|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Marta ja bym chciala juz, ale nie dalibysmy z tz ani fizycznie ani psychicznie rady, wiec umowe mamy taka, ze jak bąbel przespi ładnie nocke i zacznie lepiej spac to wtedy od razu rozpoczynamy starania
|
|
|
|
#1052 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
) i moglabym pozwolic sobie na prace w domu i nianie zeby moc sie wyspac. W innej sytuacji, aktualnej nawet nie mysle o ani jednym dziecku wiecej.Cytat:
tz powiedzial, ze moglby nawet dzisiaj brac slub, gdyby nie to, ze nie mamy na niego kasy
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :brzy dal:![]() jaaaaaaaaa nadal mam straszne zakwasy. Ale normalnie jazda na desce jest mega. dobra ide spac, o 6.50 trza wstać i zagrzać fure;p kupilismy samochod ..rocznik 91 ![]() ![]() ![]() rakieta!
|
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu dzisiaj szaleństwo!
![]() u nas też nie wiem od czego:/ Kochana i strsznie Ci współczuję całej chorej sytuacji ze wszystkimi. ja już bym chyba w wariatkowie wyladowała. my tak samo Byłam z Hanią u koleżanki. oczywiście maltretowała Jej dwuletniego synka a On niestety obojętny na Jej zaloty
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Znowu trochę znikam ale... znowu problemy, już nawet nie chce mi się myśleć o tym. Także nie gledzę. Widziałam, że kilka dzieciaków ma czerwone policzki - Blanka też ! Nie wiem czy to od zębów, czy odmrożenie bo ma takie jakby sinawe raz bledsze raz ciemniejsze nie wiem o co chodzi .Ifwka, Hope- Strasznie Wam współczuje sytuacji z tztami. Ale mimo wszystko bardzo Was podziwiam, że tak świetnie dajecie sobie radę ! Buziaki Buziaki urodzinowe dla Haniulki i Marcinkowego Człowieczka ! |
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, nadrobiłam wszystko, ale przepraszam- nie cytuj, dziec mnie dzis wypompowal po południu....
Bylismy dzis wreszcie na dworze- po chyba tygodniu kiszenia sie w domu. Bo najpierw lało, potem piździawa, dzis wreszcie piękne słonce. Przed południem godzinke, potem drzemka obiad i znowu godzinka na podwórku. Wyszalał sie, wybiegał, rzucał na zaspy sanek nie posiadamy a jaka histeria przy zejsciu z dwor, masakra.... Bo on chciał jeszcze, a tu "spik wargę przecinał" i stwierdziłam, ze wystarczy ![]() A po południu załączył mu sie taki wyjec i marud, ze moja psychika ledwo zipie dałam panadol przed snem bo 6 kup zębowych, wiec mam nadzieje, ze dzieki temu jakos nocke prześpi ![]() ![]() Teraz misiaelowym sposobem polece co pamietam: IFWKA, HOPE- strasznie przykre to co piszecie...... przytulam mocno MENEQ mam nadzieje, ze szybko Ci paskuda przejdzie DELI, gratuluje zakupu no i udanego snołbordowania![]() EZZO, zdrówka dla Tomaszka MAŁA dopilnuj sie zdrowotnie AGA, gotuj marchew, dawaj jej do picia ta wode z gotowania, najlepiej sobie radzi z biegunką, w ramach obiadu gotowana marchew z ryzem, no i dieta sucha: biszkopty, chrupki kuku. Mam nadzieje, ze szybko małej przejdzie NANCY, wycałuj Kubunia ![]() tyle zapamietałam, uciekam spac Najlepsze zycznenia urodzinowe dla Haniulki i Marcinka |
|
|
|
#1057 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hope, Ifwka szkoda, że tak się układa niefajnie
Cytat:
Cytat:
ale spokojnie siedzi; nie uciekał?Cytat:
ja własnie zamówiłam przed chwilą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój najlepszy samochód był właśnie z 91, audi 100, teraz mój brat nią jeździ i najchętniej bym mu ją zabrała; genialnie mi się prowadziło ten samochód, ile ja przejeździłam kilometrów do Rzeszowa
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co to się tu dziś dzieje? Takiej ciszy dawno nie było i to z poniedziałku
![]() To ja lece spać, do tz się przytulę-będzie zaskoczony ze tak szybko Was opuściłam... Aha MARTA odnośnie dzieci-chciałabym bąbla drugiego tak za 3 lata, zeby różnica wieku była 4lata max, ale nie wiem czy będzie nas wogóle stać na niego, na razie jak wiecie mieszkamy w jednym pokoju...więc nie ma opcji na miejsce dla jeszcze jednej osóbki...martwi mnie to bo nie wiem czy w tych czasach nam się poprawi i będzie na cos/kogos , więcej stac niz egzystencja z miesiąca na miesiąc..DOBRANOC ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1059 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() my się zaczniemy starać ( o ile nic nam nie stanie na przeszkodzie) początkiem 2016 ![]() Cytat:
![]() czy śpiworek do sanek jest według Was potrzebny?
|
||||||
|
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
poka poka jakie bo ja nie wiem które zamówić
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże kolejna tragedia na wątku noworocznych mamuś
czemu to takie niesprawiedliwe ?!
|
|
|
|
#1062 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale dzis pedzicie!
![]() Cytat:
Cytat:
a co do plamen na polikach to widocznie taki etap ![]() nie, no co Ty, o takiej nieludzkiej porze? ![]() mlody spal, ja juz ogarnieta to nadrabialam zaleglosci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my dzis sie radowalismy, 3,5 godz ![]() padam na pyska ![]() powiem wam tylko wczorajsza akcje z mlodym i zmykam spaciu... jak wiecie albo i nie mlody w doopce mial wszelkie ksiazeczki, rzucal nimi we wszystkie strony, no zero zainteresowania, ZERO! az tu nagle wczoraj wieczorem podszedl do kosza z zabawkami, dal nura i wyciagnal ksiazeczke!!! przyszedl do mnie na kolana i ogladalismy ja 15 minut! naumial sie gdzie jest kotek i wilk przy okazji. no w takim szokesie jestem ze szok! ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() juz doczytalam
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-01-27 o 22:26 |
|||||
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam śpiworek od wózka, więc nie kupuję; ale wydaje mi się, że się obejdzie, bo ewentualnie tylko tą zimę by jeździł w śpiworku, a potem to już chyba za duży
i wydaje mi się, że taki sliski śpiworek może zjeżdżać z sanek, a zwykły koc może się lepiej trzymać nie wiem, tak sobie tylko gdybam, bo nie testowałam jeszcze niczego![]() https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...e=1&p=44838868 ; nr 3, czarne z czarnym Cytat:
![]()
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Kubuśka ![]() kiedy mój zacznie interesować się książeczkami, pieskami i kotkami? Kolejna książeczka zjedzona :/ co do czerwonego policzka, chyba odkryłam przyczynę... u nas jak zwykle Kubuś-ślimak, ślini się strasznie i jak śpi to zauważyłam, że też się ślini i ta ślina ścieka mu po policzku i w niej śpi (nie zawsze to widzę) i może to od tego? Co myślicie? właśnie jakie sanki? mój tż znalazł takie i szantażuje mnie, że je kupi http://allegro.pl/art7-sanki-24-x-82...851009833.html ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- nie mogę przestać płakać ![]() http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...plodzika_.html |
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ktoś pomysłowy jest ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Hani i Marcinka!
A tak w ogóle to znowu Nomen znikła? Hope, Ifwka masakra co piszecie mam nadzieję, że się ułoży ![]() Ezza, Aga zdrówka dla maluchów! Meneq mam nadzieję, że już lepiej? Nancy biedny Kubuś U nas ciągle impreza... Wczoraj w nocy Ewa budziła się co kilkanaście minut przez to, że siadała, bidusia taka, spała, nagle usiadła, obudziła się i płakała. I spadła nam z łóżka I byliśmy dzisiaj w Ikei, kupiliśmy dla Ewy taki kartonowy regalik i pudełka na dziędzioły, potem kasa w kolejce taka, że mi się odechciało i chciałam już zostawić męża, a sama wziąć Ewę i uciec, ale spotkała nas miła niespodzianka, pani kasjerka zawołała nas do kasy z pierwszeństwem dla dzieci do lat 4
|
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu
dziekuje za info fajny ten "Twój" żłobek, po tym co piszesz to widac, ze dbaja o dzieciaczki Nati zasnela po 21 wczoraj po godzinie lulania, 6 pobudek w nocy, na cycusia, w tym 6 o po 4 rano zasnela po lulaniu o 6 i spala do 8:46, w dzien spala 1,5h, teraz po 20 zaraz zasnela mezowi przy flaszce, do tej pory dwa razy pojekiwala przez sen i 1 obudzila sie na cyca, o 20 wypila 230ml mleka i teraz cyc, troche duzo a mleko zageszczone kaszka ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Bylysmy dzis na sankach bo spadl snieh a tak kilka dni w domu bo byl mroz -15, i Nati mi na sankach usnela, patrze a ona tak na siedzaco i glowa Jej zwisa, wiec szybko wzielam wozeczek i przeniosłam Ja razem ze spiworkiem i pospacerowalysmy, jak wstala to do sanek z powrotem i troszku pojezdzilysmy akurat Tatus wracal i tez troche pociagal, byla ładna pogoda swiecilo sloneczko Nati nie zmarznieta wiec bylysmy ok 2h ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Jeśli chodzi o roczek to Nati wzieła dlugopis, później książeczkę delikatnie i pieniązki - monety pozrzucała na podłogę później podnosiła kieliszek i różaniec w ogóle Ją nie zainteresowały. Interpretacja, będzie pisarką albo dziennikarką, będzie bogata tzn. dobrze zarabiać i będzie rozrzutna. Choć nie do końca bo zaczęła monety podnosić, więc się w porę opamięta. ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Czy kt óraś z Was ma książeczkę Dotykanki. Kolory. Fajna?Warto kupić? |
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam. Nie cytuję bo mam minimum czasu;( ale tulę Was wszystkie bardzo mocno i mam nadzieję, że wszystkim się poukłada.
Od siebie dodam, że jestem w szoku jak moje dziecko ostatnio intelektualnie poszło do przodu. Chyba za mało wierzylam w swoje dziecko a ona tak dużo rozumie, że szok. Przynosi mi to o co poproszę, wcale nie uczona wcześniej, szczeka lepiej ode mnie jak pieska widzi , doszło sporo nowych słówek. Taka rozumna się robi, że szok. No i... chodzi większość czasu! Mówi już "ma" (masz), "ce to" (chce to), "nie", "tak", "mama", "tata", "baba", es (chyba pies, bo i tak najczęściej jest "hał"), ić (idź) i jeszcze jakieś ale teraz nie pamiętam - dla mnie to jest sporo, bo się lepiej dogadujemy przez to zdecydowanie. Z jedzeniem bardzo różnie jest - albo dupa, albo ciut lepiej - doczekałyśmy się 100% dorosłej kupki (wiem, wy macie takie od lat, ale ja mam się z czego cieszyć) ale dzisiaj znów piersiowa wróciła. Lady: czemu cię martwi to, że Piotruś jeszcze chce w nocy jeść? Nie wiesz w bajki, że " po roku nie powinien" ![]() Nancy: przytulasy dla dzielnego Kubusia ślę! aż mi się słabo zrobiło.. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-01-27 o 23:25 |
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
nancy zainteresuje sie ksiazeczkami. Yae do tej pory je zjadala, a wczoraj przynosila tz, zeby jej czytal - niestety wybierala te po polsku wiec tylko obrazki ogladali debrah jeszcze Ci obrzydna dorosle kupki ;-) marta o kolejne dziecko pewnie zaczniemy sie starac pod koniec lata (tak, zeby na poczatku listopada jeszcze brzuszka nie bylo) sarah daj Nati do przedszkola; krzywda jej sie tam na pewno nie stanie szklanko co to sa dziedzioly? Jestem zdrowa! Tz i Yae sie uchowali i stad wniosek, ze to nie jelitowka a zatrucie. Tylko nie wiem czym... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-01-28 o 02:58 |
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Gorączki brak, apetyt jest tylko kupy zostały. To normalne ze biegunka jeszcze się może utrzymywać dłużej ??? W sumie dobrze się czuje Zuzka. Nie wiem czy jest sens zamawiać wizytę domową ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie ma sensu... |
|
|
|
|
#1072 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poproś żeby Ci kamasutrę w szary papier zapakowali Cytat:
|
|
#1073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
BOKEH jak będziesz to się odezwij bo coś mam dla Ciebie
|
|
#1074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas lewy poli czerwony i troche sorstki Wogole od urodzenia kapiemy sie w Babydream oststnio do rossa nie po drodze mi było przez te sniegi i mialam próbke Mustelli do kapania 2 razy i brzuszek cały w wysypce nie widocznej ale było czuc pod palcami wrocilismy do Babydream i znika powoli jednak moje dziecko nie lubi drogich kosmetyków
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Kubulencjusz wstal dzis o 7 juz dawno tak wczesnie nie wstawal, eh czlowiek sie do dobrego moment przyzwyczaja
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
jak on to robi... daje butle z kwadrnas wczesniej zeby pobudki ni było, wypije, obróci sie na drugi bok i o czasie i tak wstaje na szczęście obyło sie bez tugezy, tylko usypiałam jakies 45 minut ![]() jakies pomysły czemu tak sie dzieje? bo ja nie ogariam tego swoim małym rozumkiem ![]() informuje: - nie mamy gorąco ani zbyt zimno, jakies 20 stopni - pod kołdra jest przyjemnie ciepły a nie zgrzany czy zmarznięty - nie swieci mu w twarz zadne swiatło, bo spimy przy takim kikuciku zaslepka do kontaktu ma małe swiatełko- tyle, ze widze, czy sie nie rozkopujeco do drugiego dziecka- raczej mnie nie dotyczy..... bede Wam zazdroscic ![]() PSTRYNIU- rośnie Cie naukowiec ![]() DEBRAH, pięknie sie Amelka rozgadała ![]() okropna tragedia znowu u mamus noworocznych...... ![]() ![]()
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas po 5 pobudka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się, jestem w ciężkim szoku, spodziewałam się kilku stron do nadrobienia
![]() Widziałam tragiczne wieści na wątku mamuś noworocznych nie rozumiem czemu sie tak dzieje ![]() Ja na razie o drugim dziecku nie myślę PLANUJE, ale nie myślę nie mam ku temu perspektyw ![]() Iwfka szczerze, to myślałam że tu wejdę dziś i sie okaże że szanowny przejrzał na oczy, tymczasem widzę, że Twoje pójście do mamy stanowiło zapalnik dla niego.. przykre ![]() aga, ezzo, zdrówka dla milusińskich ![]() Deli za zakup. Ja się zastanawiam czy sobie nie odłożyć inie kupić jakiegoś kibla, ale kurczę to jednak się wiąże z utrzymaniem oby aut, a na to nas nie stać. Sarah, myśle, że powinni jakoś zapakować te książki ja np. jak kupowałam na merlin.pl to przyszły tekturą opakowane. Bokeh, opiłaś się szampanem z Ikei? ![]() Elllmi, Ill, nie wyrywał sie Bardzo grzecznie siedział i podobało się ucieka to z nocnika jak go kiedyś chciałam posadzić na próbę
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam sie Wam pochwalic - wysnajperowalam tego tableta
co prawda firma nie jakas extra ale nie potrzebny mi wybajerzony, byleby neta ogarnial i tyle koszt z klawiaturka 770 zl a ja dalam 360 ![]() gwarancja do grudnia 2014 jak przyjdzie to bede was zameczac pierdyliardem pytan
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

) i moglabym pozwolic sobie na prace w domu i nianie zeby moc sie wyspac. W innej sytuacji, aktualnej nawet nie mysle o ani jednym dziecku wiecej.

bo ma takie jakby sinawe raz bledsze raz ciemniejsze nie wiem o co chodzi .
no i udanego snołbordowania
tak się wyrywał i płakusiał ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
muszę w końcu sanki kupić
mój najlepszy samochód był właśnie z 91, audi 100, teraz mój brat nią jeździ i najchętniej bym mu ją zabrała; genialnie mi się prowadziło ten samochód, ile ja przejeździłam kilometrów do Rzeszowa

22.05.2008
14.08.2011