|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Przyczajenie
|
ja gdzies wyczytalam, ze II trymestr zaczyna sie dopiero w 16 tygodniu... a tu czytam, ze juz w 13-14???
to jak to wkoncu jest... |
|
|
|
#2102 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
mamuska11 a ty się pytasz czy może on z tobą wejść czy od razu z nim wchodzisz?
Ja mam wizytę za tydzień i mój specjalnie zmianę zmienia by ze mną być i zobaczyć usg i nie wiem właśnie jak mam to zrobić ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#2103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam od poniedziałku wrócić do pracy....Na zwolnieniu mam ok 400zł/mies. mniej niz będąc w pracy ( ta srednia z 12 mcy wychodzi mi lipnie) Laryngolog potwierdzil ze mam ropne zapalenie zatok Ja liczyłam na "katar ciążowy" Muszę iść do gina po zwolenienie na min. 2 tygodnie i modlić się by się obyło bez antybiotyków Załamkę mam, czy nie mogłąabym chorować kiedy indziej tylko wszystko w ciąży. Moje biedne Malenstwo musi to wszystko ze mną przechodzić ![]() Głowa,gardło i nos bolą dodatkowo chodze z chusteczka przyklejona do nosa Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-30 o 20:22 |
|
|
|
|
#2104 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą mój biedny musiał sam obdzwaniać gabinety bo ja pracowałam i wypytywać czy mają usg dopochwowe na stanie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie do mnie dotarło, że to już 12t5d, rany julek jak to szybko leci. Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-01-30 o 20:42 |
||||
|
|
|
#2105 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
co do zmeczenia to, mi lekarz powiedzial, ze jak chce sie spac, to mam isc spac ze to normalne. wiec korzystaj poki mozesz spac, bo dzidzia moze juz nie dac ci pospac jak sie urodzi ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
mam nadzieje, ze jakos przetrwasz ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- w takim razie ja juz jestem w II trymestrze a nawet o tym nie wiedzialam |
||
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
No to niunia w takim razie gratulacje hihi
Optymistko wspolczuje ci takich dolegliwosci..sama zaczynam sie martwic o siebie bo katar niby przeszedl mi ale cos tam ze 3 razy na dzien sobie posmarkam wodnista mazia , mam nadzieje ze nie mam powodow do paniki.zreszta nie przeszkadza mi to zbytnio bo oddycham normalnie, nie mam zatkanego noska.
|
|
#2107 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Angelika, odkryłam tę kołysankę, gdy urodziłam synka. Od tamtej pory często ją śpiewam ![]() http://www.youtube.com/watch?v=pj5Bi3fU1AE Ja nie śpiewam ładnie, ale robiłam to odkąd urodził się synek i teraz często woli żebym ja mu śpiewała niż miałaby grać płyta, więc coś w tym jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedna mówi, ze od 13 tygodnia a druga, że od 16 ![]() Ta druga to pewnie dlatego, że nie każdy miesiąc trwa równe 4 tygodnie. Cytat:
Cytat:
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
Twin--maid a jeszcze super bedzie jak nam sie uda w ten sam dzien urodzic, bo przeciez nie zawsze sie urodzi jak ma sie termin.
|
|
#2109 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I gin kazał OPRÓCZ tego jeszcze kwas foliowy.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z krwi jest test PAPPa, ale nieobowiązkowy, dodatkowy. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam katar z tego zimna w mieszkaniu...
|
|
#2110 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja bardzo bliska kuzynka u której jestem chrzestną drugiego synka jest teraz w 23 TC. Mieszkamy od siebie dosłownie kilka domów i bardzo się cieszymy, że będziemy mieć maluszki w jednym wieku. Cytat:
p.s Będziesz miała głos niczym słowik ..... Zachcianki masz....jak Kobieta w ciąży Musisz nareszcie zacząć normalnie funkcjonować ... i cieszyć się błogosławionym stanem. ![]() Cytat:
Z tym śpiewaniem to nieźle można się wmanewrować Twin-maid i Zaczarowanadlaniego mamy ten sam termin teraz zajrzałam na pierwszą stronkę
|
|
#2111 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
paszport moge tylko dostać brytyjski jak jedno z rodziców ma ciągłość pracy udokumentowane przez 5 lat ale co mi po paszporcie jak o obywatelstwa nie ma....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ---------- Cytat:
dla dziecka tylko dla ciebie bo matka natura jest tak sprytna ze nie pozwoli zeby dziecku czegoś zabrakło poprostu weźmie z twojego organizmu to co potrzebne a to tobie zaczną wypadac włosy i zęby nie żartuje dlatego jeśli jesteś zdrowa,nie masz żadnych niedoborów i masz zbilansowana dietę to nie musisz łykać nie wiadomo jakich witamin ale warto obserwować swój organizm i brać tylko te witaminy których naprawdę może ci brakować jak wapń czy żelazo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
przy życiu trzyma mnie tylko moja córcia bo jak patrzę na nią i widzę jak z dnia na dzien coraz mądrzejsza i kochańsza i myśle sobie ze drugie takie szczęście sie we mnie rozwija to dodaje mi sił ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Wy tez jesteście takie nerwowe? Ja mam juz dość sama siebie naprawdę! Nie wiem co sie ze mną dzieje wszystko mnie drażni dosłownie wszystko i ciagle krzycze i płacze sama nie wiem czego chce nienawidzę takiego stanu czuje sie jak małe rozhisteryzowane bezsilne niestabilne emocjonalnie dziecko.....w ostatniej ciazy bylo to samo i przeszło dopiero jak skończyłam karmić piersią takze perspektywa takiego samopoczucia przez najbliższy rok załamuje mnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-31 o 01:41 |
||||||
|
|
|
#2112 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
Ale nie do konca tak jest z tym obywatelstwem, bo inaczej faktycznie kazdy by przyjezdzal rodzic do niemiec kiedys tak bylo ale troche lat temu![]() Teraz wyglada to tak, ze jesli ktores z rodzicow mieszka w Niemczech dluzej niz 8 lat to malenstwo dostaje obywatelstwo z marszu, rodzic lub rodzice ktorzy mieszkaja powyzej 8 kat tez moga starac sie o obywatelsto niemieckie. Dziecko ktore sie urodzilo z polskim obywatelstwem a mieszka na stale w niemczech obywatelstwo samo wybiera jak konczy 18 lat czyli zyskuje pelnoletniosc
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam tak dlatego ze moj chlopak mieszka tu od 12 roku zycia czyli prawie 9 lat i pracuje od prawie 3. nie dawno dzwonil do urzedu i sie go spytali czy chce zlozyc wniosek o obywatelstwo bo juz minal okreslony okres czasu |
|
|
|
#2114 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Też uwielbiam to zestawienie
Cytat:
![]() Cytat:
a płeć znacie ?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
stoi w miejscu a ja żyję teraz z wizyty na wizytę ![]() Cytat:
Co do złego samopoczucia ja mam nadzieje ze w II trymestrze mi przejdzie bo w wariatkowie wyląduje
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
jezeli nasze dziecko bedzie mialo obywatelstwo niemieckie to rowniez dostanie automatycznie polskie przez to ze ja i chlopak mamy ?
|
|
|
|
#2116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio, siadam w fotelu, a w tym czasie Tż mi usługuje- tzn podaje obiad, dopiero jak zjem, jakas tam energia mi wraca, ale to też na chwile...popołudniu najczęściej leżę i gapię się w telewizor, jestem tak zmęczona że nie mam siły/ ochoty siedzieć przed kompem, ani czytać książki... Trochę mnie to dołuję, bo przed ciążą np. dużo czytałam a teraz nie mam na to kompletnie ochoty, mam nadzieje że to minie ![]() Cytat:
).Z tego co wyczytałam sobie sama chyba zdecyduje się na Prenatal z kwasem dha bo moja dieta jest uboga z ryby... Cytat:
Z Twojego opisu wynika, że naprawde dobrze znosisz ciąże, oby tak dalejA pisać można tu o wszystkim, nie tylko o problemach, również o miłych rzeczach- ja z chęcią poczytam
|
|
|
#2117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do podwojnego obywatelstwa chyba mozna miec , ale lepiej zebyscie sie dowiedzieli z pewnego zrodla co I jak Tak myslalam, ze twoj chlopak dluzej w Niemczech
|
|
#2118 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja tylko na chwilę. Ponadrabiam wieczorem bo jestem dużo w tyle
![]() Wczoraj miałam wizytę, z Małym wszystko ok ma już 7 cm i jest bardzo ruchliwy Miłego dnia
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
mamuska11 tak właśnie zrobię, zapytam i wcześniej przygotuję na to mojego mena
a z tym 3 trymestrem to napewno damy radę kochana, też coś słyszałam że plecy bolą i ciężko się oddycha ale czego się nie zrobi dla maleństwa
|
|
#2120 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Mam dość zimy. Rozumiem mróz i śnieg, w końcu mamy styczeń, ale okropny wiatr który wieje od 3 dni utrudnia mi zabranie dziecka na sanki i obydwoje dostajemy kota w domu ![]() Cytat:
Cytat:
Kiedyś czytałam, że tylko 5% kobiet rodzi w wyznaczonym terminie.Ja mam 2 terminy porodu Pierwszy mam na lipiec.Cytat:
Trzeba korzystać i cieszyć się, póki dzieci jeszcze nas tak bardzo potrzebują ![]() Cytat:
![]() W ostatnich miesiącach też miałam zgagę 24h na dobę. Dzień przed porodem nie miałam ochoty zjeść wieczorem pączka przez zgagę, czego potem żałowałam, bo na drugi dzień urodziłam i bałam się go zjeść ![]() Cytat:
![]() Mama dobrze Ci radzi. Mnie w III trymestrze latem ciągle było gorąco, duszno, robiło mi się słabo. Z domu wychodziłam dopiero późnym popołudniem, gdy się ochłodziło a tak zasłonięte żaluzje, zamknięte okna i wentylator ![]() Cytat:
|
|
#2121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Byłam rano u endokrynologa, takie tsh może być w ciąży; za 5-6 tyg mam to badanie powtórzyć, ale wszystko jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pączka...
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro podobno ma być cieplej i trochę słońca. Zdrówka dla Was! Mój Tż zjadł tego pączka na porodówce
|
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rzuciłam się w wir pracy. Wczoraj wyszłam z domu po 8 i wróciłam po 19. Nadal mam mdłości, nadal rano wymiotuję ale jak mam dużo pracy to nie mam czasu myśleć o tych mdłościach i czas szybciej leci. |
|
|
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
Anafora nie znamy płci. W sumie to nam zupełnie obojętne co będzie ;-)
|
#2125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to się właśnie boję tych upałów z wielkim brzuchem Nie wspominając o smyku biegającym przy nodze
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Chilanes
Teraz zauważyłam, że jesteś z nami |
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Chilanes mój to rozumny facet
najważniejsze jest dla niego to że zobaczy usg
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W którym tygodniu jesteś?Angels2708 nie zrozumialyśmy się, chodziło mi o samopoczucie/przeżycia III trymestru, a nie Twojego faceta
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-01-31 o 13:53 |
|
|
|
|
#2129 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
My w sumie wózek, łóżeczko i stertę ciuszków mamy po starszaku, więc do kupienia będzie raczej kosmetyka+ pieluszki+ ewentualne fanaberie jeśli to będzie dziewczynka, więc i wybierać w sumie nie ma czego, z czego się nie ukrywam cieszę
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-01-31 o 14:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

i nie wiem właśnie jak mam to zrobić 

Muszę iść do gina po zwolenienie na min. 2 tygodnie i modlić się by się obyło bez antybiotyków 
Głowa,gardło i nos bolą dodatkowo chodze z chusteczka przyklejona do nosa
I o ile uda mu się dostać wolne wtedy w pracy, bo w godzinach, w których mój lekarz przyjmuje mąż siedzi w pracy w innym mieście.
Ostatnio koleżanka chciała się ze mną umówić o 20:30,ale wytłumaczyłam jej, że o tej porze to ja już nie funkcjonuje.
mam nadzieje, ze jakos przetrwasz 

ale nie zamartwiam sie, chyba wie co robi. Dzidzia ma 5.65 cm. Dzis jestb12 tydz 1 dzien, eiec jeszcze tylko 5 dni i bede witac sie w II trymestrze