|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
) artykuł o żywieniu dzieci a tam taka tabelka ładna jest.Wrzucam do załącznika ![]() W tym wszystkim ważny jest stosunek Ca/P Twaróg oprócz tego , ze mało Ca zawiera to jeszcze bardzo słabo w sie z niego wchlania w p.pok. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-05 o 12:03 |
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
agatko- znowu "wojna" o aranżację wnętrz?
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko A Ty rozmawiałaś ze swoją ginką na temat Twojej diety
Stosujesz jakąś
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek wybieram się na obciążenie glukozą zobaczyć czy mi cukrzyca została.Już sie boje...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4625 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja czasem sprawdzałam czy jest ok, mierzyłam po różnych posiłkach, rano i było w porządku, nawet jak jadłam coś słodkiego lub dużo. Cukrzyca zostaje tylko u mniej niż 1% słodkich ciężarówek. Więc nie tak łatwo ją dostać
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Kycuk ja też nie Waderka, ale pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze
Źródła wapnia: mleko i przetwory mleczne (jogurt, maślanka, kefi r, ser biały i żółty), jaja, jarmuż, brokuły, kapusta (zwłaszcza włoska), migdały, orzechy, figi suszone, soja, fasola. Wapń z produktów zwierzęcych jest łatwiej przyswajalny niż z roślinnych. Tu jest ciekawie opisane: http://ciaza.mp.pl/przebiegciazy/show.html?id=61914 |
|
|
|
#4628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) zawiera dużo wapnia.I dobrze ponoć wie wchlania. |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wagę mam mniejszą niż przed ciążą...ale i apetyt niewielki
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że cukrzyca poszła w cho.lere.. A ty robiłaś obciążenie po porodzie?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-03-05 o 12:21 |
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też mdliło, ale wszystko przeszło pod koniec 1 trymestru. Mamam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie |
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo muszę jechać 60 km autobusem do laboratorium. A jak chciałam zrobić to lekarz POZ zaproponował mi zrobienie w przychodni- krew by pobrali i zmierzyli glukometrem Nawet gdyby wynik był zły to kto mi uwierzy na słowo Musialabym znowu zrobić. Teraz gin już mi zalecił obciążenie i mnie to nie minie
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Fiol a ty jak sprawdzałaś cukry to o 1h jak w ciąży czy po 2 h jak w normalnej cukrzycy?
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4636 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Drugi nie wie o encortonie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze fasola i soja mają dużo wapnia, a mało fosforu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz staram się jadać w miarę reguralnie i zdrowo.Mam nadzieję, że uda mi się unikąć cukrzycy, ale pewnie to marzenia ściętej głowy ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Wadera A gin pozwala, żeby TŻ był w gabinecie U swojego jeszcze nigdy nie widziałam, żeby jakiś facet wychodził z gabinetu..Mnie w sumie jeszcze nie robi przez brzuch, więc nie chciałabym, żeby TŻ to widział. Tak mi się przypomniało, że jak miałam cc to kobieta po mnie też miała i jej lekarz zaprosił na salę jej męża i on był obecny przy całej operacji |
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż był od początku na każdej wizycie ciążowej i gin nie miał nic przeciwko.Tż był też na usg dopochwowych.
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ona nawet powtarza, że bardzo lubi jak ojcowie przychodzą teraz byłam sama ale dopytywała co u męża mój zawsze czekał w aucie bo w poczekalni ciasno, drzwi ceinkie takie, że wszystko słychać i dzwoniłam do niego aby przyszedł jak już wiedziałam, że za kilka minut wejdę, był nawet przy dopochwowym usg- nie krępowało nas toco do obecności przy cc- Tz-et bardzo chciał wejść na salę operacyjną ale mu nie pozwolili...
|
|
#4641 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć babeczki.
wczoraj tylko podczytywalam i nie udalo mi sie napisac. Caly dzien w kuchni, potem na działce, planujemy rozpocząc budowę i zaczyna się jazda w te i z powrotem ale nam sie pogoda popsula, siwo za oknem, piździ, chciałam sie pocieszyć czekoladką ale pomyslalam ze jednak trzymam post... ![]() iza - trzymam kciuki żeby poszło jak z płatka ![]() pięknie rośnie! Kawaler na medal kucykumoja koleżanka ma ten sam problem i założyli jej ten pessar. wiekszy spokoj na pewno i w weekendbez stresu juz bylismy na miescie. a co do serduszka - wszystko bedzie dobrzy myszko anitko, dzięki ![]() dostalam, ale stanowczo za pozno, i teraz moja histero wisi na włosku. wszystko zależy od tego cyklu. oby był krótszy ![]() waderko- super ze wyniki ok! nie moglo byc inaczej! my też czekamy na swoje ale jeszcze miesiąc.co do lekrza- rozumiem dylemat... ale też bym pozostała przy obu. czasem to najlepsze rozwiązanie, zwłaszcza gdy jeden często musi być "pod nosem". zeberko - chetnie zapoznam sie z ta ksiazka i ciesze sie że sobie żygnęłaś i że nie plamisz kciukasy za Was ![]() edytko-gratki 10 tc! agatko a to nie po lekach tak ssie? jana- nieustannie kciuki! Cytat:
![]() Cytat:
bo musimy uderzyć ze starankami niebawem! ![]() fiolusku- u nas w małej mieścinie też mężowie nie wchodzą. tzn ja nie widzialam. Ale raz przy połówkowych weszłam i zapytałam czy tż może wejść i bardzo sie ucieszyła, nawet wizyta dużo fajniej wyglądała miałam dopochwowe ale zakładam na wizyty luźne tuinki za tyłek więc jak się rozbieram to bez krępowania się że jestem golasem
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-03-05 o 13:18 |
||
|
|
|
#4643 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przytulam mocno ![]() ![]() super, że czysto, a pawik na uspokojenie Cytat:
![]() Cytat:
To na pewno przez ta burą pogodę za oknem. Cytat:
dopada i to bardzo... dziękuję Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4644 |
|
Konto usunięte
|
Czytam na bieżąco, jestem z Wami cały czas i mocno zaciskam kciukasy za wszystkie Fasolki, Mamuśki, Maluchy itd.
tylko jakoś nie mam nic ciekawego do napisania...Mam tylko pytanie, czy Wasza pierwsza owu po poronieniu też była z takim brudnym brązowym śluzem? Bo wczoraj można powiedzieć, że mnie zalewało takim właśnie brązowym śluzem i nie wiem teraz czy już mogę liczyć ok. 14 dfl czy jeszcze nie...? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol mój Tż wchodzi ze mną na każdą jedną wizytę do gabinetu i jak ciąża była i widać było serduszko to gin zawołał Tż żeby zobaczył!! (w poprzedniej ciąży)
Eseska mama wie i tata i teściowa, teściu też ale olał temat .... może i lepiej! Mam dziś kiepski dzień i co chwilę ryczę, nie umiem się dogadać z Tż
|
#4646 |
|
Konto usunięte
|
Agatka może to hormony.? No i stres bo to ciężki okres. Wierze że niedługo przekroczysz swoją granicę i będzie już dobrze
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale cieszę się, bo wizyty (czyt. dowiadywanie się, że serduszko pięknie bije) wychodzą mi co tydzień ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45449432] Mam tylko pytanie, czy Wasza pierwsza owu po poronieniu też była z takim brudnym brązowym śluzem? Bo wczoraj można powiedzieć, że mnie zalewało takim właśnie brązowym śluzem [/QUOTE] Ja nie miałam nic takiego. Dziewczyny ja wiem, że takie rzeczy zdarzają się tylko w filmach, ale ja to wczoraj naprawdę zrobiłam! Zapianowałam pralkę! Wstawiłam bardzo krótkie pranie (takie płukanko), a wlałam tyle płynu co na długie pranie. Za kilka minut pół podłogi było w pianie, wylewała się z dozownika ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- A, i jeszcze mi się przypomniało (kalafior )Kucyku odnośnie tego wapnia miałam napisać, że ja łykam min. 2 szklanki mleka, jogurt, 2 plasterki sera i mam nadzieję, że to wystarcza. Przynajmniej na obecne potrzeby
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-03-05 o 14:44 Powód: Kucyka nie pogrubiłam |
||
|
|
|
#4648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj miałam krzywa cukrowa z 75 glukozą. Na czczo 75,po godzinie 141 a po dwóch godzinach 85. Chyba wszystko ok? Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() Wadera no to ja jem tyle co Ty nabiału, dwa trzy plasterki sera, jogurt, kefir tylko z mlekiem gorzej... Musze popracować nad mlekiem. Tylko ile mleka w tym sklepowym mleku jest... Mam wyniki oprócz ana, anca i trab. Na to 14 dni czekania,. Przeciwciała tarczycowe ok, tsh 1,8. ft 4 dalej za niskie, pomimo miesięca brania euthyroxu. D dimery skoczyły mi dwukrotnie przez tydzień... Fibrynogen 4,4 (norma do 4). Jeszcze się wkurzyłam bo miałam iść do kardiologa na tą kontrolę Maksia za trzy tygodnie. Dzwoniłam dzisiaj i najbliższy termin jest za 6 tygodni... Tłumaczyłam tej kobiecie w rejestracji o co chodzi a ta uparta. Jutro zadzwonię jeszcze raz. Może będzie inna babka przy telefonie i się nad nami ulituje Kubeczku może znasz innego kardiologa od płodów we Wrocławiu? Bo jak mi się nie uda za trzy tygodnie do Kukawczyńskiej, się dostać to muszę kogoś innego znaleźć.. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zła bo zadzwoniłam się umówić do ginki a pani mi mówi ze pani dr ma komplet! i jedynie na 18 a ja nie mam leków, ale wpisała mnie na listę rezerwowych...ajak nie to będę musiała jechać na NFZ...
|
#4650 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

) artykuł o żywieniu dzieci a tam taka tabelka ładna jest.

Stosujesz jakąś
będzie dobrze, wszystko się wyjaśni i ułoży. A dla położnej 
Miałam nadzieję, że jednak przeżyje... Ale jak tu żyć z taką świadomością...

Bo muszę jechać 60 km autobusem do laboratorium. A jak chciałam zrobić to lekarz POZ zaproponował mi zrobienie w przychodni- krew by pobrali i zmierzyli glukometrem
Nawet gdyby wynik był zły to kto mi uwierzy na słowo