| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 10 | 23,81% | 
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 1 | 2,38% | 
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |      | 10 | 23,81% | 
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |      | 3 | 7,14% | 
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |      | 13 | 30,95% | 
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |      | 2 | 4,76% | 
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |      | 3 | 7,14% | 
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |      | 0 | 0% | 
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-02-25, 23:44 | #1501 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-11 Lokalizacja: Jno 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat: 
 Masakra :/ coraz to nowe syfy jakieś :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | |
|     | 
|  2014-02-26, 05:27 | #1502 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-12 Lokalizacja: Katowice 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Hej  zaraz wychodzę do pracy  nic mi się dziś nie chce   Diabli - gratuluje i zazdraszczam! Agnes, Vil, Deb - mi najbardziej pasowałaby środa  tak ok 12, 13? | 
|     | 
|  2014-02-26, 07:12 | #1503 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 

__________________ http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx | ||
|     | 
|  2014-02-26, 07:28 | #1504 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

no muszę cos napisac!! DIABLI gratuluje!!  :love  : cudownie...ale fajnie....  każde takie nowinki wzruszają mnie bardzo... też bym chciała ..ale juz z rozsądku odpuszczę  byłam u rodziców to wypoczęłam jak nigdy dotąd ..rano wstawałam poprzebierałam dzieci i siup tatuś brał Gabrylka ..Wiktorek to juz trzylatek prawie to gościł sie sam przy śniadanku a Ja SPOKOJNIE raczyłam sie kawą przy stole w kuchni ...ach cudne te dni były....mamusia i tatuś nacieszyc się dziecmi nie mogli..ciągle wymyślali coś fajnego by je zając ...a Ja z tż leniuchowaliśmy  ..Krystek z tabletem wyciągnięty na łóżku odpoczywał ode mnie  byliśmy też u wielu osób w okolicy z rodziny ... (Lonely wybacz) no i radością moją i moich chłopców był wypad do "raju dla dzieci" Wiktor szalał niesamowicie a Gabryś upatrzył sobie basen z piłkami i płacz był jak go chciałam stamtąd zabrac..he he ...chyba zaopatrzę sie w te piłeczki ..basen mam taki mały dmuchany.... cudnie było..chciałam zdjecia Wam pokazac ale nie chcą sie załadowac..nie wiem dlaczego...za duży rozmiar czy jakosc jakas inna?.... straciłam za dużo kasy na ten spontaniczny wypad ...teraz muszę to odrobic na allegro  ... | 
|     | 
|  2014-02-26, 07:45 | #1505 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Gliwice/Katowice 
				 | 

Cytat: 
  raz dostał z pazura bo zapuścił się pod mały stolik w salonie a kot czasem sobie tam poluje za myszą, bo tam są takie małe ścianki i paca pazurami, a raz pacnął Przemka zamiast myszy   a tak to paca go też bez pazurków. jak już ma bardzo dość  ślicznie brzusio rośnie  bliżej 13, przynajmniej nam  bo koło 9 położyłabym Przemka, pospałby z godzinę, potem zjadłby coś i możemy iść. hmm tylko autobusy od nas są 11. 28 i 12.48. Deb, jak Ci pasuje? dacie radę z Helą na ten po 11? ps. właśnie Przemek odkrył dvd i klapkę .... no taaaaa, zaczyna się ;> Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-02-26 o 07:47 | |
|     | 
|  2014-02-26, 08:27 | #1506 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Vil i tak Ci Przemo dlugo dal labe   teraz sie bedzie dzialo  Ada super, ze tak odpoczelas. Ja teraz jade w rodzinne strony ale nie licze na taki luz bluz... Ale i tak sie ciesze. Mam nadzieje tylko, ze do Polski nie wroci zima przypadkiem  U nas chorowania ciag dalssy. Wczoraj u lekarza okazalo sie,ze uszko i gardlo zainfekowane  stad goraczka. Wyglada wciaz na wirus wiec bez antybiotyku. Mam nadzieje, ze sie bez niego obejdzie.... Mamy trzy tygodnie na calkowity powrot do zdrowia, mam nadzieje, ze damy rade  Sent from my XT1032 using Tapatalk | 
|     | 
|  2014-02-26, 08:52 | #1507 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Cytat: 
  sciagasz.jej katar jakims odciagaczem ? Bo to wazne zeby b. Czesto miala.go czyszczonego  i zdrowka oby przeszloo jej  Cytat: 
 A zdjecia napewno sa za duze , zmniejssz je i napewno wejda Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app 
				__________________ testowanie było 4x II słabe kreseczki     Michaś  http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png | ||
|     | 
|  2014-02-26, 08:58 | #1508 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: Tu i tam 
				 | 

Cytat: 
  my na razie psa umieściliśmy u moich rodziców i w sumie dobrze, że tak wyszło bo też nie wiem co by było. A nasza sunia średnio lubi dzieci niestety  ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat: 
  wypoczęliście sobie, nabraliście energii a dzieciaki frajdę miały  w jaki sposób odrobić na allegro  ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat: 
  ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat: 
 chyba zaryzykuje   
				__________________ 21.05.2013 Helenka   | ||||
|     | 
|  2014-02-26, 08:59 | #1509 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Sciagam ale w zasadzie samo jej wieceje wylatuje. Na szczesie wiekszosc czasu spedza siedzac lub stojac, wiec raczej na zewnatrz wylatuje niz splyw do srodka. Pluca i oskrzela czyste. Katar z reszta tez juz duzo mniejszy, tylko ta goraczka! Lekarka powiedziala, ze to nowa infekcja. W sensie tamta sie nie wyleczyla, a Sofia zlapala druga. Pluje sobie w brode za te dwa spacerkibw ost czasie... Sent from my XT1032 using Tapatalk | 
|     | 
|  2014-02-26, 08:59 | #1510 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: Tu i tam 
				 | 

Cytat: 

__________________ 21.05.2013 Helenka   | |
|     | 
|  2014-02-26, 09:00 | #1511 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Cytat: 
  za powrót Sofki do zdrowia diabli i  za twoją wizytę. czekam niecierpliwie na relację   
				__________________ http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-02-26, 09:14 | #1512 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Ash zdrówka dla Sofci, niech szybko dobrzeje, musimy się zobaczyć w tym Krakowie!!   Diabli  za wizytę   | 
|     | 
|  2014-02-26, 09:30 | #1513 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Gliwice/Katowice 
				 | 

Cytat: 
  jedzie z pół h-40 min zależy do którego przystanku. Ash dużo zdrówka dla Sofci  na pewno wyzdrowieje do wyjazdu, w weekend już będzie wszystko ok   | |
|     | 
|  2014-02-26, 09:37 | #1514 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: Monachium 
				 | 

Cytat: 
 https://www.youtube.com/watch?v=PKOoNQy_geo  i uwaga, tez szybko wpada w ucho i nie mozna sie od tego potem uwolnic   
				__________________ | |
|     | 
|  2014-02-26, 09:53 | #1515 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cześć   Nocka całkiem fajna - tylko 2 pobudki i pospaliśmy do 8.30  W. też spokojniejszy, więc albo mamy nowe ząbki (ale nie pozwala sobie zajrzeć) albo na chwilę odpuściły  Diabli trzymam mocno     | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-02-26, 10:02 | #1516 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: B-B 
				 | 

Cytat: 
   Karolina - robilas badania prenatalne? | |
|     | 
|  2014-02-26, 10:08 | #1517 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Cytat: 
 heh...ja to stara handlara jestem....   | |
|     | 
|  2014-02-26, 10:13 | #1518 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

hej hej za nami kiepska noc, tylko 5 pobudek... nie wiem czy to ten basen na niego tak wpłynął czy kolejne zęby, bidulek mój  dobrze że jest cycuś bez niego to nie wiem co by było  zaraz śmigamy na spacer, pogoda piękna  Ash dużo zdrówka do Sofci   | 
|     | 
|  2014-02-26, 10:16 | #1519 | |
				 | 

Cytat: 
  ale Nela bardzo lubi tych roztańczonych kumpli  szczerzy się do nich i czasem nawet klepie się po kolanku jak oni heheheh | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-02-26, 10:16 | #1520 | |||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  zdrówka dla Sofci Cytat: 

__________________ 26.09.09  Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną 27.05.2013  Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem-bez Ciebie synku świat dla mnie nie istnieje | |||
|     | 
|  2014-02-26, 10:25 | #1521 | 
				 | 

wczoraj wieczorem tak strasznie bolała mnie glowa, myslalam, ze eksploduje. i jak zwykle od razu miałam wrazenie, ze jedyna opcja to poprzytulać się z muszla   (pod nosem przeklinałam Clo!  ) na szczęście nic z tego nie wyszlo, ale wzielam przeciwbolowa i udało mi się zasnąć. kurcze już na starcie prochy  Nelusia była dla mamy bardzo wyrozumiala, zasnela o 19 i kiedy ja się kladlam kolo 23 bylam przekonana, ze za godzine dwie będzie chciała mleczko. pospala do 3  wiec glowa zdazyla przestać bolec. rano przed praca tatuś trochę się nia zajal, dal jesc, zmienil pieluchę, pobawili się i spalysmy do 9   i wiecie co? znow nie mogę doczekać się wizyty u gina   | 
|     | 
|  2014-02-26, 11:00 | #1522 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Hej Xal u nas jest reakcja na "nie wolno", Karola zapiernicza jeszcze szybciej zeby zlapac kawiatka, odsunac szuflade czy probowac rozwaloc lampe (mamy ta stojaca papierowa z ikeii). A ulubiona zabawa to kopanie, wczoraj jak ja ubieralam po kapieli na przewijaku to kolejny raz dostalam tak ze mi warge rozciela. Nie bede pisac co mialam ochote jej zrobic  Pochwale sie  wylicytowalam na all 3 szt leginsow, rozmiar 80 za 7,5 + 8 zl przesylka. I 5 sztuk rozmiar 86 za 16 zl + 2 zl przesylka (przesylka idzie na 3 osoby bo jeszcze siostra cos zamawiala i bratowa). I wyszlo jakies 4,2zl za sztuke  Agnes no wlasnie ta lamowka wygladala na podwojna, podoba mi sie   | 
|     | 
|  2014-02-26, 11:06 | #1523 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: Wizażankowo 
				 | 

Diabli trzymam kciuki za wizytę   Ash zdrówka dla Sofci  Justi no czyli z tym talerzem to normalka to ok  Bo myślałam już, że może Bartuś tak kulturalnie już umie jeść     | 
|     | 
|  2014-02-26, 11:14 | #1524 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-01 Lokalizacja: Szwecja 
				 | 

Cytat: 
  machanie lapka  krecenie sie  ah jak pieknie   | |
|     | 
|  2014-02-26, 11:21 | #1525 | 
				 | 

Diabli trzymam kciuki  i wielkie gratulacje My pierwotnie mielismy tez sie starac, tzn mialam wrocic na 2 m-ce do pracy, oplacic te dwie skladki i na L4. No ale rozwiazali spolke wiec nici z naszych planow. I w ogole ostatnio sobie pomyslalam ze dwojka dzieci mi wystarczy (czyt. Karola i Tz) i wiecej nie chce. Ale tak troche Wam zazdroszcze tych fasolek  Diabli u nas to sie nazywa kulkoland   | 
|     | 
|  2014-02-26, 11:36 | #1526 | ||||
| siedzę i myślę Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Nutella na zdrowie     Cytat: 
   Dzięki  Cytat: 
  nie pozwalam mu już do niej podchodzić, bo się boję... Cytat: 
  a tak naprawdę to za późno się obejrzałam, a w Łukowie niestety nie robią.. Cytat: 
  ja mam dopiero 6 marca...   
				__________________ bla bla bla | ||||
|     | 
|  2014-02-26, 11:38 | #1527 | |
				 | 

Cytat: 
  Zdrowka dla chorych maluchow  U nas wychodzi sloneczko, mam nadzieje ze bedzie fajnie na spacerze. Szkoda tylko ze tu nie ma gdzie spacerowac  Dziewczyny byly juz te ksiazeczki w biedronce? Bo nie widzialam u mnie a juz jakis czas temu byla o tym mowa | |
|     | 
|  2014-02-26, 11:50 | #1528 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Cytat: 
 po prostu strasznie się cieszę z Wami i gratuluję! ja też chcę do cholery....   
				__________________ J + D = H   | |
|     | 
|  2014-02-26, 11:55 | #1529 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Zabrze 
				 | 

Doniesiono mi o radosnej nowinie, więc musiałam wpaść   Diabli gratulujęęęęęę      i oczywiście  za wizytę   | 
|     | 
|  2014-02-26, 12:13 | #1530 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Diabli moje gratulacje  wow jakie super wiadomości, też Ci po ciuchu zazdroszczę ale jednak jeszcze zdecyduję się poczekać chociaż rok. Mąż już zagaduje o braciszka dla Elizi  ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Eliza się nie chce w ogóle sama bawić, od razu płacze jak tylko zostaje sama na podłodze albo w łóżeczku, musze z nią siedzieć to się bawi albo od razu chce się wspinać po mnie a jak tylko gdzieś idę to chwila i zaraz jest płacz..Już nie mam sił, ja przy mniej nic nie mogę zrobić   | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

i pierwsze pytanie na spacerze wśród moich wozkowych koleżanek "i co masz ten okres?" zagotowalo się we mnie, wiec na zlosc naszemu tatusiowi pochwale się Wam! mam nadzieje, ze rodzinie powiemy już tak jak ustaliliśmy...). a tesciowa w zywe oczy oklamalam i jestem z siebie dumna
 i pierwsze pytanie na spacerze wśród moich wozkowych koleżanek "i co masz ten okres?" zagotowalo się we mnie, wiec na zlosc naszemu tatusiowi pochwale się Wam! mam nadzieje, ze rodzinie powiemy już tak jak ustaliliśmy...). a tesciowa w zywe oczy oklamalam i jestem z siebie dumna