Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz. 11 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 09:16   #2971
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez Firlejka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta
Chciałabym do Was dołączyć (jeśli mnie przyjmiecie oczywiście) . Często Was podczytuję, a że brakuje mi kogoś z kim mogłabym pogadać o babskich sprawach i staraniach, więc chciałabym się ujawnić
Witaj! no w końcu ktoś w moim wieku powodzenia w staraniach życzę nie chcesz mierzyć temperatury, żeby zorientować się jak wyglądają Twoje cykle, kiedy owulacja itp?
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2014-01-27 o 09:17
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:34   #2972
emagi
Rozeznanie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Cześć dziewczęta
Chciałabym do Was dołączyć (jeśli mnie przyjmiecie oczywiście) . Często Was podczytuję, a że brakuje mi kogoś z kim mogłabym pogadać o babskich sprawach i staraniach, więc chciałabym się ujawnić
Hej zaraz cie dziewczyny zbałamucą, żeby założyć konto na ovufriend
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:36   #2973
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emagi Pokaż wiadomość
To właśnie miałam rzec...
przecież ja też założyłam pod wpływem naszych dziewuch kochanych..

Jagatka, tylko, że ja nie chcę z badaniami czekać na propozycje gina.. chcę sama zbadać hormony, żeby już iść z gotowym pakietem badań... nie chcę tracić czasu, żeby po wizycie robić badania i znów czekać na wizytę...
nie kojarzysz w jakich dniach cyklu bada się te hormony?? ja miałam robione przed ciążą, ale nie pamiętam, jak to było...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Edytowane przez meire
Czas edycji: 2014-01-27 o 09:39
meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:36   #2974
Jagatka_N
Zakorzenienie

Mloda za wyniki

Manieczka Ty kawoszu

Luzia oby @ nie przyszła
ciekawe czy u brydzi też dalej @ nie ma

Firlejka witaj
mam nadzieję, że szybko Wam się uda
Manieczka nie jestes juz jedyną 30chą na forum

Meire mam nadzieję, że gin będzie wiedział jakie badania Ci zlecić. Co do pyt. o zatoki to nie mam pojęcia

Cytat:

Dzień dobry
Stary 2014-01-27, 09:47   #2975
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
To właśnie miałam rzec...
przecież ja też założyłam pod wpływem naszych dziewuch kochanych..

Jagatka, tylko, że ja nie chcę z badaniami czekać na propozycje gina.. chcę sama zbadać hormony, żeby już iść z gotowym pakietem badań... nie chcę tracić czasu, żeby po wizycie robić badania i znów czekać na wizytę...
nie kojarzysz w jakich dniach cyklu bada się te hormony?? ja miałam robione przed ciążą, ale nie pamiętam, jak to było...
Nie wiem Meire
Ja robiłam TSH i ft4 w 12dc, samo tak wypadło, ginka nie mówiła kiedy mam iść.
Stary 2014-01-27, 09:50   #2976
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Manieczka Ty kawoszu

Manieczka nie jestes juz jedyną 30chą na forum
to dopiero dzisiaj pierwsza kawusia

śmiej się ze starej, śmiej
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-27, 09:52   #2977
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
to dopiero dzisiaj pierwsza kawusia

śmiej się ze starej, śmiej
Ja niewiele młodsza jestem
Wiesz, że i tak Cię kocham
Stary 2014-01-27, 09:56   #2978
emagi
Rozeznanie

meire Badania w kobiecej niepłodności związanej z zaburzeniami owulacji to:
- w 10 dniu cyklu: estradiol, LH i FSH
- w 13 dniu cyklu: estradiol, LH i FSH
- w 21 dniu cyklu: PRL, testosteron i progesteron
a wogóle to chciałam sie przypomnieć, że miałaś robić testy owu i co
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:01   #2979
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niewiele młodsza jestem
Wiesz, że i tak Cię kocham
wiem wiem ja Ciebie też piczko
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-27, 10:06   #2980
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczęta

witaj powodzenia!

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:06   #2981
Marika1
Raczkowanie

. sorrki .. pomylka
Marika1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:06   #2982
jagodzia133
Zakorzenienie

hejo
Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Córa miała o 14 gorączkę 39,9- o 5 rano dostała nurofen, potem spała a po spaniu jej zmierzyłam z ciekawości ii...

U nas był lekarz, sąsiadka zadzwoniła. Przyszły dwa turasy, jeden sapał do tż, że ten nie stoi w drzwiach i na nich nie czeka taa jeszcze może kawka do tego? a to był taki moment, gdzie córa zrobiła na mnie kupsko i poszłam ją przebierać, kazałam tż przynieść rzeczy, jak dzwonili to ja myłam jej dupę i wyskoczyłam z półnagim dzieckiem

ale do rzeczy;
osłuchali, czysto, w piczona nie zaglądał nawet bo to allemedizin to się nie przyłożył pytał o leki jakie dajemy, wypisał skierowanie do lekarza i mam z tym się zgłosić do prowadzącego do 39stopni nic nie dawać, po 39 dać czopka a jak będzie 40 stopni to dzwonić do lekarza, nie dawać mleka bo jest ferentacja w brzuchu że to wirus grypy, że normalne, że ma katar taki gęsty, jego rodzina chorowała przez 2 tygodnie... dużo rozumiałam, gadał tylko do mnie bo chyba do tż miał dalej pretensje, że nie otworzył na czas cep

ogólnie miałam wrażenie, że lekarz typu: "aaa co wy dzwonicie, dziecko musi odchorować, dawajcie leki, dzwońce jak nic nie będą dawać i będzie fajnie"
co za debile..... ja nie wiem przecież gorączka 39 to już nie przelewki
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
To ja Wam powiem hit...u mnie znowu problemy z czadem może troszkę mniejsze niż wcześniej, no ale muszę być na baczności

Skąd mam wziąć jakąś opinię, żeby pokazać tym skur.wiałym kominiarzom, że te otwieranie drzwi lub okna nawet minimalnie jest chore jak posrana ciągle na ten czujnik patrzę i zastanawiam się kiedy się zaświeci i wskażę 40ppm
to ja bym powiedziała tym kominiarzom że nie daj Boże jak coś się stanie to bedzie ich wina i będą mieć ludzkie życie na sumieniu bo to nie są przelewki. Albo że ich do telewizji dasz że u ciebie zagrożenie zatreucia czadem a oni z tym nic nie robią tylko karzą mieszkanie wietrzyć przy 20stopniowym mrozie z małym dzieckiem w domu a do tego sama jesteś w ciąży. ależ się zdenerwowałam no
Cytat:
Laski dziś się dowiedziałam od sąsiadki, że tych co złapali u nas to komuś podcięli gardło, ponakłuwali gościa w klatkę piersiową- ale przeżył.. masakra
ooo matko to nic dziwnego że taką obławę zrobili na nich.
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Lachony zyje :-D po 6h wypuscili mnie do domu :-D cale szczescie ze byl ze mna TŻ inaczej bym sie mega wynudzila dzisiaj jestem jeszcze slaba ale wazne ze nic nie boli. Nie mam pojecia co sie podzialalo w tym cyklu
dobrze że to nic poważnego powrotu do pełni sił życzę
Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Dzien dobry piczki!

Juz o mnie zapomnialyscie?

Witam sie w niedzielny poranek.
Ja od dwóch tygodni w nowej pracy i powiem Wam, ze zapierdziel mam niezły :/ a na dodatek ludzie z którymi pracuje notabene Polacy sa poprostu straszni. Knuja coś cały czas, nosy za darte ... No dali mi popalić na starcie

Z nowości to namówiłam Tzta na kolejna insemke prawdopodobnie w maju i czerwcu a jak sie nie uda to we wrześniu zaczniemy przygotowania do ivf.

Okres mi sie spóźnia drugi dzien i tak sie zastanawiam czy to te cholerne hormony z grudnia tak mi poprzestawialy.
Polacyjak to palcy za granica zawsze uprzejmi... czyli plan działania macie powodzenia
Cytat:
Napisane przez maskora Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja mam takie ''napady instynktu macierzyńskiego''. Są momenty, że ciągle o tym myślę, chcę chcę chcę! Widzę jakieś małe bobo to się podniecam A teraz jakoś tak''para'' mi zeszła. Myślę też o przyszłości a nie tylko tu i teraz. Jest opcja, że przeprowadzimy się całkiem do innego miasta, mąż będzie zmieniał pracę. Mamy też trochę zobowiązań finansowych. Te 9 miesięcy byłyby teraz takie nerwowe, bo ciągle byśmy myśleli o tym. Wiem, że nigdy nie ma idealnego momentu na dziecko. Ale dobrze to przegadaliśmy, ja tez mam teraz rozregulowane cykle. Poobserwuję się, pomierzę temperaturę, w miarę możliwości unormuję. Na ile? Nie wiem, to się okaże.
Nie wiem czy mnie zrozumiecie, bo na forum tez nie da się opisać dokładnie takich przemyśleń, tych wspólnych rozmów z tżtem i tego co się w głowach kotłuje
jest to tylko wasza decyzja jeżeli chcecie najpierw ustabilizować wszystkie swoje sprawy to też dobrze. Dziecko nie zając jak ma być to będzie prędzej czy później.
Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, chciałabym dołączyć do wątku, pozwólcie, że się przedstawię
Na początek moja sytuacja prokreacyjna:
Do lipca 2013, przez 8 lat, brałam antykoncepcję hormonalną.
O dziecko staram się od września. Do tej pory był to po prostu spontaniczny, nieskrępowany seks. Nie liczyliśmy dni ani nic takiego. W międzyczasie okazało się, że mój cykl od zakończenia antykoncepcji ma 42 dni... W związku z tym że to raczej nie jest normalna długość zaczęłam się diagnozować w tym kierunku w grudniu. Komplet hormonów i USG jajników dały całkowicie normalne wyniki. Czekam w tej chwili na wizytę pod tytułem "co dalej". Mam jeszcze do zrobienia tylko progesteron. Owulację raczej mam (lub miewam) bo w badaniu USG był widoczny pęcherzyk a test owulacyjny wskazał dziś dwie kreski.
W innym tak zwanym międzyczasie mój mąż uznał za stosowne poinformować mnie, że ponieważ miał kiedyś chemioterapię, jest całkiem możliwe, że jest bezpłodny. Nie mam mu za złe, i tak bym za niego wyszła No ale przyznajcie że miedzy powiedzeniem "miałem kiedyś chemioterapię" (o czym wiedziałam już dawno), a "miałem chemioterapię i mogę być bezpłodny" jest jednak wielka różnica

I wreszcie moja sytuacja prywatna:
Nazywam się Emilia, mam 25 lat. W sierpniu wzięłam ślub z M. po 4 latach razem
witaj ja bym najpierw przebadała męża bo jest większe prawdopodobieństwo że to jednak u niego coś nie gra niż u ciebie.
Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Wiecie, wkurza mnie już to czekanie nie wiadomo na co Jak w kolejnym cyklu znowu nie będę mieć owulki, to się porządnie wkurzę
TŻ też już nie może się doczekać aż coś ruszy, bo napisał mi wczoraj, że "trzeba się wziąć porządnie za produkcję małego [tutaj nasze nazwisko]" i że może powinnam poszukać jakiegoś mega specjalisty i pójść do niego choćby prywatnie
Sama nie wiem... zobaczę czy w tym cyklu coś się ruszy z owulką, a jak nie, to chyba faktycznie zacznę poszukiwania jakiegoś super specjalisty (tylko skąd takiego wziąć)
kurcze Kindzia ma dobrego lekarza ale ty gdzie indziej mieszkasz
Cytat:
Cześć dziewczęta
witaj
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:16   #2983
God Of War 20
Zakorzenienie

Hej udało się i dostałam skierowanie od rodzinnego to endo.. naczekałam się w kolejce a teraz czas się zbierać na uczelnie

Witam nowe staraczki.
Stary 2014-01-27, 10:16   #2984
Firlejka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Witaj! no w końcu ktoś w moim wieku powodzenia w staraniach życzę nie chcesz mierzyć temperatury, żeby zorientować się jak wyglądają Twoje cykle, kiedy owulacja itp?
Temperaturę mierzę pod Waszym wpływem. Cykle mam owulacyjne (owuluję ok. 16 dc). Konto na ovu mam
Cytat:
Już mam założone Mój nick identyczny jak tu.
Cytat:
Firlejka witaj
mam nadzieję, że szybko Wam się uda
Ja też mam taką nadzieję
Cytat:
witaj powodzenia!
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
witaj
cześć
Stary 2014-01-27, 10:22   #2985
maciejka1987
Zakorzenienie

witam nowe staraczki

Ja właśnie piję kawusię ( inkę) i niedługo zbieram się do pracy... a tak mi się nie chce;/ Całe szczęscie ząb przestał boleć... zapewne znów podrażniłam dziąsło nicią ;/

GOD super, że udało się ze skierowaniem zawsze to parę groszy w kieszeni

meire, ja tam nie wiem kiedy hormony badać także nie doradzę.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:24   #2986
wik_and_ola
Zadomowienie

Hej babolce
Ale u mnie zimno, brrr... Niby temperatura wyższa, ale taki wiatr, że wymarzłyśmy dziś z córcią w drodze do przedszkola. A w pracy też zimno, wychłodziło się po weekendzie i teraz mimo wszystkich grzejników na ful, siedzę w dwóch swetrach i chucham na ręce

Cytat:
To dobrze że jeszcze, kurcze a poźniej 5,5latki z grudnia już do szkoły pójdą biedne te dzieciaczki, króciótkie dzieciństwo, byle szybciej do pracy, i tak nie zapracuja na nasze emerytury bo co odlożą z najniższej krajowej którą obecnie daje wiekszość pracodawców a jak rodzić więcej dzieci jak 3/4 młodych ludzi dostaje te śmieciowe umowy, gdzie tu stabilność

2.lutego jest Matki Boskiej Gromnicznej, kończy okres świąteczny
To jest właśnie państwo prorodzinne

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
nie nadążam za Wami dziś... masakra
Jestem jakaś nietomna... i nawet się nie mogę wbić w rozmowę...
Skąd ja to znam...

Cytat:
ja sie przyszłam pożalić :P tz ma chcice a ja oschła, dobrze, ze córa się obudziła to poszedl do niej ufff..... i mi sie odgraża ze mnie w nocy zaskoczy aaaa
No i jak??? Udało się umknąć, czy mąż ma trofeum?

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
No zapewne Na razie oglądam film "Czekolada"

ubierz wielkie reformy do spania
dobra rada

Cytat:
Cześć dziewczęta
Witaj

Cytat:

I mam pytanie... czy któraś z Was zna jakąś kobietę, która chorowała przewlekle na zapalenie zatok i urodziła dziecko??..
bo czasem się zastanawiam, czy to nie przez te moje zatoki i częste infekcje nie było u mnie #...
Nie pomogę, nie znam
Stary 2014-01-27, 10:28   #2987
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej udało się i dostałam skierowanie od rodzinnego to endo.. naczekałam się w kolejce a teraz czas się zbierać na uczelnie

Witam nowe staraczki.
No to świetnie, że masz to skierowanie
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-27, 10:42   #2988
meire
Zakorzenienie

Cytat:
meire Badania w kobiecej niepłodności związanej z zaburzeniami owulacji to:
- w 10 dniu cyklu: estradiol, LH i FSH
- w 13 dniu cyklu: estradiol, LH i FSH
- w 21 dniu cyklu: PRL, testosteron i progesteron
a wogóle to chciałam sie przypomnieć, że miałaś robić testy owu i co
oooo.. dziękuję Ci, Kochana...
wiem, że miałam robić testy owu.. i nierozpakowane pudełko czekana mnie w szafie.. ale dopiero co zaczełam nowy cykl, a że u mnie owulacje (oile w ogóle są.. ) to są bardzo późno, więc jeszcze sporoooo czekanie zanim zacznę je robić..

Cytat:

Witam nowe staraczki.
Super.. dobrze, że sa tacy lekarze, co czasem jeszcze coś wypiszą...

maciejka1987, a zamierzasz jakieś badania robić?..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Edytowane przez meire
Czas edycji: 2014-01-27 o 10:43
Stary 2014-01-27, 10:42   #2989
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

to ja bym powiedziała tym kominiarzom że nie daj Boże jak coś się stanie to bedzie ich wina i będą mieć ludzkie życie na sumieniu bo to nie są przelewki. Albo że ich do telewizji dasz że u ciebie zagrożenie zatreucia czadem a oni z tym nic nie robią tylko karzą mieszkanie wietrzyć przy 20stopniowym mrozie z małym dzieckiem w domu a do tego sama jesteś w ciąży. ależ się zdenerwowałam no
już im tak powiedziałam, to mi powiedzieli, że jak wietrzyć nie będę to zatruje się sama, bo takie są prawa fizyki.

Mam w planach zrobić takie małe wywietrzniki koło okien. Poczytałam trochę na necie i polecają to zrobić w zbyt szczelnych niby mieszkaniach. Jeśli to nie pomoże no to wtedy będę robiła haj.
Na razie czad się nie zbierał jak nie paliłam wczoraj, więc nie mam dowodów i powodów do awanturowania się. Ale spokojnie, poczekam. Pilnuję tego na bieżąco.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-27, 10:43   #2990
debraM
Wtajemniczenie

hejo

mloda ja jeszcze się nie obroniłam Jeszcze trochę zostało do roboty.

meire ja bym badała hormony w 3dc, później w okolicach owulacji (1dzień przed) i 7 dpo. Tylko zależy jakie chcesz albo raczej ile chcesz wydać.

kindzia ja kupiłam ten żel i leżał on w części aptecznej koło gumek, innych żeli, testów ciążowych i testów narkotykowych, leków na potencje.

A u mnie jakiś skok Nie widać go, bo nie mierzę tej temperatury w weekendy, bo % , ale jest wyżej niż przez te ostatnie dni. Do tego jak wczoraj na noc poszłam się myć zobaczyłam, że piersi mi nabrzmiały. Może dopiero po dupku dostałam owulacji?

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:43   #2991
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość

Ja kawusi nie pijam, w ogole. I cieszy mnie ze nie bede sie musiala w ciazy odzwyczajac albo kontrolowac :p za to pewnie za alkoholem bedzie mi teskno, bo przyznam lubie i degustuje co okazja albo czasem w weekend jak najdzie ochota na whisky z cola albo likierek jakis, winko dobre mmmm

A wiesz, że mi też będzie tęskno ale mogę się poświęcić

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:50   #2992
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

maciejka1987, a zamierzasz jakieś badania robić?..
tak, tylko wiesz, ja jestem "tuż" po # także hormony mam jeszcze rozchwiane. Po @ idę do lekarza i będę z nim gadać co i jak dalej. Tylko, że u mnie wyszła jeszcze ta sprawa z nadżerką, także pewnie póki tego nie zrobię to badań też nie

Jak nie da mi badań to przejdę się też do ogólnego, i wtedy zobaczymy. Ostatecznie hormony zrobię sama, ale to za 2 miesiące

Cytat:
a mi tam nie będzie tęskno jak byłam młodsza bardziej mnie ciągło, teraz jakoś niespecjalnie

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:50   #2993
cloud_on_sky
Rozeznanie

Hej Dziewczynki
Aleście narobiły stron rok będę nadrabiać, bo mnie cały weekend z Wami nie było

A może któraś chętna zrobić telegraficzny skrót dla nieobecnych?

27.08.2014 Oluś
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 11:01   #2994
Carmenaa_88
Zakorzenienie

młoda Karoloo idzie przywyknąć w pierwszej ciąży bardziej przeżywałam fakt, że na imprezach wszyscy ożarci tylko nie ja i tak siedziałam jak sierota teraz jakoś tak w ogóle mnie to nie rusza, ani nie mam nawet chęci no ale teraz świadomie się starałam, wtedy to była wpadka i miałam 20lat, zupełnie inne myślenie

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-27, 11:08   #2995
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
hejo

kindzia ja kupiłam ten żel i leżał on w części aptecznej koło gumek, innych żeli, testów ciążowych i testów narkotykowych, leków na potencje.
Kurna latałam po tych półkach i nie widziałam tego ślepa jestem czy co a tak mi zależało żeby kupić ten żel
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 11:11   #2996
meire
Zakorzenienie

Cytat:
już im tak powiedziałam, to mi powiedzieli, że jak wietrzyć nie będę to zatruje się sama, bo takie są prawa fizyki.

Mam w planach zrobić takie małe wywietrzniki koło okien. Poczytałam trochę na necie i polecają to zrobić w zbyt szczelnych niby mieszkaniach. Jeśli to nie pomoże no to wtedy będę robiła haj.
Na razie czad się nie zbierał jak nie paliłam wczoraj, więc nie mam dowodów i powodów do awanturowania się. Ale spokojnie, poczekam. Pilnuję tego na bieżąco.
A na czym polegają te wywietrzniki w oknach?... bo my z kolei mamy taki problem w domu, że chyba jest za szczelny i jest straszna wilgoć... co roku musimy malowac mieszkanie.. a próbowalismy już różnych metod na grzyba... w zeszłym roku zrobiliśmy izolację poziomą fundamentów, nie wiem na ile to pomoże..
ale niedawno wstawilismy nowe drzwi wejściowe i jest tragedia.. skraplają się i teraz na mrozach robi się szron i lód od wewnątrz!!.. i tak pomyslałam, że może jest zła cyrkulacja powietrza w domu i to dlatego?... albo jest za szczelna wszystko...

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
hejo

meire ja bym badała hormony w 3dc, później w okolicach owulacji (1dzień przed) i 7 dpo. Tylko zależy jakie chcesz albo raczej ile chcesz wydać.

już kasa nie ma znaczenia... na NFZ od internisty i tak nie dostanę, a nie chcę tracić czasu i czekać na wizytę u gina na NFZ, bo to mi za dużo cykli umknie... w lutym mam wizytę prywatnie u gina, więc chcę zrobić na pewno progesteron i prolaktynę, bo kurczę, długie mam te cykle i bezowulacyjne... i dlatego na wizytę chcę mieć już ogląd swojej sytuacji...

Cytat:
No, ja też będę tesknić... bo tak sobie lubimy z mężem usiąść wieczorkiem i wypić coś delikatnie..
a jak tam Twoje rzucanie palenia?... bo u mnie masakra.. codziennie coś zapalę.. tyle, że mniej..
ten mój mógłby rzucić.. byłoby łatwiej...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-01-27, 11:26   #2997
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
A na czym polegają te wywietrzniki w oknach?... bo my z kolei mamy taki problem w domu, że chyba jest za szczelny i jest straszna wilgoć... co roku musimy malowac mieszkanie.. a próbowalismy już różnych metod na grzyba... w zeszłym roku zrobiliśmy izolację poziomą fundamentów, nie wiem na ile to pomoże..
ale niedawno wstawilismy nowe drzwi wejściowe i jest tragedia.. skraplają się i teraz na mrozach robi się szron i lód od wewnątrz!!.. i tak pomyslałam, że może jest zła cyrkulacja powietrza w domu i to dlatego?... albo jest za szczelna wszystko...
czytałam właśnie, że na grzyba też się takie wywietrzniki wstawia bratowa ma taki wielki w kuchni, to jej ten grzyb się trochę opamiętał. Ale na necie widziałam takie malutkie co się wstawia nad okna, żeby po głowie nie wiało.

Są różne rodzaje...jedne się w oknach montuje, no ale to strach samemu robić, bo można okno zepsuć i nie w każdym da się zrobić. A jedne robi się dziurę nad oknem i tam wstawia. Poszukaj na necie, bo ja muszę teraz lecieć

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-27, 11:26   #2998
Jagatka_N
Zakorzenienie

Lecę babeczki do pracy
Milego dnia
Stary 2014-01-27, 11:49   #2999
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

No, ja też będę tesknić... bo tak sobie lubimy z mężem usiąść wieczorkiem i wypić coś delikatnie..
a jak tam Twoje rzucanie palenia?... bo u mnie masakra.. codziennie coś zapalę.. tyle, że mniej..
ten mój mógłby rzucić.. byłoby łatwiej...
Nawietrzaki w oknach to coś TAKIEGO i są świetne gdy mieszkanie jest za szczelne - czyli w Twoim przypadku.

Hmm a rzucanie palenia idzie nawet dobrze- raz tylko z TŻ zapaliliśmy dokadnie 18.01 (po 3 fajki) ale jakoś mnie nie ciągnie A Ty Pewnie, że razem raźniej- przynajmniej nie kusi :P

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3

Edytowane przez Karoloo
Czas edycji: 2014-01-27 o 11:51
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 11:55   #3000
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam właśnie, że na grzyba też się takie wywietrzniki wstawia bratowa ma taki wielki w kuchni, to jej ten grzyb się trochę opamiętał. Ale na necie widziałam takie malutkie co się wstawia nad okna, żeby po głowie nie wiało.

Są różne rodzaje...jedne się w oknach montuje, no ale to strach samemu robić, bo można okno zepsuć i nie w każdym da się zrobić. A jedne robi się dziurę nad oknem i tam wstawia. Poszukaj na necie, bo ja muszę teraz lecieć
my właśnie mamy takie wywietrzniki na górze okien - takie jak Karoloo wstawiła ale my mieliśmy od razu przy kupnie mieszkania. Tyle, że my mamy nieregulowane (a są też regulowane i one są lepsze) i u nas jak mocno wieje to nawet zaklejamy je na 3/4 długości, żeby aż tak zimno nie było. Wilgoć się nie zbiera, a jest i cieplej
23.06.2011
01.06.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości