|
|
#811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Na to wyglada, to znaczy, ze u mnie juz leci 9
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
Moja lekarka mi kompletnie nic nie powiedziała. Idąc do niej równo 6 tygodni wcześniej miałam ostatnią miesiączkę a ona mi tylko powiedziała że wg pęcherzyka jest to 5 tydz. 4 dzień
A że jestem w pierwszej ciąży to nie miałam zielonego pojęcia jak to liczysz i po prostu do tego czasu co ona mi powiedziała dodaje sobie kolejne dni
|
|
|
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
Na poczatku wymiary sa rozne, idac w 5,2tc powiedzial, ze wielkosc odp. 4,6tc a teraz bedac 8,2tc wymiary plodu byly na 8,6tc i lekarz powiedzial, ze teraz to praktycznie nie ma wiekszego znaczenia, bo kazda ciaza rozwija sie swoim tempem
![]() Jak to powiedzial, mamuski czytaja internet i panikuja hehe. Jesli sie rozwija, nie ma sie czym martwic. Widac u was juz maly brzuszek? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#816 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej :0 Pierwszy tydzień ciazy jest od od 1 do 7 dnia, drugi zaczynia się od 7dnia do 14 dnia (czyli od 1tyg 1 dzień do 2 tyg 0 dni) itd, trzeci od 15 dnia czyli 2 tyg 1 dzień do 21 dnia czyli 3 tyg o dni. itd. W ten sosób licząc ciaża ma równo 40tyg liczac od dnia pierwszej miesiaczki. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|
#817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak prawdę mówiąc to ja wiecznie szukam czegoś na tym internecie i od tego wszystkiego ciągły stres
|
|
|
|
|
#818 |
|
Rozeznanie
|
Malenka dlatego czytam tylko "ciaza tydzien po tygodniu" a reszte nie, bo bym oszalala. Tym bardziej, ze 1 ciaze z wpadki poronilam, na szczescie nie przez problemy zdrowotne
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#819 |
|
Raczkowanie
|
Mówi sie, ze tak jak w ciazy zabroniony jest alkohol czy papierosy, to również powinno zabronic się internetu
Cos w tym jest.
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
xxxmalenka1989, po badaniu krwi,ciśnieniu tętniczym itp. Zawsze miałam problem z krwią i stwierdził,że dziwi się,że ja z taką anemią jeszcze w ogóle chodzę i nie mdleję. Na dodatek się zdziwił,że poprzedni lekarz nie dał mi usg i sam stwierdził,że może wiedział od początku ale chciał żebym przyszła do niego prywatnie i wtedy by mi powiedział co jest ze mną.
Miminek,moje się trochę powiększyły i mam na prawej piersi dużo żyłek. Praktycznie tylko z prawą tak mam,bo lewa mniej boli,ma z 2 widoczne żyły i sutki nie aż tak duże jak na prawej. I miałam takie zmiany już z 4-5 dni po zapłodnieniu,więc od razu czułam,że to na ciążę takie zmiany Denaris,jejciuu jakie śliczne zdjęcie ! Też mam zakaz przytulania i na razie na pierwszy trymestr,ale zobaczymy czy nie do końca ciąży. Choć nie wydaje mi się,bo plamienie(mini,mini,mini) było jednorazowe i brzuch już wcale mnie nie boli jak na początku.To ja chyba powinnam na czas ciąży zrezygnować z internetu i grać tylko od czasu do czasu w pasjansa. Bo co wejdę w Google to pierwsze co czytam o problemach ciążowych i porównuję się do kobiet,które piszą na forum o swoim stanie
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
Metam dzieki
![]() Pierwsze tez mialam mini, a drugie juz takie, ze prawie zemdlalam z nerwow, ale na szczescie juz czysciutko Zakaz jest, ale po ostatnim mam taki uraz, ze chyba juz nie bede miala na nic ochoty Nigdy nie wiadomo.Nie ma co czytac tych glupot, bo sie czlowiek tylko dobija, a nic sie nie dzieje! Powinni blokowac takie wypowiedzi, nigdy tez nie wiadomo ile w tym prawdy, a baby to lubia koloryzowac. Powiem wam laski, tak mnie wypryszczylo, ze szok! Patrzec na to nie moge. Oby w II trym to zeszlo, bo wygladam jak potwor. Na podklady nie narobie :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
31.07.2014 Gabryś jest już z nami Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-01-30 o 10:28 |
|
|
|
#822 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja co chwile sobie znajdę powód żeby coś poszukać o ciąży w internecie a i zawsze znajdę coś co wydaje mi się że do mnie też pasuje ![]() Ja piersi zawsze miałam raczej niewielkie teraz są śliczne, jędrne i obolałe, widnieją na nich żyłki,ale co zmartwiło lekarza to że sutki uciekają do środka i mogę mieć problem z karmieniem. Ale mówił mi że dziecko potrafi sobie poradzić z mamy piersią także mam się nie zamartwiać ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
A co do pryszczy w życiu tyle nie miałam co teraz to samo z dekoltem, plecami i buzią Ale słyszałam że to normalne i niebawem przejdzie
|
||
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Denaris,ja to nawet nie mam ochoty na to,aby się kochać,bo ciągle jestem zmęczona i lenia mam niesamowitego,więc ten zakaz nie przeszkodzi mi nawet jak będzie do końca ciąży
Mnie wypryszczyło na dekolcie Na twarzy z początku takie pryszcze miałam miejscami,ale to może od luteiny. Za to na dekolcie to już od samego początku mam plamy,pryszczyki itp. Strasznie to wygląda.xxxmalenka1989,ja po prostu czuję,że piersi mnie mniej bolą już wpisuję w wyszukiwarkę. Wczoraj to w ogóle zwariowałam. Zaczęłam szukać wpisów na temat:czemu nie boli mnie brzuch w ciąży? Z początku bolał,teraz nie boli,to ja sobie już wkręciłam. Ale za to po wyszukiwaniu położyłam się spać i brzuch zaczął pobolewać Moja historia wyszukiwania już nawet nie zawiera jak kiedyś takich stron jak wp,onet,facebook tylko wszędzie : ciąża,objawy,plamienie,bó l brzucha itp U mnie za to jak jest zimno to mam sutki takie malutkie a jak już jest cieplej w domu to takie wielkie gdzieś na 5-6 cm. I raz są ciemniejsze,raz jasne ![]() Znowu nie mogę wcisnąć w siebie nic na śniadanie walczę z kanapką z szyneczką już od pół godziny i śmierdzi mi to i nie smakuje Sam smak chleba jest dla mnie ohydny...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie i może jak będę mogła się poradzić kogoś innego to nie będę tego szukać na internecie
|
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wiedzą tylko rodzice,moja siostra i ode mnie kilka najbliższych koleżanek się domyśliła
I jak mam się radzić to radzę się mojej siostry,ale też nie zawsze mam kiedy więc w tej luce szukam głupot w internecie Tż w ogóle mi zaproponował,że już pójdziemy na wizytę,gdzie mam ją dopiero za 3 tyg. bo wkurza się,że ja się tak nakręcam. W sumie ja bym poszła,ale też nie ma co siać paniki,bo ginekolożka pomyśli sobie,że ja jestem głupia jakaś,że tak ciągle przychodzę.
|
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
Skoro chleb nie podchodzi to moze zjedz banana? Albo jogurt? Ja to nie mam problemow z apetytem hehe, dokazuje jak nigdy
![]() Mi lekarz piersi nie ogladal, ale pewnie za 2 tyg to zrobi. Zyly to wszedzie mi wyszly, doslownie! Wygladam jak marzenie narkomana ![]() Nie wyszukiwac to sie nie bedziecie denerwowac! Ogladajcie pozytywne rzeczy ![]() Malenka ja powiedzialam od razu, sytuacja mnie zmusila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#827 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak po wczorajszej wizycie ? Ja nie mam teraz żadnych dolegliwości ciążowych nawet wzdęcia ani zaparcia mnie nie męczą jedyne co to od czasu do czasu mdli mnie i boli brzuch oraz piersi ale tak minimalnie bolą. |
|
|
|
|
#828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do apetytu to ostatnio coraz częściej zdarzają mi się wymioty,w sumie to dopiero od trzech dni,a po nich z kolei jestem bardzo głodna. Co do bananów to mi raczej one szkodzą,są cieżko strawne i później się tylko męczę. |
|
|
|
|
#829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Też strasznie nie mogę doczekać się kolejnej wizyty. Narazie mam tylko 2 zdjęcia do kolekcji z 6 tyg i 7 i 5 dni Dzidzia strasznie szybko rośnie. Szkoda,że codziennie nie mogę jej podglądać
Edytowane przez ania9106 Czas edycji: 2014-01-30 o 11:09 |
||
|
|
|
#830 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny nie uwierzycie ale nie bylam u lekarza wczoraj, bo mialam taka sytuacje ze musialam przelozyc na dzisiaj i dzisiaj ide na 18 juz na 100%, ja juz sobie wkrecam ze to moze zly znak,
witaj denaris zdjecie super, co do liczenia tygodni to powiedzcie mi czy dobrze licze, ostatnia OM 20.12.2013 TO JA LICZE 5tyg i 6dzien dobrze? ja strasznie bekam, normalnie nie do wytrzymania ale w poprzedniej ciazy bylo to samo
|
#831 |
|
Rozeznanie
|
Kujon trzymam kciuki za wizyte
jestes rowno w 6 tyg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
Co do pryszczy, to ja zawsze miałam problemy
a teraz, w ciąży normalnie jestem w szoku, bo buzia czysta jak nigdy Ja mam wizytę w przyszłym tyg, jeszcze muszę się na konkretny dzień umówić, ale to jutro będę dzwonić. Może też już zobaczę coś więcej niż plamkę z pulsującym serduszkiem Apetyt mam straszny... Budzę się w nocy i burczy mi w brzuchu :/ Tż mówi, że mały darmozjad wciąga jedzonko jak oszalały na szczęście nie mam tendencji do tycia, mogę jeść ile wlezie, a waga stoi w miejscu. Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
|
#833 |
|
Rozeznanie
|
Martyna teraz to juz powinnas zobaczyc ladna fasolke
Na poczatku tez mnie dopadal nocny glod to zapijalam go woda, nie chcialo mi sie robic jesc o 3 w nocy Nigdy nie mialam tradziku a teraz same gule i plamy na policzkach. Bede miec najpiekniejsze dziecko, cala urode mi zabiera ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Denaris,zjadłam jogurt i trochę lepiej
Jakoś już na myśl o bananach mi dziwnie. Ja też problemów z apetytem nie miałam,ostatnio zjadłam 8 ciepłych lodów na raz a teraz na to patrzeć nie mogę xxxmalenka1989,a ja dopiero równy tydzień temu tą wizytę miałam i najchętniej na usg chodziłabym co kilka dni kujon001,ja też bekam jak stary żul. Kilka dni po zapłodnieniu już odbijało mi się samym powietrzem i tak jest do teraz. Czasem aż mi wstyd,bo nijak nie mogę tego opanować. Powodzenia na wizycie ![]() nmartyna,u mnie też waga zawsze stała w miejscu,może max. 1-2 kg tyłam. Teraz za to biodra mi się zrobiły szersze i boczki mam ![]() I pomyśleć,że ja zawsze taki niejadek byłam a jeszcze tydzień temu potrafiłam zjeść 4 gołąbki na obiad i to całkiem spore. Za to teraz na sam widok nawet kotletów z piersi z kurczaka mam odruch wymiotny. Coś czuję,że mięsa nie dam rady ruszyć
|
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od początku ciąży mam przeczucie,że będzie dziewczynka. Ciekawe czy się sprawdzi ![]()
|
|
|
|
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
Ha! Ja w pierwszej ciąży byłam baaaardzo pryszczata. Pryszcz na pryszczu a z reguły mam gładką cerę. Mam syna, więc wiecie- może u Was to znak
Ja dziś zaczynam 9 tc Jeżeli chodzi o spodnie- ja już kupiłam sobie ciążówki. Jedne w h&m za ok. 140zł- mega wygodne rurki a drugie w c&a w sklepie internetowym za 109zł. Do tego jakąś fajną tunikę. Mnie moje spodnie już bardzo uciskały w brzuch. W nogach, biodrach itd. miałam lekkie luzy, ale brzuch już nawet przy staniu był mocno opięty (zawdzięczam to poniekąd wzdęciom i zaparciom). I teraz nic mnie nie uciska, jest baaaardzo wygodnie a takie spodnie wystarczą do końca ciąży- no chyba, że ktoś przybierze ze 30kg to może być problem Ania- ja również obstawiam dziewczynkę
Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2014-01-30 o 11:37 |
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
Jaki piękny dzień
Bez pobudki w nocy, bez porannych mdłości Jedyne co to kręci mi się w głowie jak wstaję. Ale muszę dzisiaj i jutro ogarnąć dom bo urodziny w sobotę wyprawiam... :P Co do cery..zawsze miałam problemy, pryszcze, różowe poliki, naczynka...teraz moja buźka wygląda pięknie Tylko troszkę sucha się zrobiła mimo że mam cerę mieszaną ( teraz między brwiami i na brodzie skóra mi schodzi hehe).Piersi....są pełniejsze, sterczą pięknie A bolą tak że poezja Sutki też są większe niż zwykle i mega wrażliwe...I od 2 tygodni jestem przekonana że to syn. Ciekawe czy moje przeczucia się sprawdzą :P
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
Ania ja mam właśnie przeczucie na dziewczynkę, choć Tż upiera się , że to chłopak
zobaczymy co z tego wyjdzie, mi jest wszystko jedno, ma być zdrowe i tyle ![]() Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam przeczucie,że w końcu będzie to nasza upragniona Julka
W ogóle my oboje nie dopuszczamy do siebie tej myśli,że będzie ktoś inny Już od 3 tygodni chyba z 5 razy mi się śniło,że mamy córę a raz mi się śniło,że Tż trzymał na kolanach dziewczynkę identyczną jak ja,gdy miałam 5 lat i zachwycał się jaką mamy piękną córkę Ale jak będzie syn to też będę się cieszyć z tym,że to Tż przejmuje wtedy wychowanie nad nim,bo coś czuję,że jeśli będzie to taki gagatek jak tatuś, to w łeb sobie strzelę z tą dwójką
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

Nie dopnę się już w żadne moje jeansy

Nigdy nie wiadomo.

Na twarzy z początku takie pryszcze miałam miejscami,ale to może od luteiny. Za to na dekolcie to już od samego początku mam plamy,pryszczyki itp. Strasznie to wygląda.