|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
jakby mi ktoś próbował na weselu zabrać buty to bym pomyślała, że się spił i nieźle go w głowę rąbnęło
|
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też zobaczy suknię dopiero w dniu ślubu, nawet nie wie jaki to typ też mu mówiłam, żeby nie szpiegował na wizażu
|
|
#1833 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem, że mojemu TŻtowi podobają się księżniczki, więc trafiłam od zawsze od typowej księżniczce marzyłam
|
|
#1835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poznaliśmy się przez internet 10 lat temu po dwoch latach doszło do pierwszego spotkania i tak jeździmy do siebie przy każdej sposobności P.jest z pod Krakowa , ja z pod Warszawy ![]() Zaręczyliśmy się 4 lata temu i w styczniu tego roku nagle nas dopadło cudowne olśnienie! Bierzemy ślub ![]() W lutym zaczęliśmy przygotowania i tak do tej pory mamy jak wspomniałam wcześniej salę w Kobyłce pod Warszawą (niestety umowa podpisana na 130 osób bo mniej nie wchodzi w grę z racji tego że jest duża, a boję się że będzie max 110 ) w cenę sali wchodzi też fotograf, kamerzysta i tort więc bardzo się cieszę bo odpadnie nad dodtakowy koszt Godzina w Kościele ustalona na 15:30 - po wielu próbach przełożenia, baa nawet zmiany Kościoła. Ale później się nie dało bo różańce są i kuuuniec Z właścicielem zespołu mam dzisiaj spotkanie w sprawie podpisania umowy (chłopak który robił nam imprezę w październiku zeszłego roku jako DJ, u nas wystąpi wraz z zespołem)... Muszę go zapytać o cenę poprawin - robię je bo wszyscy goście ze strony TŻ są z Krakowa i będą nocować. Z muzyką zawsze lepiej poprawinki,nie ? ![]() Ponadto zaproszenia wybrane - będą dwa rodzaje: klasyczne i śmieszne. I tutaj się zastanawiam... Czy drukować imiona i nazwiska gości czy wypisywać ręcznie. Czytam że wiele z Was ma drukowane, a ja zawsze dostawałam wypisywane ![]() Odnośnie sukni! Marzy mi się prosta, skromna i z koronkowymi rękawami - o ile taka będzie mi pasowała , bo na poszukiwania takie pełną parą wybieram się w maju. Myślicie że to nie za późno? ![]() Chciałam po prostu żeby była ze mną wtedy moja świadkowa a ona dopiero w maju przyjedzie z UK ![]() W rękę tego dnia chciałabym wziąć bukiet z białych gerberów bo cała tonacja naszych strojów i dodatków ma być tylko w bieli i czerni i to chyba tyle co mogę na tę chwilę opowiedzieć ![]() Związek sam w sobie ciekawy - bo jesteśmy dobrymi kumplami, chociaż też czasem bywał burzliwy - ale dzięki temu się poznaliśmy i dodatrliśmy ![]() Cóż mogę więcej powiedzieć? Aaaa! Jako ciekawostkę dodam , że znalazłam TŻ na portalu randkowym i to przez pomyłkę A będzie nim 25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-02-27 o 13:41 |
|
|
|
|
#1836 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejj
Cytat:
ja zapraszam z dziećmi niech tez się pobawią![]() Cytat:
Cytat:
my świadka mamy, ale świadkową- nie zawsze myślałam, ze będzie to któraś z sióstr, ale jedna sie wypięła na nas, a druga jest średnio zainteresowana ślubem, nigdy nic nie zapyta i trochę nieogarnięta więc juz nie wiem co robić |
|||
|
|
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabierzcie mi komputer albo wyłączcie mi internet!!!
Znalazłam kolejny zespół , co raz to lepszy i niestety mój termin wolny, a dlatego niestety bo jego koszt to 6 tys. + noclegi bo są z innego woj.
|
|
|
|
#1838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie! Chcą moje buty, to niech sobie po weselu przyjdą i odkupią, wydatek się zwróci chociaż ![]() Mam pytanie do dziewczyn, które już zamawiały pasma włosów do dopięcia. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? Bo właśnie szukam i trochę się boję żeby szmelcu nie zamówić...
|
|
#1839 | |
|
Rozeznanie
|
W USC mi babka powiedziałam, że musimy uiścić bodajże 22 zł. Przystempluje na nim i z głowy
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
protokół można spisać wcześniej, jednak praktykuje się (przynajmniej u mnie), że wtedy Młodzi dostarczają komplet potrzebnych dokumentów. Ze względu, że dokumenty z USC mają ważność 3 miesiące to najlepiej mając maksymalnie 2 miesiące i 29 dni spisać protokół
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale piękne przedłużane włosy mają tutaj ale są piękne ! W ogóle ich kanał z propozycjami fryzur jest niesamowity. Ale co ja Ci mówie, jak Ty też podobne cuda sama czarujesz
|
|
|
#1843 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak cię zobaczy, to nawet nie zauważy, że tam koronki i tiul ![]() Ja się mojego pytałam, gdy miałam dylemat wyboru - jakby mógł wybrać między czyms dopasowanym podkreślającym kształty, a czymś zwiewnym i delikatnym, to na co by postawił. Odpowiedź wiadomo - dopasowane. A ja mam zwiewną Nie zauważy różnicy
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, tak też może być
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
rabbtika Zdrowiej
springtime Bardzo klimatyczne dekoracje, podobają mi się. Co do kursu tańca - cena bardzo ok. Lg_ago A może napiszesz do nich z zapytaniem, cyz niższy obcas jest możliwy? Buty są produkowane w Polsce, więc może się udać stworzyć idealny bucik dla Ciebie ![]() ysia Jesliw eźmiesz pierszą, to ten rulon trochę rozluźnić. Ta druga też jest fajna - widać na niej, że włosy są gęste. emdzikGratuluję obrączek, butów i spraw urzędowych ![]() ijaa Super, że z florystką tak się udało ![]() hjarta Do listy Dotki dodałabym jeszcze cukiernię Red. Przepyszne torty. frezja Witaj A co do tradycji - u mnie też nie będzie zajeżdżania pana młodego ani też podwiązek (ot, nie jestem przesądna). Nie ma się czym przejmować ![]() ilonus Mnie się bardziej podobają realizacje drugiej florystki - są nowoczesne. madziara Co za pokręcony szef...Mam nadzieję, że mu przejdzie, a i przy okazji żeby Twój TŻ znalazł sobie lepszą pracę, już nie na czarno. enzunio Nie przejmuj się, jak ktoś ma dystans do siebie, to się nie obrazi. marlenqa Powodzenia z pracą ![]() Lemon_drop Trzymam kciuki ![]() zakrecona_kropka Kuzynka TŻ-ta i nasi znajomi mają ślub przed nami. Zaproszenia wypisujemy z ich przedślubnymi nazwiskami. cashmereRzeczywiście wtopa. Czasami zdarza mi się dostać winietkę/ korespondencję i jestem podpisana nazwiskiem TŻ-ta, a nie własnym. Dotka Przy tych wpadkach, ja bym się zapadła pod ziemię ze wstydu. Cytat:
![]() A kiecka na pewno się Twojemu mężczyźnie spodoba - będziesz w niej Ty, a to ważniejsze niż to, czy lubi się koronki, czy nie ![]() Co do dzieci na weselu - dla mnie drażliwy temat, bo mam w rodzinie dwójke dzieci w wieku lat 4, które mają ADHD, są nieposłuszne i stwarzają zagrożenie. Na szczęście rodzina dalsza i z daleka, więc mam nadzieję, że dzieci zostaną z dziadkami, na miejscu. Też uważam, że wesele to nie kinderbal - gdzie robi się wszystko, żeby o opiekę i rozrywki dla dzieci zadbać - czyli są animatorzy zabaw, są specjalne kąciki zabaw. Gorzej, jak goście wymagają takiego standardu, bo pociechami się nie chcą w trakcie zabawy zajmować. Trochę dziwnie podchodzę do 2-3 letnich dzieci, które zostają do 3 nad ranem - wg ich rodziców prześwietnie się bawią. Jakby muzyka w ogóle nie była za głośna i jakby pijani weselnicy w nie byli szokiem dla małych dzieci. Jak rodzic jest mądry, to zabierze dziecko do kościoła, zostanie z nim na weselu to wczesnych godzin, a potem załatwi opiekę dla dziecka. Lub jak ma niemowlę - też zostanie na obiedzie, a maluszek będzie miał specjalne słuchawki zagłuszające hałas. Dziewczynom ślubującym 13.09 - gratulacje z okazji zmiany kodu
|
|
#1847 | |
|
ja.
|
Cytat:
co do aktu urodzenia możecie zamiast jechać, wysłać tylko podanie do usc w danym mieście wraz z kwitem jakieś opłaty za ten akt, a wyślą go pocztą . zadzwońcie do tego usc w miejscu urodzenia tz i zapytajcie dokładnie, ja już szczegółów nie pamiętamEdytowane przez _Beata _ Czas edycji: 2014-02-27 o 14:10 |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() cornflower dzięki
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2014-02-27 o 14:09 |
|
|
|
|
#1849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Cytat:
![]() Cytat:
witam nowe PM ysia Ty jesteś taką piękna dziewczyną ![]() enzunio daj spokój. Co innego jakbyscie sami wypisywali ręcznie ale to przecież mozę byc wina drukarni co nie? Ja nie wiem jak ma na imię mąż mojej kuzynki dalszej a musimy dorobć dla nich jedno zapro a wszystkie już do odbioru chyba poprosimy o puste miejsce ![]() pierwsze słysze o zabieraniu butów ![]() W ogóle to jestem chora - zatoki. Umieram, głowa mnie boli codziennie i tak mocno az do zemdlenia. LEci mi z jednej dziurki i mam zawalone gardło, że czasem brak mi głosu...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1850 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, mam zamiar dużo tańczyć i na pewno się spocę... brrr. Cytat:
zbytnio się na tym nie znam, ale wyglądają mi na porządne. Na pewno są z naturalnych włosów (moja siostra ma zestaw peruk ze sztucznego włosia, niby wysokiej jakości i drogich, ale nie ma miedzy nimi żadnego porównania - oczywiście na korzyść moich doczepek). Mam kolor ciemny blond, są ufarbowane jednolicie (choć plączą się między nimi pojedyncze ciemniejsze włoski) i są podobne do moich. Mam tylko jeden problem, nie umiem ich sama sobie przypiąć tak, żeby te zapięcia się nie zsuwały i nie było ich widać. Niby tapiruję jak każą, ale i tak mi wyłażą
|
|
#1851 | ||
|
BAN stały
|
Dziękuję za pocieszenie
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naszym fotografom również powiem, aby uchwycili zabawy dzieci podczas wesela oraz na uroczystości w Kościele. Wesele, w moim odczuciu jest przyjęciem dla rodziny a dzieci również do niej należą. Dlatego zapraszamy z dziećmi, a to czy rodzice zabiorą pociechę na wesele zależy od nich. Jak już napisałyście - ile ludzi tyle poglądów Można skontaktować się z USC aby pocztą przesłali Wysyłasz wtedy mailem podanie, dokonujesz wpłaty na konto Urzędu (dodatkowo coś za przesyłkę) i czekasz na list ![]() Pomyłka każdemu może się zdarzyć ![]() U nas na ciocię mówimy Todzia, więc na liście gości napisaliśmy Teodozję a okazało się że ona Weronika
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Konto usunięte
|
dzięki
Cytat:
Zaproszenia ja będę miała wypisywane, takie mi sie bardziej podobają I ja bym wcześniej sie rozejrzała za sukniami ale ja biorę ślub w sierpniu i mam suknię od października
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-02-27 o 14:47 |
|
|
|
|
#1855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
napewno mi go jakos zdejmą, moze wynajme bodygarda od pilnowania moich nóg żeby nikt prócz męża nie mógł ich dotykać
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Porywa się też PMkę nad ranem i młody musi ją wykupić. Nie podoba mi się to ale już mi zapowiedzieli, że nie zrezygnują z tego.Tż dzwonił o której będę w domu, to mówię, ze późno bo jadę do salonu pomierzyć kiecki, a ten takim zrezygnowanym głosem, że myślał, że razem pojedziemy
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-02-27 o 14:50 |
|
|
|
|
#1857 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi akt urodzenia z Olsztyna wybrał tata, nie było problemu. W Gd pójdę tylko po ten drugi świstek. Cytat:
|
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
będą na pasek bo mi wszystkie inne buty lecą z nóg
|
|
#1860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że wujek Janek jest tak naprawdę Władysławem Dziadek jak szedł go meldować w urzędzie chyba jeszcze nie wytrzeźwiał do końca, pani spytała o imię a on zamiast imię dziecka to powiedział swoje i tak zostało w papierach Zaproszenie też będzie dla wujka Janka
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

ja wiem, że mojemu TŻtowi podobają się księżniczki, więc trafiłam
) w cenę sali wchodzi też fotograf, kamerzysta i tort więc bardzo się cieszę bo odpadnie nad dodtakowy koszt 

zawsze myślałam, ze będzie to któraś z sióstr, ale jedna sie wypięła na nas, a druga jest średnio zainteresowana ślubem, nigdy nic nie zapyta i trochę nieogarnięta
Znalazłam kolejny zespół , co raz to lepszy i niestety mój termin wolny, a dlatego niestety bo jego koszt to 6 tys. + noclegi bo są z innego woj. 

ale są piękne ! W ogóle 

) Porywa się też PMkę nad ranem i młody musi ją wykupić. Nie podoba mi się to ale już mi zapowiedzieli, że nie zrezygnują z tego.