|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biura Podróży
O, super
![]() Właśnie przeglądaliśmy oferty na Teneryfę z RT i Alfa Star miał ktoś jakieś problemy kiedyś z tymi biurami?
|
|
#1202 | |
|
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Patrzyłam już na first minute. Tyyyyle jest fajnych wycieczek, można dostać zawrotów głowy. Moim faworytem jest Kreta, w tui i Alfastar już sobie podpatrzyłam. W ogóle z wielką chęcią bym już poleciała się trochę wygrzać na słońcu bo mi tego bardzo brakuje, a wam?
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawdopodobnie jutro zarezerwujemy Teneryfę z Itaką to będzie nasza podróż poślubna
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
oj bardzo bym chciała się gdzieś wyłożyć na słoneczku, jeść dobre jedzonko i nie myśleć o niczym, tylko o tym, jak tu się dobrze zrelaksować
Zima jeszcze się nie zaczęła na dobre, a ja już mam jej dosyć. Zazdroszczę Wam, że macie już jakieś plany na wakacje. Ja jeśli nie znajdę jakiejś mega super hiper promocji to będę siedzieć w domu w przyszłym roku. Wiem, że przynudzam, ale uwielbiam wyjeżdżać i nie lubię sobie odmawiać podróży...
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze z almaturu jeżdze:P w 2014 r pewnie tez tak bedzie
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niestety żadko mamy możliwość wyjazdu zagranicę...Wczoraj podpisaliśmy umowę z biurem podróży (Itaka) i na naszą podróż poślubną lecimy na Teneryfę
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 | |
|
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z Itaki byłam kilka razy i wycieczki dużo taniej wychodziły, były dobrze zorganizowane i przede wszystkim wyloty/przyloty o rozsądnych godzinach były. |
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśleliśmy też własnie o Alfa Star...
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
Mi się w Alfa Star bardzo nie podoba sposób rezerwacji przez internet. Zarezerwowałam wycieczkę i nic. Nie dostałam żadnego potwierdzenia na maila, dopiero 2 dni przed wylotem! Moje wcześniejsze prośby o wysłanie potwierdzenia nie przyniosły skutku.
Nie można się nigdzie zalogować, żeby np. sprawdzić status rezerwacji. Bardzo prymitywny system. Rezerwowałam w Itace, w Tui i było sto razy lepiej - potwierdzenia od razu, można się zalogować na swoje konto itp.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
To dziwne, jak lecieliśmy z alfastaru to mąż zajmował się rezerwacją i nigdy nie mówił o problemach. No ale co, później wakacje były w porządku? Ja już bym najchętniej poleciała, ale nie wiem czy też czytałyście, że np w Egipcie spadł śnieg?! To prawda? Już od samego przeglądania tych zdjęć na stronie biura robi mi się cieplej, a co dopiero jakbym faktycznie była tam na miejscu!
![]() ![]() |
|
|
|
|
#1213 | |
|
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widziałam zdjęcia z Kairu, kompletny paraliż, to był pierwszy opad śniegu od 112 lat, Egipcjanie tak jak nasi drogowcy, w obliczu żywiołu, stali się nagle sparaliżowania, zamknięto szkoły, drogi zrobiły się nieprzejezdne. Kosmos jakiś Wielu Egipcjan pierwszy raz w życiu zobaczyła śnieg A to jest moje ulubione zdjęcie: wielbłąd odpoczywający na... śniegu: http://wyborcza.pl/1,75477,15133108,...rze_spadl.html |
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Ale czy ten śnieg tam jeszcze leży? Bo to jest najistotniejsza informacja. U nas zimy nie ma, a nagle w Egipcie się pojawiła. Pogoda potrafi zaskakiwać. @aniyam, w jakim hotelu byliście, w jakim kurortem z alfastaru?
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() http://www.easygo.pl/wycieczka/egipt...y,wyjazd-z-KTW http://www.alfastar.com.pl/kraj,Egip...0Taba%20Resort |
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sam wyjazd zorganizowany był na średnim poziomie.
|
|
|
#1218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do godzin przelotów - tutaj akurat żaden z organizatorów nie wyróżnia się pod tym względem, poza tym większość przelotów jest łączona i jednym samolotem lecą klienci Itaki, Rainbowa, TUI i Alfy i każdy klient ma takie same godziny Cytat:
Jednak poza tym, to Alfa rzeczywiście te rezerwacje potwierdza. Zresztą nie wiem, czy już na tą chwilę umowa nie została zmieniona - UOKIK ją kwestionował. |
||
|
|
|
|
#1219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi akurat przyszło przebywać na wschodnim wybrzeżu. Wycieczki tego biura kosztowały fortunę, bo żeby zapłacić 50 euro za osobę za objazd autokarem wyspy z 3 przystankami to chyba coś nie halo. To jest rozbój w biały dzień, bo jeszcze bilet do Loro Parku 33 euro a wycieczka na Teide i do wąwozu Masca 55 euro, bo przecież nie można jedną wycieczką zobaczyć całej wyspy? W dodatku wycieczka tak zaplanowana, że na punktach widokowych postoje rano o 8 kiedy jest mgła i nic nie widać Byłam na objazdówce po Fuercie z Itaki i Lanzarote z Itaki - każda wycieczka 50-60 euro za całą wyspę - w tym bilety wstępów(łącznie 24euro w cenie!), prom (Fuerta) i dodatkowo regionalny obiad z dużą ilością dań i wina! Co do samolotu to też nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby z biur, z którymi byłam na wakacjach (Itaka, Rainbow) były w szczycie sezonu międzylądowania a lot ten czarterowały dwa biura AS i Neckermann. Cena wakacji z Alfa adekwatna do jakości - płaciłam niewiele. Co do warunków w hotelu to ja się nigdy nie czepiam, bo nie spędzam w nim za wiele czasu. To są moje subiektywne odczucia i nauczona swoimi błędami AS nigdy już nie wybiorę. Zdecydowanie wolę Itakę chociaż ceny mają wyższe.
Edytowane przez 90fasola Czas edycji: 2013-12-20 o 21:45 |
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Podsumowując, bo ten wątek jest straszliwie długi
a ja szukam z TŻ czegoś na wylot w marcu:Wezyr i Rainbow są okej tak jest? ![]() czy jest strona która ma wszystkie oferty np last minute?
|
|
#1222 |
|
Zadomowienie
|
Z punku widzenia osoby pracującej w bp z ręką na sercu polecam: Rainbowa i Grecosa. Wysyłając klientów od tych organizatorów byłam spokojna i wiedziałam, że wrócą zadowoleni. Natomiast na szycie listy anty umieściłabym Alfa Star i Wezyra. Już sama współpraca z tymi biurami pozostawia wiele do życzenia i w razie w trudno liczyć na pomoc z ich strony. Owszem mają dobre ceny ale niestety jakościowo... różnie z tym bywa.
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaki hotel wybraliście ?? --- My w tym roku 2 razy byliśmy z Itaką - wszystko super, polecam! |
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
Witam jestem kaśka i mam do was pytanie z tż w maju chcemy lecieć na wakacje do Turcji i zastanawiamy się jakie biuro wybrać. Hotel wybrany teraz czas wybrać biuro i pytanie które wybrać. Jakie polecacie?
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1229 |
|
BAN stały
|
My jak do tej pory lataliśmy na wakacje sami. W zeszłym roku skorzystaliśmy z mężem z oferty Grecosa i zastrzeżeń nie mam . Wszystko ok. Niemniej wycieczki fakultatywne drogie i nie wykupiliśmy wszystkich.
Porównania nie mam. W tym roku natomiast lecimy we wrześniu z Itaką do Turcji. |
|
|
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
GTI padło
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- my lecimy na Cypr do Hotelu Acapulco z Rainbow Tours bo z kimże innym
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

a niestety żadko mamy możliwość wyjazdu zagranicę...
ale dlatego że ludzie są bardzo zadowoleni, bardzo mało reklamacji
Mi akurat przyszło przebywać na wschodnim wybrzeżu. Wycieczki tego biura kosztowały fortunę, bo żeby zapłacić 50 euro za osobę za objazd autokarem wyspy z 3 przystankami to chyba coś nie halo. To jest rozbój w biały dzień, bo jeszcze bilet do Loro Parku 33 euro a wycieczka na Teide i do wąwozu Masca 55 euro, bo przecież nie można jedną wycieczką zobaczyć całej wyspy? W dodatku wycieczka tak zaplanowana, że na punktach widokowych postoje rano o 8 kiedy jest mgła i nic nie widać