|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
2. fakt oczywiscie jak w kazdej firmie sa problemy, rozni ludzie, rzeczy niewykonalne do zrobienia "na wczoraj", ale jesli chodzi o bycie fair, rownouprawnienie i ogolne obchodzenie sie z pracownikiem, to nie moge zlego slowa powiedziec.3. widac Daro jest znacznie wiekszy ![]() 4. i jak juz mowi! ![]() czy moj mlodzieniec jako jedyny nie mowi nawet przypadkiem mama albo baba papa itp?
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
wreszcie dorwalalam sie do kompa i moge Wam wrzucic nowe fotki
![]() 1. milosc od pierwszego wejrzenia ![]() 2. Ja i nianie ze Sri Lanki ![]() 3. Pierwsze raczki na trawie 4. W odpowiedzi na hustawkowy trend zaliczylismy zjezdzalnie ![]() 5. Sushi Family 6 i 7.. Siostrzana milosc kwitnie ![]() 8. W jednym kadrze z najwyzszym budynkiem swiata 9. Dubai Marina 10. Sama w wielkim miescie cdn. * sorry za ciagle edytowanie tekstu ale przyzwyczajenie do pl znakow plata mi psikusy na obcej klawiaturze
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mówi mama, baba i buła - repertuar jej się już od jakiegoś czasu nie zmienia....aaaa jeszcze mówi NIEEEEEEEEEEEEEE (na spotkaniu u Agnes ciągle było Nie nie nie nie Ale za to Twój raczkuje, staje w łóżeczku - no wszystkiego mieć nie można ![]()
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, nie poprzekrecalam zdjec, przepraszam!
1. Obie z Sofka wyluzowalysmy na wyjezdzie i nie boimy sie obcych ![]() 2. Super rozwiazanie w metrze, po co jedna rurka do trzymania, jak moga byc trzy? 3. zabawy z wujkiem 4. i ze starsza z kuzynek (moja sierotka o poranku |
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Ash - ale boskie zdjęcia! I wszędzie to słodkie gołe stópki
a dziewczyny tak świetnie razem wyglądają, zaczynam żałować żę nie mam w domu starszej siostry dla Helenki
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do czasu pracy - powiedzmy, ze bede bardziej niezalezna. nie bede musiala kazdego wieczoru czekac na zamkniecie jakiejs tam gieldy i potem na rozne procesy - czesto konczylo sie to kolo 20tej. oczywiscie bede musiala sie zgadac z tym kolega i czasem beda tez jakies spotkania o niekoniecznie dogodnych dla mnie godzinach, ale to juz jest spoko. krytycznymi dniami beda zawsze koniec i poczatek miesiaca, ale bedzie to do ogarniecia mysle...
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nei mów szefostwu,ze to się stało wtedy, bo anulują Ci cały urlop jak nie będą chcieli,zebyś znowu na macierzyńskim była
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha uśmiałam się z tą ciążą ![]() Fajnie, że będziesz miała możliwość się dogadać a nie zawsze siedzieć do 20stej. Ale chyba najważniejsze, że stanowisko Ci odpowiada ![]() Na początku pewnie ciężko będzie, myślę, że kwestia przyzwyczajenia i ogarnięcia w nowym świecie i będzie dobrze ![]() ja trochę tęsknię za księgowaniem robiłam dużo różnych fajnych rzeczy, nie nudziło mi się - tzn. nie nudziły mnie moje obowiązki wczoraj jak mała dawała czadu to żałowałam że nie wróciłam do pracyi że jakaś niania się z nią nie użera
|
|
#432 |
|
siedzę i myślę
|
Ash fotki super
Sofijka przesłodka, a sama w wielkim mieście ...ach A jeszcze pytanie jak Wasze dzieci zasypiają? Bo Antoś w naszym łóżku przy moim boku, sam w łóżeczku wariuje, nie może zasnąć, nawet jak siedzę obok to tak słodko obserwuje mnie przez kraty i wyciąga do mnie rączki, że serce mi mięknie i biorę go do łóżka
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Ci nie pomogę bo Helena kocha nasze łoże i uważa że jest trzyosobowe
|
|
#434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne zdjęcia! Śliczna Sofcia! Cudne wspomnienia będą! Jesteście moim numer jeden wśród obywatelów świata Cytat:
Ten z Ikei jest naprawdę super!Diabli Dziadek do Maci cały czas wołał "Chodź tu moj Ziutku" No i tak wyszło, ze lepiej Ziuta niż Ziutek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() A o 23:30 i tak śpi z nami, bo w nocy się przekręca na brzuch, siada, staje i się budzi, a z nami dosypia do tej 6:40 ![]() Ziuta dziś kończy 9 miesięcy :ryczę::smarkam: Moja mała miłość
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2014-02-11 o 09:43 |
|||
|
|
|
#435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my mamy juz 3cią kontrolę, pomimo,iż na pierwszej powiedział,ze jest idealnie, idziemy na reha bo Mały nie raczkuje, chociaż do tyłu raczkuje, nic mnei tu już nie zdziwi Co do gadania, to mój od kiedy skończył 3 miesiące, to po swojemu coś ciągle nadaje, ja nie wiemc o ja kiedyś bedę miała w domu jak zostanie taką gadułą teraz gada: ajaaaa, mama, tata, baba, apa, nie nie nie, i tak takich pochodnych dużo jak mu się uda, miał bardzo zaawansowane "guganie" Cytat:
aby mi kiedyś wynagrodził to poświęcenie kariery zawodowej ![]() Uwaga przebija nam się 1wszy ząbek czuć pod palcami juz i test z łyżeczki pozytywny i to ja znalazłam, więc suknia bedzie jak sie patrzy
|
|
#436 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak on zobaczy, że kapie to wszystko wyleje z niego ![]() Dzisiaj na obiad kotleciki głównie dla Antosia, ale w sumie my też możemy takie zjeść Pierś z indyka, obtoczona warzywami - brokuł, por, marchew - wymieszanymi z kaszą gryczaną, obtoczone w bułce i przypieczone. Mam nadzieję, że młodemu posmakuje
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic mi nie zrobia i tak. to nie polska
|
|
#438 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Kurde ja to nie mam chyba tyle cierpliwości
|
|
#439 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
![]() Ash świetne zdjęcia! Sofcia najlepiej by tam już została ![]() Karo mój też zasypia u nas w łóżku wiec nie mam pomysłu żeby nauczył sie spać u siebie, jak zaśnie to go przenosimy nie pozwalam małemu zbliżać się do kabli i zawsze stanowczo mówie nie, nie wolno, no i ostatnio robię obiad i słysze z pokoju nie, nie ,nie - patrze a on się bawi kablami mialam niezły ubaw z niego, no i do tego kręci głową albo podchodzi do szuflady i też nie nie nie ![]() a co do nowości mały nauczyl się pokazywać paluszkiem gdzie kto ma nos
|
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Przemek jak był mały zasypiał sam w łóżeczku. ale mi go tak było żal samego że zasypia przy nas
wtedy go przenosimy do jego łóżeczka. gorzej w ciągu dnia, zaśnie tylko w sypialni jak jest ciemno, ma kocyk i smoka i jest śpiący obraca się multum razy, łązi po łóżku, w końcu pada na boczek, gapi się na mnie i zasypia.sami sobie pokomplikowaliśmy trochę, tzn ja, ale lubię się do niego przytulać jak zasypia bo tylko wtedy na to pozwala. pada, a ja biorę Młodego na spacer. mąż stwierdził że jestem wyrodna matka. a ja chcę zamówioną książkę z biblioteki
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie jak nie padnie mi od razu, siadam czytam książkę jej , ona sobie stoi zaglada do książki, i po jakimś czasie kladę ją, opatulam kołdrą i zasypia - po prostu tak jak by brakowało jej wlaśnie kilku minut aktywności do zmęczenia i zaśnięcia.
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pogrubione - skad ja to znam az mi czasem wstyd za te mysli, bo kocham mlodego najmocniej na swiecie... ale serio czasem sobie mysle, ze niania by to robila za kase, ta codziennosc, a ja przed/po pracy moglabym z mlodym czas wykorzystac na przyjemnosci - tylko zabawa, pieszczoty... a nie strzelanie z kaszki itp. ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
ale ja nie widze potrzeby uczenia go zasypiania w lozeczku. lubisz jak zasypia z toba w lozku? nie musisz go nosic, lulac... a on czuje sie bezpiecznie. mysle, ze w swoim czasie bedzie zasypial u siebie. teraz widac woli tak.Florek tez nie zasnie w lozeczku. bryka, po 3 minutach mu sie nudzi i jest wrzask. zasypia u mnie na rekach.
|
|
#443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Helena kiedyś też ładnie w łóżeczku zasypiała, kręciła się, robiła koniki, uspokajałam ją i zasypiała w ciągu 20 minut sama! Teraz nie ma na to szans. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
za pierwszy ząbek!Ja czekam na 5 sukienek ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
za 9 miesięcy!
|
|
#444 | |||
|
siedzę i myślę
|
![]() Cytat:
Antek jak był mały to też zasypiał sam w łóżeczku, ale teraz umie się przekręcać na brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najbardziej od szprotki ale już ich nie ma ![]() Cytat:
Brawa! ![]() Cytat:
no jeslie Wasze spacery to tylko drzemki no to spoko :p ale jakby miał nie spac to bez sensu na leżąco ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( ta z przedszkole diabli ) ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- |
||
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Witam duże grono Mam!
jestem położną i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety. Jest anonimowa i dotyczy okresu okołoporodowego. http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1 Z góry dziękuje za wszystkie wypełnienia! |
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
my sie chcemy pochwalic ze juz siedzimy same jeszcze same nie siadamy ale jest blisko upadek kontrolowany i jak cos chemy to delikatnie zaczynamy sie podpierac i mamy dwie dwojeczki gorne pozniej zostana obstukane lyczeczka bo sa dwie kreski biale zabkujemy poki co bezobjawowo dziekuje
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla Maci
Ash boskie fotki a co do ankiety to chciałam wypełnić ale poznaję pytania, już kiedyś to zrobiłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
robiłam dużo różnych fajnych rzeczy, nie nudziło mi się - tzn. nie nudziły mnie moje obowiązki