Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 11:00   #361
martorka
Rozeznanie

GG do martorka
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Cayenne glowa do góry, nawet nie
wiesz jak Ci zazdroszcze ze juz jutro bedziesz miała przy sobie swojego synka. Ja tez bym chciała juz miec to za soba.
U mnie dzis 32 tydzień wiec jestem juz w 8 miesiacu wg USG z pierwszego trymestru. Wg USG z 29 tygodnia ciazy jestm juz w 34 tygodniu. Koncówka jest chyba najtrudniejsza, wystarczy ze przez 2-3 godziny nie czuje ruchów małego a odchodze od zmysłów, Boje sie o niego każdego dnia o kazdej godzinie. Tłumacze sobie jego słabsze odczuwalne ruchy tym ze jest juz duzym chlopcem i ma juz mało miejsca w "hotelu" ale wiecie same jak jest. Umysl swoje a Ja swoje. Tym bardziej ze mam bujna wyoraźnię. Najgorsze to jest to ze mąz wciaz w delegacji siedzi, z tesciowa nie mam najlepszych relacji wiec nie mam z kim pogadać, bo mame nie chce denerwować. Siedze sama i tylko do Was moge napisać.
Mi się strasznie podoba imię Dawid, tez tak bedzie miał na imie mój synek.
Ciezo mamy z tymi ruchami, co dziec pojdzie spac to matki w oanike wpadaja, ale jak widac tu na forum, kazda tak ma. Ja tez! teraz tez ledwo siedze przy kompie bo mnie kopie w zebra, ale chcialam Was nadrobic i odpisac
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a już wiem!
używam Loveli - ładnie się piorą ubranka, tylko marchewkę najlepiej zaprać od razu, żeby plam nie było (używałam szarego mydła).
mam kilka próbek jelpa ale jeszcze nie próbowałam.
płynów do płukania w ogóle nie używałam i nie zamierzam.

generalnie chyba im mniej chemi i zapachu, tym lepiej dla maluszka.

w ogóle na kilku ubrankach Zu powyłaziły żółte plamy. Pakowałam do worków próżniowych na pewno czyściutkie i wyprasowane i nie wiem dlaczego akurat na niektórych te plamy są. nie mam pojęcia jak się ich pozbyć, bo proszek, zapieranie nie pomaga. wybielaczami itp. nie chciałabym ich potraktować.

no a teraz na 2 czy 3 bluzeczkach aktualnie noszonych (bo wyżej mam na myśli małe ubranka nieużywane) mamy plamy po tranie. da się tego jakoś skutecznie pozbyć?
Te zolte plamy z ubranek po synku odpralam w zwyklym proszu i vanishu, nie myslalam ze zejda, a jednak sie udalo tym bardziej sie ciesze, bo moja stara szpitalna koszula byla wlasnie zazolknieta, ale juz czysciutka i nie musze wiecej kupowac mam 2 nowe i ta jedna to wystarczy.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Witajcie
Zanim Was nadrobię mam pytania:
- kąpiecie się w wannie w ciąży? W jak ciepłej wodzie? Czy teraz na końcówce to nam nie zaszkodzi?
- w co dokładnie ubieracie maluszka na wyjście do szpitala?

Idę Was nadrabiać
Ja biore tylko prysznice ito szybkie
Z tym ubieraniem to nie wiem zobaczymy jaka bedzie pogoda
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ela87 to pewnie ucieszy cię informacja z naszej szkoły rodzenia, że nasza położna podśmiewuje się z proszków dla dzieci i w sumie jak powiedziała dlaczego to samej mi się z siebie śmiać chce że je kupiłam Generalnie powiedziała tak, że używanie ich ma sens jak wypierzemy w nich wszystko w tym nasze ubrania i pościel, bo przecież dziecko ciągle przytulasz do siebie i ociera się o twoje ubrania i skoro to mu nie podrażnia skóry to tak samo mu nie podrażni jego ubranko. Powiedziała więc że pewnie można sobie kupić jeden prosze i się cieszyć z tego że się wyprało dziecku w nim rzeczy ale to kolejny bajer i właściwie powinno sie to robić dopiero jak sie okaże że mały ma problemy. Tak na prawdę ubranka w szpitalu są prane w najgorszej chemii żeby zdezynfekować wszystkie zarazki szpitalne, więc skoro nasze dzieci reagują normalnie na ubranka szpitalne to śmieszne jest że potem dajemy mu najdelikatniejsze proszki Czyż to nie ma sensu ?
ALe masz fajna ta polozna madra kobita

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

No to ja jestem dziwna, na szczęście mój mąż ma tak samo . Bardzo chcieliśmy mieć drugie dziecko po to by Basia miała rodzinę, kiedy nas zabraknie. Ona bardzo chce mieć rodzeństwo. Starania trwaly długo i byly kosztowne, ale w razie dalszych niepowodzeń gotowa byłabym nawet na adopcję. Ja jestem jedynaczką, mam tylko rodziców i męża ... i źle mi z tym. Ona nie będzie miała nawet wujków, cioć, ciotecznego rodzeństwa. Ale brata będzie miała
Jestem tego samego zdania!! poza tym sama mam 3 rodzenstwa i nie wyobrazam sobie byc jedynaczka, nie chcialam tez tego dla Krzysia, tylko troche duza roznica wieku bedzie, ale mam nadzieje ze sie dogadaja

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Chyba z samego rana pójdę do gina. Wczoraj wieczorem i dzisiaj tez drapię się po stopach do krwi. Dłonie też mnie swędzą i brzuch i uda. Nie wiem czy nie wpadam w jakąś paranoję ale boję się, że to holestaza ciążowa

CayenneOna gdybym miała synka, to by miał na imię Vincent.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Amelka bylas u tego gina??

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ah ta Majka Tyle brokułów i nic
Pewnie urodzisz ni z gruchy ni z pietruchy

Mam dwa pytania
1. Chodzi o tą promocję Dad z biedronki. Jak mam dwie paczki jedynek to dady kupić 2 czy 3? Bo podobno między 1 i 2 nie ma dużej różnicy, a tam w paczce jest dużo sztuk (130?) i nie chciałabym żeby mi potem zostały
2. Wczoraj po tym tarmoszeniu brzuchem trochę pobolewało mnie podbrzusze jak na @ Dzisiaj też mnie tak chwilę pobolewa i puszcza - czy to jakieś skurcze i czy to normalne
Ja nie pamietam jak jest z tymi Dadami, wlasnie musze kupic jakies papmersy 1 bo mam 2 i 3 w zapasie
tez mnie tak czasem brzuch boli jak na @

nadzwyczajna

Ja bylam dzisiaj u sasiadki pielegniarki dowiedziec sie o ta polozna, i one sie znaja i ma mnie z nia umowic chyba wezme ja do porodu, nawet jakbym miala sn roddzic to z trakim wsparciem moze bedde sie mniej bala, a jakby sie za bardzo przedluzalo, czy cos to cc i juz. Jestem o wiele spokojniejsza, tym bardziej, ze ta sasiadka sama dla swojej corki chciala ta polozna umowic, bo mowi ze roznie tam bywa u nas na porodowce i lepiej miec swoja zaufana osobe przy sobie. A w tej kasie co sie jej placi jest tez opieka przed i po porodzie, wiec dla wlasnego spokoju sobie zafunduje. Tym bardziej, ze co wieczor sie nakrecam tym porodem, wyobrazam niewiadomo co i spac nie moge....

Ciekawe jak cayenneOna
Stary 2014-02-10, 11:01   #362
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Ah ta Majka Tyle brokułów i nic
Pewnie urodzisz ni z gruchy ni z pietruchy

Mam dwa pytania
1. Chodzi o tą promocję Dad z biedronki. Jak mam dwie paczki jedynek to dady kupić 2 czy 3? Bo podobno między 1 i 2 nie ma dużej różnicy, a tam w paczce jest dużo sztuk (130?) i nie chciałabym żeby mi potem zostały
2. Wczoraj po tym tarmoszeniu brzuchem trochę pobolewało mnie podbrzusze jak na @ Dzisiaj też mnie tak chwilę pobolewa i puszcza - czy to jakieś skurcze i czy to normalne
1. Ja bym wzięła już 2. To jest duża paka, możesz nie zdążyć zużyć 1, a 2 na pewno się przydadzą.

2. mogą to być skurcze

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość

U nas wszystko ok, ale wyniki mam trochę słabe - hemoglobina 9,4. Ostatnie usg miałam 32 tygodniu i już nie będę miała. Poprzednio wizytę miałam 30 stycznia. Znowu mam przyjść 25 lutego jak zdążę... Wy chodzicie tak często, jakieś KTG macie a ja mam morfologii nawet nie robić, dopiero po wizycie Wydawało mi się, że pod koniec częściej są te wizyty?
Na szczęście mały się rusza i to baardzooo
Strasznie masz niską tą hemoglobinę, lekarz nie zalecił Ci żelaza ? Mnie kazał brać jak wynik spadł do 11,4... A poniżej 10 to już chyba anemia.
Co do badań to też miałam usg w 30 tygodniu, idę teraz na ostatnie już (36tc) a morfologię i mocz mam badaną co miesiąc.
Stary 2014-02-10, 11:05   #363
tygrysek83
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Ja juz po comiesięcznym pobieraniu krwi. Poranek jednak był słaby. Z nieznanych mi przyczyn organizm postanowił, że powinnam się poprzytulać do kibelka Na szczęście na razie lepiej, ale...
Jak opowiadacie o budzeniu maluszkow to zawsze przypomina mi sie scena z Czułych słówek gdzie matka budziła ciągle dziecko żeby sprawdzić czy żyje :p Ciekawe ile z nas bedzie tak robic po urodzeniu
Dzisiejszy dzień zapowiada sie oczekiwaniem na wiadomości od Cayenne.
Kate, trzymaj się. Podobno to dość popularne że pierwsze dziecko rodzi się po terminie. Mimo to powodzenia żeby się ruszyło.

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:09   #364
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Kasiula nie łam się, do wywołania porodu masz jeszcze ok. 2 tygodnie a zresztą nawet jak wywołają to będziesz tym odsetkiem kobiet, na których oksytocyna nie powoduje mocniejszych bóli
Na walentynki bzykajcie się na potęgę to może Majka sama zdecyduje sie opuścić spokojne legowisko, bo coś tam za bardzo trzęsie i telepie....
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Kate, trzymaj się. Podobno to dość popularne że pierwsze dziecko rodzi się po terminie. Mimo to powodzenia żeby się ruszyło.
.
Dzięki dziewczyny mam nadzieję, że nie trzeba będzie wywoływać

Tygrysek83 na sam koniec ciąży mogą wystąpić mdłości

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:09   #365
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Mam dwa pytania
1. Ja biorę całą paczkę tą wielką 2
2. Te bóle jak na @ to chyba coś przepowiadającego ja miałam tylko 2 razy i to minimalne

Cytat:

U nas wszystko ok, ale wyniki mam trochę słabe - hemoglobina 9,4. Ostatnie usg miałam 32 tygodniu i już nie będę miała. Poprzednio wizytę miałam 30 stycznia. Znowu mam przyjść 25 lutego jak zdążę... Wy chodzicie tak często, jakieś KTG macie a ja mam morfologii nawet nie robić, dopiero po wizycie Wydawało mi się, że pod koniec częściej są te wizyty?
Co do morfologii i moczu to nie miałam jeszcze wizyty na którą by mi nie kazała przynieść tych badań.
KTG pierwsze mam mieć dopiero 24.02. A wizytę miałam 31.01 i umówiła mnie 21.02 na następną - tydzień przed TP!
Na słabe wyniki krwi mam przykaz jeść 2x1 biofer folic - możesz spróbować
Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja na własne pocieszenie, pochwalę się kącikiem mojego Maksia.
Między naszym łóżkiem jak jest rozłożone i łóżeczkiem jest może 30 cm do przejścia i trzeba bokiem
Przytulnie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:19   #366
nadzwyczajna
Rozeznanie

Ja wezmę chyba te najmniejsze bo w zasadzie nie mam pieluch poza paczką pampersa do szpitala. Moj dzidzius nie bedzie wazyl wiecej niz 3300-3500 wiec mysle ze na poczatek wystarczą.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:29   #367
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Zanim nadrobię:
byłam na kawie z koleżanką, po 2 h siedzenia poszłam do łazienki. Patrzę - dość mocno mokrą mam odzież w okolicy wiadomej cała bielizna, spodnie na tyłku.... kurde - wody?
przezroczyste, o specyficznym zapachu. Przebrałam sie w suche ubranie 15 min temu i czekam. Ale to chyba jednak nie wody, bo już nic się nie sączy, a wydaje mi się, że tamtego było za mało.
Co sądzicie?
Nie mogę z Tobą Ela

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Do kapieli widzialam taka duza butle babydreama i chyba to kupie - a oliwke nam wlasnie polozna na SR mowila zeby wziac do szpitala... Ja tez bym wolala cos innego.
Jak czytałam biochemię tez go używałam tzn ten Babydream 3 w 1 i fajnie się sprawdzał, choć stuprocentowego przekonania nie miałam. Tak czy siak zacznę chyba od niego.

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
zadzwonie,ale boję się, że on nie będzie mógł poprawiać mojego pita, bo rozliczamy się osobno
masakra w tym naszym kraju z biurokracją
Spokojnie to US a nie Zakład Karny w którym jak się nie stawisz dostaniesz list gończy Chodzi o wejście z Tobą w kontakt, więc wezwanie brzmi poważnie. Ja bym nie szła do US tylko zadzwoniła i powiedziała jaką mam sytuację. Jak nie przyjdziesz ale dasz znać to najgorsze co się stanie to dostaniesz później swoje pieniądze bo dopiero jak poprawisz błąd. Druga rzecz że choć przez telefon raczej ci nie powiedzą jak masz bład w zeznaniu, ale może zasugerują coś i po prostu w domu zrobisz korektę i ktoś za ciebie ją podrzuci do US

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Nie ogarniam watku, wybaczcie
Widze, ze jeszcze nikt sie nie rozpakowal oprocz mnie i Kici

U mnie wszystko na wysokich obrotach, a dni umykaja mi nie wiem jak i gdzie
Padam na nos, ale jak patrze na moich chlopcow, to serce peka mi z milosci

Sciskam Was mocno

Ciocie mocno ściskają kciuki za Marco który już tak dzielnie grzeje sie jedynie pod kocykiem a nie w inkubatorku! I za jego mamusię

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
nie zabalowałam za bardzo na tym balu, choć muszę przyznać, że było bardzo fajnie. niestety na sali było chłodno i się przeziębiłam.
Rychu Rynkowski porwał wszystkich do tańca (średnia wieku na sali w okolicy 50+), mnie się dużo bardziej podobał występ Kasi Grzesiek i Mateusza Czyżewskiego (może kojarzycie z Must be the Music).

niestety w badaniu krwi okazało się, że mam za mało płytek krwi. kazał badanie powtórzyć ze wskazaniem do ręcznego liczenia płytek, bo podobno maszyny czasem odrzucają płytki o nietypowym kształcie. jeśli małopłytkowość się potwierdzi, wtedy czeka mnie poród w innym mieście, w klinice. i to już fajne nie jest, bo to dla mnie kompletnie nieznane terytorium, personel, nawet zasady, jakie tam panują. nie chcę tak...
to widze że impreza była gruba

Co do problemów z krwią to chyba kierują wtedy do Bytomia bo tam mają jakieś specjalny bank krwi. To podobno fantastyczny szpital więc głowa do góry!

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Tylko, że takie małe dziecko nie może chyba się kąpać w chlorowanej wodzie U nas jest basen z ozonowaną, ale Nika anty-wodna jest więc nie naciskamy.
.
Nie wiem jeszcze jakie są szczegóły ale zajęcia odbywają się dla maluchów od 3 miesiąca w specjalnym brodziku gdzie nawet temperatura jest podwyższona więc spróbujemy jeśli spełnią wszystkie warunki. Zawsze bałam się wody choć jeździłam na obozy pływackie i chodziłam na basen, za to mąz jak ryba w wodzie i chcę żeby piotruś miał to po nim...

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Jestem już w domu Niestety w najbliższym czasie nie liczcie na Majkę .Na ktg mała ma idealny zapis, ale skurczy brak .Szyjka może i miękka, ale długa także cholera wie kiedy urodzę

Byłyście ciekawe co dalej robić po terminie. Jutro muszę stawić się na izbie przyjęć szpitala w którym rodzę na ktg i powinni mi już założyć jakąś dokumentację. No i szpital ustala co ile muszę do nich jeździć na ktg.

Jestem zła bo liczyłam, że chociaż trochę się coś ruszyło nie chce mieć wywoływanego porodu bo taki poród podobno bardziej boli
Trzymaj się Kasiu

Cytat:
Też nie mamy jeszcze imienia Nie mogę sie zdecydować... Może Mojżesz ? Na pamiątkę, za mój brzuch jak Morze czerwone, w rozstepach
Umarłam
Stary 2014-02-10, 11:30   #368
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
1. Ja bym wzięła już 2. To jest duża paka, możesz nie zdążyć zużyć 1, a 2 na pewno się przydadzą.

2. mogą to być skurcze

Co wy mowicie, to skurcze?? ja mam takie bole w nocy, dolem brzucha mnie tak boli troche kluje jakies cos....

W ogole wczoraj tak mnie kłulo w piecie myslalam ze mi noga odpadnie, ale moze ta jakis ucisk na nerwy ? miala ktoras takie cos??
Stary 2014-02-10, 11:40   #369
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Upps- ale sie udało, z tego, co widać

Cytat:
Jestem już w domu Niestety w najbliższym czasie nie liczcie na Majkę .Na ktg mała ma idealny zapis, ale skurczy brak .Szyjka może i miękka, ale długa także cholera wie kiedy urodzę

Byłyście ciekawe co dalej robić po terminie. Jutro muszę stawić się na izbie przyjęć szpitala w którym rodzę na ktg i powinni mi już założyć jakąś dokumentację. No i szpital ustala co ile muszę do nich jeździć na ktg.

Jestem zła bo liczyłam, że chociaż trochę się coś ruszyło nie chce mieć wywoływanego porodu bo taki poród podobno bardziej boli
no co za uparciuch chyba jej sie ten brokul nie podoba, trzeba jej znalezc inna maskotke

Cytat:
Ale zdarzylas? Kurcze wspolczuje, nie lubie zasypiac...
, dobrze ze nie musialam z nikim gadac, bo nawet zebow nie umylam

Cytat:
A
Wczoraj po tym tarmoszeniu brzuchem trochę pobolewało mnie podbrzusze jak na @ Dzisiaj też mnie tak chwilę pobolewa i puszcza - czy to jakieś skurcze i czy to normalne
a ile trwa ten bol ??

Cytat:
Między naszym łóżkiem jak jest rozłożone i łóżeczkiem jest może 30 cm do przejścia i trzeba bokiem
Ale ma to swoje zalety - będę mieć małego na wyciągnięcie ręki, no i na razie mogę się podeprzeć jak wstaję w nocy, bo sprawia mi to duży problem.

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-02-10 o 11:46
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:40   #370
margo80
Zakorzenienie

Bebe - teraz mam 127, jak spadnie poniżej 100 to podobno trzeba się martwic.

Side - Bytom powiadasz? Malz by miał blisko do pracy :P

Co do basenu i nauki pływania, to ja jestem za. My planujemy zacząć od września, gorąco polecam arsport na Warszawskiej. Sprawdzone z Ewcia.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:42   #371
mara86
Raczkowanie

Ja właśnie kwitnę w kolejce do dermatologa. Straszna kolejka, każdy udaje że nie widzi brzucha
Martwie się o te plamy, które wyskoczyły mi na ramionach Ciekawe co to!?!

Kate wiem co czujesz, leżałam z dziewczynami co tydzień nawet dwa były po terminach. Położne im radziły zabawy z mężem i masaż sutków. Schody odradzały bo można się tylko zakwasów dorobić. Trzymam kciuki za Majeczke niech w końcu wyjdzie
Stary 2014-02-10, 11:43   #372
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Ciezo mamy z tymi ruchami, co dziec pojdzie spac to matki w oanike wpadaja, ale jak widac tu na forum, kazda tak ma. Ja tez! teraz tez ledwo siedze przy kompie bo mnie kopie w zebra, ale chcialam Was nadrobic i odpisac

Te zolte plamy z ubranek po synku odpralam w zwyklym proszu i vanishu, nie myslalam ze zejda, a jednak sie udalo tym bardziej sie ciesze, bo moja stara szpitalna koszula byla wlasnie zazolknieta, ale juz czysciutka i nie musze wiecej kupowac mam 2 nowe i ta jedna to wystarczy.

Ja biore tylko prysznice ito szybkie
Z tym ubieraniem to nie wiem zobaczymy jaka bedzie pogoda

ALe masz fajna ta polozna madra kobita

Jestem tego samego zdania!! poza tym sama mam 3 rodzenstwa i nie wyobrazam sobie byc jedynaczka, nie chcialam tez tego dla Krzysia, tylko troche duza roznica wieku bedzie, ale mam nadzieje ze sie dogadaja

Amelka bylas u tego gina??

Ja nie pamietam jak jest z tymi Dadami, wlasnie musze kupic jakies papmersy 1 bo mam 2 i 3 w zapasie
tez mnie tak czasem brzuch boli jak na @

nadzwyczajna

Ja bylam dzisiaj u sasiadki pielegniarki dowiedziec sie o ta polozna, i one sie znaja i ma mnie z nia umowic chyba wezme ja do porodu, nawet jakbym miala sn roddzic to z trakim wsparciem moze bedde sie mniej bala, a jakby sie za bardzo przedluzalo, czy cos to cc i juz. Jestem o wiele spokojniejsza, tym bardziej, ze ta sasiadka sama dla swojej corki chciala ta polozna umowic, bo mowi ze roznie tam bywa u nas na porodowce i lepiej miec swoja zaufana osobe przy sobie. A w tej kasie co sie jej placi jest tez opieka przed i po porodzie, wiec dla wlasnego spokoju sobie zafunduje. Tym bardziej, ze co wieczor sie nakrecam tym porodem, wyobrazam niewiadomo co i spac nie moge....

Ciekawe jak cayenneOna
Byłam. Teraz siedzę w szpitalu i czekam na wyniki badań. Podejrzenie holestazy jest. Ale nie panikuje dopóki wyników nie zobaczę. A jeszcze ze dwie godziny muszę czekać

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:43   #373
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Side - Bytom powiadasz? Malz by miał blisko do pracy :P

Co do basenu i nauki pływania, to ja jestem za. My planujemy zacząć od września, gorąco polecam arsport na Warszawskiej. Sprawdzone z Ewcia.
tam rodziła moja koleżanka która miała problem z małopłytkowością ale szczegółó nie znam i wiem że tam słyną właśnie z tego że się jedzie rodzić jak jest problem z krwią.

Myśłałam o Warszawskiej, ale jeszcze bliżej mam na Mewy na Sikornik a tam chodzi ta nasza para ze szkoły rodzenia i chwalili też. Będę się przyglądała warunkom dla dzieciaczka i cenom. Czekam też na otwarcie basenu na Jasnej bo widać że już kończą, ale ostatnio słyszałam jakieś info że to już nie ma być basen tylko hala sportowa?
Stary 2014-02-10, 11:44   #374
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Co wy mowicie, to skurcze?? ja mam takie bole w nocy, dolem brzucha mnie tak boli troche kluje jakies cos....

W ogole wczoraj tak mnie kłulo w piecie myslalam ze mi noga odpadnie, ale moze ta jakis ucisk na nerwy ? miala ktoras takie cos??
No też mi się wydaje że to skurcze, przecież podczas miesiączki ten ból stąd, że właśnie występują skurcze.

Kate, nie martw się, masz jeszcze 2 tygodnie, jestem pewna że akcja rozkręci się do tego czasu Bierz mężulka i ćwiczcie zawzięcie Suty molestuj dodatkowo i nie wiem co tam jeszcze. Umyj okna
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:48   #375
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry gratulacje za rozpoczęte wczoraj tygodnie i miesiące! Ag9 śliczne zdjęcia Side, kołyska dużo lepsza niż od projektanta

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Bry żeby tradycji stało się zadość, dziś na liczniku... 0!

Znikam zaraz do szpitala, trzymajcie kciuki!
czekamy na wieści!

Cytat:
w piątek miałam też wizytę u gina. młody nadal o tydzień starszy, ma około 1800-2000g w 31t5d. szyjka się nie skróciła, rozwarcie dalej na opuszek. gin przestał twierdzić, że urodzi się wcześniej. raczej skłania się teraz ku wersji, że będzie duży... ale jak go zapytałam na ile go szacuje, to stwierdził, że około 3500, więc chyba nienajgorzej

niestety w badaniu krwi okazało się, że mam za mało płytek krwi.
za załatwienie nieprzyjemnych spraw i jeszcze większe za wizytę i piekną wagę Młodego - 3500 to w sam raz jak na chłopca.
Mam nadzieję, że te wyniki powtórzone okażą się lepsze

Cytat:

Ważne, że Mała ma idealny zapis - na razie wywołuj wywołuj sama i o szpitalu nie myśl
A ten termin to masz wyznaczony z USG czy z OM? Bo u mnie 9 dni różnicy się zastanawiam, jak to działa Choć jutro się mam zamiar dopytać.

Cytat:
Mam dwa pytania
1. Szwagierki mówiły, że 2 używały gdzieś około 2 miesięcy, więc ja nawet się zastanawiałam czy 2 wielkiej paczki nie kupić, ale doszłam do wniosku, że nie mam gdzie trzymać
2. Ja też myślę, że to skurcze i tym bardziej, że to normalne To chyba dobry znak, że coś się rozkręca powolutku

Cytat:
Ja teraz czekałam na wizytę 3 tygodnie. Na każdą wizytę musiałam mieć morfologię i mocz Tym bardziej, jak masz dość kiepski wynik... Ja radziłabym łykac coś, bo ponoć zapas żelaza dziecka na pierwsze kilka miesięcy dziecko bierze teraz od mamy za poprawę

Cytat:
Pewnie Młode uciskało Ci jakiś nerw i odbiło się to akurat na pięcie

Raaaany, ile miałam do nadrabiania a tu tylko jedna niedziela...

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Byłam. Teraz siedzę w szpitalu i czekam na wyniki badań. Podejrzenie holestazy jest. Ale nie panikuje dopóki wyników nie zobaczę. A jeszcze ze dwie godziny muszę czekać
żeby to był faszywy alarm - pisz, jak tylko się dowiesz

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:52   #376
agayka111
Raczkowanie

Cytat:

Ja dzisiaj mam podobnie czuje dzis jakby ktos wiercil mi w kroczu w szczegolnosci jak wstaje i siedziec tez mi nie wygodnie....

Powiedz mi kochana w jakiej temp pralas te ciuszki zeby zeszly te zolte plamy bo ja nie moge z tym sie uporac

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:04   #377
olakola
Zadomowienie

cambria04 mój gin poniżej 11.0 (hemoglobina) przepisuje żelazo, na przedostatniej wizycie miałam 11.1 i powiedział, że mam zadbać o diete, no i codziennie jem buraki albo szpinak albo wątróbkę i na ostatniej wizycie miałam 11.6 (mimo , że z wizyty na wizytę wcześniej mi malała), więc potwierdzam, że dieta ma znaczący wpływ

nadzwyczajna śliczny kącik malucha

do US mam złożyć korektę PITu, TŻ może zawieźć;
ogólnie leżę w domu; muszę następnym razem pilnować, żeby mi gin na L4 nie pisał, że muszę leżec, bo to mnie strasznie denerwuje - niech mi każe leżeć, ale nie pisze tego, bo nawet głupie wyjście na badanie krwi a ja cała w nerwach!
a kto myśli, że ZUS nie kontroluje - tutaj artykuł

właśnie przyszło pismo z policji (zrobiło mi się ciepło, że jakiś mandat), a tu się okazuje, że gość, który przytarł nam auto w listopadzie na parkingu (i mamy na to świadka, który zrobił zdjęcia!) jest hiszpanem i będzie sprawa sądowa. Kurde kurde, ciekawe czy się stawi i ciekawe czy odzyskamy kase.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:08   #378
teQiba
Moderator

Cytat:
Podobno to dość popularne że pierwsze dziecko rodzi się po terminie.
Ja nie chcem, buuuuu

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Ja w takich naglych przypadkach dziamdziam Orbitke

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

do US mam złożyć korektę PITu, TŻ może zawieźć;
ogólnie leżę w domu; muszę następnym razem pilnować, żeby mi gin na L4 nie pisał, że muszę leżec, bo to mnie strasznie denerwuje - niech mi każe leżeć, ale nie pisze tego, bo nawet głupie wyjście na badanie krwi a ja cała w nerwach!
Ja sie dziwie, ze tak Ci wpisal - zawsze myslalam ze lekarze wpisuja to w naprawde ciezkich przypadkach. Ja po wyjsciu ze szpitala mialam nakazane lezec, ale na zwolnieniu mi zaznaczyl ze moge chodzic - przy zwolnieniu na lezenie nawet do glupiej apteki wyjsc nie mozna...
Stary 2014-02-10, 12:10   #379
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Nie stresuj sie. Nawet jak bedą złe wyniki to po prostu dostaniesz leki i będziesz pod obserwacja. Radzenie sobie z tym mają opanowane

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:12   #380
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Bebe - teraz mam 127, jak spadnie poniżej 100 to podobno trzeba się martwic.
A ja mam 110 własnie sprawdziłam
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:16   #381
side85
Zakorzenienie

Ag9 zapomniałam ci napisać że masz bardzo zgrabny brzuszek

a ja miałam zrobić zdjęcia wózka w świetle dziennym ale jest założony fotelik i nie wiem jak się to sciąga... niby tylko klik ale boję się coś zepsuć, a jak wczoraj maż mi wszytsko tłumaczył to ja mówiłam że spoko spoko wszystko kumam
Stary 2014-02-10, 12:21   #382
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam podobnie czuje dzis jakby ktos wiercil mi w kroczu w szczegolnosci jak wstaje i siedziec tez mi nie wygodnie....

Powiedz mi kochana w jakiej temp pralas te ciuszki zeby zeszly te zolte plamy bo ja nie moge z tym sie uporac

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
W 60 stopniach, nic sie nie stalo zlego z nimi
Teraz pralam kolderke i rozki, za duzo nalozylam do pralki i sie nie odwirowalo dobrze.. bedzie schlo 3 dni :/

Cytat:
Ja nie chcem, buuuuu
nie martw sie na zapas
Stary 2014-02-10, 12:33   #383
wewillrockyou
Rozeznanie

Hej, hej! chyba włączył mi się 'syndrom wicia gniazda' od rana sprzątam, piorę i prasuję dzieciowe ubranka chyba ta piękna pogoda za oknem ma na mnie taki wpływ bo nocka nie najlepsza, nie wiem jak ten berbeć Mały się ułożył, ale tak mnie żebra nawalają rano jakieś skurcze miałam, w nocy ból jak na @, no masakra. A teraz usiadłam przed kompem i chyba czkawki dostał, tak mi śmieszne tyłek wibruje
i mam wrażenie, że od wczoraj brzuch mi opadł i urósł o 1/3 tego co było

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Pieluchy w Biedrze od 13.02 http://gazetki.biedronka.pl/g253,eks...a%20okazji!/20
uuuuuuuuuu, super okazja! Tylko dziewczyny, jaki rozmiar bierzecie?
ja już mam Pampersy 150 szt w rozmiarze 1, 3-6kg i teraz nie wiem.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
[

No to ja jestem dziwna, na szczęście mój mąż ma tak samo . Bardzo chcieliśmy mieć drugie dziecko po to by Basia miała rodzinę, kiedy nas zabraknie. Ona bardzo chce mieć rodzeństwo. Starania trwaly długo i byly kosztowne, ale w razie dalszych niepowodzeń gotowa byłabym nawet na adopcję. Ja jestem jedynaczką, mam tylko rodziców i męża ... i źle mi z tym. Ona nie będzie miała nawet wujków, cioć, ciotecznego rodzeństwa. Ale brata będzie miała
no właśnie.. ja też jestem jedynaczką na dodatek mama samotnie mnie wychowywała i jedyną najbliższą mi osobą jest jest ona, jej siostra i babcia.. no i teraz tż, ciężko trochę i nie chcę żeby mój Mały miał tak samo, z rodzeństwem zawsze raźniej

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:

wewillrockyou Podobno te większe łóżeczka dłużej posłużą...Ja właśnie rozłożyłam moje marne 120x60, a wydaje mi się, że jest taakie wielkie i zajmuje pół pokoju....
Też mi się marzy trójeczka dzieciakow... ale zobaczymy jak będzie, na razie jestem na etapie drugiego

Wogóle to boję się spakować torbę Jak już spakuję to na pewno zaraz się przyda nie mogę spać przez fakt, że ciąża kończy się porodem, a później mamy dziecko marwię się żeby wszystko było ok... Teraz już jestem w 9 miesiącu... i kiedy to minęło? Nie przygotowałam się :P
no niby tak, posłuży jakieś 4-5 lat, ale taka graciarnia w mieszkaniu teraz a nie chcę zmieniać układu mebli pod łóżeczko, bo teraz jest mi dobrze
ja poprzednią wizytę miałam na początku stycznia i teraz mam dopiero 27 lutego a badania krwi miałam raz i raz na glukozę
no ale jakoś się tym nie przejmuję zbytnio, Młody się rusza więc chyba jest git
haha, chciałabym, zeby tak było.. spakuję i już będzie potrzebna
dokładnie to samo wczoraj powiedziałam do tżta 'kiedy to minęło'

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
oj Majka, Majka grabisz sobie
pewnie zaskoczy Cię w najmniej oczekiwanym momencie

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Podobno to dość popularne że pierwsze dziecko rodzi się po terminie. Mimo to powodzenia żeby się ruszyło.
ojojoj, proszę niee ja chcę przed terminemm

EDIT: aha, aha już byl temat rozmiaru pieluch też chyba wezmę 2 i zastanawiam się nad tym Persilem w żelu, dobry jest? bo proszek jest moim faworytem

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

kurde te 2 są 3-6kg, może wezmę jednak 3

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-10, 12:33   #384
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ale ma to swoje zalety - będę mieć małego na wyciągnięcie ręki, no i na razie mogę się podeprzeć jak wstaję w nocy, bo sprawia mi to duży problem.

Cytat:

Też myślę, że to ucisk na jakieś nerwy.
U mnie teraz na tapecie bóle w lewej pachwinie i w podbrzuszu

Cytat:
a ile trwa ten bol ??
Sekundy - 30 sekund maksymalnie
Wczoraj myślalam, że to przez to tarmoszenie brzuchem, ale dzisiaj znowu mnie łapały więc nie wiem
Zobaczymy co będzie dalej

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
uuuuuuuuuu, super okazja! Tylko dziewczyny, jaki rozmiar bierzecie?
ja już mam Pampersy 150 szt w rozmiarze 1, 3-6kg i teraz nie wiem.
Ja wezmę jednak dwójki. Dzięki dziewczyny za wszystkie rady
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:39   #385
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:

Też myślę, że to ucisk na jakieś nerwy.
U mnie teraz na tapecie bóle w lewej pachwinie i w podbrzuszu

:
U mnie te same bole od dwoch dni chodze i stekam, wszyscy sie smieja ze mnie
Ktoras z Was bedzie tez miala swoja wybrana polozna do porodu ?? Moze pisalyscie, ale nie pamietam
Stary 2014-02-10, 12:46   #386
side85
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie te same bole od dwoch dni chodze i stekam, wszyscy sie smieja ze mnie
Ktoras z Was bedzie tez miala swoja wybrana polozna do porodu ?? Moze pisalyscie, ale nie pamietam
ja będę miała
Stary 2014-02-10, 12:47   #387
nadzwyczajna
Rozeznanie

Wiecie co, ja nie mogę się skupić na tym zbliającym porodzie. TŻ dzwonił z pracy, że nie będzie dziś przelewu, że w sumie nie wiadomo kiedy będzie.
Szef już jest mu winien 650 zł za grudzień i całą pensję za styczeń. Jest 10 marca i my naprawdę nie mamy z czego żyć
Jestem załamana i kompletnie nie wiem co mam robić. W co mam włożyć ręce. Jak mi wpada jakiś grosz to nie wiem co płacić pierwsze.
Boże, dlaczego ludzie są tacy podli. Czy ten człowiek mysli że jego pracownicy nie potrzebują jeść, nie mają rodzin na utrzymaniu i rachunków do płacenia.
Przepraszam, że smęcę ale po prostu się załamałam. Boję się co będzie jak się mały urodzi. Niech jeszcze siedzi w brzuchu.
U mnie dziś pierwszy dzień 35 tygodnia.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:56   #388
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Nie mogę z Tobą Ela

Ale że co?
Cytat:

I tak by pewnie nikt za długo nie chcial z Tobą gadać
Cytat:

Oby podejrzenie było błędne

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:58   #389
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
ja będę miała
super, podpowiedz o co ja pytac na pierwszym spotkaniu?? czuje taka ulge, ze sie zdecydowalam.....
Stary 2014-02-10, 12:59   #390
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymam kciuki Daj znac jak juz bedziesz cos wiedziala

Cytat:

Co do problemów z krwią to chyba kierują wtedy do Bytomia bo tam mają jakieś specjalny bank krwi. To podobno fantastyczny szpital więc głowa do góry!
powaznie w Bytomiu jest jakis fantastyczny szpital a ktory to

Cytat:

Ja w takich naglych przypadkach dziamdziam Orbitke
nie mialam dobrze, ze te nagle wypadki u mnie zadrzaja sie raz na rok

a co do porodu to sie nie martw, wcale nie musi tak byc, ze przenosisz Ja jako pierworodka urodzilam dzien przed terminem

Cytat:

Sekundy - 30 sekund maksymalnie
Wczoraj myślalam, że to przez to tarmoszenie brzuchem, ale dzisiaj znowu mnie łapały więc nie wiem
Zobaczymy co będzie dalej
to chyba cos sie swieci

cytat mi wcielo Ktora to chce syna Mojzesz nazwac przepraszam za glupie pytanie ale to na powaznie

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości