Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 13:26   #1831
annic
Wtajemniczenie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
moja teściowa się jeszcze z tym nie pogodziła, ze u mnie nie będziemy no ale u mnie tej tradycji nie ma, gdyby sąsiedzi to zobaczyli to by powiedzili, ze upadlismy na głowę co kraj to obyczaj
tak samo u Tż jest zwyczaj porywania butów PM, gdybym tego nie widziała na własne oczy, i ktoś by podszedł do mnie przed północą i szarpal by sie z moją stopą (doslownie ludzie sie o nie zabijają) to bym powiedziala chyba spadaj na drzewo i zostaw moje buty
o grajkach znam ze słyszenia, u nas tego też nie ma, ale te buty - pierwsze słyszę jakby mi ktoś próbował na weselu zabrać buty to bym pomyślała, że się spił i nieźle go w głowę rąbnęło
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:26   #1832
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
TŻ mi smsa wysłał, żebym mu kiecki nie pokazywała bo on chce mnie zobaczyć w niej dopiero w dniu ślubu(i tak nie miałam zamiaru). Odpisałam mu, żeby mnie na wizażu nie szpiegował to nie zobaczy - mam nadzieję, że wziął sobie to do serca
Hehe, dobre mój też zobaczy suknię dopiero w dniu ślubu, nawet nie wie jaki to typ też mu mówiłam, żeby nie szpiegował na wizażu
Stary 2014-02-27, 13:29   #1833
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Hehe, dobre mój też zobaczy suknię dopiero w dniu ślubu, nawet nie wie jaki to typ też mu mówiłam, żeby nie szpiegował na wizażu
a ja sobie właśnie zdałam sprawę że mojemu ani tiulowa się nie podoba ani koronki czyli to co wybrałam
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:31   #1834
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobie właśnie zdałam sprawę że mojemu ani tiulowa się nie podoba ani koronki czyli to co wybrałam
O kurde, ale daj spokój, oni się na tym nie znają... jak zobaczy ją na Tobie to na pewno mu się spodoba ja wiem, że mojemu TŻtowi podobają się księżniczki, więc trafiłam od zawsze od typowej księżniczce marzyłam
Stary 2014-02-27, 13:32   #1835
Le_lena
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
Napisz coś więcej o sobie, o Was !
Skoro dostałam zielone światło na napisanie nowelki pod tytułem `Iza i Paweł' to już się za to biorę
Poznaliśmy się przez internet 10 lat temu po dwoch latach doszło do pierwszego spotkania i tak jeździmy do siebie przy każdej sposobności P.jest z pod Krakowa , ja z pod Warszawy
Zaręczyliśmy się 4 lata temu i w styczniu tego roku nagle nas dopadło cudowne olśnienie! Bierzemy ślub
W lutym zaczęliśmy przygotowania i tak do tej pory mamy jak wspomniałam wcześniej salę w Kobyłce pod Warszawą (niestety umowa podpisana na 130 osób bo mniej nie wchodzi w grę z racji tego że jest duża, a boję się że będzie max 110 ) w cenę sali wchodzi też fotograf, kamerzysta i tort więc bardzo się cieszę bo odpadnie nad dodtakowy koszt
Godzina w Kościele ustalona na 15:30 - po wielu próbach przełożenia, baa nawet zmiany Kościoła. Ale później się nie dało bo różańce są i kuuuniec
Z właścicielem zespołu mam dzisiaj spotkanie w sprawie podpisania umowy (chłopak który robił nam imprezę w październiku zeszłego roku jako DJ, u nas wystąpi wraz z zespołem)... Muszę go zapytać o cenę poprawin - robię je bo wszyscy goście ze strony TŻ są z Krakowa i będą nocować. Z muzyką zawsze lepiej poprawinki,nie ?
Ponadto zaproszenia wybrane - będą dwa rodzaje: klasyczne i śmieszne. I tutaj się zastanawiam... Czy drukować imiona i nazwiska gości czy wypisywać ręcznie. Czytam że wiele z Was ma drukowane, a ja zawsze dostawałam wypisywane
Odnośnie sukni! Marzy mi się prosta, skromna i z koronkowymi rękawami - o ile taka będzie mi pasowała , bo na poszukiwania takie pełną parą wybieram się w maju. Myślicie że to nie za późno?
Chciałam po prostu żeby była ze mną wtedy moja świadkowa a ona dopiero w maju przyjedzie z UK
W rękę tego dnia chciałabym wziąć bukiet z białych gerberów bo cała tonacja naszych strojów i dodatków ma być tylko w bieli i czerni i to chyba tyle co mogę na tę chwilę opowiedzieć
Związek sam w sobie ciekawy - bo jesteśmy dobrymi kumplami, chociaż też czasem bywał burzliwy - ale dzięki temu się poznaliśmy i dodatrliśmy
Cóż mogę więcej powiedzieć?
Aaaa! Jako ciekawostkę dodam , że znalazłam TŻ na portalu randkowym i to przez pomyłkę Oglądałam sobie chłopaków z mazowieckiego, a potem przypadkowo przełączyłam na małopolskie i wyskoczył mi mój przyszły mąż

A będzie nim 25.10.2014

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-02-27 o 13:41
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:34   #1836
myboyismine
Zakorzenienie

hejj

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja za dziecko powyżej 7 lat płacę 215zł ale nie zamierzam ich nie zaprosić. To nie zwierzątko, które zostawi się w domu i poprosi sąsiadkę o wyjście 3 razy w ciągu dnia. Pewnie zmienisz zdanie jak będziesz miała swoje dzieci. Nie każdy chce zostawić takiego malucha i jechać np. 100km na wesele zostawiając go komuś pod opieką. Rodzina to rodzina nie ważne czy ma 20 lat czy 3 latka. U mnie dzieci mile widziane, znajomych też zapraszamy z dziećmi.
Nie krytykuje Twojego podejścia do tematu, ale sama poczułabym się urażona jakby ktoś zaprosił mnie bez dzieci, bo by im wizje wesela zepsuło, bo to nie kinderbal.
też tak myślę ja zapraszam z dziećmi niech tez się pobawią

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
A nie masz aktu w domu? W papierach?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

A ja myślałam, że nasze 240 zł to dużo. Co macie w cenie?
taki akt ma chyba też jakąś ważność??

Cytat:
Hej

My robimy wesele bez dzieci, jak na razie rozdaliśmy dwa zaproszenia i to właśnie tam, gdzie mają dzieci i zareagowali ok kuzyn powiedział nawet, że to lepiej, bo zabawa z dziećmi to nie zabawa i że i tak mieli bez nich przyjechać dzieci poniżej 7 roku życia

Najmłodszy będzien kuzyn -16 lat, z osobą towarzyszącą

Dzisiaj kolejne lekcje tańca a jutro jedziemy na degustację tortu i ciast

W niedziele będziemy prosić przyjaciół o świadkowanie

my świadka mamy, ale świadkową- nie zawsze myślałam, ze będzie to któraś z sióstr, ale jedna sie wypięła na nas, a druga jest średnio zainteresowana ślubem, nigdy nic nie zapyta i trochę nieogarnięta więc juz nie wiem co robić
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:34   #1837
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Zabierzcie mi komputer albo wyłączcie mi internet!!! Znalazłam kolejny zespół , co raz to lepszy i niestety mój termin wolny, a dlatego niestety bo jego koszt to 6 tys. + noclegi bo są z innego woj.

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:42   #1838
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
o grajkach znam ze słyszenia, u nas tego też nie ma, ale te buty - pierwsze słyszę jakby mi ktoś próbował na weselu zabrać buty to bym pomyślała, że się spił i nieźle go w głowę rąbnęło

Dokładnie! Chcą moje buty, to niech sobie po weselu przyjdą i odkupią, wydatek się zwróci chociaż

Mam pytanie do dziewczyn, które już zamawiały pasma włosów do dopięcia. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? Bo właśnie szukam i trochę się boję żeby szmelcu nie zamówić...
Stary 2014-02-27, 13:46   #1839
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
hejj

taki akt ma chyba też jakąś ważność??
W USC mi babka powiedziałam, że musimy uiścić bodajże 22 zł. Przystempluje na nim i z głowy

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Dokładnie! Chcą moje buty, to niech sobie po weselu przyjdą i odkupią, wydatek się zwróci chociaż

Mam pytanie do dziewczyn, które już zamawiały pasma włosów do dopięcia. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? Bo właśnie szukam i trochę się boję żeby szmelcu nie zamówić...
Ja widziałam zabieranie butów na jednym z wesel... Potem Panna Młoda je wykupuje za wódkę np.
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:47   #1840
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
a co ma protokol do dokomunetow z USC?
protokół można spisać wcześniej, jednak praktykuje się (przynajmniej u mnie), że wtedy Młodzi dostarczają komplet potrzebnych dokumentów. Ze względu, że dokumenty z USC mają ważność 3 miesiące to najlepiej mając maksymalnie 2 miesiące i 29 dni spisać protokół

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:49   #1841
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:

Ja widziałam zabieranie butów na jednym z wesel... Potem Panna Młoda je wykupuje za wódkę np.
dokładnie potem jest taki jakby konkurs gdzie te 4 osoby (2 pary butów) przychodza do PM i proszą o zadanie, wykonają zadanie, zakładają but i dostają za to butelke wódki.
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:50   #1842
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:

Ja się nie znam, bo nigdy nie potrzebowałam.
Ale piękne przedłużane włosy mają tutaj Drogie i nawet nie wiem czy do Polski wysyłają ale są piękne ! W ogóle ich kanał z propozycjami fryzur jest niesamowity. Ale co ja Ci mówie, jak Ty też podobne cuda sama czarujesz

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:52   #1843
201605100
Konto usunięte

Cytat:
O kurde, ale daj spokój, oni się na tym nie znają... jak zobaczy ją na Tobie to na pewno mu się spodoba ja wiem, że mojemu TŻtowi podobają się księżniczki, więc trafiłam od zawsze od typowej księżniczce marzyłam
wiem, wiem, padnie na zawał jak mnie zobaczy i nici ze ślubu
Stary 2014-02-27, 13:59   #1844
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
A co się przejmujesz ! Jak cię zobaczy, to nawet nie zauważy, że tam koronki i tiul
Ja się mojego pytałam, gdy miałam dylemat wyboru - jakby mógł wybrać między czyms dopasowanym podkreślającym kształty, a czymś zwiewnym i delikatnym, to na co by postawił. Odpowiedź wiadomo - dopasowane. A ja mam zwiewną Nie zauważy różnicy

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:59   #1845
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, wiem, padnie na zawał jak mnie zobaczy i nici ze ślubu
Haha, tak też może być
Stary 2014-02-27, 14:06   #1846
cornflower_girl
Zakorzenienie

rabbtika Zdrowiej

springtime Bardzo klimatyczne dekoracje, podobają mi się. Co do kursu tańca - cena bardzo ok.

Lg_ago A może napiszesz do nich z zapytaniem, cyz niższy obcas jest możliwy? Buty są produkowane w Polsce, więc może się udać stworzyć idealny bucik dla Ciebie

ysia Jesliw eźmiesz pierszą, to ten rulon trochę rozluźnić. Ta druga też jest fajna - widać na niej, że włosy są gęste.

emdzikGratuluję obrączek, butów i spraw urzędowych

ijaa Super, że z florystką tak się udało

hjarta Do listy Dotki dodałabym jeszcze cukiernię Red. Przepyszne torty.

frezja Witaj Sporo dziewczyn ślubujących we wrześniu miało sukienki już na rok przed. Myślę, że to dobry moment, żeby się rozejrzeć za nią. Jeśli chcesz mieć sukienkę szytą na miarę, dobrze byłoby zaklepać ją teraz. Chyba, że spodoba Ci się coś salonowego - tę możesz wziąć do siebie, ew. dać do poprawek krawieckich. Na plus jest to, ze coraz więcej salonów ma krótkie modele.

A co do tradycji - u mnie też nie będzie zajeżdżania pana młodego ani też podwiązek (ot, nie jestem przesądna). Nie ma się czym przejmować

ilonus Mnie się bardziej podobają realizacje drugiej florystki - są nowoczesne.

madziara Co za pokręcony szef...Mam nadzieję, że mu przejdzie, a i przy okazji żeby Twój TŻ znalazł sobie lepszą pracę, już nie na czarno.

enzunio Nie przejmuj się, jak ktoś ma dystans do siebie, to się nie obrazi.

marlenqa Powodzenia z pracą

Lemon_drop Trzymam kciuki

zakrecona_kropka Kuzynka TŻ-ta i nasi znajomi mają ślub przed nami. Zaproszenia wypisujemy z ich przedślubnymi nazwiskami.

cashmereRzeczywiście wtopa. Czasami zdarza mi się dostać winietkę/ korespondencję i jestem podpisana nazwiskiem TŻ-ta, a nie własnym.

Dotka Przy tych wpadkach, ja bym się zapadła pod ziemię ze wstydu.

Cytat:
TŻ mi smsa wysłał, żebym mu kiecki nie pokazywała bo on chce mnie zobaczyć w niej dopiero w dniu ślubu(i tak nie miałam zamiaru). Odpisałam mu, żeby mnie na wizażu nie szpiegował to nie zobaczy - mam nadzieję, że wziął sobie to do serca
Mój zapowiada, że założy specjalne konto i zechce dołączyć do grona PM-ek. I śmieje się, że jestem nisko na forumowej hierarchii, bo nie mam suwaczka

A kiecka na pewno się Twojemu mężczyźnie spodoba - będziesz w niej Ty, a to ważniejsze niż to, czy lubi się koronki, czy nie

Co do dzieci na weselu - dla mnie drażliwy temat, bo mam w rodzinie dwójke dzieci w wieku lat 4, które mają ADHD, są nieposłuszne i stwarzają zagrożenie. Na szczęście rodzina dalsza i z daleka, więc mam nadzieję, że dzieci zostaną z dziadkami, na miejscu.

Też uważam, że wesele to nie kinderbal - gdzie robi się wszystko, żeby o opiekę i rozrywki dla dzieci zadbać - czyli są animatorzy zabaw, są specjalne kąciki zabaw. Gorzej, jak goście wymagają takiego standardu, bo pociechami się nie chcą w trakcie zabawy zajmować. Trochę dziwnie podchodzę do 2-3 letnich dzieci, które zostają do 3 nad ranem - wg ich rodziców prześwietnie się bawią. Jakby muzyka w ogóle nie była za głośna i jakby pijani weselnicy w nie byli szokiem dla małych dzieci.
Jak rodzic jest mądry, to zabierze dziecko do kościoła, zostanie z nim na weselu to wczesnych godzin, a potem załatwi opiekę dla dziecka. Lub jak ma niemowlę - też zostanie na obiedzie, a maluszek będzie miał specjalne słuchawki zagłuszające hałas.

Dziewczynom ślubującym 13.09 - gratulacje z okazji zmiany kodu

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:07   #1847
_Beata _
ja.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Nieee, ale ja mam do mojego USC tylko 30 km... Gorzej z TŻ, bo on 400, ja tego cielaka chyba zabiję... Mogliśmy się wstrzymać z rozdawaniem zaproszeń i jechać przy najbliższej okazji i wyciągnąć akt urodzenia...

Bo akty chrztu mamy, chcecie znać cennik?

-akt chrztu w miejscowości X - 20 zł (ksiądz łapie się za głowę bo nie dostał informacji o bierzmowaniu
-akt bierzmowania w miejscowości Y - 30 zł
-akt chrztu w miejscowości Z - 0 zł
-zgoda na ślub w innej parafii - 0 zł

Jak na razie nieźle co? Ciekawe co będzie przy zapowiedziach...
przepraszam że się wcinam- tu żona 2013 co do aktu urodzenia możecie zamiast jechać, wysłać tylko podanie do usc w danym mieście wraz z kwitem jakieś opłaty za ten akt, a wyślą go pocztą . zadzwońcie do tego usc w miejscu urodzenia tz i zapytajcie dokładnie, ja już szczegółów nie pamiętam

Edytowane przez _Beata _
Czas edycji: 2014-02-27 o 14:10
_Beata _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:07   #1848
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
A co się przejmujesz ! Jak cię zobaczy, to nawet nie zauważy, że tam koronki i tiul
Ja się mojego pytałam, gdy miałam dylemat wyboru - jakby mógł wybrać między czyms dopasowanym podkreślającym kształty, a czymś zwiewnym i delikatnym, to na co by postawił. Odpowiedź wiadomo - dopasowane. A ja mam zwiewną Nie zauważy różnicy
jak on miałby mi kieckę wybierać to wyglądałabym jak pierwsza tandeta - jak szukałam z nim sukienki na wesele jako gość to jego propozycji nie ubrałabym nawet jakby mi zapłacili, także w sumie jestem dobrej myśli

cornflower dzięki

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-02-27 o 14:09
Stary 2014-02-27, 14:10   #1849
mimi_77
Zakorzenienie

Hejka

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
W temacie wpadek z zaproszeniami, to na innym wątku jedna z dziewczyn pisała, że ślub był powiedzmy w czerwcu, a miesiąc wcześniej zmarła jej mama.I rozumiecie, że młodzi zamiast wydrukować/wypisać nowe zaproszenie, po prostu WYKOREKTOROWALI imię jej mamy i zostawili samego ojca i ją?

Inna z kolei pisała o przypadku, gdzie było zaproszenie dla Kasi i Marka z dziećmi, a kobitka jakiś czas wcześniej straciła ciążę

Cytat:
Ja za dziecko powyżej 7 lat płacę 215zł ale nie zamierzam ich nie zaprosić. To nie zwierzątko, które zostawi się w domu i poprosi sąsiadkę o wyjście 3 razy w ciągu dnia. Pewnie zmienisz zdanie jak będziesz miała swoje dzieci. Nie każdy chce zostawić takiego malucha i jechać np. 100km na wesele zostawiając go komuś pod opieką. Rodzina to rodzina nie ważne czy ma 20 lat czy 3 latka. U mnie dzieci mile widziane, znajomych też zapraszamy z dziećmi.
Nie krytykuje Twojego podejścia do tematu, ale sama poczułabym się urażona jakby ktoś zaprosił mnie bez dzieci, bo by im wizje wesela zepsuło, bo to nie kinderbal.
Podpisuje się wszystkimi kończynami pod tym

witam nowe PM

ysia Ty jesteś taką piękna dziewczyną i widze Cię właśnie w takim romantycznym, lużnym upięciu z pozostawieniem reszty włosów kręconych i rozpuszczonych. Jak już to chyba pierwsza z bardziej luźniejszymi włosami

enzunio daj spokój. Co innego jakbyscie sami wypisywali ręcznie ale to przecież mozę byc wina drukarni co nie? Ja nie wiem jak ma na imię mąż mojej kuzynki dalszej a musimy dorobć dla nich jedno zapro a wszystkie już do odbioru chyba poprosimy o puste miejsce

pierwsze słysze o zabieraniu butów

W ogóle to jestem chora - zatoki. Umieram, głowa mnie boli codziennie i tak mocno az do zemdlenia. LEci mi z jednej dziurki i mam zawalone gardło, że czasem brak mi głosu...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:11   #1850
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Ja o tych butach usłyszałam od koleżanki z Częstochowy i ogromnie się cieszę, że u nas tego zwyczaju nie ma! Nie wyobrażam sobie, że ktoś miałby mi zdejmować buty szczególnie, że będę w nich pewnie od południa, jedyna możliwa pogoda to ciepełko , mam zamiar dużo tańczyć i na pewno się spocę... brrr.

Cytat:
Ja kupowałam w doczepiane.pl, znalazłam na Wizażu wątek o doczepkach do włosów i dziewczyny bardzo ich polecały zbytnio się na tym nie znam, ale wyglądają mi na porządne. Na pewno są z naturalnych włosów (moja siostra ma zestaw peruk ze sztucznego włosia, niby wysokiej jakości i drogich, ale nie ma miedzy nimi żadnego porównania - oczywiście na korzyść moich doczepek). Mam kolor ciemny blond, są ufarbowane jednolicie (choć plączą się między nimi pojedyncze ciemniejsze włoski) i są podobne do moich.
Mam tylko jeden problem, nie umiem ich sama sobie przypiąć tak, żeby te zapięcia się nie zsuwały i nie było ich widać. Niby tapiruję jak każą, ale i tak mi wyłażą
Stary 2014-02-27, 14:13   #1851
enzunio
BAN stały

Dziękuję za pocieszenie

Cytat:
dokładnie potem jest taki jakby konkurs gdzie te 4 osoby (2 pary butów) przychodza do PM i proszą o zadanie, wykonają zadanie, zakładają but i dostają za to butelke wódki.
U mojego TŻ to gówno jest, nie podoba mi się, bo ciągnie się w nieskończoność, moze będą zbyt onieśmieleni nowym miejscem żeby podskakiwać na Kaszubach

Cytat:
Napisane przez _Beata _ Pokaż wiadomość
przepraszam że się wcinam- tu żona 2013 co do aktu urodzenia możecie zamiast jechać, wysłać tylko podanie do usc w danym mieście wraz z kwitem jakieś opłaty za ten akt, a wyślą go pocztą . zadzwońcie do tego usc w miejscu urodzenia tz i zapytajcie dokładnie, ja już szczegółów nie pamiętam
Dziękuję za cynk, dobry pomysł
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:19   #1852
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.harych.pl/slub/rgal_mini.html ostatnie 35 zdjęć na samym dole - dla mnie paranoja, ale to moje odczucie, bo uważam wesele za przyjęcie dla dorosłych
Mnie się bardzo podobają te zdjęcia Naszym fotografom również powiem, aby uchwycili zabawy dzieci podczas wesela oraz na uroczystości w Kościele.
Wesele, w moim odczuciu jest przyjęciem dla rodziny a dzieci również do niej należą. Dlatego zapraszamy z dziećmi, a to czy rodzice zabiorą pociechę na wesele zależy od nich.
Jak już napisałyście - ile ludzi tyle poglądów

Cytat:
Dzięki dziewczyny... czyli jeszcze raz na Mazury ☠☠☠☠a mać
Można skontaktować się z USC aby pocztą przesłali Wysyłasz wtedy mailem podanie, dokonujesz wpłaty na konto Urzędu (dodatkowo coś za przesyłkę) i czekasz na list

Pomyłka każdemu może się zdarzyć Na winietce napiszecie dobrze
U nas na ciocię mówimy Todzia, więc na liście gości napisaliśmy Teodozję a okazało się że ona Weronika

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:24   #1853
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Co robisz z dziećmi na Sylwestra jak idziesz na bal? Albo jakbyś szła?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:28   #1854
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Mysza93
ślieczne!!! myślę nad podobnymi
dzięki
Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
\
W lutym zaczęliśmy przygotowania i tak do tej pory mamy jak wspomniałam wcześniej salę w Kobyłce pod Warszawą (niestety umowa podpisana na 130 osób bo mniej nie wchodzi w grę z racji tego że jest duża, a boję się że będzie max 110 ) w cenę sali wchodzi też fotograf, kamerzysta i tort więc bardzo się cieszę bo odpadnie nad dodtakowy koszt (...)
Ponadto zaproszenia wybrane - będą dwa rodzaje: klasyczne i śmieszne. I tutaj się zastanawiam... Czy drukować imiona i nazwiska gości czy wypisywać ręcznie. Czytam że wiele z Was ma drukowane, a ja zawsze dostawałam wypisywane
Odnośnie sukni! Marzy mi się prosta, skromna i z koronkowymi rękawami - o ile taka będzie mi pasowała , bo na poszukiwania takie pełną parą wybieram się w maju. Myślicie że to nie za późno?
Chciałam po prostu żeby była ze mną wtedy moja świadkowa a ona dopiero w maju przyjedzie z UK (..)
Super że masz fotografa w cenie
Zaproszenia ja będę miała wypisywane, takie mi sie bardziej podobają
I ja bym wcześniej sie rozejrzała za sukniami ale ja biorę ślub w sierpniu i mam suknię od października

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-02-27 o 14:47
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:36   #1855
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
W ogóle to jestem chora - zatoki. Umieram, głowa mnie boli codziennie i tak mocno az do zemdlenia. LEci mi z jednej dziurki i mam zawalone gardło, że czasem brak mi głosu...
noto zdrowiej nam

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja o tych butach usłyszałam od koleżanki z Częstochowy i ogromnie się cieszę, że u nas tego zwyczaju nie ma! Nie wyobrażam sobie, że ktoś miałby mi zdejmować buty szczególnie, że będę w nich pewnie od południa, jedyna możliwa pogoda to ciepełko , mam zamiar dużo tańczyć i na pewno się spocę... brrr.

ja z sciaganiem butow spotkalam sie dwa razy - na dwoch weselach od strony Tzta. to jest cos na zasadzie ze do godziny 00:00 trzeba podstępem zabrac PMce buta, i Mlody ma go wykupic. ten kto zabierze buta spiewa do mikrofonu " panie mlody nie badz felek, wykup mlodej pantofelek, pantofelek jest malutki i ksoztuje litre wodki " . but za flaszke( badz dwie ). skoro wiem ze w rodzinie Tz cos takiego robia, obawiam sie o swojego buta napewno mi go jakos zdejmą, moze wynajme bodygarda od pilnowania moich nóg żeby nikt prócz męża nie mógł ich dotykać

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-27, 14:36   #1856
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to też jest ale to Młody wykupuje buty (15 lat temu jak kuzynka ślubowała, to po wykupieniu butów Młody musiał napić się z nich wódki ) Porywa się też PMkę nad ranem i młody musi ją wykupić. Nie podoba mi się to ale już mi zapowiedzieli, że nie zrezygnują z tego.

Tż dzwonił o której będę w domu, to mówię, ze późno bo jadę do salonu pomierzyć kiecki, a ten takim zrezygnowanym głosem, że myślał, że razem pojedziemy

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-02-27 o 14:50
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:46   #1857
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Iść mam po papiery z USC do mojego USC?? Czy do miasta w którym biorę ślub? A TŻ? W mieście w którym jest zameldowany od 6 lat czy tam gdzie się urodził??
Akt urodzenia w USC tam gdzie się urodziliście. Zaświadczenie o braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa tam gdzie jesteście zameldowani.
Mi akt urodzenia z Olsztyna wybrał tata, nie było problemu. W Gd pójdę tylko po ten drugi świstek.

Cytat:
http://www.harych.pl/slub/rgal_mini.html ostatnie 35 zdjęć na samym dole - dla mnie paranoja, ale to moje odczucie, bo uważam wesele za przyjęcie dla dorosłych
Tu akurat był animator. My zapraszamy z dziećmi, kwestia wyboru gości co z nimi zrobią. Nie zapewniamy im żadnej opieki ani atrakcji. Na każdym weselu na którym byłam były dzieci, niektóre do pewnej godziny, inne całe wesele ale były. U nas większość par ma dzieci więc jakby się poobrażali za brak dzieci na zaproszeniach to zostałabym z garstką gości

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:48   #1858
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
skoro wiem ze w rodzinie Tz cos takiego robia, obawiam sie o swojego buta napewno mi go jakos zdejmą, moze wynajme bodygarda od pilnowania moich nóg żeby nikt prócz męża nie mógł ich dotykać
kup buty zapinane na pasek, zawsze to jakaś dodatkowa przeszkoda
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:49   #1859
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
kup buty zapinane na pasek, zawsze to jakaś dodatkowa przeszkoda
będą na pasek bo mi wszystkie inne buty lecą z nóg

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-27, 14:50   #1860
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Pomyłka każdemu może się zdarzyć Na winietce napiszecie dobrze
U nas na ciocię mówimy Todzia, więc na liście gości napisaliśmy Teodozję a okazało się że ona Weronika
Brat mojej mamy to wujek Janek, od zawsze tak było, nawet jak wysyłają życzenia czy coś to podpisują się Janek i Basia Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że wujek Janek jest tak naprawdę Władysławem Dziadek jak szedł go meldować w urzędzie chyba jeszcze nie wytrzeźwiał do końca, pani spytała o imię a on zamiast imię dziecka to powiedział swoje i tak zostało w papierach a i tak zawsze wszyscy mówią na wujka imieniem jakie miało być wpisane.
Zaproszenie też będzie dla wujka Janka

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości