Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 18:05   #3331
vacuity
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Urodziłam! W środę o 22:00, przez poród sn przyszedł na świat mój Beniaminek. Mierzy 54 cm waży 3300. Było ciężko. Jak ochlone to wszystko opisze
No w końcu Gratulacje!
Stary 2014-01-31, 18:09   #3332
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
no ba jak przyjdzie odpowiednia pora to założę nam nowy wątek i będziemy gadać już tylko o pieluchach, kupach, kolkach, itp
..żłobkach, przedszkolach, a potem juz studiach

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
A zauważyłyście, że nie ma Kukurydzianej?
Sprawdziłam i ostatnio logowała się wczoraj po 13.
Może rodzi

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
U nas zbliza sie kolkowa godzina, ciekawe co to bedzie dzis.... wczoraj nasz wyjec najukochanszy plakal jakies 3 godziny. I wierzcie mi jak juz nam rece opadaly z bezsilnosci wzielam borysa przez ramie i tanczylam walca, poloneza poleczke i krakowiaczka, ku uciesze tzta chwile dzialalo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Haha, szkoda ze tego nie widziałyśmy

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Nie bój się przed założeniem cewnika nakłada się na niego maść znieczulającą. Uczucie jest dziwne, ale nie powinno być bolesne. Takie bardziej rozpieranie to jest, bo jednak cewka moczowa jest wąziutka, a cewnik jest grubszy od niej. Kiedyś za dzieciaka miałam cewnik i źle nie wspominam
Nie wiedziałam o tej maści! I to jest wymóg, musi byc ta maść? Bo jak tak to dla mnie juz pełen luzik, mogą mi aplikować co chcą

Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:11   #3333
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja gadałam klientom że wibracja masuje i rozluźnia(ale nie mówiłam co rozluźnia)....więc chyba byłam blisko
Ha ha ha h

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z Krakowa. Z serduszkami wszystko w granicach normy, mają jakieś tam otwory owalne ale to podobno zarasta do pół roku. Na kontrolę mamy przyjechać w czerwcu. Podróż zniosły bardzo dobrze, co mnie uspokoiło - tego bałam się bardzo. Całą drogę przespały mimo, że wypadała godzina karmienia w tym czasie.

Nowe mamusie - GRATULACJE. Ale nas już dużo. Kurcze czas zachrzania maksymalnie. Moje dzieci już mają 5 tygodni skończone. Kiedy to zleciało. Już prawie nie przypominają tych maleństw, które mi pokazano po porodzie. Antek to już klucha taka pyzata a Jadzia wcale nie gorsza Nabrała ciałka i daleko jej do tego kurczaczka z 25 grudnia hehe
Super ,że maluchy zdrowe i dobrze zniosły jazdę

Cytat:
Urodziłam! W środę o 22:00, przez poród sn przyszedł na świat mój Beniaminek. Mierzy 54 cm waży 3300. Było ciężko. Jak ochlone to wszystko opisze
GRATULACJE !!!!!!
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:15   #3334
em ma
Zadomowienie

Doris tak mnie dzis wymeczyła ze psychicznie wspieram sie tą piosenka:

spiewanie odstresowuje
Stary 2014-01-31, 18:15   #3335
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
..żłobkach, przedszkolach, a potem juz studiach
A potem o wstrętnych synowych i zięciach nierobach
Stary 2014-01-31, 18:18   #3336
vacuity
Rozeznanie

Fajnie, że śpiewacie swoim dzieciom Ja uwielbiam śpiewać i często śpiewam Zuzi. Dopóki siedzi w brzuchu to nie ma za bardzo jak się buntować, więc nie wiem czy jej się podoba Ale znając mój (anty)talent muzyczny śmiem wątpić

Emma ta piosenka w ogóle ma super tekst, szczególnie refren... W sam raz na jakieś kolki czy coś

Edytowane przez vacuity
Czas edycji: 2014-01-31 o 18:20
vacuity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:21   #3337
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
W ogóle to napiszę wam,że mamy fajnych sąsiadów.
Mieszkamy tutaj dopiero pół roku,a dostaliśmy na urodzenie Kacperka mnóstwo kartek i nawet kilka prezentów. A niektórych osób wcale nie kojarzyłam kto to taki... Bardzo to miłe
Ja (i Guapissima pewnie tez) mega zazdrościmy

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Też w sumie tego nie kleję, ale doktorka powiedziała, że akcja może się szybko rozwinąć, więc lepiej przyjechać za szybko niż za późno.

Fajnie
Mojego TŻa szefowa za każdym razem jak on jedzie do dzieci do PL zawsze daje mu jakąś małą premię mówiąc żeby coś dzieciom kupił
Tylko pozazdrościć, rzadko sie zdarza

Cytat:
Kupiłam Kacperkowi wczoraj książeczkę w kontrastowych kolorach,a dzisiaj jedną wypożyczyłam z biblioteki i obserwuje z zaciekawieniem,wodzi wzrokiem z jednej kartki na drugą. Na twarzy też potrafi długo skupić uwagę. Moje mądre dziecko
Zapowiada sie mały Einstein

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
napisałam posta i padł nosz kur..... pisałam to od ponad dwóch godzin, bo ciągle coś mi przerywało
zaraz mnie coś trafi.
coś tzn przewijanie, karmienie, jedzenie, gotowanie, kiblowanie, itp.
w skrócie byłam u lekarza ale lekarza nie było a nie zadzwoniłam pojechałam na darmo więc. wiem... moja wina moja wina moja bardzo wielka wina żelek pociążowy w pełnym rozwarciu
tak więc już mam po wizycie a tyle miałam pytań!

wymusiłam więc na położnej, której się nie chciało żeby zważyła mi córkę. z wielkim fochem i pretensjami zważyła (a dzowniła wcześniej żeby jej wizytę domową wpisać bez przyjeżdżania do mnie tzn że niby była) . córka waży 4115 g . ostatni raz była ważona 15 stycznia i ważyła 3640 g. w dniu wypisu ze szpitala 3180 g. ufffffff najada się teraz mam czarno na białym i wszystkim 'dobroradowiczom' (od których ostatnio słyszałam że na pewno jej nie wykarmię, z taką wagą, dietą i biustem tzn że chuda, brak diety i brak balonów) nie zawaham się o tym przypomnieć . apropo diety od położnej usłyszałam że wyprysk na buzi dziecka to pewnie przez to że coś nowego zjadłam. no cóż niczego innego po niej się nie spodziewałam. to jest osoba która radziła mi jeść jeden plasterek pomidora na 3 dni bo jest niebezpiecznie uczulający. zastanawiam się jak i czy w ogóle karmią Włoszki . ale co się dziwić w szpitalu dietetyczka też zakazała pomidorów. najlepsze jest to, że na obiad po cc miałam pomidorową
ale co tam lekarz, co tam położna, co tam dieta.....
opowiem Wam co mnie dzisiaj spotkało i biorę się za odpisywanie....

otóż wróciłam od tego "lekarza", dałam jeść, ułożyłam do snu (tak mi się wydawało)... i nagle jak mi się rozwyła syrena
MOKRO! ale taki to był krzyk że nie szło ją uspokoić
włączyłam więc wieżę i nagranie z suszarką, które zgrałam wczoraj do mojej muzy.. włączyłam prawie na fula i próbowałam ją uspokoić w kołysce a nie na rękach (od dwóch dni próbuje odzwyczajenia ale o tym kiedy indziej)... nagranie się skończyło, w międzyczasie uspokoiła się (nie wiem jakim cudem) i zaczęło lecieć "light my fire" doorsów, które było po suszarce... zaczęłam śpiewać do niej tak mimowolnie .. te słowa.. jak znacie tą piosenkę to wiecie o co chodzi! jak mnie coś walnęło (chyba właśnie rozpaliła ten ogień ) ! nie wiem co to było taka błogość, uczucie.. chciało mi się płakać jak do niej śpiewałam!!! wzięłam więc ją na ręce i zaczęłam śpiewać już do ucha.. później poleciała stokrotka i king t.love. to już w ogóle śpiewałam i tańczyłam z córką na rękach , do niej kolejne to w ogóle tzw mózgotrzepy
ale cóż nie nadaję się do kołysanek. wiedziałam o tym zawsze i tylko się potwierdizło. w swoim klimacie to jestem w swoim żywiole, wiecie o co chodzi . to samo jest ze zdrobnieniami i słodzeniem..

dołączam też fotkę jaką udało mi się cyknąć dzisiaj i wczoraj, bo fajnie wyszły
no i biorę się za odpisywanie. w końcu dziecko śpi. aa apropo fotek to załuje ze mam tak mało i takie beznadziejne. i w ciazy i teraz corki. ciagle odlkadałam zrobienie pożadnych. wiec mm taka rade robciej fajne fotki póki czas.

he ps teraz leci u mnie "nikt tak pięknie nie mówił że się boi miłości" w wersji gutka i tak sobie podśpiewuję z córką przy boku i chyba to idealny refren dla nas. tzn dla mnie
Fajny gust rozsmieszylaś mnie tez mocno z tymi pomidorami i zupą pomidorową, niezła babka a co do braku balonów - przy ich braku dobrze za to przepływa hel

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kwestia leżaczków jeszcze. Co sądzicie o wibrujących leżaczkach? Czy nie są szkodliwe. Bo ja mojemu szkrabowi dziś pierwszy raz włączyłam wibracje i dziecko siedzi w nim jak zaklęte

Nie mogę znaleźć żadnych opinii na necie.
Co do wibrujacych - nie wyobrażam sobie bez nich macierzyństwa. Jeszcze mi sie Gutek nie urodził, ale i ja i średni brat jako dzieci mieliśmy straszne problemy z kolką. 4letni tez jak mozna było sie spodziewać i moja mama kupiła wtedy wlasnie kupiła wibrujacych krzesełko - dziecka nie było! Leżało całymi dniami rozanielone i tylko slychac było jak bączki schodzą jeden po drugim, wychodzić z niego nawet nie chciał wiec gdy moja kuzynka zaszła w ciąże zgodziłam sie zeby wszystko jej pożyczy poza jednym - tym wibrujacym fotelikiem na wypadek gdybym sama zaszła w ciąże i dla mnie teraz to najważniejszy element pokoju dziecięcego

Stary 2014-01-31, 18:22   #3338
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Laski ale mam twardy brzuch, normalnie jak kamień, czuje takie skurczanie ale aż tak bardzo nie boli, pewnie nic się nie dzieję ale dziwne uczucie
Stary 2014-01-31, 18:24   #3339
isia4891
Zadomowienie

Ale mam dziś sajgon Marcel od 16 godz wisiał na cycku , był spokojny odstawiony ryk, wrzask...dostawiony cisza, odstawiony ryk, dostawiony cisza, kąpiel cisza, w ręczniki ryk...kupiliśmy mleko, zjadł 30 ml i dziecko śpi...chyba muszę ściągnąć sobie pokarm i zobaczyć ile mam...a w nocy mi je ładnie ,beknie , kupka i śpi dalej...rano 8 godz zje i płacz....o co chodzi?
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:31   #3340
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ale mam dziś sajgon Marcel od 16 godz wisiał na cycku , był spokojny odstawiony ryk, wrzask...dostawiony cisza, odstawiony ryk, dostawiony cisza, kąpiel cisza, w ręczniki ryk...kupiliśmy mleko, zjadł 30 ml i dziecko śpi...chyba muszę ściągnąć sobie pokarm i zobaczyć ile mam...a w nocy mi je ładnie ,beknie , kupka i śpi dalej...rano 8 godz zje i płacz....o co chodzi?
Dzieci lubią wisieć na piersi i tyle - wszystko w normie Próbowałaś używać smoczka? U nas rozwiązał problem. Przytulanie i smoczek zastępuje piers.
Stary 2014-01-31, 18:31   #3341
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

My tez mamy wibre i ja uważam ze jest super. Jak Domi ma problem z kupa siada w lezaczki tyłek sie wytrzesie i kupa jak ta lala bez płaczu i krzyku
A na ile mniej wiecej go sadzasz z wibra?

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Mieszkam przy bazarach, na KSMie
Marcel na pewno rozwija sie prawidlowo, dlaczego mialoby byc inaczej. Spokojnie, nie ma sensu stresowac sie bezpodstawnie
Ja KSM okolice ul.Pomorskiej mam dom rodzinny. Kurcze gdybym w ck mieszkała to byśmy we trzy - z Isia jeszcze mogły spacerki urzadzac

Cytat:
Gratulacje
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:33   #3342
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
pieluszki też

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Mój syn przeżywał dziś fascynację moją koszulą nocną mam taką pomarańczową w kropeczi czarne. Jak go do cyca przystawiłam ajk zobaczył te kropeczki to mu mało oczy z orbit nie wyszły- nie wiedział gdzie patrzeć koszula jest obecnie najfajniejsza (poza cycem oczywiście)
Jak fajnie rozczuliłaś mnie jakoś a ja same szare i czarne ubrania

Cytat:
Wróciliśmy z Krakowa. Z serduszkami wszystko w granicach normy, mają jakieś tam otwory owalne ale to podobno zarasta do pół roku. Na kontrolę mamy przyjechać w czerwcu. Podróż zniosły bardzo dobrze, co mnie uspokoiło - tego bałam się bardzo. Całą drogę przespały mimo, że wypadała godzina karmienia w tym czasie.
to dobrze ze wszystko w porządku

Cytat:
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
mnie nie bolało. było to raczej niemiłe uczucie-takie powodujace dyskomfort.

Wlasnie zauważyłam ze kobiety raczej opisują to jako nieprzyjemne a nie bolesne doznanie, ja nie wiem czemu wyobrażam to sobie strasznie boleśnie ale jak przeczytałam o maści znieczulacej to mnie to trochę uspokoiło za to moją matkę bolało wyciąganie bo durna położna uważała ze z zaskoczenia lepiej wyciągnąć i po prostu za kabel pociągnęła, przez co moja mama przez miesiac ledwo co mogła sie wysikać

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
A potem o wstrętnych synowych i zięciach nierobach
No co Ty, przecież mój syneczek będzie tylko mój, nie ma mowy ze pojawi sie inna kobieta w jego życiu poza mną!!!!!

Stary 2014-01-31, 18:36   #3343
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
No co Ty, przecież mój syneczek będzie tylko mój, nie ma mowy ze pojawi sie inna kobieta w jego życiu poza mną!!!!!
Mamusia ponad wszystko!
To ja też wychowam sobie córkę na starą pannę
Choć z tego co tż mówi, to rzeczywiście nasza córka przed 30 z domu nie wyjdzie
Stary 2014-01-31, 18:37   #3344
senira666
Zakorzenienie

koniec podczytywania póki co zaraz do nas kumpel zajrzy więc nie wypada na lapku wisieć
Stary 2014-01-31, 18:41   #3345
isia4891
Zadomowienie

My też śpiewamy synkowi i codziennie mu czytam jedna bajkę dziś była Calineczka, Kurde powiem wam, że połowy bajek nie pamietalam , fajnie sobie przypomnieć dzieciństwo

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Możemy pospacerować jak tylko będziesz w ck, Le la myślę że jak będzie wiosna to się umówimy na spacerek , ja z drugiej strony miasta mieszkam, ale to żaden problem

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Kalina, Selena gratulacje !!!
Stary 2014-01-31, 18:45   #3346
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam o tej maści! I to jest wymóg, musi byc ta maść? Bo jak tak to dla mnie juz pełen luzik, mogą mi aplikować co chcą
W algorytmie postępowania jest to zaznaczone, więc każda położna o tym wie osobiście się nie spotkałam by nie użyli tej maści. To jest lignokaina. Później Ci lignokainą w ampułkach znieczulą miejsce podania znieczulenia przed cięciem.
Stary 2014-01-31, 18:45   #3347
isia4891
Zadomowienie

Perfuzja smoka używałam już w szpitalu, on cmoka wszystko...palec -kciuk w buzi, wskazujący w oku, cmoka piastke , cmoka mi rękę, nawet mm mi kupiła drugi skoczek w razie gdyby się tamten zgubił, ale ja mam z nauka ona mi kupiła inny i też mu pasuje...on chyba dużo potrzebuję zjeść...na usg kiedyś lekarz nam nagrał na płytka cmoka piastke i coś w buzi mamle , śmiał się czy gumę polknelam bo tak to wyglądało
Stary 2014-01-31, 18:46   #3348
guapissima
Raczkowanie

Akkma- to dlatego moj Tz uparl sie przynajmniej 2 dzieci, bo twierdzi, ze w ten sposob moje swirowanie sie rozlozy i uda mu sie je w ten sposob uratowac .....

Ja mam wieczor pod znakiem ryku, generalnie bez przyczyny, a raczej przyczyna staje sie wszystko...Jak do tygodnia nie urodze to trzeba bedzie mnie gdzies zamknac, najlepiej w miejscu bez klamek!!!!
Mamusie oczekujace i nie pracujace, jak Wy sobie radzicie z siedzeniem w domu? Ja z dnia na dzien znosze to gorzej, juz brakuje mi pomyslow jak sie czyms zajac....Nawet ucze sie gotowac ale mam wrazenie, ze wszystko co robie jest bezcelowe i do niczego niepotrzebne.
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:49   #3349
vacuity
Rozeznanie

No i ja też się już zegnam na dzisiaj, bo mąż prawie w drzwiach stoi, czas wyciągać talerze. Miłego wieczoru!

Stawiam, że Kukurydziana już urodziła. No, chyba że jej net odcięli

Lolita, banan dla Ciebie na rozkręcenie akcji!

Senira, dla Ciebie też , bo już prawie luty.... Otwieraj kolejkę

------------------
guapissima to normalne, że mamy dość. Organizm kobiety jest tak zaprogramowany, że w trakcie ciąży usilnie dąży się do jej podtrzymania, a na koniec role się odwracają i mamy dość - dążymy do tego, by się skończyła. Także z psychicznego punktu widzenia Twoje zachowanie mieści się w normie. Ja też mam już dość siedzenia, oczekiwania, bezużyteczności... Myślę, że dzięki takim fazom jak teraz łatwiej będzie nam potem ogarnąć rzeczywistość

Edytowane przez vacuity
Czas edycji: 2014-01-31 o 18:54
vacuity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 18:54   #3350
Le La
Zadomowienie

Cytat:
My też śpiewamy synkowi i codziennie mu czytam jedna bajkę dziś była Calineczka, Kurde powiem wam, że połowy bajek nie pamietalam , fajnie sobie przypomnieć dzieciństwo

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Możemy pospacerować jak tylko będziesz w ck, Le la myślę że jak będzie wiosna to się umówimy na spacerek , ja z drugiej strony miasta mieszkam, ale to żaden problem

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Kalina, Selena gratulacje !!!
No jasne, jestem jak najbardziej za tym, zeby sie na spscerek umowic jak juz sie troche cieplej zrobi
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:54   #3351
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Perfuzja smoka używałam już w szpitalu, on cmoka wszystko...palec -kciuk w buzi, wskazujący w oku, cmoka piastke , cmoka mi rękę, nawet mm mi kupiła drugi skoczek w razie gdyby się tamten zgubił, ale ja mam z nauka ona mi kupiła inny i też mu pasuje...on chyba dużo potrzebuję zjeść...na usg kiedyś lekarz nam nagrał na płytka cmoka piastke i coś w buzi mamle , śmiał się czy gumę polknelam bo tak to wyglądało
Hm, to moze po prostu uważa, ze piers mamy jest najlepsza na świecie?
30 ml dojedzonego mm to wcale nie dużo.
Stary 2014-01-31, 19:03   #3352
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dziewczyny, kwestia leżaczków jeszcze. Co sądzicie o wibrujących leżaczkach? Czy nie są szkodliwe. Bo ja mojemu szkrabowi dziś pierwszy raz włączyłam wibracje i dziecko siedzi w nim jak zaklęte
Mam wibrujący po Eryku,czasem używaliśmy. Wiadomo,że nie przesiadywał długo w tym. Uzyty z głową czemu nie.

Cytat:

Super!

Cytat:

Gratulacje!!!

Cytat:
Isia nie nakręcaj się i nie dawaj mm,bo na pewno masz wystarczająco pokarmu. Dzieci tak już mają,że czasem chcą wisieć na cycku non stop.

Cytat:

A ja wyrodna jestem,bo dzisiaj Kacperkowi czytałam moją książkę o wyznaniach narkomana z odwyku
Stary 2014-01-31, 19:08   #3353
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
A na ile mniej wiecej go sadzasz z wibra?

Ja KSM okolice ul.Pomorskiej mam dom rodzinny. Kurcze gdybym w ck mieszkała to byśmy we trzy - z Isia jeszcze mogły spacerki urzadzac

Gratulacje
Godzina dwie no góra osiem zartuujee ale potrafi i dobra godzinę tak siedzieć.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 19:20   #3354
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Mamusie oczekujace i nie pracujace, jak Wy sobie radzicie z siedzeniem w domu? Ja z dnia na dzien znosze to gorzej, juz brakuje mi pomyslow jak sie czyms zajac....Nawet ucze sie gotowac ale mam wrazenie, ze wszystko co robie jest bezcelowe i do niczego niepotrzebne.
Ja przez ciążę tak się rozleniwiłam, że nawet ugotowanie obiadu to dla mnie wyczyn Siedzę całymi dniami i nic nie robię (tzn. wiadomo mieszkanie ogarnę, wokół siebie też coś zrobię), a potem ryczę tżtowi, że jest mi z tym źle
A obiecałam sobie, że w ciąży napiszę pracę mgr ;/ Taa.. zostanie mi ją napisać z płaczącym noworodkiem

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2014-01-31 o 19:21
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 19:20   #3355
isia4891
Zadomowienie

Gosia ale on się tak darl , że az cały czerwony był. Poza tym on jest duży może dużo potrzebuję...nie wiem już sama... Może wystarczy jak go raz dziennie dokarmie , bardzo chce karmić go piersią ale cóż może mam mało pokarmu..

Wiem że 30 to mało ale może tyle potrzebował żeby dojesc skoro tyle na cycu wisiał

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2014-01-31 o 19:23
Stary 2014-01-31, 19:22   #3356
pilotka86
Rozeznanie

zaczęłam odpisywać, ale nie ma szans syrena tak sie rozwyła ze nie wiem czy dzisiaj zamilknie. inaczej niz na rekach to nawet nie przewiduje.
ide ja wykapac zobaczymy co bedzie po. czesc odp mam zapisana w notatniku. do pozniej.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 19:28   #3357
magnusia
Zakorzenienie

Pilotka-- super zdjęcia, córcia śliczna a kota bombowa
Stary 2014-01-31, 19:30   #3358
isia4891
Zadomowienie

Pilotko super kot.
Ja od małego jestem kocią matką, ale gdzieś natrafiłam na artykuł, że dla noworodka kontakt z kotem nie jest wskazany, że względu na sierść kota i jego wpływ na płuca malenstwa. I odkąd mam syncia , kota nie wpuszczam do pokoju.
Może to bzdura ale wolę dmuchać na zimne...
Kota dziś wazylismy waży 5800 a synek 4900 , a mąż od ślubu + 7 kg

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2014-01-31 o 19:32
Stary 2014-01-31, 19:32   #3359
iwantyou99
Zadomowienie

Ciekawe co u marudy ?

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 19:35   #3360
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Super!

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Doris tak mnie dzis wymeczyła ze psychicznie wspieram sie tą piosenka:

spiewanie odstresowuje

Cytat:
(...)
No ba

Cytat:
(...)
A ja wyrodna jestem,bo dzisiaj Kacperkowi czytałam moją książkę o wyznaniach narkomana z odwyku
Też nie sądzę żeby mi na długo starczyło cierpliwości na trzy małe świnki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości