|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXVI + przeogromna dawka plotek!
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXVI + przeogromna dawka plotek!
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;45328585]No jaciękręce miałam dziś pomalować paznokcie,więc zmyłam S&A no ale oczywiście każdy miał do mnie jakiś interes tu w czymś pomóc potem musiałam pójść do sklepu a teraz nie pomaluje bo muszę jeszcze coś zrobić.
Może jutro znajdę czas Znam to Do końca tygodnia siedzę na uczelni od rana do wieczora- w domu jestem dopiero po 20.
|
|
|
|
#2313 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
albo kupić sobie gniotka do gniecenia w momencie stresu [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;45328763]Ja nie umiem funkcjonować w nocy.Mam nieraz takie momenty jak jest np impreza czy coś to ja potrafię na chwilę zasnąć a potem się obudzić jak nowo narodzona [/QUOTE]chciałabym to zobaczyć no ja to lubię nocny tryb życia.. uczę się w nocy, maluję paznokcie, ogladam filmy/seriale, robię jakieś prace na studia, a to z tego względu, że nikt mi wtedy nie przeszkadza, jest cicho, nikt się nie drze za oknem, psy sąsiadek nie ujadają jak głupie
|
|
#2314 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do nocnego trybu życia... ja po godzinie 23 robię się powoli nieobecna, na imprezie ostatnio po godzinie 3 położyłam się na krzesłach i zasypiałam bo bym nie wytrzymała fizycznie
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Konto usunięte
|
Ja kiedyś mogłam w nocy wszystko robić. A teraz 23 i spać się chce i to mocno. Jak się zmuszę albo ciekawy film to posiedzę jeszcze to tej 1.
Jak sobie codziennie mam budzik np na 7.00 to mogę tak wstawać. Najlepiej mi się wstaje jak o tej samej idę spać i potem o tej samej wstaję kilka dni. Ale teraz rozespałam się. Ogólnie chyba mam jakiś problem z hormonami, bo potrafię nic nie robić, a być zmęczona( te tarczycowe badałam, ale jeszcze jakieś by pasowało). Z zasypianiem i tak mnie nie przebijecie. Kiedyś prawie zasnęłam w klubie .
Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-02-25 o 18:42 |
|
|
|
#2317 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45327610]Dobra mam i ja pazurki.
Skórki jak się do rana nie doczyszczą same to je doczyszczę. Piłowanie też będę poprawiać, bo pierwszy raz je piłowałam, wcześniej strasznie krótkie i połamane były. Ogólnie cieszę się że pozbyłam się w miarę tych rozdwojeń i znowu zaczęły być w miarę twarde. No i zdjęcie z lampą to kolor nie taki (miał być prawie jak milka). I w końcu muszę się w rozcieńczalnik, malowałam lakierem co ma 4/5 lat to trochę zgęstniał.[/QUOTE] Bardzo ładny kolor No rozcieńczalnik super sprawa, moje lakiery sprzed kilku lat ratowałam właśnie nim i służą mi do chwili obecnej ![]() Cytat:
Jutro mam na 10 do 16.15.. Wolałabym mieć od 8 i wyjść te dwie godziny wcześniej ;/ Dziś miałam wf od 9.30 do 11.30 i wyszłam z niego z 2 paznokciami złamanymi i wielką krechą na brzuchu Cytat:
czyli dobrze robię :p A co myślisz o piłowaniu boków paznokcia ? Bo ostatnio tak się nauczyłam i zawsze muszę je trochę podpiłować.. [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;45328585]No jaciękręce miałam dziś pomalować paznokcie,więc zmyłam S&A no ale oczywiście każdy miał do mnie jakiś interes tu w czymś pomóc potem musiałam pójść do sklepu a teraz nie pomaluje bo muszę jeszcze coś zrobić. Może jutro znajdę czas Skąd ja to znam Zawsze jak zaczynam malować paznokcie to mam iść coś zrobić Podziwiam cię Ja godzina 23 i miała bym coś innego robić niż w łóżku się wylegiwać ?! Niemożliwe xD
|
|
#2318 |
|
Konto usunięte
|
W Sylwestra ledwo wytrzymałam do 24,potem jakoś się rozkręciłam i się zdziwiłam że tak szybko było po 4
|
|
|
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45329498]Ja kiedyś mogłam w nocy wszystko robić. A teraz 23 i spać się chce i to mocno. Jak się zmuszę albo ciekawy film to posiedzę jeszcze to tej 1.
Jak sobie codziennie mam budzik np na 7.00 to mogę tak wstawać. Najlepiej mi się wstaje jak o tej samej idę spać i potem o tej samej wstaję kilka dni. Ale teraz rozespałam się. Ogólnie chyba mam jakiś problem z hormonami, bo potrafię nic nie robić, a być zmęczona( te tarczycowe badałam, ale jeszcze jakieś by pasowało). Z zasypianiem i tak mnie nie przebijecie. Kiedyś prawie zasnęłam w klubie .[/QUOTE]Ja w wakacje 2 lata temu to po nocy siedziałam na kompie i grałam oglądałam filmy nawet do 4-5 nad ranem zanim mama nie wstała do pracy i nie nawrzeszczała że jeszcze nie śpię xD a teraz mam tak samo jak i ty 23 ja już prawię śpie.. Jak film oglądam czy jestem czymś zajęta to jakoś wytrzymam a takto to ani rusz.. ja ostatnio też zasypiałam na siedząco xD po imprezie już byłam trochę bardzo %% i kładłam się spać oczywiście musiałam jeszcze makijaż zmyć to siedziałam z wacikami na oczach i prawie usnęłam gdyby chłopak nie kazał mi się położyć xD A ja do niego że "przecież już leże daj mi spokój xD"Anulaa chciałaś żebym pokazała co wczoraj zmalowałam.. No to łapaj zdjęcia. Niestety nie są tak piękne jak twoje ;(
Zapraszam: http://sylarecenzuje.blogspot.com/ Edytowane przez Syla_2604 Czas edycji: 2014-02-25 o 19:41 |
|
|
|
#2320 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;45329162]Może nie śpię twardym snem ale tak zamykam oczy minute później otwieram itd
[/QUOTE]ale to i tak zabawne ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45329498]Z zasypianiem i tak mnie nie przebijecie. Kiedyś prawie zasnęłam w klubie .[/QUOTE]wyobraziłam to sobie Cytat:
wiadomo, ale co zrobić.. jakbym ja sobie plan układała to bym miała codziennie na 8 szkoda pazurków..
|
|
#2321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I widocznie ona mi swoim paznokciem przejechała A no szkoda .
|
|
#2322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż jest taki plus, że nie musisz iść po wfie na inne zajęcia ![]() Cytat:
![]() ja osobiście jestem z tych co nie piłują. Złagodzę, owszem, jak coś krzywo rośnie to podpiłuję, ale tak to nie. Po pierwsze bez tego nie miałabym tunelu = czyli miałabym łopaty. Po drugie, zwłaszcza dawniej jak kwadraty miałam długie, piłowanie boków było przyczyną że mi się łamały. Bo ważna jest prawidłowa budowa (tak jak przy budowaniu paznokcia z żelu czy akrylu) czyli tunel i łuk paznokcia, u mnie się to jak najbardziej sprawdzało... ale nie u kazdego oczywiście musi no i po trzecie - osobiście wizualnie nie podobają mi się takie zwężone/zaokrąglone./bez rogów zwłaszcza długie ![]() wiecie co? papajowy peeling jest super do usuwania skórek |
||
|
|
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2324 | ||
|
leśny stwór
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooo, dobre
|
||
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem Ci, że kropeczki Ci bardzo ładne wyszły, szkoda tylko że top rozmazał... a kolory i pomysł bardzo fajne ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- ![]() jest rzadszy od innych preparatów i działa momentalnie, ja od razu zaczynam patyczkiem odsuwać. I wystarcza odrobinka
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sama robiłaś peeling czy jakiś kupny ? ![]() hehe
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
dłuuuuugi dzień...
No a Malina to kiedys chyba pracowała różnie, a ostatnio to popołudnia chyba tylko. Nic dziwnego, ze po nocach wizaż oblega tylko
|
#2328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba za krótko czekałam żeby wyschły ;/ bo nie na wszystkich mi rozmazał..
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wyrównać je musisz koniecznie ![]() kupny, kupny, z Frutique. Tylko jeszcze muszę obczaić czy czasem krzywdy ne zrobi, niby skoro do twarzy jest to nie powinien, no ale lepiej być ostrożnym
|
|
|
|
|
#2330 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
no raczej ![]() oj zaraz przeciwieństwem.. ja to kocham spać, trochę to ciężko pogodzić z nocnym siedzeniem Cytat:
oo, a na to bym nie wpadła
|
|
#2331 | |||
|
leśny stwór
|
Cytat:
![]() Cytat:
no tak, wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
no raczej trudno |
|||
|
|
|
#2332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajne kosmetyki maja Na ten peeling trzeba by uważać tzn. długo nie trzymać bo ma kwas w sobie i paznokieć może się zacząć łuszczyć tak jak skóra... Yenotek, masz piękne paznokcie widziałam na blogu i jestem zachwycona ![]()
Zapraszam: http://sylarecenzuje.blogspot.com/ Edytowane przez Syla_2604 Czas edycji: 2014-02-25 o 20:51 |
|
|
|
|
#2333 | |
|
leśny stwór
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;45325566]
Jakie masz? Świąteczne to w sumie Winter holly i Holly Day ![]() [/QUOTE] Put a Bow on It też jest ze świątecznej kolekcji ![]() no i dużo bling-bling ogólnie w serii ![]() ja mam: -Put a Bow on It -Winter Holly -Manhattan 71S -MF FF a nie, nie mam już nic więcej, ale chyba napisałam 5 ![]() na pewno mam dupki glitteru z Delii i H&M ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45327610]Dobra mam i ja pazurki. Skórki jak się do rana nie doczyszczą same to je doczyszczę. Piłowanie też będę poprawiać, bo pierwszy raz je piłowałam, wcześniej strasznie krótkie i połamane były. Ogólnie cieszę się że pozbyłam się w miarę tych rozdwojeń i znowu zaczęły być w miarę twarde. No i zdjęcie z lampą to kolor nie taki (miał być prawie jak milka). I w końcu muszę się w rozcieńczalnik, malowałam lakierem co ma 4/5 lat to trochę zgęstniał.[/QUOTE] bardzo ładne, dawno pokazywałaś ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Cytat:
![]() tak ![]() Cytat:
jakbym na godzinę do pracy szła ![]() teraz to wyjątkowo, bo dzieci mają narty (już ostatnie dni na szczęście) no i inna grupa miała zajęcia z native speakerem, to ja wtedy przyjeżdżam na część zajęć ![]() co do spania: ja uwielbiam spać, ale też lubię długo siedzieć, zwłaszcza gdy nie muszę wstać bladym świtem ![]() zależy od trybu życia, jak wracam późno z pracy, zanim zjem, zanim coś porobię do pracy to już jest noc, a jeszcze jakąś rozrywkę chcę mieć i często mnie 3 zastaje, za to odsypiam rano, bo praca mi na to pozwala, a wiem, że nie ma co się wcześniej, kłaść, bo rano i tak mi ciężko wstać i jestem półprzytomna, ciężko mi się pracuje jakbym miała na 7 do pracy, to na pewno bym nie wyrobiła w takim trybie, żeby funkcjonować, trzeba by się było przyzwyczaić po prostu chociaż mówią, że zdrowiej spać w nocy i pracować w dzień od rana ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-02-26 o 00:54 |
|||||
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny!
Cytat:
Wiem, że zazwyczaj to do póżnej nocy zajęcia, więc długo. Ale fakt, myślałam, że masz tak bardziej na popołudnia. Zazwyczaj tak sie umawiamy. Tam dzieci o 11 czy 12 już zajęcia maja?? Kiedys jak ja sie uczyłam to szkoła zaczynała żyć po 16 dopiero.
|
|
#2336 | ||||
|
Konto usunięte
|
Bry
![]() Chyba ja bardziej ![]() Już nie będę jojczeć ale wolałabym, żeby były lepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że obgryzasz skórki... wiem jaki to ciężki nawyk ale jednak nie powinnaś wychodzić z założenia, że nic się z tym nie da zrobić. To tylko usprawiedliwianie się... Sama kiedyś masakrycznie drapałam, skubałam i gryzłam - skórki, wargi, policzki - nadal wiecznie albo sobie przygryzam wargi albo mi palce chodzą. Skórek staram się nie ruszać... wyjątkowo w jakiejś ekstremalnej sytuacji, drapnę raz i się reflektuję. A zadziorków mam mnóstwo ostatnio i kusi, oj kusi... ![]() Ale żeby nie było - moje dużo gorzej wyglądały jak tu przyszłam Cytat:
No właśnie problem w tym, że to co dobre dla jednego niekoniecznie będzie pasować innemu. ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45327610]Dobra mam i ja pazurki.[/QUOTE] Ale ładny kolorek ![]() Cytat:
![]() Bardzo fajny motyw. Mgiełko pisałam na blogu ale jeszcze raz: strasznie dziękuję. Po namyśle - Precelek będzie mój, Vampirka też nie odpuszczę. Van Gogha na razie zostawiam, bo przypadkiem dwa inne opiki mi się spodobały... ![]() Tak w ogóle - nie wiecie czy na victoriasbeauty są jakieś kody gdzieś na blogach zniżkowe? Albo jakieś darmowe wysyłki miewają?
|
||||
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
potrzeba matką wynalazku Cytat:
![]() no dokładnie, dlatego tak jak pisałam nie trzymałam go tak jak zazwyczaj preparaty do skórek, tylko nakładałam, odsuwałam i wycierałam resztki. próbowałaś? ![]() [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;4533554 5] Już nie będę jojczeć ale wolałabym, żeby były lepsze ![]() Tak w ogóle - nie wiecie czy na victoriasbeauty są jakieś kody gdzieś na blogach zniżkowe? Albo jakieś darmowe wysyłki miewają? [/QUOTE]będą będą o kodach nie słyszałam, wysyłkach też. Jedynie wiem, że przeważnie jak jest jakaś nowa kolekcja to jest na nią zniżka 10%, ale to jakby się chciało pojedyncze z różnych i starszych kolekcji nic nie daje ale nie śledzę ich jakoś bardzo więc dokładnie nie wiem. A no i lakier ponoć koło miesiąca idzie.
|
|
|
|
|
#2338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tam napisali, że realizacja do 12 dni.
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;4533605 0]Hm... mają na pewno 10% na pierwsze zakupy powyżej 250zł... ale z tym miesiącem to powaga??
Tam napisali, że realizacja do 12 dni. [/QUOTE]u nich jakichś fajnych okazji cenowych to ja nie widziałam :/ tak słyszałam, (bo oni teraz z USA ślą, a dawniej mieli magazyn w pl), no ale może nie zawsze tak długo nie wiem
|
|
|
|
#2340 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na alle nie ma tego co chcę - gdzie to jeszcze kupić?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

Do końca tygodnia siedzę na uczelni od rana do wieczora- w domu jestem dopiero po 20.

.
No rozcieńczalnik super sprawa, moje lakiery sprzed kilku lat ratowałam właśnie nim i służą mi do chwili obecnej 

szkoda pazurków..

no chyba za krótko czekałam żeby wyschły ;/ bo nie na wszystkich mi rozmazał..

Tam napisali, że realizacja do 12 dni.