|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyszłe panny młode Bielsko Białą i okolice:)
Biały dywan wygląda pięknie!! A w połączeniu z lampionami jeszcze lepiej
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś przykładowego
|
|
|
|
|
|
#423 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Prześledziłam wątek, ja co prawda planuję ślub dopiero na 2015 r. ale już się powoli rozglądam. Rany ile tu jest ciekawych informacji!! Szok! ![]() Powoli sobie wszystko ogarnę.....No i namierzyłam ciekawe firmy dzięki wam. Jak na razie wybrałam fotografa. Ten o którym wspomniała jennyah (www.fothouse.pl) też mi spasował no i jeszcze załapałam się na promocję co do albumów! Super! Co do zespołu...sama jeszcze nie wiem, ale na pewno też musimy pospieszyć się z wyborem. Dalej nie wiem co lepsze? Zespół czy DJ...mam spory dylemat. Wesele planuje w plenerze, namiot rozbity na łące i masa, masa kwiatów! Mam nadzieję, że pogoda raczej dopisze w sierpniu Och, tyle tego wszystkiego jest! Dziewczyny! Jak wy sobie z tym radzicie ??
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko znów- muszę się skonsultować z księdzem, bo po nas ma być to nabożeństwo i nie wiem kto by to miał rozwinąć spowrotem(jakbym wypożyczała dywan to ta firma rozwija go przed i zwija zaraz po)Co do dekoracji przejścia - zaplanowane są wysokie wazony z bukietami po obu stronach przejścia w 3-4 miejsach (strategiczne punkty ). Bukiety będą z mieczyków, traw wysokichi i piwoni. Do tego będzie wstęga lub woal wzdłuż ławek (żeby goście nie wchodzili z kwiatami na trasę przemarszu ) + mieczyki przyczepione do boku ławek. Nie chcę za dużo dać, bo nie lubie przesady, a poza tym kościół sam w sobie jest wg mnie piękny i bogato zdobiony (późnobarokowy).Wrzucam zdjęcia przykładowe (w wazonach będzie więcej się działo niż na zdj.) Mirra87, im wcześniej typ lepiej )Moi rodzice woleli na początku zespół, ja patrzyłam za tym i za tym (chyba w głębi duszy DJ'a wolałam bo mało jest zespołów ładnie śpiewających po ang.), no i skończyło się na DJ'u. Jedyna prośba od rodziców jest taka by grał też jakieś klasyczne kawałki, by i starsi goście mogli choc troche potańczyć.Plener - super! Ja bym się raczej nie bała pogody w sierpniu. Namiot fajna sprawa! ale mój budżet przekroczyła- sprawdzałam w 2 miejscach i na 60 os koszt wynosił ok 12000zł, a w tym nie było żadnego cateringu ![]() |
|
|
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
Mirra87 Hej, ciesze się, że mogłam pomóc z fotografem
![]() ewaden To z tymi zaręczynami chyba masz podobnie jak ja Mój ukochany oświadczył mi się we wrześniu 2013 i od razu zaczęliśmy myśleć o ślubie Dużo ludzi mówiło nam, że ciężko jest zorganizować wszystko w rok. Ale jak widać można. Myślę, że to taki dobry czas, żeby wszystko na spokojnie załatwić. Choć to racja co do zespołów i miejsca. Też jak się orientowałam, to mniej więcej 50% wybranych przez nas zespołów miała zarezerwowane terminy.
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ślubu w plenerze - uważam że to wspaniała sprawa. ale w Polsce jest niesamowicie niepewna pogoda dlatego ja tez alternatywy bym się nie zdecydowała... nawet w sierpniu |
|
|
|
|
|
#427 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dla chcącego nic trudnego ślub i wesele da się ogarnąć w rok, nawet gdy mieszka się zagranicą Cytat:
Z uaktualnień- następną pozycję mogę odhaczyć z check listy |
||
|
|
|
|
#428 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a wiecie może ile się mniej więcej czeka na obrączki? Jeszcze się za nimi nie zdążyliśmy rozejrzeć
|
|
|
|
|
#429 |
|
Przyczajenie
|
Hej! No ja jestem dobrej myśli co do pogody
![]() Dziewczyny! Wy mnie zaskakujecie poważnie ! Tyle już macie przemyślane... Ja się miotam między motywami, kwiatami, daniami, a chyba powinnam się skupić na konkretach....Nie wiem jak ja sobie poradzę....Wasi partnerzy też są tacy "chętni" w pomocy? Dobrych radach itd...? ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Zależy chyba czy zamawiasz u złotnika czy kupujesz u jubilera. Ja czekałam ok 3 tygodni. Ale jestem zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Bardzo mi pomogłaś. Wszystko tak jak opisałaś! Bardzo pozytywna postać z masą pomysłów !! ![]() Już się nie mogę doczekać, co to z tego wyniknie. Myślałam nad kilkoma fotografami, ale ta osóbka zasypała mnie ciekawymi pomysłami! No i jeszcze taka fajna opcja mi się trafiła z fotoalbumami !!!
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No co Ty, nie bądź zaskoczona My za mąż idziemy w tym roku, a Ty w przyszłym, więc to normalne, że jesteśmy bardziej do przodu ![]() Skup się na ogółach, a potem przejdź do szczegółów- jak zawsze w życiu No i zaplanuj budżet- rzecz świętą i na bieżąco go monitoruj. U mnie to było tak, że chciałam bardziej klasycznie, stąd mój wybór padł na takie a nie inne: kościół, oprawe muzyczną podczas ceremoni, restauracje oraz sukienke. Reszta "detali" bazuje na tych elementach dopełaniając "wizji". Większość rzeczy mam wybraną, ale jak zobaczę coś ciekawego, to myślę czy wpasuje się do reszty, a jak tak, to dorzucam. (Fotobudka/ crazy photo booth- jest chyba jedyną rzeczą nie pasującą do "naszej" klasyki , ale stwierdziliśmy z mężem, że zdjęcia z niej będą fajną pamiątką).Co do menu- jest ważne, ale je zawsze możesz zmodyfikować- ja np. mam je potwierdzić 30 dni przed ślubem. Mogę też w tym czasie domówić dodatkowe usługi lub zmienić już zamówione. Ważne zastrzec to sobie w umowie, jeśli restauracja tego sama z siebie nie wpisze (termin do dogadania). Co do partnerów- mój jest chętny, i na chęciach się kończy Wspiera mnie, komplementuje za obrotność i przedsiębiorczość- i to mi wystarcza. Obecnie konsultuje z nim prawie jedynie sprawy finansowe- choć i to by mi najchętniej zostawił. I tak jest w sumie lepiej Na bieżąco informuje go o postępach, pokazuje zdjęcia, on się cieszy i nie może doczekać efektu końcowego w dniu ślubu. A, i dodam jeszcze, że na początku starałam się go troche w to wciągnąć, ale ciągle zasłaniał się pracą, przekładał nasze "narady/ burze mózgów" na później, a gdy w końcu dochodziło do rozmowy, stwierdzał że mi ufa, lepiej się na organizacji znam, mam lepszy gust, znam te miejsca lepiej, itd.- i kończyło się na tym, że podejmowałam decyzję sama, ale ze spóźnieniem spowodowanym przez mego lubego
|
|
|
|
|
|
#431 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Może sie przyda a może nie |
||
|
|
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Mirra87, i jeszcze to
![]() zaraz będziecie mieć mnie dość |
|
|
|
|
#433 |
|
Rozeznanie
|
ewaden zakochałam się w tych lampionach.
wiecie gdzie można takie zakupić?? ![]() znalazłam linka http://weseliana.blogspot.com/2012/0...rozswietl.html Edytowane przez TysiaBB1989 Czas edycji: 2014-02-04 o 06:22 |
|
|
|
|
#434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Opcja z fotoalbumami jest ekstra, z tego co patrzyłam to u innych fotografów jest to spory koszt, więc tym bardziej jestem zadowolona ![]() Co do partnera, to mój jest zaangażowany we wszystko, oczywiście na swój męski sposób. Ale staram się go włączać w przygotowania jak najbardziej. Np. Dzwonił po zespołach, pisał do fotografów i kamerzystów. Jest chętny do wybierania obrączek, zaproszeń, załatwiania spraw w kościele itd. Cieszy go to wszystko i przyznaję, że jest pomocny Ale nie ma się co oszukiwać, ogólną wizję miałam i tak właściwie ukochany na nią po prostu przystał
|
|
|
|
#435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1/ http://www.guscleberry.com/store-pro...095521964.html (mini lantern- $14,95) 2/ http://www.kliknbuydecor.com/product...010&pfid=39572 (railroad lantern- $14,95) 3/ http://www.etsy.com/listing/12305223...earch_type=all (mini lantern- $7,95) 4/ http://www.ebay.com/itm/4-WHITE-RAIL...item54043a186c (4 za $16) 5/ http://allegro.pl/lampion-metalowy-l...940371999.html (zielona limonkowa, są też niebieskie I turkusowe- 9zł, ale nie mają tych uroczych poprzeczek) 6/ http://allegro.pl/lampion-z-hakiem-l...946156704.html (a tu czarna, ale mniej smukła- 29zł) ogólnie rzecz biorąc na allegro jest też dużo ofert latarenek lampionów ![]() albo w sklepie www.innemeble.pl , ale tu są droższe możesz też pochodzić po lepszych kwiaciarniach - może coś podobnego będą mieli |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to strasznie małe jest bo ma tylko 17 cm http://weseliana.pl/pl/p/Mini-latarenki-na-stojaku/109 a tu troszkę większa na 23 cm http://www.lovely-home.pl/Latarenka_...olory-331.html |
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no tak, małe, ale to mini latarenki
|
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero teraz jak przeczytałam że planować zaczęłaś od września to mnie tknęło. My zaręczyliśmy się w lipcu i od razu zaczęliśmy szukać sali. Pierwsze miejsce to był właśnie Alin zawsze marzyłam tam mieć przyjęcie) ale niestety jak pytaliśmy sierpień 2013) terminy były zaklepane stąd moje zdziwienie że udało Wam się dorwać termin.
|
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także udało się nam wcisnąć
|
|
|
|
#440 |
|
Rozeznanie
|
idziecie może na targi ślubne ??
ja właśnie zastanawiam się czy jechać w ten weekend na targi do Katowic czy poczekać na za tydzień i wybrać się do BB . A jak wy ? |
|
|
|
|
#441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z drugiej strony jestem ciekawa takich targów, jak to wszystko wygląda.
|
|
|
|
#443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i bądz tu człowieku mądry i pisz wiersze
|
|
|
#444 |
|
Konto usunięte
|
my na targi się nie wybieramy - "główne" rzeczy mamy to nie ma sensu iść
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w ogóle, to muszę się pochwalić, że umówiłam sobie fryzjerkę na ślub ![]() żeby było śmieszniej, to szukałam takiej z dojazdem i co się okazało? że mieszka piętro pode mną
|
|
|
#446 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
ooo tą: http://fryzjerbielsko.pl/
to teraz jeszcze tylko ogarnąć kosmetyczkę
|
|
#448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko nie mogę znaleźć galerii...
|
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Jak z zaproszeniami u Was?
ja dalej szukam.. czasu coraz mniej a wszystko trwa... na allegro duży wybór, kilka próbek już przyszło ale jednak to nie to, chyba będę musiała poszukać sklepu stacjonarnego - wiecie może gdzie można kupić/zamówić w BB? Przy okazji może napisze - jeśli ktoś chciałby na allegro zamawiać to wystrzegac sie srzedawcy o nazwie DekoracjeDecor, dziewczyna jest bardzo nieprzyjemna [kontakt emailowy] na próbki czekam długo i chyba sie nie doczekam. Szkoda czasu i kasy.
|
|
|
|
|
#450 |
|
Konto usunięte
|
Ja właśnie dziś zamówiłam zaproszenia, powiem więcej, idę na żywioł bo żadnej próbki nie zamówiliśmy
![]() kammmm jakie ceny fajne czesałaś się już tam? liczę na obszerną relację
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

, ale stwierdziliśmy z mężem, że zdjęcia z niej będą fajną pamiątką).