|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() Miło mi że ktoś o mnie myśli ![]() Cytat:
Kolejna co o mnie myśliCytat:
![]() Brawa dla Kubusia !! ![]() Cytat:
Chciałabym pracować w jakimś sklepie z ciuchami lub kosmetykami, butami etc. I to właśnie jest prestiżowe zajęcie w mojej mieścinie. A że u nas jest tylko jedne mini CH to ciężko, składałam cv w mieście oddalonym o 25 km od nas może tam coś ruszy. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie ndadal bez zmian. Pomimo kolacji.... ![]() Cytat:
Fajna sukienka W czarnych rajstopach nie jest źle, ale mi bardziej z tymi brązowymi pasuje. A jakiego koloru góra będzie?? Evel zdrówka dla dziewczynek Ania współczuję nocki Nancy ![]() dla Kubusia
|
||
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Evel, teraz to ja zapraszam
![]() Nawijko, bardzo mi się podobają te "koronkowe" sukienki ![]() Hope, ![]() ------------------- Pola dzisiaj skończyła drzemkę przed 12, więc już śpi |
|
|
|
#4654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jak to wy mówicie? Padam na pyszczek?? To ja już ryję pod ziemią Zrobiłam wszystko co dało się dzisiaj przygotować oraz przygotowałam to co jutro, aby maksymalnie skrócić okres gotowania. ![]() lecę poczytać co u Was, jakbym się już nie odezwała, to znaczy że śpię z nosem w komputerze. ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Jak w tym chodzić??Cytat:
Cytat:
Tylko czy reszta się nie wkurzy?![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45269303] goopia dobrze się bawiła i tyle, nie ma to nic z tobą wspólnego[/QUOTE] już którys raz piszesz mi żem głupia ![]() chodź do mnie, chętnie poczęstuję
|
||||
|
|
|
#4655 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
chciałas sie ponownie wkupić w łaski?
![]() Niestey nie, wstawaliśmy do Niej co pół godziny ![]() zapraszam! ![]() jak wsiądziesz teraz w pociąg to zdążysz ![]() Cytat:
Cudna Żaba! Nie wiem czy nie wierze... Cytat:
![]() Niestet nasza noc była okropna. Nie wiem co się nam porobiło z tym spaniem, przecież już ze dwa tygodnie przesypiała nam całe noce ![]() Cytat:
![]() Ząb?? Wow! Doeczkałaś się ? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45270577]Bokeh, nie łam się, mój walnął dzisiaj focha ot tak, a w ogóle to rozwalił system - kurczak w krakersach w lodówce nie zjedzony, pytam czemu - a z czym? No tego to świat nie widział - wolny dzień, mięcho gotowe czeka, dla samego siebie (!!!) nie ruszył tyłka, by makaron czy ryż ugotować. A - najlepsze, że makaron dziewczynom do zupy robił sorry, ale Zrobię na złość mamie i odmrożę sobie uszy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4656 |
|
Konto usunięte
|
Fewciu, ale nie bierz tego do siebie
![]() Tresselleo, wiesz co no apap to paracetamol przecież
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Domcia dziś polubiła jak jej masowałam dziąsełka w miejscu wychodzących 4 i jak przestawałam to sama buzię otwierała i brała mnie ze rękę, żeby jej masować Bokeh ząb na horyzoncie? No nareszcie ![]() ![]() MaJulMi zazdroszczę wakacji Ja na razie nigdzie nie byłam poza granicami Polski, a co dopiero Kanary Cytat:
![]() Cytat:
Szklanko dziękuję, że pytasz Niestety na razie Domci wciąż leje się z nosa, ale przynajmniej w nocy swobodnie może oddychać.Lenova super, że TŻ znalazł pracę ![]() Coś jeszcze chciałam, ale nie pamiętam co
|
||
|
|
|
#4658 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Codo butów, to też mam zagwozdkę ![]() Cytat:
Strasznie Ci (i sobie przy okazji ) współczuję tak wczesnego wstawaniaCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłabym taką zapiekanke fajnie masz że Tz Ci zrobił ![]() A co do drugiego Współczuję Wysłane z mojego GT-I8160
|
|
#4660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Strasznie się ciesze, że TŻ znalazł prace, teraz trzymam kciuki za Ciebie ![]() Cytat:
![]() Tartaletki robię z ciasta francuskiego, niestety brak mi czasu na samodzielne zrobienie Ale dżem cebulowy zrobiłam sama ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Blanus tez tak robi ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45283706]Fewciu, ale nie bierz tego do siebie ![]() [B[/QUOTE] ![]() JUPIIII ! nadrobiłam wszystko! ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Lecę spać! Odezwę się pewnie w poniedziałek! Buziaki |
||||
|
|
|
#4661 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Nawijko, świetna kieca Bokeh, bawcie się dobrze Cytat:
Dzięki Jak tam Kubusie się zachowywali? Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45274582] nuby kubek pstryczek http://allegro.pl/listing/listing.ph...pka%20240ml%20 [/QUOTE] Dziękuję Cytat:
Cytat:
|O kurcze, współczuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja już po dwóch @, a też nikt jej nie zapraszał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję nocy, niech Blanuś szybko zacznie znów przesypiać noce ![]() Udanej imprezy jutro
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wstawiłam do klubu fotę mojej księżniczki w nowym wózku - jakby któraś z Was się zastanawiała nad zakupem czy coś. Widać jego wielkość.
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w domu jupi
![]() ![]() ![]() ![]() Dostaliśmy warunek zjemy obiad nie będzie kurczyć w płucach to idziemy a Julus nie furczal i zjadł cały talerz zupy z 300 ml pierwszy raz nigdy tak się nie zdarzyło possłuchał pana dr Dziękujemy za wasze kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspaniala wiadomosc!!!! Cytat:
|
||
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super klask i:![]()
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Mika, cudowna wiadomość.
![]() Kurczę, tak patrzę po albumie, że ostatni raz wstawiałam Wam do klubu fotkę małej prawie pół roku temu... |
|
|
|
#4667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla Kubusia za chodzenie! Pediatra nasz na szczęście nie popłynął za daleko, więc trochę u mnie "zapunktował" No zobaczymy. Cytat:
A sukienka sama w sobie bardzo mi się podoba i Twoja figura Lenova: Kciuki za pracę Twoją i brawo dla Tż. A Blanusia niegrzeczna nie jest, tylko rośnie dziewczyna ![]() Komu, komu to ja jeszcze miałam...... skleroza. Dziś na uczelni od 8 do 18 siedziałam, koleżanki zdezerterowały bo same wykłady, więc ja jak ten ciołek w rzędzie pierwszym, z notatkami.. ![]() :brzyda l: chociaż ten raz A serio to fajne wykłady dzisiaj, m. in psychologia wychowawcza --------------- Nie pisałam Wam: Amelcia miała wypadek Tzn z t. na spacerze w piątek była, ja przed wyjściem na uczelnię i patrzę..wracają dość szybko. Okazało się, że t. prowadziła Amelkę i nagle babce zerwał się pies! I leciał do nich, na nich! Chyba nie z zębami, tylko ot biegł na oślep - więc t. szybko psa jedną ręką odciąga, drugą próbuje dziecko utrzymać, za płaszczyk ją łapie z tyłu, ale zdążył ją przewrócić nieco, t. ją łapała, ale ma otarty nosek i pod noskiem ;( Szkoda mi jej tak było jak wróciły, że szok. T. roztrzęsiona, zrąbała właścicielkę psa (chociaż sama ma goldena i lubi psy, ale ich trzeba umieć pilnować!! ), a Amelka ponąć nawet nie płakała.. tylko łezki jej się pokazały i jeszcze się wychylała do pieska ze swoim "hał hał.." ![]() ------------------------ Z weselszych rzeczy to 3ci dzień już tak robi i wiem że to nie przypadek : jak zmęczona na noc to mnie prowadzi do sypialni Jak powiem "chodź, idziemy spać" to tez mnie chwyta cała zadowolona i idzie dziarsko do sypialni. Notorycznie próbuje się też sama ubierać, krzyczy jak chcę pomóc ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ze pytasz! fajnie bardzo bylo ale w sumie wieksza czesc czasu bawili sie oddzielnie, kazdy sobie ale byly momenty ze jeden podchodzil do drugiego a najlepsza akcja byla jak tamtem K. bawil sie czyms i w raczce mial paluszka a moj podszedl i haps-wyrwal mu tego paluszka, uciakl w kat i zezarl go w 3 sekundy ![]() k. moj taki grzerczniutki, nic nie broil, cudny byl |
|
|
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
Mika ale się spiął Julek, misję zakończył sukcesem hehe, super! Teraz musicie od nowa wpaść w domowy rytm
![]() Nawijko lepiej cieliste ale wiadomka, że zima itd i czarne też oki. Jutro idziemy z Niuniasem do mojej przyjaciółki-przygotuje francuskie sniadanie a wieczorem jakias ladies night![]() Black my tez zmienilismy i bez porownania w kwestii miejsca i wygody Fewciu w takim razie oby wszystko wypadło po Twojej myśli ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze nic sie nie stalo! dla Amelki!!
|
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
No heloł
Ale dzis wy☠☠☠☠ów był u nas, nawet sie z zimową kurtałką przeprosilismy ![]() Dziec zębowo temperature miał podniesioną ale nie jakos bardzo, jojczyl całe popołudnie, ale na wieczór sie podniosła to dałam Nurofen, mam nadzieje, ze nie wróci ![]() Dzisiejsza tugeza: od 1 wiercenie, dałam mleko, usypiałam godzine tylko po to, zeby o 2 otworzył oczy wielkie jak pińcset złotych pobujalismy sie do 4,15 ![]() Jak sobie pomysle, ze miałabym wstawac o 6 do roboty to mnie z nóg zwala...... Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45274582] nie ja ![]() A to różnie, bo zależy, jaka wielkość zdjęcia przy fotoksiążce Możesz mieć rozdzielczość dajmy na to 1200x800pxls, i zdjęcie (strzelam) 10x15cm wyjdzie świetnie, ale przy tej samej rozdzielczości fotka 13x18cm będzie pixelozą[/QUOTE]to masz szczęscie bo bym na Bedzin najazd zrobiła ![]() dzieki za odp
|
|
|
|
|
#4672 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajno, ze tzta ruszyło troche w poprawnym kierunku Cytat:
a kieca super, wyglądasz modelowo, jak dla mnie i czarne rajtki i neutralne, byleby nie takie cienizny nabłyszczane ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
nancy - doczekalas sie wreszcie!!!! brawa dla Kubulka!
ciekawe jak tam bokeh i Hania? ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- jak wracalismy od drugiego Kuby to wstapilsmy do sklepu po zakupy na jutrzejsza "imprezke" no i spotkalam swoja uczennice (2 klasa) z babcia. dziewcze takie fajne, wygadane - a co tam u pani, jak ferie, o a jak Kuba podrosl itd... i nagle - a ja to juz sie boje co bedziemy robic na ang... - na pewno cos fajnego! ( ![]() -NO!
|
|
|
|
#4674 |
|
Lurker ;)
|
Lacze sie w bolu z mamami niejadkow. Odkad mloda zachorowala i dostala od tza pierwszy kawaleczek kabanosa to jej dieta wyglada tak- kabanosy zawsze!- mleko, czasami zupka, chrupek kuku i biszkopcik ale ostatnim wzgardzila dzisiaj przy foszku... Pierwszy raz
![]() Dziewczyny w Tesco sa fajne promocje! Kupilam malej pare rzeczy w F&F : bluze, sweterek, zestaw bluzka + spodnie, sukienka i 2 pack krotkich szortow na lato. Wydawalam na to jakies 80 zl mysle, ze to dobry deal jak na jakosc F&F i nowe ciuszki.
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
meneq - Ty jako jedyna jak narazie odp. zeby kupic te "krzywe" sztucce. czemu takie lepsze? mozesz podac przykladowego linka? bo sa krzywe i krzywe
![]() |
|
|
|
#4676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jaka Zosia Samosia z niej Cytat:
FEWCIU, jestes tytanem pracy ![]() ![]() klask i:MEDUZZA, udanego spotkania jutro A ja zapomniałam Wam jeszcze napisac: dzis na sprzątanie koscioła pojechałam (z kolejki jest, po 10 numerów) i nie było mnie niecałą godzine, wróciłam, zaparkowałam auto, wchodze do domu a mały tak rozdzierająco płacze jakby sie dobrze o cos uderzył,to ja w drzwiach sie chciałam zabic zeby do niego czym prędzej i co sie okazało? Akurat stali z mamą moją w oknie, liczyli kury sąsiada, ja podjechałam, jak zobaczyl auto i mnie otwierajacą brame to sie tak rozpłakał...... Jak pozniej do mnie przywarł to tak jakby mnie z tydzien nie było..... Mój kochany synunio ....... Mamusie chłopczykowe, to znalazłam na tablicy bo sie własnie przez nia przekopuje http://tablica.pl/oferta/zestaw-bluz...tml#ea56e13f9f ja juz nie kupie, bo mam kilka wiosennych sweterków,ale moze któras z Was sie skusi
|
|||
|
|
|
#4677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję w imieniu Kubusia za brawa
ciekawa jestem, kiedy się puści i zrobi pierwszy samodzielny kroczek bez żadnej podpórki ![]() ![]() Cytat:
chociaż w sumie u mnie po porodzie @ to luz, nawet nie boli, ale jak już boli to biorę Apap i przechodzi ![]() Cytat:
dla tż i dla Ciebie PPD z Ciebie jak nic ![]() Cytat:
dla Julcia 300 ml zupy Cytat:
![]() ![]() Debrah oby ominęły Was skutki uboczne żelaza... a jak długo macie je brać? biedna Amelcia wiecie, ja bardzo lubię zwierzęta, psy w szczególności ale jak widzę, że idzie taka pańcia, w jednej ręce telefon, w drugiej psiur wielki, bez kagańca to mam ochotę jej przywalić :/ zero odpowiedzialności i logicznego myślenia co by było gdyby taki pies pogryzł jakieś dziecko?? :/ co by wtedy zrobiła :/tż dziś zapunktował, zrobił na jutro obiad (schabik z pieczarkami i cebulką), ugotował rosołek i zrobił kurczaka w piekarniku .No i muszę się Wam pochwalić - dostałam telefon |
||||
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
O boziu, Pstryczkowa zaczyna rozkminkę
Meneq, nie wiesz, na jaki grunt grząski własnie weszłas wyłamując sie z szeregu |
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pojechałam z siostrą do miasta ostatnio, nie było mnie równo 3h, to po powrocie Oliwka wręcz rzuciła mi się na szyję - mówię jej, że tęskniłam, że ją bardzo, bardzo kocham, na co ona do mnie (pewnie większość z Was widziała na face): - Koosieeee, mama, kosieee (kosie to kocham Cię). I się we mnie mocno, mocno wtuliła. I tak sobie siedziałyśmy przez kilka minut. |
|
|
|
|
#4680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Jakby trzeba bylo pojechac jednak do szpiatala to musialby po prostu wyjsc i modlic sie, zeby go nie wylali. Chamstwo
Jutro bede probowac Twojego przepisu 

?
a na urodziny zrobię 3 bita a mama zamówiła u znajomej torcik w kształcie Kubusia Puchatka 

Wysprzątałam całe mieszkanie i zrobiłam obiad

takze dzieki dziewczyny za oswiecenie. 

Uwielbiam chodzić na takie przyjęcia, ależ bym wpadła do Ciebie się ponajadać pyszności...
heh...nie mam pojęcia jakie przeciwbóle przy kp można brać??

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i:
), a Amelka ponąć nawet nie płakała.. tylko łezki jej się pokazały i jeszcze się wychylała do pieska ze swoim "hał hał.."