznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Królowo Nilu współczuje ![]() MalaMigotko jużżżżżż???????? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | ||||||
Zadomowienie
|
Evi, za opis porodu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękne zdjęcie i kształtny brzuszek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Krolowa_nilu, co za akcja z tymi szwami ![]() Kalina, Sweet_vintage ...dla Was się należy chyba mocny doping ![]() ![]() ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-23 o 10:52 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
A co ma niby wspólnego karmienie z okresem. ??
To tak samo jak kiedyś wierzyły ,że podczas karmienia w ciąże zajść nie można, bzdury.
#442 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Sama niestety znam przypadek śmierci dziecka z powodu odmowy wykonania CC w miejscowym szpitalu. Oczywiście bardzo współczuję rodzicom, ale z drugiej strony nie potrafię zrozumieć dlaczego nie pojechali do szpitala klinicznego, do którego również mieli skierowanie... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
Justien- super ,że dzisiaj do domku, i laktację dobrze idzie, no z tobą wszystko ok po cc. Nic tylko się cieszyć
![]() ![]()
#444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurna współczuję.... mi kiedyś wrosło kilka szwów po operacji i nie powiem- bolało jak wyciągali. Może niech Ci jakies znieczulenie miejscowe dadzą bo wyciągnąć i tak trzeba ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
no wiesz co- bezczelna ta pielęgniarka ![]() Bardzo dobrze zrobiliście, że złożyliście skargę- takie zachowanie jest niedopuszczalne- sprawa została już raz wyjaśniona i nie ma co do niej wracać. Co do zapisu małej to ja bym zapisała gdzie indziej jak masz taką mozliwość
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj jest całkiem fajnie napisane Link
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-01-23 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kefii trzymam kciuki za pomyślną terapię malucha ![]() Cytat:
![]() Klepsydra, budzik - kto by się tam zastanawiał, grunt że pożądany kształt przyrządu do pomiaru czasu ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie jakichkolwiek niepokojących objawów idź na IP- lepiej dmuchac na zimne ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
co za głupie babsko- i po co tak gada? ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44756162]Witam. Dzisiaj na pewno wychodzimy ![]() .[/QUOTE] super ![]()
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy ostatecznie na spacerze w chuscie - 40 minut
![]() Tak ślicznie jest, ze chyba po południu pójdę jeszcze raz z wózkiem tym razem. krolowa_nilu o kurde ![]() ![]() Popros moze o znieczulenie? migotka dlaczego sądzisz, ze to okres a nie jakies krwawienie okoloporodowe? Gdyby to był okres to byłoby baaardzo szybko.
#449 |
Wtajemniczenie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44756162]Witam. Dzisiaj na pewno wychodzimy
![]() Dzisiaj się wyspałam i to jak ![]() ![]() ![]() Blizna po CC goi się pięknie i nie boli nic. Jestem bardzo szczęśliwa ![]() [/QUOTE] Nooooo ![]() Takich informacji to chcę czytać więcej i więcej ![]() Super ![]() ![]() ![]()
#450 | |
Rozeznanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44756162]Witam. Dzisiaj na pewno wychodzimy
![]() Dzisiaj się wyspałam i to jak ![]() ![]() ![]() Blizna po CC goi się pięknie i nie boli nic. Jestem bardzo szczęśliwa ![]() Jedyne zmartwienie to to że siostra nie może mnie odwiedzać a bardzo chce - niestety jej mąż ma półpaśca więc musiałam zarządzić kwarantannę. Keffi trzymam mocno kciuki żeby było ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Super, że masz takie dobre wieści ![]() ![]() Ano dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.