|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
musisz powiedzieć lekarzowi Cytat:
mi się Jedo podobał w necie ostatnio widziałam na żywo na mieście i mi się odwidział ![]() ![]() ja tak właśnie myślę o wózku mam wbrany ale jak ja go wtacham u rodziców na piętro to nie mam pojęcia... dobrze że u siebie mam windę ![]() w końcu piękna pogoda przynajmniej mnie pozytywnie nastawia do życia (wczoraj miałam telefon z przychodni że mam zły wynik cyto i się trochę podłamałam tzn mam zgłosić się tylko po leki więc chyba nie jest tak źle źle ale zawsze)
|
|
#3482 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Cytat:
Cytat:
daj znać jak przyjdą może też zamówię ![]() Cytat:
Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Mi brzuch twardnieje przeważnie wieczorem jak leże na lewym boku..i z rana. Wystarczy, że się przekręcę na plecy i puszcza. Polecam wam ciuszki od tego użytkownika: http://allegro.pl/super-zestaw-dla-m...961210152.html Są świetnej jakości i wyglądają jak nowe
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-02-15 o 11:32 |
|||||
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie w 6 miesiącu ciazy |
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytałam trochę na ten temat i o dziwo jak nigdy znalazłam same pocieszające info więc jestem dobrej myśli. Jagodziu znam ten ból niestety. Mój TŻ praktycznie nigdy nie ma urlopu wtedy kiedy mu potrzeba. Jeden dzień to z wielką łaską i to też przeważnie dostaje a potem w ostatniej chwili że nie. Tyle że pracuje na zmiany więc ew można inaczej sobie po planować. Ale w przeciągu 2 tyg zmienia pracę i zobaczymy bo będzie pracował 8-17. nigdy nie zapomnę jak wróciliśmy z Chorwacji w sobotę o 8 rano po 25 h podróży następnego dnia wesele a na 6 w pon do pracy ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------
|
|
#3485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytam lekarza, w sumie z ciekawości, bo nie zamierzam się ograniczać Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() O ty niedobra ![]() Ale to leci Nieraz mi się wydaje, że taka przepaść jest między niektórymi z nas, a przecież ja sama w sumie 7 miesiąc wczoraj zaczęłam Cytat:
|
|||
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy teraz zakaz po tych moich wynikach ![]() niestety chyba wiem dlaczego doszło do tego czego doszło... już drugi raz jestem leczona na grzybicę... dwa dni po skończeniu antybiotyku nadal mam upławy czyli za pewne mam zapalenie bakteryjne i to wyszło na cyto... oj opier we wtorek lekarza bo mi wymazu nie zrobił tylko w ciemno drugi raz te same leki dał
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotka i Fantastka gratulacje stażu ciążowego Zubi biały smok ładniejszy ![]() A ja zamówiłam we wtorek wyrko, bo nie mieli na stanie. Nie mogę się już doczekać Wstawiam zdjęcie, 33 tydzień i 8 miesiąc. ![]() A teraz jadę zobaczyc sie z kumpelami. Pa
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2014-02-15 o 18:43 |
|
|
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
takiej bluzce to ciężko widać ale chyba taka piłeczka co nie?? ładny
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
skubana brzuszek pierwsza klasa
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
akurat oba mi się podobają ![]() Śliczna piłeczka
|
|
|
|
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie tylko przywitam , bo kompletnie w ten weekend nie mam na nic czasu
![]() A wiec Dzien dobry ![]() Cytat:
Sliczniutki brzusio
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny brzuszek
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łatwo nie jest, ale dajemy radę ![]() Ładny, zgrabny brzuszek
|
|
|
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Podczytuje Was czasem :P
Zanim ja zajde to Wy już urodzicie Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2014-02-16 o 17:25 |
||
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak mi gówno dał ten pimafucin i po tygodniu jest bez zmian we wtorek będę się domagać wymazu i dokładnego dobrania leków bo to cyrk jest jakiś szkoda czasu i pieniędzy.... tylko najgorsze jest to że mam wejść między pacjentkami tylko po receptę więc nie wiem co mi to da. normalną wizytę mam za tydzień
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra choć teraz priorytetem jest dla mnie wyleczenie tego zapalenia co wyszło w cyto bo to chyba groźniejsze dla dzidziusia
|
|
#3499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje drogie po weekendzie!
Wreszcie wrócił mi humor, hormony buzowały cały weekend, czasem aż mi wstyd za swoje kaprysy ![]() Nie nadrabiam narazie, bo jestem tak na szybko ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Wyglądacie świetnie, jeszcze trochę i nie będzie brzuszka! ![]() Cytat:
Dlatego zazdroszczę bezproblemowego karmienia
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się witam w 30tc
kiciu oby szybko przeszła Ci ta infekcja ja jak na razie, odpukać w niemalowane drewno, nie miałam żadnej infekcji także mam nadzieję że będzie tak do końca. Mąż dostał niby wolne na przyszłą sobotę więc mamy jechać za tymi wózkami i wyprawką. Mam nadzieję że jednak wujek nie zmieni zdania i te wolne będzie miał. Bo jak nie to ukatrupię.
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Wszystkich.
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-02-18 o 13:22 |
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja w szóstym miesiącu
![]() Jestem z siebie dumna, bo wczoraj w końcu przejrzałam rzeczy po córci Nie mam tego za dużo, bo większość wydałam, ale mam z takich grubszych spraw to kominezon na zimę rozm. 68, więc myślę, że będzie akurat, bo drugi mam malutki bo córcia grudniowa ale opchnę go najwyżej. Odpadają mi z zakupu kocyki, prześcieradełka i poszewki bo mam po trzy sztuki po córci (no chyba, że okaże się, że to chłopiec to trzeba będzie coś dokupić). No muszę dokupić materacyk, bo to trzeba nowe, i nie wiem jeszcze w jakim stanie jest łóżeczku, bo mąż musi sprawdzić w piwnicy. Pieluchy flanelowe dla córci kupowałam 5 sztuk i są nietkniętne, bo nie były mi potrzebne, więc ich też nie kupuję. Jedynie tetry. Z ciuszków muszę trochę poszaleć, bo mam tylko 4 sztuki bodziaków z krótkim, 5 sztuk śpiochów, jedne półśpioszki, dwa pajacyki, jedną sukieneczkę, jedną bluzę polarkową, dwie bluzeczki. Więc czekają mnie zakupy ciuszkowe. Sporo mam ubranek na póżniej, na rozmiar 68 w górę, więc potem odpadnie mi sporo zakupów, ale na początek muszę pouzupełniać. Nie wiem jeszcze co dostanę od koleżanki, bo mi obiecała, ale po chłopcu, więc chyba trzeba będzie powybierać takie uniwersalne, a tego może mieć mało.Ja z córcią kupowałam komplet dwóch butelek tt i mimo, że karmiłam piersią to mi się przydały do np herbatek, nie musiałam już latać i kupować. Teraz też kupię ze dwie sztuki. No i koniecznie muszę kupić leżaczek i karuzelkę do łóżeczka. Matę edukacyjną mam po córci, kojec mam, wanienki i przewijak też. Teraz oglądam wózki i szczerze powiem, że jestem skołowana strasznie... kicia - kuruj tą infekcję - współczuję takich problemów skubana - piękny brzuszek
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
ale piękne słonko ![]() co do tych infekcji to szczerze do póki nie zagrażają one dziecku lepiej żeby było coś mi niż Jej/Jemu ja się przemęczę dziś mi się śniło że wstałam rano szłam do centrum handlowego i było okropnie ślisko upadałm na tyłek i od razu miałam taką twardą macicę. Jak kamień i lekko mnie bolała. Poleciałam do domu zadzwoniłam na komórkę do mojego lekarza a on stwierdził że nic mi nie będzie że i tak jeśli coś się miało stać to się stało i jest już za późno. To ja mówię że we wtorek mam tą wizytę po receptę to czy sprawdzi czy z dzidzą ok. A on że "o ja widze że pani to tych co by się non stop badały"
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
A ja leżę małż mi zabronił robić czegokolwiek strasznie się tym martwię, bo znów łykanie tyle nospy i Dupka na pewno nie jest nieszkodliwe dla dziecka i mnie od tego leżenia już wszystko boleć zaczyna :/
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie o trzymaniu laptopa na brzuchu w trakcie legowania?? To nie zaszkodzi dziecku??
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-02-17 o 10:47 |
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Elfka współczuję
Kicia jaki sen Mi się też śniło dziś... Wczoraj cały dzień Młody mało dokazywał, wieczorem był aktywniejszy, ale trochę się martwiłam wcześniej. A w nocy przyśniło mi się za to, że babka, z którą miałam WF w gimnazjum tak mi brzuch wyszturchała, że Mały kopał jak wariat ![]() Cytat:
A co do laptopa to mi się często zdarza, bardzo się pilnowałam na początku jak brzuch mi twardniał, bo od ciepła laptopa było tylko gorzej, ale teraz już tak tego nie przestrzegam, chociaż nigdy nie wiadomo. Na pewno lepiej nie trzymać, ale czy są jakieś badania na ten temat to nie wiem ![]() Wikola udanych zakupów I za przejrzenie rzeczy
Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2014-02-17 o 11:09 |
|
|
|
|
#3507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O jeju!!! Gratulacje, teraz sylwestrowe odliczanie od 10 w dół
![]() Cytat:
Dziewczyny, czy Wam też tak strasznie leci szybko ciąża? ![]() Brawo za uporządkowanie wszystkich rzeczy, w ogólnym rozrachunku sporo już masz, ale jednak nie ominie Cię przyjemność dokupowania do wyprawki Ciekawe kto tam siedzi w Twoim brzuchu, może jednak chłopczyk?Cytat:
Dobrze, że to tylko sen ![]() Cytat:
Fajnie, że Mąż się tak troszczy o Was i wspiera w tym trudzie leżenia... Brzmi śmiesznie, ale tylko się domyślam, że takie leżenie plackiem może w końcu dołować..Cytat:
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Baaaaaaardzo baaaaaardzo szybko
|
|
|
|
#3509 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miesiąc tez strasznie się zachowywałam...wybuchałam niepotrzebnie złością....a jakieś 3 tygodnie temu chciałam rzucić studia ![]() Cytat:
teraz zleci szybko ![]() Mam nadzieje, że wujek dotrzyma słowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszy: Wyszłam za jakiegoś faceta a on miał w domu łazienkę jak z horroru...na brzuchu miałam okropne rozstępy ![]() Drugi: Mój brat leżał na ziemi jakby martwy i stał obok swojego ciała, które zaczęło się palić...ja do niego, żeby je ugasił a ten tylko stał i patrzył więc chwyciłam za koc i ugasiłam...dalej było, że jakaś dziewczyna kręciła się koło mojego męża a on wybrał mnie Cytat:
Kiciu u mnie na wątku mam czerwcowych dziewczyny zachwyciły się wózkiem camarelo carera i teraz większości się podoba a kilka chce ten wózek kupić
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-02-17 o 12:40 |
|||||
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mma blisko brzucha ale nie na brzuchu na kolanach... wylot powietrza mam na bok więc aby mi nie grzało w brzuch a tak to nie widzę problemu Zubi ale sny ale musimy być silne bo to tylko sny co do carrery ona ma fajniejsze opcje kolorystyczne... i np na dino sklep gdzie ja planuje zamówić jest nawet tańszy niż sevilla.... tylko mi się od carrery torba nie podoba ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Aga mi też szybko ciąż a leci za tydzień zaczynam 5 msc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

A jak nie zapomnę na następnej wizycie to zapytam 

dlatego nie wiem czy jest sens abym sie tu udzielała bo kompletnie nie moje tematy na chwilę obecną...
buuu
Bo jeszcze mamy czas. Co go to kuźwa obchodzi
Czasami na wybrany wózek czeka się do 6 tyg. A teraz jest mały ruch w sklepie. Potem będzie bliżej świąt i mu na bank wolnego nie da
a 25marca dodatkowo leci sobie do Ziemi Świętej. Miesiąc temu był w Rzymie na spotkaniu z Papieżem. Więc swoim synom dał za to po tydzień wolnego żeby jakoś po równo było. A mój mąż co??? NIC! Do tego co chwilę któregoś nie ma w sobotę w pracy czy w jakiś dzień tygodnia. A mój pracuje każdego dnia 6/7. Kuźwa jest mi źle popłakałam się wczoraj i tyle
daj znać jak przyjdą może też zamówię
na pewno wszystko będzie dobrze 
Zapytam lekarza, w sumie z ciekawości, bo nie zamierzam się ograniczać

18.08.2010 - zaręczyny