|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Cytat:
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
MalinaOla! Możesz smarować ptaszorka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale z drugiej strony boję się, że jednak znowu nic z tego nie będzie
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MalinaOla my dawkujemy w zależności jak tam wilgotno, jak nie ociera i fajnie tapla się to już nie dajemy więcej, raczej na oko, jak mąkę Cytat:
a teraz to raczej żel ale taki gówniany z rossmana mamy, bo tu w de to nie wiem kogo pytać o żel, bez kitu a jak już to sporadycznie
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-01-26 o 21:51 |
||
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę jutro uderzyć do mojej apteki, może będą mieć bo wolimy metodę mokry ptak
Cytat:
Jak już zrobisz sernik to czekam na relację ![]() Oj u mnie w okolicy nie ma, albo rossmann albo apteki ... ale dziękuje
|
|
#2948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli taka jest sytuacja to na Twoim miejscu na przyszłość nie wtajemniczałabym partnera w kwestie Twojej owulacji, bo... i po co mu wiedzieć skoro tylko go to stresuje? Na pewno wiesz co na niego działa najlepiej i jak nadejdzie odpowiednia pora po prostu postaraj się go skusić Mój mąż jeszcze NIGDY, nawet w trakcie meczu (świętość) nie pozostał obojętny przebierankom...
|
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mamy umowę na tzw wynajem okazjonalny, podpisany u notariusza To jest właśnie to, że ja wiem, że ja się mogę kłócić, ale to mnie dręczy, że mam tyle na głowie, jestem tu sama w ciąży i dzieckiem i jeszcze będę musiała z nim koty drzeć nigdy nie należałam do ciężkich, trudnych lokatorów, nigdy nie zalegałam z czynszem, zawsze szłam na rękę. Poza tym boję się, że okej naprawi mi co ma naprawić, ale dźwignie czynsz żeby się odbić po tych wydatkach...i co ja zrobię ![]() A już pisałam, że wyprowadzka nie gra roli, bo to nasze 3cie mieszkanie w ciągu 3/4lat i wsadziliśmy w nie trochę kasy. I już mam dosyć serdecznie przeprowadzek, pragnę stabilizacji.
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2014-01-27 o 10:01 |
|
|
|
|
#2950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko Tż już sam wypytuje kiedy one przypadają, no przy 6cs nie dziwię się, że chce wiedzieć ... Dziś rano mój Tż stwierdził że do dupy ten wiesiołek Dziś już uciekam, do jutra
07.08.2007 ![]() Czekamy na Ciebie 10.03.2016 Edytowane przez malinOla1 Czas edycji: 2014-01-26 o 22:15 |
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikogo nie zaleje. Zresztą kwestia pękania rur to już administracja jest od tego, ja to mogę załatwić, ale nie płacić za to. Bo takie usterki są usuwane przez spółdzielnię bo na to też płacę w czynszu. A skutki zalania zwraca ubezpieczalnia więc pokrywam z tego. Mi tu najbardziej chodzi o sprzęty i meble, takie sytuacje losowe to jest co innego, bo wiadomo że może się zdarzyć, ale raczej się często nie zdarza No ale to tak jest jak się tam mieszka i robi dla siebie a potem trzeba oddać w wynajem Jak będę miała je sprzedać to już całkiem będzie mi ciężko
|
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
cloud to dobrze ze wszystko dobrze
Cytat:
Cytat:
Co do tematu wynajmu nigdy nie wynajmowałam wiec sie nie wypowiem ![]() a żelu używamy rozgrzewającego Unimila, ale w ciąży tych rozgrzewających chyba nie wolno dobranoc i do jutra |
||
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
ząb mnie boli... jutro idę do dentysty zapytać, z bólem to może mnie od razu przyjmie. ALe mam nadzieję, że przestanie boleć.
|
#2956 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Super masz ginkę ! Że się martwi o Ciebie ! ![]() Cytat:
![]() Leine tapla Dziś rano mój Tż stwierdził że do dupy ten wiesiołek Dziś już uciekam, do jutra [/QUOTE]Wiesiołek dupek Dobranoc |
|||
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok piczki. Ja też zmykam spać. Vioris pewno sama zostanie, bo to nocny marek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie przyszłam pożalić :P tz ma chcice a ja oschła, dobrze, ze córa się obudziła to poszedl do niej ufff.....
i mi sie odgraża ze mnie w nocy zaskoczy aaaa
|
|
|
|
#2959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie oglądam film "Czekolada" Cytat:
ubierz wielkie reformy do spania ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- No więc Wasz Nocny Marek mówi Wam dobranoc
|
|
|
#2960 |
|
<3 <3 <3
|
Hej
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hejka! Ale dziś wietrzysko brrr, a śniegu wcale.
|
|
#2962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Miłego dnia wszystkim. Jak zwykle będę wieczorkiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2963 |
|
Rozeznanie
|
Hey ja juz po badaniach. Jutro wyniki. Ile mi baba krwi pobrala! Cztery fiolki sobie zgarnela jakby dla jakich wampirow sniadanie szykowala :banghead:
Ja juz w pracy takze nie piszcie za duzo bo nie bede miala jak nadrobic! No i wlasnie Leine, zaskoczyl Cie? ![]() Milego dzionka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
właśnie zrobiłam sobie kawusię ![]() mloda! trzymam kciuki za wyniki
|
#2965 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Pracowałam cały weekend, więc nie cytuje- odniosę się ogólnie ![]() Widziałam rozmowę o wieku, po cichu się przyznam że mi jutro stuknie 25 lat. Co do wynajmu się nie znam- nigdy nie wynajmowałam. A teraz jestem na etapie szukania mieszkania- ale tak na spokojnie, mamy gdzie mieszkać, więc jak się coś fajnego trafi to super, jak nie to możemy szukać i 2 lata i nic się nie stanie.. Zastanawiamy się tylko czy wolimy tańsze do remontu czy droższe ale już z nowymi drzwiami, gładziami.. takie które wystarczy odmalować. Poza tym okres mi się coś spóźnia- ale to bankowo nie ciąża bo w tym mscu było mało seksu :P i nie w płodne. Wnioskując po śluzie. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
mi ledwo ledwo do 1 fiolki nakapało.Kciuki za wyniki. Ja też piję ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2966 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczęta
![]() Chciałabym do Was dołączyć (jeśli mnie przyjmiecie oczywiście) . Często Was podczytuję, a że brakuje mi kogoś z kim mogłabym pogadać o babskich sprawach i staraniach, więc chciałabym się ujawnić
|
#2967 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za kciuki
jutro jak tylko odbiore wyniki to dam znac co i jak. Ja kawusi nie pijam, w ogole. I cieszy mnie ze nie bede sie musiala w ciazy odzwyczajac albo kontrolowac :p za to pewnie za alkoholem bedzie mi teskno, bo przyznam lubie i degustuje co okazja albo czasem w weekend jak najdzie ochota na whisky z cola albo likierek jakis, winko dobre mmmm ![]() Cytat:
![]() Powiedz cos o sobie, o Was. Ile macie lat, ile sie staracie, czy jestescie po slubie? Czy robilas jakies badania? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2968 | ||
|
Zakorzenienie
|
co do badań.. no, ja też zamierzam zrobić, ale na pewno póki co tylko podstawowe + wszystkie tarczycowe.. myślałam jeszcze o prolaktynie i progesteronie, ale nie pamiętam w jakich dniach cyklu się to robi... #zdarzają się wbrew pozorom bardzo często, więc po pierwszym nie zamierzam jakoś nie wiadomo jak panikować.. ale po kolejnym z rzędu to jak najbardziej powinno się przebadać możliwie jak najwięcej... Cytat:
![]() Cytat:
udanego dnia.. Firlejka, witaj.. Witam się z Wami dziewuszki z kawunią.. ![]() I mam pytanie... czy któraś z Was zna jakąś kobietę, która chorowała przewlekle na zapalenie zatok i urodziła dziecko??.. bo czasem się zastanawiam, czy to nie przez te moje zatoki i częste infekcje nie było u mnie #...
|
|
|
#2969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem Ewa, mam 30 lat, mąż 4 lata starszy, w 2011 roku pobraliśmy się i niedawno postanowiliśmy z mężem, że chcemy powiększyć naszą rodzinkę, tzn. nie zabezpieczamy się od pół roku. 2 tyg. temu byłam pewna, że nam się udało. Gdy okres mi się spóźniał 2 dni (była to środa 15 stycznia), postanowiłam zrobić test ciążowy - wyszła druga kreseczka, jaśniutka. Postanowiłam powtórzyć dnia następnego i wyszła ta sama intensywność kreski...no ale mąż też ją zobaczył. Pomyślałam "pewnie zarodek dopiero się zagnieżdża", więc dla rozwiania swoich wątpliwości postanowiłam zatestować po 2 dniach (w sobotę, 18 stycznia, rano)... i niestety drugiej kreseczki brak W południe dostałam mocnych skurczy miesiączkowych i dostałam okres Teraz wydaje mi się, że podobnie jak u Vioris - to była ciąża biochemiczna. Gdybym nie zrobiła tych dwóch testów ciążowych, pomyślałabym po prostu, że mi się okres spóźnił, a tak to strasznie przeżywam, że byłam w ciąży, a nie udało mi się jej utrzymać ![]() Aby się upewnić, że wszystko ze mną w porządku zrobiłam na własną rękę (tzn. prywatnie) badanie krwi: morfologię, hormony tarczycy i beta HCG. Z morfologią wszystko ok, wszystkie wyniki w normie. Z tarczycą też raczej w porządku: TSH: 0,437 uIU/ml (norma: 0,270 - 4,200) FT3: 3,52 pg/ml (norma: 2,00 - 5,00) FT4: 20,36 pmol/l (norma: 12,00 - 22,00). Natomiast beta wyszła mi 1,7 mIU/ml (opis normy: kobiety / 95% populacji / poniżej 2,7). Tylko nie wiem, czy ta beta nie powinna wynieść 0,00 jeśli nie ma ciąży, a ten mój wynik 1,7 to może rezultat właśnie wczesnego poronienia (mikroporonienia), bo przecież testy ciążowe (i to 2) były pozytywne.
Edytowane przez Firlejka Czas edycji: 2014-01-27 o 18:09 |
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Szukałam ostatnio tego w Super Pharm i ni cholery nie mogłam tego znaleźć gdzie tego szukać w jakim dziale
![]() Witam nowe staraczki A teraz idę Was nadrabiać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

i mało, bo niby mocno nie bolało ale potem plamiłam
Plamienia nie ukazują się od razu, musi się wszystko 'zebrać' i wtedy wylatuje... wiesz ile u mnie trwa to, że idzie @? 3 dni! 3 dni plamię, wyciągam brązową wydzielinę i dopiero po czasie krwawie 

23.06.2011
01.06.2013

a teraz to raczej żel ale taki gówniany z rossmana mamy, bo tu w de to nie wiem kogo pytać o żel, bez kitu

i znowu spinka bo się zaczynają dni płodne a wraz z nimi jakaś gonitwa z plemnikami, spinamy się z tym wszystkim, denerwujemy się a zarazem stresujemy. Chcemy mieć dziecko ale po prostu zaczynamy się męczyć tym ciągłym czekaniem na płodne a potem zmuszaniem się w czasie ich trwania

2-go lutego jest jakieś święto kościelne, które podobno kończy okres świąteczny