Rośnie dzidziuś, a z nim brzuszek w drugiej części pogaduszek! MAMY LIPIEC '14 cz. II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 11:13   #121
elcia_
Raczkowanie

Dot.: Rośnie dzidziuś, a z nim brzuszek w drugiej części pogaduszek! MAMY LIPIEC '14

Fame czy ty będziesz rodzić w Lublinie?
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:15   #122
Niebianka86
Raczkowanie

Dot.: Rośnie dzidziuś, a z nim brzuszek w drugiej części pogaduszek! MAMY LIPIEC '14

Dziewczyny strasznie kłuje mnie pod prawą piersią, aż do pleców, każdy obrót to jest ból jak diabli
Niebianka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:17   #123
mamaya
Zakorzenienie

Niebianka, może to nerwoból? Albo sobie coś naciągnęłaś nie wiedząc nawet kiedy?
Spróbuj może wziąć prysznic i polewać te miejsce ciepłą wodą. A jak nie przejdzie to do lekarza
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:20   #124
Lillian_
Rozeznanie

mamaya wiem właśnie nad ranem 4-5 rano to godzina zawałów... ale żeby mnie to dotykało w szoku jestem ja mogłam przyłożyć głowę do poduszki o jakiejkolwiek godzzinie i zasnąć w każdej pozycji - nawet po nocnym siku... wracałam do łózka i zapadałam w sen jak kamień w wodę.
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:24   #125
mamaya
Zakorzenienie

Lillian, zazdroszczę Ja jak się już obudzę to godzinę, półtorej mam z głowy.
Na szczęście nie budzę się do toalety w nocy, więc mam spokój. Oby jak najdłużej dzieć nie naciskał na pęcherz

Jeśli zdarzył Ci się taki problem to może kup melisę? I gdyby sytuacja się powtórzyła to sobie zaparzysz. Jak i tak spać nie możesz to te 5 minut w tę czy w tę w kuchni nie zrobią różnicy, a powinno pomóc. Ewentualnie mięta, na mnie działa usypiająco

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-01-24 o 11:25
Stary 2014-01-24, 11:29   #126
meniado
Raczkowanie

Niebianka86 a zażywasz magnez? Ja też miałam takie kłujące bóle w różnych miejscach i lekarz zalecił mi zażywać magnez i pomogło.
Stary 2014-01-24, 11:33   #127
yard
Przyczajenie

Nie straszcie tymi temperaturami dziewczyny
Co do spania to ja na początku mogłabym ciągle i ciągle, a od dwóch tygodni zasypiam po 2, budzę się siku co godzinę, a potem jestem zombie
Do lekarza też chodzę co wa tygodnie od początku, teraz dał dopiero za trzy i od początku jestem na zwolnieniu. Wybieracie już powoli szpitale ?
yard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:36   #128
mamaya
Zakorzenienie

yard, ja jestem już zdecydowana na konkretny szpital We wtorek idę do przychodni przyszpitalnej, bo chcę, żeby prowadził mnie ginekolog pracujący w tym szpitalu, więc jestem pełna obaw, ale też podekscytowana, bo chciałabym się dowiedzieć już wszystkich szczegółów
A doktor, do której idę ma naprawdę super opinie, jest podobno niesamowicie życzliwa i bardzo kompetentna, więc tym bardziej się cieszę
Stary 2014-01-24, 11:37   #129
meniado
Raczkowanie

Yard ja też tak mam, wcześniej bym tylko spała i spała, a teraz gdy generalnie muszę leżeć cały dzień to wieczorem jak się kładę to dłuuugo nie mogę zasnąć tylko się kręcę. Rano się budzę nie wyspana i tak wkoło.
Co do szpitala ja byłam od razu zdecydowana trochę mam do niego daleko bo ok. 40 km ale wiem że warto.

Edytowane przez meniado
Czas edycji: 2014-01-24 o 11:38
meniado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:38   #130
Niebianka86
Raczkowanie

meniado Magnez od jakiegoś czasu mam na ból w pośladku ja jestem jeden wielki nerwoból
Niebianka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:42   #131
meniado
Raczkowanie

No to może taka fizjonomia ciąży albo źle spałaś na prawym boku. Mam nadzieję że przejdzie!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 11:45   #132
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Mamaya to przyjedź do "mojej" części Wawy. Posiedzimy przy kominku, bo ja też zmarźlak jestem. A na ogródku sporo białego śniegu

Roksanka ja myślałam o prywatnym stricte porodzie wybrałam usługę etc, ale jak zobaczyłam ponad 12.000 w cenniku to jakoś mi się odechciało...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:47   #133
yard
Przyczajenie

Czyli nie tylko ja się już nad szpitalem zastanawiam Chciałabym rodzić w wodzie, więc zostały mi dwa szpitale (wolę dyżurny mieć w zanadrzu, gdyby się okazało, że nie ma miejsca).
yard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:49   #134
mamaya
Zakorzenienie

Celebrinfea, a tak z ciekawości, w której dzielnicy mieszkasz?
A jak zrezygnowałaś z prywatnej kliniki to wybrałaś już teraz inny szpital, państwowy?
Stary 2014-01-24, 11:51   #135
elcia_
Raczkowanie

Ja wybieram ten sam szpital co przy pierwszym porodzie. Tam też pracuje mój lekarz no i kochana koleżanka która jest położną. Pomimo tego, że przy pierwszym porodzie jej nie było w pracy to dała znać koleżankom i atmosferę przy porodzie wspominam bardzo dobrze.
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:52   #136
debesciara
Zadomowienie

ehh zazdroszczę Wam tego wybierania szpitala... w moim przypadku to wybór mniejszego zła... chociaż cała akcja porodowa ostatnio była bez zastrzeżeń, a to najważniejsze.

Co do spania widzę, że nie tylko ja mam taki problem, kilka nocy miałam juz takich z niewinną pobudka na siku, przeradzającą się w leżenie i myślenie o jakichś bzdurnych rzeczach... kurde wcześniej czegoś takiego nie miałam mam nadzieje że to minie...

mamaya życzliwy lekarz/położna są bardzo ważni także trzymam kciuki, żeby się udało dostać do tej fajnej pani trochę się dziwię tylko, że dopiero teraz? nie chodziłaś od początku do tego gina, którego chciałaś?
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:54   #137
mamaya
Zakorzenienie

Elcia, jak ja Ci zazdroszczę Ja jakoś żadnych takich przydatnych znajomości nie mam

debesciara, doktor do której chodziłam jest fajna, kompetentna, ale nie pracuje w szpitalu, który wybrałam, tylko w innym, który jest kiepski... Więc kiedy już podjęłam decyzję co do szpitala to postanowiłam zmienić lekarza. A do tej pani doktor jestem już umówiona, tyle, że niestety wizyt na NFZ już nie było, więc będę musiała płacić. Ale wolę płacić jej, niż osobie, która nie pracuje w tym szpitalu

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-01-24 o 11:58
Stary 2014-01-24, 12:04   #138
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Celebrinfea, a tak z ciekawości, w której dzielnicy mieszkasz?
A jak zrezygnowałaś z prywatnej kliniki to wybrałaś już teraz inny szpital, państwowy?

Ursus Gołąbki, taki mały wygwizdów więc śnieg się utrzymuje Co do szpitala to chciałabym się dostać na Żelazną do Św. Zofii strasznie ten przyszpitalny dom narodzin mi sie podoba. No zobaczymy. A co do osoby przy porodzie to tylko TŻ nikt tak mnie nie uspokaja i relaksuje. A że zawód ma medyczny to będę mogła spokojnie skupiać sie na "wdech i wydech"
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:08   #139
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Ursus Gołąbki, taki mały wygwizdów więc śnieg się utrzymuje Co do szpitala to chciałabym się dostać na Żelazną do Św. Zofii strasznie ten przyszpitalny dom narodzin mi sie podoba. No zobaczymy. A co do osoby przy porodzie to tylko TŻ nikt tak mnie nie uspokaja i relaksuje. A że zawód ma medyczny to będę mogła spokojnie skupiać sie na "wdech i wydech"

Ja będę rodzić na Żelaznej
Ursus jest super! Ja zupełnie w drugą stronę Ale Ursus strasznie lubię. Nawet zastanawialiśmy się z TŻ nad wynajęciem mieszkania tam

Dziewczyny, które mają już pociechy, pytanie kieruję szczególnie do Was. Od przedwczoraj czuję dwa - trzy razy dziennie (tak naprawdę trudno mi powiedzieć, bo nie koncentruję się na tym aż tak bardzo) takie "puknięcia" (pojedyncze) na wysokości prawego jajnika mniej więcej. Jest to dość delikatne, ale wyczuwalne. Co jest ważne, ostatnio na USG dzidziuś siedział idealnie po prawej stronie brzucha, także z tej strony kłuje/boli mnie podbrzusze. Czy te "puknięcia" (dokładnie tak to czuję) to właśnie "to"? Maluszek daje o sobie znać?

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-01-24 o 12:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 12:26   #140
magdix
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
czy tylko ja dziś w nocy od 4 rano do 7 rano walczyliście ze snem? no obudziłam się o 4 i za chiny nie mogłam zasnąć oczy wielkie jak 5 złotych i nic nigdy tak nie miałam
Ja miałam dzisiaj dokładnie to samo... Myślałam, że za wcześnie położyłam się spać.

Cytat:
Dziewczyny, które mają już pociechy, pytanie kieruję szczególnie do Was. Od przedwczoraj czuję dwa - trzy razy dziennie (tak naprawdę trudno mi powiedzieć, bo nie koncentruję się na tym aż tak bardzo) takie "puknięcia" (pojedyncze) na wysokości prawego jajnika mniej więcej. Jest to dość delikatne, ale wyczuwalne. Co jest ważne, ostatnio na USG dzidziuś siedział idealnie po prawej stronie brzucha, także z tej strony kłuje/boli mnie podbrzusze. Czy te "puknięcia" (dokładnie tak to czuję) to właśnie "to"? Maluszek daje o sobie znać?
Ja nie mam jeszcze doświadczenia, ale właśnie dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która za 6 dni ma termin z drugim dzieckiem i właśnie w ten sposób tłumaczyła mi pierwsze ruchy dziecka! Takie delikatne "puknięcia", jakby dotknięcia opuszkiem palca. Więc wydaje mi się, że to może być "to"

Edytowane przez magdix
Czas edycji: 2014-01-24 o 12:31
magdix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:30   #141
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Fame czy ty będziesz rodzić w Lublinie?
niee, musiałabym jechać 70 km
będę rodzić w swojej miejscowości rodzinnej, teraz mam 15 km dojazdu.

Cytat:
Napisane przez Niebianka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie kłuje mnie pod prawą piersią, aż do pleców, każdy obrót to jest ból jak diabli
mnie tak bolało jak miałam nerwicę

Cytat:
Ja będę rodzić na Żelaznej
Ursus jest super! Ja zupełnie w drugą stronę Ale Ursus strasznie lubię. Nawet zastanawialiśmy się z TŻ nad wynajęciem mieszkania tam
byłam w Wa-wie tylko raz w życiu i to na obrzeżach ale mam rodzinę w Michałowicach i nazwa Ursus mi coś mówi.. to blisko?

zarejestrowałam się na kolejną wizytę do gin (bo ta mi przepadła) na 18 lutego
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:32   #142
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość

byłam w Wa-wie tylko raz w życiu i to na obrzeżach ale mam rodzinę w Michałowicach i nazwa Ursus mi coś mówi.. to blisko?
Nawet bardzo blisko
Michałowice też są super, mieszka tam kilkoro moich znajomych. I w ogóle całą tę linię WKD i okolice lubię A najbardziej Podkowę Leśną

magdix, jak te puknięcia zaczną się częściej powtarzać to będę miała pewność!

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-01-24 o 12:34
Stary 2014-01-24, 12:33   #143
debesciara
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie że to TO gratuluję!!! teraz będzie tylko więcej i mocniej, ah eh oh jedyne i niepowtarzalne uczucie ja też już czuję bardzo delikatne ruchy od kilku dni, ale w różnych miejscach (mały ciekacz)
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 12:37   #144
mamaya
Zakorzenienie

debesciara, ale mnie wzruszyłaś :smarki: Ja za każdym razem czuję to po prawej stronie, ale nie dokładnie w tym samym miejscu. W każdym razie bardziej z prawej niż pośrodku czy z lewej Może prawą stronę mam jakąś fajniejszą?
Stary 2014-01-24, 12:41   #145
malwiska
Zakorzenienie

my właśnie niedawno wrócilismy ze sklepu z płytkami ... koszt płytek bez dekorów wyjdzie nam jakies 4,5 tys... niby liczyłam ok 5tys ale znając mnie będę chciała jakieś listewki i dekory więc może wyjść ponad 5 tys... mój tata oszalał jak się dowiedział, już mam kosztorys łazienki i wydaje mi się że powinniśmy się zmieścić więc mogę z płytkami poszaleć...
fakt że moglibyśmy sobie zrobić płytki za pół ceny ale mam kochanego tż który ma odłożone zaskórniaczki i powiedział że dołoży jak coś

poza tym wszystko robi tz i tata więc robocizna nic nas nie kosztuję - dlatego mogę trochę poszaleć
Stary 2014-01-24, 12:44   #146
cinnilla88
Raczkowanie

O prosze jest kolezanka z Ursusa. To ja sasiadka bo mieszkalam w Piastowie. Po slubie sie wyprowadzilam :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-24, 12:45   #147
mamaya
Zakorzenienie

malwiska, takiego faceta mieć w domu to skarb Mój intelektualista, więc do prac domowych się nie nadaje Ale za to ja lubię malować ściany, kłaść panele etc.
Stary 2014-01-24, 12:54   #148
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet bardzo blisko
Michałowice też są super, mieszka tam kilkoro moich znajomych. I w ogóle całą tę linię WKD i okolice lubię A najbardziej Podkowę Leśną
wiedziałam, że skądś znam tą nazwę
w ogóle to chciałabym kiedyś pojechac do Wawy, bo tak jak pisałam wcześniej nigdy nie byłam w stolicy. jakoś mnie tam nie ciągnęło. zawsze wolałam bardziej zachód.

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
my właśnie niedawno wrócilismy ze sklepu z płytkami ... koszt płytek bez dekorów wyjdzie nam jakies 4,5 tys... niby liczyłam ok 5tys ale znając mnie będę chciała jakieś listewki i dekory więc może wyjść ponad 5 tys... mój tata oszalał jak się dowiedział, już mam kosztorys łazienki i wydaje mi się że powinniśmy się zmieścić więc mogę z płytkami poszaleć...
fakt że moglibyśmy sobie zrobić płytki za pół ceny ale mam kochanego tż który ma odłożone zaskórniaczki i powiedział że dołoży jak coś

poza tym wszystko robi tz i tata więc robocizna nic nas nie kosztuję - dlatego mogę trochę poszaleć
łazienka ogólnie jest droga do zrobienia, no ale tak jak wcześniej pisałaś, nie remontuje się przecież łazienek co roku

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
malwiska, takiego faceta mieć w domu to skarb Mój intelektualista, więc do prac domowych się nie nadaje Ale za to ja lubię malować ściany, kłaść panele etc.
ja to samo w ogóle to takie mało kobiece jesteśmy chyba
Stary 2014-01-24, 12:54   #149
mamaya
Zakorzenienie

Fame, zapraszam do Warszawy Oprowadzę Cię

Cytat:
ja to samo w ogóle to takie mało kobiece jesteśmy chyba
Też mi się wydaje, że taki babochłop jestem Każdy się dziwi, bo na pierwszy rzut oka taka delikatna kobieta jestem, a później opowiadam ludziom o swoich zainteresowaniach i wyglądają tak ->

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-01-24 o 12:56
Stary 2014-01-24, 13:05   #150
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Fame, zapraszam do Warszawy Oprowadzę Cię

Też mi się wydaje, że taki babochłop jestem Każdy się dziwi, bo na pierwszy rzut oka taka delikatna kobieta jestem, a później opowiadam ludziom o swoich zainteresowaniach i wyglądają tak ->
ja to chyba miałam być chłopakiem, ale mi nic nie wyrosło

a co do zaproszenia to dziękuję, ale raczej nie skorzystam mam ok 250 km do Warszawy..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości