|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Mogę już co nieco napisać o oleju z nasion bawełny: włosy po nim mam mięciutkie jak u małego dziecka, są lekko błyszczące i nabrały objetości. Olej jest z tych szybko schnących i wciąż miałam wrażenie, że za małą ilość nałożyłam na włosy, ale powstrzymałam się przed dołożeniem jego porcji
![]() Wyjątkowo nie użyłam suszarki, ale musiałam wspomóc się trochę obrotową Rowentą; mam włosy dwa cm poniżej brody i lubię je trochę podwinąć do wewn. Jestem zadowolona z efektu, choć na początku były trochę spuszone na potylicy, jednak wystarczyło je rozczesać. Mój 6-letni syn stwierdził wczoraj, że ślicznie wyglądam z olejem na twarzy i na włosach i poprosił o to samo Posmarowałam mu buzię olejem ze słodkich migdałów; na etykiecie jest informacja, że nadaje się do skóry małych dzieci.
|
|
|
#2252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak na serio, nie myslalas, żeby któreś np. zmieszac albo dodać do maski ?
13.01.14 <--- pierwsze olejowanie maski i oleje na etapie testów ![]() maska: aloes naturvital, z efektem laminowania z mangoszampon: babydream, z pomarańczą i chilli, Olej: ze słodkich migdałów, bdfm, łopianowy, lniany(także do picia) www.pustamiska.pl |
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Raczkowanie
|
xxxCoCoxxx i zakupiłam
nawet nie było ze mną tak źle od razu wpadł mi w ręce olejek i nim przeczytałam Twoją rade żeby brać ten z pompką to tak mi intuicja podpowiadała,że będzie wygodniejsza ![]() Kusi mnie strasznie żeby go już nakładać tylko boje się że na wyjście wieczorem po zmyciu troszkę obciąży włosy po pierwszym użyciu. Jak to z tym jest? |
|
|
|
|
#2254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zauważyłam obciążenia, a leżał ponad 12h
13.01.14 <--- pierwsze olejowanie maski i oleje na etapie testów ![]() maska: aloes naturvital, z efektem laminowania z mangoszampon: babydream, z pomarańczą i chilli, Olej: ze słodkich migdałów, bdfm, łopianowy, lniany(także do picia) www.pustamiska.pl |
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
A to zaryzykuje i go nakładam na godz.
![]() I tak na marginesie to nie mogę oderwać wzroku od Twojego avatara xxxCoCoxxx Jest taki słodki
|
|
|
|
|
#2256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam ten obrazek, a koty to już w ogóle ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Daj znać jaki efekt
13.01.14 <--- pierwsze olejowanie maski i oleje na etapie testów ![]() maska: aloes naturvital, z efektem laminowania z mangoszampon: babydream, z pomarańczą i chilli, Olej: ze słodkich migdałów, bdfm, łopianowy, lniany(także do picia) www.pustamiska.pl Edytowane przez xxxCoCoxxx Czas edycji: 2014-01-24 o 17:25 |
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Raczkowanie
|
Stosowała któraś z was olejek kokosowy firmy Parachute ?
. Apropo ostatnio znalazłam na stronce helfy.pl mydło kokosowe przeznaczone do mycia włosów , twarzy , rąk co o tym myślicie ?
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ |
|
|
|
|
#2258 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsze wrażenie na plus przede wszystkim ze względu na dobre układanie włosów ![]() Kicia jest przeuroczy Ja koty również uwielbiam wręcz można powiedzieć kocham te moje trzy psoty Mój Bobiu, Bejbulka i Dudii rodzynek bo to jeden kocurek na dwie kotki ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Co do mydełka kokosowego to mimo wszytko mydło to mydło więc trzeba z nim ostrożnie. Ja się zraziłam po mydełku laurowym. |
||
|
|
|
|
#2259 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ja też mam trójkę, ale dwa kocury i kotkę
|
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
nie tylko kociary na wątku
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2262 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Kot z avatara to Bazyl, mówimy do niego "kocie" (skrót od "kocham cię" ) i na to reaguje, po obejrzeniu "Frankieweenie" nazywamy go Pusiaczkiem ![]() Kotka to "kociczka", a znajda "mały kotek" (ma 1,5 roku już :P) ewentualnie do męża mówię "Twój kotek", bo są bardzo zżyci. Także ten... moje nie mają imion ![]() Mój najkochańszy kotek, też znajda, którego miałam kilka miesięcy i niestety wpadł pod samochód nazywał się Skarpeta, bo kradł nam skarpetki i biegał z nimi po całym domu słodko gruchając do siebie A żeby nie było offtopu, to nawiążę jeszcze do tytułu wątku pytaniem: ciekawe, co koty myślą, gdy widzą, jak nakładamy sobie olejki na włosy
|
|
|
|
|
|
#2263 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz mam dwa : Mrumru i Czarnulke niestety już nie u siebie, bo mieszkanie wynajmowane Nie mogę się doczekać, bo w przyszłym tygodniu do nich jadę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zapomniałam dodać, że po kilku godzinach włosy wyglądały jeszcze lepiej niż odrazu po wyschnięciu
13.01.14 <--- pierwsze olejowanie maski i oleje na etapie testów ![]() maska: aloes naturvital, z efektem laminowania z mangoszampon: babydream, z pomarańczą i chilli, Olej: ze słodkich migdałów, bdfm, łopianowy, lniany(także do picia) www.pustamiska.pl Edytowane przez xxxCoCoxxx Czas edycji: 2014-01-24 o 22:40 |
||
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym to niezbyt "ratuje", bo raptem dodaje się kilka kropli, podczas gdy ja mam 6 olejków, które idą, jak krew z nosa. Chociaż dla kilku znalazłam już "zastępcze zastosowania", więc mam nadzieję, że jakoś zejdą. |
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosowałam olej Parachute - przepięknie pachnie! Jeśli używałaś kiedyś oleju kokosowego to Parachute będzie działał tak samo Na moich włosach spisuje się świetnie, ale ja mam niskoporowate i ogólnie lubią kokosa ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Ja jestem psiarą Ale koty też lubię
|
|
|
|
|
|
#2266 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojej szkoda tej Twojej Skarpety moją Modelkę też niestety potrącił samochód,a to był taki kotek,że uwielbiał stawać na dwóch łapkach dlatego też wołaliśmy na nią modelka ![]() Moje koty jak nakładam olejki i różne cuda wianki na włosy to siedzą ze mną w łazience i patrzą a kiedy zamykam drzwi do łazienki to koczują przed zresztą te łobuzy uwielbiają spać we wannie na koszu na ubrania łazienka to coś to sobie ostatnio upodobały ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
kociaki są strasznie wdzięczne ![]() Możesz pogłaskać je ode mnie ![]() Jak wróciłam do domu to byłam naprawdę w szoku,że włosy wyglądają tak dobrze że też wcześniej nie słyszałam o tym olejku. Dziękować Tobie bardzo |
||
|
|
|
|
#2267 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam olejek green pharmacy chyba z wyciągiem ze skrzypu. I mam takie pytanie, mogę go nałożyć przed farbowaniem? Farbuję metodą na olej i nie wiem czy to jakoś nie wejdzie w reakcję?
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu dziewczynka się fajnie wypowiada na temat Twojej metody: http://www.youtube.com/watch?v=8xyAf...re=c4-overview |
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Konto usunięte
|
Generalnie to nie zależy mi na kolorze, rozjaśniam 2-3 tony farbą garnier (z anią przybylską) i nakładam hennę, a najważniejsze jest zminimalizowanie szkód po rozjaśnieniu
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
Lepiej się w to nie bawić, normalnie nałożyć farbę na "gołe" włosy i tyle. Nie wiadomo czy kolor wyjdzie dobry.
|
|
|
|
|
#2271 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2272 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
są dla moich włosów pożądanym efektem...raczej nie... trochę jestem zniechęcona, ale będę walczyć dalej, chyba tylko rzadziej będę olejować.jakie polecacie oleje do takich właśnie cienkich i rzadkich włosków? Cytat:
Cytat:
Edytowane przez metropolitan Czas edycji: 2014-01-25 o 15:00 |
||||
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Otóż to
Osobiście bardzo nie lubię kotówSię trochę zapuściłam z olejowaniem. Ale sesja za mną, 3 tygodnie wolnego to się ostro wezmę za pielęgnację
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla cienkich i rzadkich włosów - może coś lżejzego typu jojoba, olej z pestek dyni, konopny, krokosz |
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Konto usunięte
|
Koty, tylko koty!
![]() Ja dzisiaj siedze ze zwyklym slonecznikowym, ale nierafinowanym. Zobaczymy, jak efekty. Konce mam znowu mega sianowate :/ |
|
|
|
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
jak najbardziej!!!
mój ulubiony cytat: "Ludzie dzielą się na inteligentnych i tych co nie lubią kotów" Bernard Shaw
|
|
|
|
#2277 |
|
live your passion
|
Ja dzisiaj siedzę z ryżowym po raz pierwszy, niestety rafinowany. Mimo to wysmarowałam sobie nim też twarz. Zaraz pójdę go zmyć i jak włosy wyschną opiszę jak wrażenia. Nie znam się zbytnio na olejach, ale musi być to schnący albo moje włosy wypiły jakieś 3 łyżki stołowe
.
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2279 |
|
live your passion
|
No już po myciu Alterrą papaja i bambus. Wydają się dość tempe w dotyku, ale może to takie pierwsze wrażenie. Mam taki plus kupując oleje spożywcze, że jak nie będzie odpowiadał to go zjem
.
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Posmarowałam mu buzię olejem ze słodkich migdałów; na etykiecie jest informacja, że nadaje się do skóry małych dzieci.

maska: aloes naturvital, z efektem laminowania z mango

Nie mogę się doczekać, bo w przyszłym tygodniu do nich jadę