|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
| tak |
|
22 | 57,89% |
| nie |
|
16 | 42,11% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Widze ze moje pytanie o % wywolalo burze. Ja osobiscie rozumiem ze faceci po tygodniu zasuwanua do roboty maja chec usiasc i napic sie piwka i napchac sie chipsow.
Moj podobnie jak wiekszosc waszych TZtow pyta czy dzisiaj rodze Send from my IPhone
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Hej, my nadal w szpitalu, moze jutro wyjdziemy jak ze mna gitara bedzie, bo wypis juz czeka... Wszystko opisze jak juz wroce do domu...
Gratuluje nowym mamusiom ![]() aha no i ja naleze do wyrodnych matek, bo karmie mm, mleka prawie nie mialam, dopadla mnie depresja i nie mialam sily walczyc, ale nie jest mi z tym zle Edytowane przez tajeczka Czas edycji: 2014-02-01 o 08:12 |
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanko mam do mamus --- takie techniczne bardziej ale jakos ciezko mi ogarnac jak odbywa sie zdejmowanie szwow z krocza ( bo u mnie w szpitalu karza przyjsc na zdjecie po 7 dniach ) gdy jednoczesnie jeszcze sie krwawi ?? Jakos moja glowa nie potrafi tego ogarnac ....
Send from my IPhone
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak serio to żadna tragedia. A moze w domku na spokojnie uda Ci ruszyć laktacje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od wczoraj zaczęłam siedzieć sobie na piłce. Położna powiedziała, że może pomóc na rozwój akcji
![]() Wczoraj zaliczyłam wizytę w Hebe...zakupiłam kilka mazidełek i człowiek od razu lepiej się poczuł. Wstąpiłam też do fryca skrócić grzywę. Dzisiaj idę trochę na lumpy a potem do teściów.
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas zdejmowane jest w czwartej dobie. Tylko szwy ze skóry z zewnątrz. Podmywasz sie przed calym "zabiegiem", biora żyletkę i ciach. Troche piecze, ale ból do przeżycia ![]() W ogóle szwy mnie troche szczypały i piekły lekko, a po zdjeciu przestalam czuc cokolwiek i musze sie pilnować bo zapominam się. W ogóle nie zapeszając mam strasznie grzeczne dziecko. Je spi, slucha a dzisiaj zaczela przyglądać sie z zainteresowaniem ścianie, gdzie mamy tapetę w paski w intensywnych, kontrastowych kolorach. Wyobrażałam sobie, ze bedzie gorzej. Wiem, ze wszystko przed nami, ale tu mija tydzien a ja nadal sie wysypiam i czuje całkiem ok. No i myślę, ze to niespanie po nocach mnie troszeczke zahartowało - w nocy nie moglam spac, a w dzien czesto nie dosypiałam nawet teraz jak chce mi sie spac układam sie z Mala na lozku, ją usypiam cycem do którego sie pozniej przytula ( nie umiałabym jej tego odmówić ) a ja zasypiam nad nią ![]() Tajeczka za wypis ! A zapytam - czemu Was tyle trzymali ?
|
|
#3428 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja to też rozumiem. Sama lubię zresztą wypić sobie piwko jak mogę. Mój przed porodem niby nie miał pić,ale zdarzało się,że wypił,ale tyle,żeby w razie czego mógł jechać. Cytat:
Już nie pamiętam jak to przy Wiki było,zdejmowała mi gdy krwawilam,ale krwawienie mniejsze było. Przy Eryku miałam rozpuszczalne,no a teraz nie mam wcale. Cytat:
|
|
#3429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Tajeczka strasznie długo Was w tym spItalu trzymali...
Ja szwy miałam rozpuszczalne, ale wcale nie wiem czy nie wolałabym zwykłych. Bo rozpuszczaly mi sie strasznie długo (ostatnie wypadły ponad 4 tygodnie po porodzie). Co prawda po tygodniu już bolały, a jak maz mi je poprzycinal to w ogóle było dobrze, ale jednak to nie jest ten sam komfort co bez niczego. U nas kolejna dobra noc Emil zasnął koło 23h sam, o 3h30 pierwsza pobudka - przebieganie, karmienie i o 4h już sam zasnął w łóżeczku, o 7h druga pobudka, tutaj nie mógł zasnąć, bo złapała go straszna czkawka, ale położyłam go sobie na klacie i spaliśmy do 9h30
|
#3431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Emila. Alek tez dzisiaj tylko 2 pobudki, chociaz jedno karmienie chyba przespalam, bo rano jak sie obudzilam, to sie zastanawialam czy mi sie to nie snilo ale sprawdzilam w mojej karcie karmien i bylo zapisane, ze karmilam magnusia ja mialam rozpuszczalne, jakos po 2,5 tyg mi zniknely. Chyba sie za sprzatanie wezme, aleeeee mi sie nie chce ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- A co do picia pod koniec ciazy przez facetow, to ja bylam przeciwna i moj maz od konca 8go miesiaca nie pil, tym bardziej, ze nie wiadomo kiedy akcja sie rozkreci. Tak jak bylo u mnie, termin na 01.01.2014 a urodzilam 20.12 i nic nie zapowiadalo porodu, jeszcze wieczorem siedzielismy ze znajomymi, a skurcze zaczely sie w nocy i jakby cos wypil wtedy, to by byla doopa z porodu rodzinnego i w ogole wstyd jechac z nawalonym mezem na porodowke. Przez jakis czas mozna sie powstrzymac od alko
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
nie no mój TŻ też od dłuższego czasu już nie pije ale jakoś go tak wczoraj naszło ... może gorszy tydzień w pracy albo coś ... ale w końcu spasował i sam stwierdził że jak coś to sobie bezalkoholowe kupi
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po sn: próbowaliście już seksu?
My wczoraj zrobiliśmy pierwsze podejście i kurde - gorzej niz pierwszy raz Jakby mnie zakleili od środka Ostatecznie centrymetr po centymetrze jakos poszło, ale hm... spodziewałam sie raczej rozklapciochy niz pochwy dziewica
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U mnie noc przespana a na miły początek dnia màż zrobił pyszne śniadanko, jak spałam to pojechał po bułki i mój ulubiony serek, kochany jest Teraz siedzę u męża w pracy, czekam az skończy bo ma pare rzeczy do zrobienia,zabrałam siè z nim bo stwierdziłam ze przyda siè trzecia piźama
|
#3435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jedna uwaga mojej sasiadki na temat tego jak chodzimy ( boso!!!!) to kupie sobie drewniaki i wtedy bedzie miala powod do marudzenia....Ile razy mijam jej drzwi obiecuje sobie, ze jak leon zacznie chodzic, to sprawie mu buty ortopedyczne i uswiadomie, ze skakanie po schodach to fajna zabawa... Witam sobotnio
|
|
|
|
|
#3436 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze chyba mi się nie zdażyło dostać tutaj w sklepie kilo drobnych w ramach reszty, jakoś to ogarniają. Czemu w PL nie są w stanie tak samo zrobić, nie rozumiem.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli można powiedzieć że poród to taki upgrade? ![]() Cytat:
|
|
#3437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boje sie, ze bedzie tam za luzno
|
|
|
|
|
#3438 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko raz mi sie zdarzylo, ze obsluga mnie wkurzyla, chyba w bershka. W 7 mc ciazy szukalam plaszcza. Mialam 4 do zmierzenia. Zaden mi nie pasowal, wiec chcialam oddac je panu w przymierzalni, ktory stwierdzil, ze sama moge je odwiesic na miejsce! Jeszcze rozumiem jakby byl zajety, a nie rozmawial z kolezanka... Cytat:
![]() AAa Perfuzja, zdecydowalas sie juz na konkretna antykoncepcje? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3439 | ||||||
|
Rozeznanie
|
magnusia-Super ,że tak dobrze wam idzie i dobrze się czujesz. A mąż po prostu partner i ojciec idealny można by powiedzieć.
Cytat:
Tak więc jak widać można się ogarnąć i ten miesiąc dwa wytrzymać bez picia. Jakby nie było jest wiele kobiet, które też wypiją chętnie od czasu do czasu lampkę wina czy drinka , i jednak na czas ciąży muszą sobie odmówić, więc przeżyć bez % się da. tajeczka-:kciuki: za wyjście ze szpitala. A pro po czemu tak długo cię trzymali ?? patrycjja-Kurcze zazdroszczę ci i mam nadzieję,że u mnie będzie tak jak u ciebie. Poród zniosłaś dobrze, sama pisałaś . Dziecko grzeczne, noce przespane ty wypoczęta.......Żeby i mi się taki egzemplarz trafił ![]() Cytat:
Cytat:
Sorry za głupie pytanie, ale nigdy nie miałam do czynienia ze szwami ![]() za Emilową dobrą noc Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam wredna jestem , jeśli chodzi o takie sprawy ...Cytat:
![]() Chociaż sama się nie bawiłam, ale siostrzenica do tej pory wykrada garnek i łyżkę drewnianą i gra na perkusji ![]() Witam się i ja. Wczoraj byliśmy wieczorem na zakupach, myślałam że nie wytrwam do kasy tak mi się ciężko szło. Jak kaczka na boki i to bolące spojenie. Wczoraj pierwszy raz stwierdziłam,że czuję się duża i taka mega okrągła ![]() TŻ w pracy będzie znowu dopiero po 20, więc u mnie lenistwo w pełni. Do zrobienia starcie kurzy tylko i to wszystko .
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera u nas wysypki ciąg dalszy...
;( ;( ;( Zastanawiam się nad pomidorami, gdzies czytałam, że uczulać mogą. Jadłam po plasterku ostatnio a wczoraj zjadłam spaghetti (robione z pomidorów z puszki) i dziś krostek jest więcej. mleka i nabiału jadłam ostatnio mniej niż zazwyczaj. Więcej z rzeczy uczulających nie jadłam. Choć uczulić może wszystko... chyba ze to tradzik?... spróbuje fote wrzucic
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą moje dziecko też spać nie chce.... usypia tylko na ramieniu, odkładany do łózeczka wyje... zasnął może na 30 min od rana :/
ufff po napisaniu tego posta znów oczy jak 5 złoty i ryk. położyłam znów... podejście milion pincet
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2014-02-01 o 12:26 |
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w moje urodziny 12 lutego będzie rok jak nie miał papierosa w ustach....jestem z niego dumna Przez pierwsze pół roku wspomagał się tabletkami, potem przeszedł na tik taki a teraz tylko gumy miętowe żuje
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
mam do was jeszcze pytanie, nasz maluszek ma naszyniaka na nosku i czole. Któraś z was może też ma taki problem, podobno to dość częste u noworodków i samo powinno zejść... czytałam, że powinno się opóźnić szczepienia przy naczyniakach ;(
Cholera no... jeszcze do tego skóra na czole i w okolicach oczek mu się łuszczy, wszystko na raz
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam, bo mam piłkę, której kiedyś często używałam do siedzenia, ale bez tych uchwytów do skakania. Na co to siedzenie na piłce wpływa - na ułożenie się płodu w kanale rodnym, na biodra? |
|
|
|
|
#3447 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli słyszy twoje kroki gdy siedzisz na kanapie , to TO z pewnością usłyszy
![]() Dzisiaj jest już lepiej, po prost jakoś wczoraj ciasno w tym sklepie było
|
#3448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nam przed moja ciaza zdarzalo sie imprezowac, czasami dosyc konkretnie, ale picia alkoholu w domu nie uznaje tzn piwko przed telewizorem ( ktorego i tak nie mamy) doprowadza mnie do szewskiej pasji, w sumie nie wiem dlaczego...Jak zaszlam w ciaze TZ sam stwierdzil, ze tez sobie daruje, chociaz na wczesniejszym etapie ciazy mi nie przeszkadzalo jakby wypil wiecej na imprezie... Za to papierosy!!!! Od kiedy jestesmy razem Tz rzucil palenie. Ja nie moglabym byc z palaczem. Zapach tytoniu przyprawia mnie o wymioty. To taka trauma z dziecinstwa, gdzie moj tata palil paczke dziennie, a mi pozniej wszystkie rzeczy w szkole smierdzialy
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze co do szwów - u nas w szpitalu wszystkie i te wewnątrz i na zewnątrz są rozpuszczalne. Ale te z zewnątrz są i tak ściągane - przypuszczam wlasnie, ze to kwestia dyskomfortu. Na prawde poczułam roznice po zdjeciu. Ja mialam trzy szwy i mi wszystkie zdjęła, kolezanka obok miala tyle samo i zdjęli jej dwa jeden zostawili - przypuszczam, ze ciezko bylo operować żyleta w pewnych obszarach
![]() Jesli chodzi o pilke to tu miedzy innymi chodzi o wstawienie dziecka w kanal. No i powiem szczerze, ze pilka + ciepły prysznic i zapominałam po co jestem na porodówce na późniejszym etapie zamiast piłki kazala mi kręcić biodrami i przykucać na skurczu. Bolało, ale pomagało.Muminku póki co to ona nam moze oczy mydlić ta grzecznością :P: boje sie, że rozkręci sie jak mąż 17 lutego do pracy wroci no ale poki co jest idealnie i tego wszystkim życzę ![]() I musze sie Wam pożalić - rozstępy oba uda po bokach i lewe biodro. Nic nawet na to nie wskazywało w trakcie, a oglądałam sie codziennie. Dopiero wczoraj wypatrzyłam te cholerstwa. Ale w sumie organizm gubi, wody ubywa to i wychodza niespodzianki. Na szczęście stan mojej cery na pocieszenie sie poprawił. Dawno już nie chodziłam nawet po domu bez lekkiego kremu koloryzującego, a teraz nie mam z tym najmniejszych problemow
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

tayka 
16.06.2012
za wypis ! A zapytam - czemu Was tyle trzymali ?

dla Emila. Alek tez dzisiaj tylko 2 pobudki, chociaz jedno karmienie chyba przespalam, bo rano jak sie obudzilam, to sie zastanawialam czy mi sie to nie snilo
ale sprawdzilam w mojej karcie karmien i bylo zapisane, ze karmilam 

Jakby mnie zakleili od środka 

Boje sie, ze bedzie tam za luzno