|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Cytat:
Cytat:
![]() Oby nie przyszła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ale mnie dziś moja tempka zaskoczyła, wczoraj tak pięknie a dziś masakra... Dziś jest dzień @ wg ovuf. Normalnie już nie wiem co myśleć, w zeszłym cyklu spadła mi do krechy i wtedy @ a teraz nie wiem, normalnie nie wiem, a było pięknie
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Cytat:
No to jeszcze troszkę czasu... wiem, że byś chciała wizytę już ale niepotrzebnie będziesz się stresować... bo zarodek będzie widoczny może w 7 tygodniu. Mi gin powiedział, że 8,9 tydzień to najlepszy czas na wizytę
|
|
|
#243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak sobie pomyślę o Katee i Kamel, to tak mi strasznie przykro... nie wiem, czy już bym dała radę to przeżyć... dlatego się boję, bo to jednak się zdarza... Cytat:
Babiszony... nic mi się nie chce dziś.. ![]() Chyba zrobię sobie kawę.. zjem ciastka.. (dieta od jutra..
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u mnie narosła masa większych pęcherzyków (ok 7), ale żadnego dominującego. Poza tym po kolejnym monitoringu wyszło że ani nie drgnęły i są ciągle na tym samym poziomie. Na dodatek estradiol (który robiłam teraz) przy takiej ilości pęcherzyków powinien być ok 6 razy wiekszy. Śluzu też brak. Czekam teraz do czwartku, do kolejnego monitoringu i się okaże czy coś się ruszyło (ale gin jest negatywnie nastawiona raczej), jeśli nic się nie zmieni dostaje luteinę i zaczynamy się martwić i zastanawiać co dalej..
|
|
#247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
II kreseczki - 01.03.2014 22.11.2014, 3910 g, 57 cm 23.06.2011 01.06.2013Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-02-11 o 11:10 |
||
|
|
|
#248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i przede wszystkim cos na swędzenie zanim tfu tfu zamieni sie w coś groźnego |
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bidulko Ty to masz masakre z tym wszystkim... nie znam się na tym i nawet nie umiem Ci doradzić ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ważne żeby zacząć leczyć się w odpowiednim kierunku |
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To by było za dużo tego uda się, musi!!!!! a w ogóle to co robicie babochy na Walentynki? dla mnie to będą trzecie samotne z synkiem ale za to 14tego wypada mi 100 dni do porodu oł jeee ![]() no i ostatnio myślę nad imieniem Oliwia
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja za te badanie co mam już wyniki zapłaciłabym 236zł , ale najdroższe są te, których jeszcze nie mam: ANA2 80zł, p/c antykardiolipinowe igg i igm 110zł, p/c p. plemnikom 70zł, p/c p. antygenom jajnika 130zł Widziałam no ovuf
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2014-02-11 o 11:17 |
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz póki nie ma konkretnie zdiagnozowanego problemu to jest takie działanie nieco na oślep
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się podoba i Oliwia i Maja (chociaż swojej córeczce dałabym Natalia)
|
|
#256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojej siostrze powiedział że on nie wie i nic już nie może zrobić, musiała zmienić specjalistyczne i teraz walczą dalej i są coraz bliżej Tobie też się uda ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
bo Maja to moja chrześnica ale u nas marzeniem mojego męża od dawna, od lat było żeby jego córka była Alicja więc pewnie tak będzie
|
||
|
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- U nas będzie Daria na 100%, zapasowo mam Aniela i Ramona
|
|
#258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za kciuki ![]() A robilam tylko badania : morfologie i mocz, ale nastepne to bedzie glukoza na czczo (dostalam dzisiaj skierowanie) A po badaniach poszlam do lekarza,bo akurat dzisiaj przyjmowal... Poszlam dlatego, ze nadal mnie ten brzuch boli i wczoraj wieczorem mialam twardy caly, wiec sie wystraszylam... Lekarz zrobil mi badanie zwykle ginekologiczne, usg dopochwowe szyjki macicy i niby wszystko z nia ok, bo ma 36 mm ( wiec chyba dobrze jest), oraz usg przez brzuch i z dzidziusiem wszystko dobrze, serduszko ladnie bije. Kazal mi brac znowu zwiekszona dawke nospy max oraz magnez b6 i lezec, wiec juz po spacerach, ale dzidzius najwazniejszy... Ale powiedzial, ze jesli przez najblizsze 2 dni mi nie przejdzie, to koniecznie na Izbe Przyjec, bo wtedy bez szpitala sie nie obejdzie ;( Z tego wszystkiego znowu zapomnialam zapytac ile maluch wazy, ani nie poprosilam o zdjecie... Ale powiedzial, ze bardzo dobrze, ze przyszlam, bo nie powinno sie bagatelizowac takich objawow, ani czekac na kolejna wizyte. No i jak pisalam wczesniej znowu dostalam skierowanie na morfologie, mocz oraz glukoze 75 na czczo. A wyniki z dzisiaj (aby mozna bylo je wpisac do karty ciazy) moze moja mama, czy tz nawet w tygodniu podac.
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siemandero
Z wczorajszych przytulanek nici, no cóż, bywa... się prosić przecie nie będę ![]() Za to mam zakwasy mega Zaczęłam ten tydzień z Tiffany i mnie poślady uda i łydy bolą no i boki brzucha ![]() Cytat:
![]() robiliście może badania nasienia? Ja bym zrobiła jak najszybciej kochana, zanim ja będę mieć płodne to minie trochę czaus dziś chyba 16dc dopiero a ja ostatnio miewałam owulacje 26-28dc ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Zalamana to teraz dużo odpoczywaj...oby to pomogło
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
tak, miałam hsg. W dalszych planach jest jeszcze laparoskopia.
Poza tym hormony typu prl, wszelkie tarczycowe (tsh, ft3, ft4, anty-tg, anty-tpo), e2, ogólne jakieś badania mikrobiologiczne, wymazy (cyt. i z szyjki macicy), progesteron, rubella g, crp, morfologia. Chodzę też na monitoring. Przydałoby się jeszcze skoczyć na lh, fsh, testosteron i prl z obciążęniem Tyle pamiętam
|
#262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My to będziemy mieć kolację przy pochodniach! Ja to liczę na prezent + kwiaty = seks, ale mój tż to pewnie zapomni ![]() Cytat:
no ale niech mu będzie, ma tak na drugie ![]() A mi się marzyy Alicja Cytat:
I nas nie opuszczaj nie zgadzam się z nami możesz gębę pootwierać
|
|||
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
A kupujecie jakies prezenty tym chłopom swoim??... bo ja coś nie mam pomysłu...
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez mam nadzieje, ze pomoze, bo jakos nie widze pojscia do szpitala ; ( no ale jak bd trzeba to pojde, w koncu moj synek najwazniejszy ;*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wpadłam już chwilę temu i poczytałam Wasze posty o badaniach, kremach na p..... , czekoladach itd![]() Vioris muszę kupić kiedyś tą czekoladę Hmmm z czekoladą to u mnie też jest problem ![]() Meire, Carmenaa Na co dzień niby ok, ale boję się okrutnie co będzie jak zaczniemy się starać. 3 gin dało zielone światło, ale ja muszę porobić choć część badań. Teraz w tym cyklu pomierzę jeszcze temperaturę zobaczę czy się owu będzie zgadzała z poprzednimi pomiarami, a potem definitywnie dam sobie spokój z mierzeniem w czasie starań, nigdy więcej Może i to miało jakiś wpływ. Teraz mam ustaloną cudem wizytę u endokrynologa na 27 lutego z wynikami tsh, ft3 i ft4 i zobaczymy co ona powie i wtedy dopiero do ginki na nfz i może ona dopiero wtedy mi zlecić badania jak jej powiem co powiedziała endo... Także czekam. W międzyczasie zaszczepię się na WZW (przed ewentualną histeroskopia jak się zdecyduje, ale na razie porobię inne badania) Mam 2 pytania do Was ![]() Jakie witaminy bierzecie/brałyście przed/w czasie starań? Nie poczytałam wcześniej w necie a byłam w aptece i kupiłam Pharmaton Matruelle 30 tabl chyba ponad 40zł, dużo, myślałam o Prenatal ale miał mniej w składzie i mniejsze dawki. Nie wiem czy kupię jeszcze te witaminy, zobaczę, chciałabym w związku ze zmianami w żywieniu i ćwiczeniach pić świeżo wyciskane soki z owoców i warzyw najlepiej codziennie ![]() Chciałabym kupić wyciskarkę/zgniatarkę. Niestety jest droga bardzo ok 2000-3000, mam sokowirówkę ale... Podobno takie soki mają mało witamin, enzymów i minerałów bo po pierwsze sokowirówka ma metalowe części które niszczą witaminy a do tego ma bardzo wysokie obroty/nagrzewa się co niszczy enzymy itd. Wyciskarka taka jak w punktach gdzie sprzedają soki jest chyba dobrym rozwiązaniem i inwestycją na przyszłość i we własne zdrowie. Witaminy w tabletkach nie przyswajają się tak jak te naturalne więc chcę kupić tą wyciskarkę, najlepiej dzisiaj . Chciałabym wspomóc swój organizm przed rozpoczęciem starań.Czy któraś z Was ma taką? Tzn myślę o Green Star Elite.
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
hahaha doooobre
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do witamin to ja łykam kwas foliowy, magnez z b6 i wit.d mąż od tego cyklu cynk i dziś idę odebrać vitotal trzymam kciuki za wszystkie badania!
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Kamel
![]() Ja mam sokowirówkę i jest spoko Moim zdaniem za bardzo analizujesz to wszystko... troszkę przesadzasz taki sok i tak ma bardzo dużo witamin a więcej jak szklankę dziennie pić nie trzeba, jak ktoś nie jest przyzwyczajony to może dostać biegunki...Co do witamin jak chcesz to możesz brać jednak tak na prawdę są one potrzebne dopiero w II trymestrze ciąży
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wszystko w normie? Ja mam nadzieję, że nie wyśle mnie szybko na drożność... jakoś się boję tego, a jak wyjdzie coś nie tak to już będzie kaplica. O Laparoskopii nie chcę nawet myśleć, a ten mój lekarz bardzo to lubi ![]() Z hormonów to jeszcze chcę zrobić estradiol, DHEA, DHEAS i SHBG. Wtedy będzie komplet
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Manieczka ja też biorę kwas foliowy (ostatnio dość nie regularnie po por., jakoś mi się nie chciało, ale teraz znowu zaczęłam brać)
Magne B6 również. Bliżej starań pokombinuję coś z mielonym siemię lnianym, choć i tak jem w koktajlach z różnymi otrębami i w poprzednim cyklu miałam 3 dni taki rozciągliwy śluz, że aż oczom nie wierzyłam, bo wiesiołki nie pomogły i od roku nie miałam takiego , ale może to też wpływ kolagenu który biorę w tabletkach i zmieniłam dietę na zdrowszą![]() Ogólnie to teraz wzięłam się za siebie , muszę coś poszukać też dla M, i oczywiście soki razem będziemy pić.---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() Ja mam sokowirówkę i poczytaj sobie jaka jest różnica w zawartości witamin, a ja uważam, że jak mam wydać nie małą kasę na codzienne kupowanie owoców to chcę mieć pełnowartościowy sok z jak największą ilością witamin a nie tylko kolorową wodę ![]() Nie przesadzam, po prostu zmieniam nawyki żywieniowe i eliminuję po kolei chemię z jedzenia i jak najmniej żywności przetworzonej i nie zdrowej. Po za tym jakbyś była po 2 p. to wydaję mi się, że też szukałabyś jakiś form wspomagania organizmu, tym bardziej z natury ))Ogólnie to uważam, że brakuje mi witamin, jadłam niezbyt zdrowo, ciągle czuję się zmęczona, apatyczna, nie mam energi, zobaczę co mi powie endo, ale hormony praktycznie w normie.
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-02-11 o 12:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Mam mętlik w głowie
Osobiście wolę być w swoim domu, robić co mi się żywnie podoba, ale tam mam chociaż do kogo gębę otworzyć
bo z synkiem to wiecie jakie rozmowy są
no i masakraaaaa
Także jakbym się tak straciła w pewnym momencie bez pożegnania to miejcie na uwadze taką możliwość, że mogę być tam 

umirom! 

Trzymam kciuki żeby reszta wyszła dobrze

23.06.2011