|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Mnie rozwalają ceny napojów niektórych w lokalach. Brawa dla gwiazdy oraz połóweczkę ( trochę to zabrzmiało jakbym pisała o alkoholu ![]() Cytat:
Nie wiem czy wiecie, ale o urlop ojcowski trzeba wystąpić do pracodawcy co najmniej 7 dni wcześniej - zanim się planuje pójść. To tak przy okazji mi się przypomniało
|
||
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Boże, w tym Lidlu dzisiaj jakiś koszmar... Otwarcie o 8, a równo 8:06 zostały ostatnie dwa dwupaki spodenek i ostatni komplet różowych bluzeczek
Ludzie ładowali do kosza po parę paczek nie patrzeli na rozmiar, kolor.... Miałam sporo farta, chyba na mnie czekały te rzeczy
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no już to słyszałam, że ludzie powariowali dzisiaj
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny widzę, że na mnie głosujecie, a ja nawet nie wiem z czym się wiąże prowadzenie wątku i o co w tym chodzi
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie ceny zachęcały, ale żeby aż tak!!
Chyba brali na handel, bo innego wyjścia nie widzę, po co komu 20 par spodenek w różnych rozmiarach i kolorach
|
#4566 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki.
Widzę, że wizja prowadzenia wątku budzi panikę, heh we mnie też Ale jak absolutnie nikt się nie zdecyduje, to ja mogę, tylko nie wiem czy umiem... No i nie macie co liczyć na taką opiekę jak ze strony bazile, nie ma mowy żebym dopisywała kolejne usg i takie tam, za rzadko mam czas. Właśnie kolejna koleżanka z pracy zadzwoniła że jest w ciąży, ale nam się brzuszki rozpędziły , teraz jedna z pracy... Heh, w końcu będzie z kim na żywo pogadać! Trzymam kciuki za Wasze remonty, u nas I etap już zakończony, ale za tydzień mamy wymianę pionów i poziomów wod-kan więc siłą rzeczy etap II czyli WC zacznie się już w marcu Pozornie w garderobie panuje jakaś przypadkowość ułożenia elementów, ale tak naprawdę wszystko ma swoje miejsce i jest dokładnie co do centymetra wymierzona ;p drążki na wieszaki są równej długości by zmieściły się dłuższe sukienki, deska po rozłożeniu sięga do samych wieszaków, a ta niezagospodarowana przestrzeń na podłodze po lewej jest na odkurzacz i kosz na pranie, a po prawej wiszą spodnie... ;p Co do ruchliwości to dobrze, że tak piszecie o różnych okresach aktywności, bo ja też się ostatnio trochę martwię. Niby maluszek się rusza ale rzadziej... A nasze typy imion to: Filip, Adam Antosia, Ewa, Ania
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-02-10 o 10:42 |
|
|
|
#4567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45066121]Jakie imiona męskie wam się podobają??[/QUOTE] Aleksander, Mateusz, Tymoteusz... Cytat:
, bo ja zaszłam w 1cs ![]() Witam się poniedziałkowo
|
||
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakładasz nowy wątek, przeklejasz pierwszego posta z tego wątku i tylko edytujesz co jakiś czas jak dziewczyny chcą wprowadzić zmiany, bez obaw
|
|
#4569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i garderoba super ruchy na początku nie są systematyczne mi czasem tydzień się nie ruszała albo ja nie czułam, teraz mówią, że dziecko 20 godz śpi a reszte się wierci taaaa moje to chyba odwrotnie, ciągle się wierci ![]() Cytat:
materacyk chcesz kupić w stacjonarnym sklepie? |
||||
|
|
|
#4570 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie! Chyba że lunatykują i biegają po macicy przez sen!
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaha widzisz o tym nie pomyślałam
|
|
|
|
|
#4572 |
|
Raczkowanie
|
Mala_Czarno_Biala bardzo mi się podoba wasza garderoba i żadnej przypadkowości tu nie widzę
Co do imion to ja właśnie bazile proszę o dopisanie na 1szej stronie imienia zamiast anonimowej dziewczynki - Adrianna ![]() Jeśli chodzi o imiona dla dziewczynek to mi się bardzo podoba imię Marianna, ale niestety mąż się stawiał i odpuściłam (ale Adrianna jest ciut podobne :P), poza tym Daria, Inga, Iga też są fajne. A z męskimi jest gorzej, ale jak będę mieć kiedyś synka to chyba damy mu na imię Igor
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my te imona męskie już chyba wszystkie przeszliśmy i mąż ciągle się upiera nad tym Mariuszem ewentualnie w grę wchodzi Adrian, Dawid, Kacper
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Raczkowanie
|
Mariusz chyba w dzisiejszych czasach jest mało spotykanym imieniem, a to wg mnie dobrze
Dawid i Kacperek są fajne jak Kacperek z rodzinka.pl
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
Witam w piękny, ciepły i słoneczny poniedziałek
![]() Właśnie dziewczyny ponawiam pytanie którejś z Was. Jak prać w tych płatkach mydlanych?? Ja nie rozumiem tych ludzi co takie zakupy Lidlu robią. Dla mnie to jest chore co się dzieje na tych gazetkowych ofertach. Pazerność jakich mało żeby takie wojny toczyć o towar niewiele tańszy jak normalnie. Pamiętam kiedyś chciałam sobie stare baby biegiem lecące do koszy, jakiś chłop się na mnie drze że mu z ręki towar wydzieram (gdzie nic takiego nie miało miejsca). W końcu sama powiedziałam mu co myślę na temat jego zachowania, poddałam się i wyszłam z niczym. Masakra. To chyba faktycznie na handel ludzie kupują bo po co starym babkom 3 pary butów do biegania itp Piękne imiona podajecie. Ja narazie jeszcze z tż o tym nie rozmawiałam ale po cichu mam swoje typy dla chłopca. Dla dziewczynki nie mam pojęcia. A i wczoraj 21 tydzień zaczęliśmy
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ja dzisiaj jakaś podminowana jestem, pospałam długo z rana i może dlatego
wczoraj jeszcze przed snem pokłóciłam się z mężem no niby się pogodziliśmy ale jakoś ciężko mi zapomnieć, mam wrażenie że odkąd dowiedział się o dziecku chce sobie "odbić" i zachowuje się jak dzieciak, myślęże chce wykorzystać czas żeby sobie teraz jeszcze troszkę poużywać bo później to już szansy nie będzie. Nie robi może nic takiego złego ale strasznie mnie irytują jego zachowania, i jak go proszę o zmianę to wychodzi z tego od razu jakaś kłótnia Nie wiem sama co się ze mną dzieje, zamiast cieszyć się wszystkim to ja dołuje i nie mam siły ani motywacji do niczego, może ta pogoda taka jakaś kiepska albo ze mną jest coś nie tak, wybaczcie że tak się żale ale nie mam nikogo innego kto mnie zrozumie tak jak wy. Niby jest dobrze a jednak coś mi nie pasuje...
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mało spotykanym jest Mariusz i imię mi się podoba ale jakoś nie potrafie sobie wyobrazić do mojego synka tak mówić za długie i za ciężkie dla dziecka ![]() Kacper to wiem że w przedszkolu u nas sobie wymyślili Kapsel i wszystkie dzieci zniekształcają to imię jedynie z Dawidem nie mam skojarzeń
|
|
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
Mala_Czarno_Biala podziwiam za chęć prowadzenia wątku, bo ja się troszkę boje tego pierwszego razu
mimo, że jakby przyszło co do czego to robiłabym wszystko żeby sobie poradzić jak najlepiej... Wzorowa garderoba, bardzo mi się podoba i jakbym tylko miała miejsce w mieszkaniu to na pewno bym coś takiego zorganizowała ![]() Pisałyście o teściowych i mamach do pomocy w domu podczas porodu i po... Ja też jestem do tego sceptycznie nastawiona, już kiedyś pisałam, że moja mama zdążyła się nawet na mnie obrazić jak jej powiedziałam, że po co chce przyjechać i że zamierzam sama z mężem spędzić ten czas Ale pewnie jak przyjdzie co do czego to przyjedzie, to jej pierwszy wnuczek i nawet żebym zagroziła, że ją do domu nie wpuszczę to by przyjechała tylko, że u mnie to 700 km więc mamusie będę mieć 24h/dobę i to mi się właśnie nie podoba, jakby wpadała codziennie coś pomóc na chwilkę i później jechała do siebie to nie ma problemu...
|
|
|
|
#4579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mam pojęcia czy wsypywać te płatki do dozownika na proszek, czy to nie zapcha pralki :/ ale bardziej wydaje mi się, że rozpuścić w wodzie i w jakimś takim pojemniczku takie rozpuszczone prosto do bębna...
|
|
#4580 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi się zawsze robi lepiej jak sobie pogadam z brzuchem (a raczej do brzucha) Co do śluzu to i ja mam wrażenie, że u mnie jest ostatnio bardziej wodnisty i jest go więcej :/ poza tym zaczęło mi "coś" wyciekać z cyców, już któryś raz zauważyłam na bluzce jak byłam bez stanika, ale wyczytałam, że tak bywa i chyba to całkiem normalne...Cytat:
|
|
#4581 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wyniki.Cytat:
Szkoda, że nie wysłałam wysłannika bo niby chciałam tylko proszek i spodenki,a wyszło tego więcej![]() Jeszcze chwilka i też będziesz miała glukozę za sobą ![]() Cytat:
No długo siurpałam herbatki były 2, bo byliśmy razem z tż i jeszcze do tego po ciasteczku ![]() Cytat:
To tak jak u nas. Otwarcie 0 8, a 8;40 już opakowania po ubraniach. Ludzie całe rozmiarówki brali, nie wiem na handel czy wszystkie kobity w ciążach mnogich Tż się śmiał, że przy tych ludziach to marnie wyglądamy z naszym małym koszykiem![]() Oprócz trójpaku bluzeczek, którego nie udało mi się już zgarnąć -proszek (wzięłam ostatni )- 2xspodenki -1xbluzeczki -1x pajacyk -kosmetyki hippa Właśnie dziewczyny na jaki rozmiar brałyście???Ja w końcu wzięłam 62/68 , bo te 50/56 jakieś malutkie były Cytat:
Cytat:
Fajnie, że Was tyle w ciąży. Właśnie dzisiaj babcia mi mówiła, że w tv mówili, że wysyp ciężarówek w tym roku![]() Garderobę robiliście sami?? Pełen szacun . Jest bardzo funkcjonalna, ja tam przypadkowości nie widzę![]() Filip i Tosia Cytat:
za wybór imienia.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ze mną kobita do tego samego-ostatniego proszku się zchylała, ale jak zobaczyła tz-ta to uciekła ![]() za 21 tydz.Cytat:
Główka do góry, na pocieszenie zjedz czekoladkęCo do śluzu, to chyba normalne, jak nie założę wkładki, to też czuję jakbym popuściła, a jakbym była w późniejszym etapie ciąży to nawet pomyślałabym, że to wody ![]() -------------------------------------------- Biedny tż szaleje z wałkiem, jedyna dla mnie robota to okleić taśmą, umyć pędzelki i zrobić obiad Właśnie siedzę na allegro i szukam firanek do naszych sypialni
|
||||||||||
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Hi! Ja tak szybko, póki szefa nie ma
Więcej postaram się później napisać. W płatkach pierze się tak samo jak w proszku - wsypuje się odpowiednią ilość do dozownika i włącza pralkę. Nie rozpuszczalam ich wcześniej w wodzie. Trzeba pamiętać tylko, by po każdym praniu przeplukac dozownik. Aha, ja nawet przy płatkach (a potem Loveli i proszku sensitive) nastawialam podwójne płukanie. Ewentualnie też się mogę zgłosić na prowadzenie nowego wątku, bo kiedyś prowadziłam listę staraczek. Tylko że wtedy wszelkie zmiany najlepiej zgłaszać na priv
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi wysłannik kupił 50/56 ale nie rozpakował tego bo sądził, że to normalne rozmiary a w domu okazało się że jakieś małe niby chociaż na wątku majowym mówią, że to nawet duże te 50/56 więc już sama nie wiem co myśleć pewnie jak przyjadę do domu to sama dopiero ocenie
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, niby wiem że to mogą być hormony i pewnie są, ale nie wiem czemu mój facet nie może tego zrozumieć i odpuścić, mu się wydaje że ja ciągle tylko szukam czegoś żeby się do niego przyczepić a to nie prawda. Niby wiem jaki jest ale czasami chciałabym żeby po prostu zrobił sam od siebie to czego ja chce, ale przecież logiczne jest że jak ja mu nie powiem o co mi chodzi to nie będzie wiedział
Co do szaleństw lidlowych u nas tez jest lidl, ciekawe czy też mają takie promocje, ale chyba nie bo tu nigdy nie ma tego co jest w Polsce
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Pater zanim się Dominika urodziła, to moja mama i teściowa usilnie chciały Nam wmówić, że musi któraś przyjść Nam pomóc przy pierwszej kąpieli, że jak to, że przecież nie poradzimy sobie, to taka kruszynka, ja obolała, TŻ zestresowany pewnie, no koniecznie!
jakaż była obraza jak odmówiliśmy zapewniając, że ze wszystkim sami sobie poradzimy Ja to jeszcze taki hardcore wprowadziłam, że w domu był miesiąc karencji - zupełny zakaz odwiedzin, nawet dziadków a Dominika to też pierwsza wnuczka moich rodziców ![]() Teraz może dziadków wpuszczę wcześniej niż miesiąc ( ), ale rodzeństwo, kuzynostwo itd będzie musiało odczekać znowu ten okres ![]() A jedynie potrzebuje pomocy w dniu porodu jeśli nastąpi to w nocy lub popołudniu/wieczorem. Choć i tak liczę, że urodzę w godzinach Dominiki przedszkola i TŻ zdąży wrócić po Nią ![]() Pradip też bałabym się bardziej najazdu na jakiś czas teściowej niż samego porodu Mała Czarno Biała świetna ta garderoba! co prawda nie mogę chwilowo powiększyć zdjęcia, ale czy Wy macie osobne pomieszczenie na to? Widać, że dobrze rozplanowane Lidl - myślałam, że tylko w Naszym mieście jest takie wariactwo ale widzę, że wszędzie! niepojętę jest to dla mnie, choć ja stawiam, że to nie tak na handel jak jedna osoba kupuje kilku osobom i stąd takie hurtowe ilości. Mój tata jak na coś poluje to też zawsze dzwoni, że trzyma po dwa i czy chcemy ale nie 10.... poza tym, żeby o 7:10 już nic nie było? przegięcie. Zresztą jak ostatnio były dziecięce ubrania to na własne oczy widziałam jak biorą ile uniosą - idą sobie na boczek i po kolei wszystko otwierają oglądają itd, ale wszystkie rozmiary trzymają tak na wszelki.Ale żeby jeszcze te bodziaki faktycznie były w szokujących promocjach! Jeszcze do czegoś chciałam się odnieść, ale nie pamiętam, a z tabletu źle się pisze - jeszcze jak słyszę za uszami wiertarkę z łazienki
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-10 o 12:10 |
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to macie wiele innych rzeczy których nie ma u nas ![]() kilejna chętna do prowadzenia wątku, to bazil ma trudne zadanie z wyborem
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiem ze pojawiam sie tu tylko od święta, ale w dalszym ciagu pracuje, a jak wracam do donu to robie obiad, ogsrniam mieszkanie i siebie i spać bo na nic wiecej nie mam czasu ani siły. Chciałam sie jednak pochwalić, ze znamy płeć Robaczka i poprosilbazile żeby na pierwszej stronie wpisała ze spodziewamy sie Synka |
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Heh wiesz co, no są inne rzeczy też, ale tęsknię za polskim jedzeniem, zawsze zwozimy z Polski ogrom jedzenia, łącznie z konserwami itp, bo szczerze polskie konserwy są o wiele smaczniejsze niż tutejsze najdroższe wędliny...
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria chłopy jakieś takie są w czasie Naszych ciąż
ja się udenerwowałam w pierwszej i teraz w drugiej to samo jakby nie mogli pogodzić się z faktem, że przez te 9mcy nie Oni są pępkiem świata i nie Im trzeba usługiwać Jakby nie mogli dać sobie na wstrzymanie i nie denerwować nie prowokować przez te kilka mcy!Mój to jeszcze warczy na mnie jak widzi, że leże i nic nie robię, a jak widz, że coś robię to warczy że jestem nieodpowiedzialna i jak coś mi się stanie to będzie moja wina Także Anteria głowa do góry! Co do śluzu to pomyśl, że ja odkąd jestem w ciąży 3 raz mam infekcję ![]() Malin a płatki mydlane można prosto do bębna? Majkela dzięki Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-10 o 12:12 |
|
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
To ja w takim razie składam rezygnację, mogę być rezerwowa ale wyrywać się nie będę
Garderoba to rzeczywiście osobne pomieszczenie, taka jakby szafa wnękowa tylko spora, bo tam się wchodzi jak do małego pokoiku. Dzięki za miłe słowa, to nasze pierwsze takie prace w mieszkaniu, uczymy się na bieżąco
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

. Dobrze, że dla jubilatki kupiliśmy lalkę barbie, a nie jakieś puzzle. Od razu było otwieranie co kto przyniósł. Wymiękłam jak 4latka dostała srebrny łańcuszek
ze wzruszenia. Po obiadku szykowaliśmy pokoje na jutrzejszy remont.

o tyle dobrze ze jedni i drudzy rodzice mieszkaja blisko na sasiednich osiedlach wiec nie bedzie problemu czy to z podrzuceniem Dominiki do dziadkow w nocy czy np zeby odebrali Ja z przedszkola. Ale TZ i tak wezmie 3tyg urlopu+opieki i bedzie pomagal 

Ludzie ładowali do kosza po parę paczek nie patrzeli na rozmiar, kolor.... Miałam sporo farta, chyba na mnie czekały te rzeczy 

13.07.2013 

wczoraj jeszcze przed snem pokłóciłam się z mężem no niby się pogodziliśmy ale jakoś ciężko mi zapomnieć, mam wrażenie że odkąd dowiedział się o dziecku chce sobie "odbić" i zachowuje się jak dzieciak, myślęże chce wykorzystać czas żeby sobie teraz jeszcze troszkę poużywać bo później to już szansy nie będzie. Nie robi może nic takiego złego ale strasznie mnie irytują jego zachowania, i jak go proszę o zmianę to wychodzi z tego od razu jakaś kłótnia
za wyniki.
czy wszystkie kobity w ciążach mnogich
)
Jakby nie mogli dać sobie na wstrzymanie i nie denerwować nie prowokować przez te kilka mcy!