|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
No, jestem w końcu na bieżąco
![]() Sweet Vintage, Magnusia - trzymam kciuki za Was, Wasze dzieciaczki, czopy, skurcze i porody ![]() A moja córka od dzisiaj jest już donoszona ![]() ![]() ![]() ![]() Lista się kurczy, już prawie luty, aaaaaaaaaaa, boję się. W ramach przygotowań zakończyłam rekrutację przedmiotów do torby szpitalnej, dziś przychodzi zamówienie z resztą rzeczy z apteki. Jeszcze tylko upiorę torbę i tym tygodniu będę spakowana. A teraz chyba wezmę się za kolejną porcję prasowania... Pisałyście o zachowaniu dzieci przed porodem - w jakimś podręczniku położna porównywała je do zachowania człowieka, przed wyjściem z pociągu, kiedy zbliża się jego stacja. Jest wtedy bardziej niespokojny, podekscytowany i szykuje się do wysiadki. Tak samo mogą zachowywać się nasze dzieci ![]() ![]() nattalli sok z malin się nie nadaje, to musi być herbata z LIŚCI malin. Chociaż mój lekarz twierdzi, że to mit i ona nic nie daje, poza polepszeniem trawienia. Ja tego w ogóle nie piję.
#1592 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
2.macice mam zszyta rozpuszczalnymi, a brzuch takimi do wyciągania. Wyciągała położna n IP i nic to nie bolało ![]()
![]() |
#1593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście ze tak, raz to nawet wyslal mnie do szpitala z podejrzeniem zatrucia ciążowego ale w szpitalu powiedzieli ze to normalne. Więc teraz mierzy mi ciśnienie dwa razy na poczatku wizyty i na końcu i to mierzone drugi raz zawsze minimalnie niższe i mówi że po prostu tak chyba mam. Ale żeby ciśnienia pilnowac i zgłaszać jakby coś się działo niepokojącego typu opuchlizna czy jakby w moczu białko było
![]() |
#1594 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a te przeciekające pampersy zalewają Wam łóżeczko? Bo widziałam na all takie podkłady nieprzemakalne na materac, z ceratką lub gumą i nie wiem czy jest sens to kupować? Bo jeśli ta warstwa kokosowa materaca ma określone właściwości (np. przeciwpotne), a ja na to założę podgumowany podkład na materac, to nie wykorzystuję właściwości materaca i dziecko leży po prostu na gumie... Dobrze myślę? Z drugiej strony nie chciałabym żeby materac został zasikany... Jest w ogóle takie niebezpieczeństwo? Dziecko chyba nie sika po parę litrów?
![]()
#1595 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No powiem Ci że w Skandynawii po pierwsze jest przepięknie i zycie dużo łatwiejsze ale w niekórych urzedach burdel króluje na calego gorszy niż w Pl a jeszcze jak człowiek ma jakiś problem z językiem w sensie wysłowieniem się to już w ogóle. A tak w ogóle wam powiem że mąż mnie zachęca żebym poszla na kurs norweskiego od września. od skończył dwa stopnie i w miarę fajnie się już dogaduje. Ja z jednej strony bardzo bym chciała z drugiej sobie myślę. półroczne dziecko, prowadzenie firmy i do tego kurs językowy trochę tego dużo. No ale kurs jest dwa razy w tygodniu po 3-4 godz. 10minut drogi od domu. W godzinach mniej więcej 18-21 więc w sumie może dobrze dla mnie ja się wyrwe do ludzi, zyskam jakąś nową umiejętność. Mąż w domu nacieszy się coreczką ![]()
![]() |
#1597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja usłyszałam już tyle perełek od teściów (mleko trzeb od początku słodzić, smoczek maczać w cukrze, bo jak nie to jak dziecko później zje coś słodkiego będzie miało cukrzycę) a to tylko początek. Efekt jest taki, że ja nie mam zamiaru zostawić dziecka z nimi nawet przez 5 minut, bo wiem, że będą robić po swojemu mimo próśb i gróźb i Tobie też to radzę, po co się denerwować... ? Na urodzinach męża zaczęło się naciskanie, że mamy sie przeprowadzić do nich. A to dlatego, że sąsiadka teściowej ją poddenerwowała, bo powiedziała, że taki dom duży mają a sami w nim zostali (wcale taki duży nie jest, mielibyśmy jeden mały pokoik na parterze reszta pokoi jest zagospodarowana dla córki z Niemiec i dzieci siostry tż) Ja tylko powiedziałam stanowcze NIE - zostajemy tutaj. Justien Twoja córcia jest prześliczna ![]() To która dziś rodzi??? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kontrolna wizyta u gina po 6 tygodniach. Dziewczyny moja ginekolog miała wypadek i muszę zmienić lekarza dwa tygodnie przed terminem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1601 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ide dalej nadrabiac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Wtajemniczenie
|
Chyba żadna bo się towarzystwo zestrachało (ja szczególnie)
![]()
#1603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodatkowo jak uda mi sie dorwać jakaś promocje to jest wogole bajka. Ostatnio 108szt za 49 zł ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
rozmawiałam z moją położną- tak jak myślałam, nie panikować, obserwować a to zdaje się czopik odchodzi. Jutro mam wizytę u gina to ma mnie zbadać o ile nic się do jutra nie wydarzy...
mój mąż mnie rozwalił rozmową na skype: Ja:- albo niech młody już tam siedzi do końca świata albo niech już będzie po wszystkim Małż:- no jak do końca świata - to byś namęczyła przecież Ja:- ale tak to ja się boję Małż:- czemu sie boisz - już najgorsze za Tobą Ja:- najgorsze właśnie przede mną Małż:- teraz tylko poród i już razem się opiekujemy młodym no rozwalił mnie- TYLKO poród, faktycznie pikuś- piardnąć, kaszlnąć, jęknąć i już ![]()
#1605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Rozeznanie
|
chetnie ja bym juz urodziła ale moja coreczka woli bawic sie w kotka i myszke
![]() ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
o cholera to lipa w takim momencie... masz kogoś już na oku? ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- chwila, chwila- ja się czopa skutecznie pozbywam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kurs to dobry pomysł, o ile tylko będziesz nadal miała ochotę jak już zobaczysz jak z małą dajesz sobie radę, czy jest łatwa w obsłudze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no faktycznie większe zatwardzenie ![]()
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
Babydream wychodzą 40 gr/sztukę, z kartą Rossnę trochę mniej. No i nie trzeba polować na okazje. Ale cena to akurat rzecz drugorzędna - jednemu dziecku pasują innemu nie i to jest najważniejsze.
#1613 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1615 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Sprobuj moze porozmawiac z nia troche inaczej, albo pozwolic poczuc sie potrzebna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zadomowienie
|
ja na materac kupiłam 2x coś takiego:
http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...906122202.html jest to trochę zielonkawe i przypomina mi cienki materiał z którego robi się namioty ;P Ale jeszcze nie wyprólbowałam bo Mała jeszcze siedzi w brzuszku więc się nie wypowiem ![]() Właśnie przyszedł mój materac do łóżeczka. Ale ma mięciutki, fajny pokrowiec. Chociaż wiadomo.. przecież pójdzie na to podkład plus prześcieradło. Mąż ma dziś odebrać łóżeczko. Ostatecznie zdecydowałam się na łóżeczko turystyczne plus materac hevea duo activia. Edytowane przez The light Czas edycji: 2014-01-27 o 10:57 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaproponuj że podczas porodu będziesz go ściskać za przyrodzenie podczas skurczu co by poczuł trochę tego "tylko" porodu ![]() Dokładnie ![]()
![]() |
#1618 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależało mi też na przewijaku na łóżeczko ale takim które się na nie nakłada (niektóre są jakby wpuszczane do środka i wtedy trudno jest przewijać). I tak byśmy kupili turystyczne ze względu na wyjazdy i się cieszę bo dzięki temu dziecko będzie spalo nawet poza domem w czymś co zna więc myślę, że to dla jego poczucia bezpieczeństwa też dobrze. Jak dzieć podrośnie, łóżeczko będzie robiło też za kojec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie to gratuluję wszystkim mamusiom cudnych dzieciaczków i powodzenia tym które tak jak ja jeszcze oczekują ![]() Kochane medal dla Was za ten wątek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.