|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Cytat:
![]() Manieczka gratuluję i życze spokojnych 9 miesiecy. Dopiero nie dawno zaczełam sie lepiej czuć a tak to dosłownie wrak czlowieka Wybaczcie. A póżniej jakoś ciężko sie bylo wbić, bo piszecie o problemach z tarczyca owulacja i plemnikami a ja niestety nie mogę nic na ten temat powiedzieć.A co do mojej pracy w Biedronce. W piątek dowiedziałam sie o ciąży w sobote poszłam do pracy i byłam sama na sklepie i faktycznie musiałam pracować, bo nie miał mi kto pomóc. Później ledwo wysiadłam z samochodu i we wtorek byłam już na L4. Pozdrawiam wszystkie i przepraszam, że się nie odzywałam. Wiem, że nie lubicie jak sie ktoś odzywa po jakimś czasie.
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Cytat:
|
|
#3363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Drapak bym im chciała niedługo wymienić na jakiś większy, bo lubią i korzystają. Nie, Sanabelle właśnie lubią i chciałam im zmienić no to mam ![]() Animondę im kupiłam ![]() Cytat:
Uwierz mi, że po kilkudziesięciu nieprzespanych nocach, noszeniu, usypianiu itd nie ma się ochoty nawet na ruszenie palcem a tym bardziej na ćwiczenia No chyba, że się ma kogoś kto pomaga przy dziecku i wstaje w nocy że się można wyspać, to wtedy możliwe, że ma się siłę
|
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
Vioris - prawidłowo chudnie się ok 1 kg na tydzień. Miesiąc ma 4 tygodnie więc 4 kg, ja dodatkowo zaczęłam biegać na początku 3 x/tydzień później częściej bo się nam spodobało i myślę, że to to tak podziałało. A zaczęłam bieganie z tym planem http://www.odchudzamsie.pl/odchudzan...pta-na-sukcess
p.s SUPER tytuł nowego wątku! zakładasz ?
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie pomyślę, że noszę dodatkowe 16 kg to mi słabo normalnie A wątek zakładać oddzielny? Jesteście pewne, że tam się będzie coś działo?
|
|
|
#3366 |
|
<3 <3 <3
|
A ja schudlam jakies 10-15 kg w 1,5 miesiaca a wszystko przez stres i nerwy
A moze nie zakladajcie nowego wątku bo sie to wszystko rozejdzie :-( osobiscie nie przeszkadza mi jak poszecie o dietach itd i szczerze chetnie cos poczytam, dopisze itd. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
vioris ja wiem, że Ty ćwiczyć nie lubisz ale nie wmawiaj mi, że ja ćwiczyć nie będę bo to bo tamto
z dzieckiem czy bez jak ktoś nie chce to nigdy nie będzie ćwiczył bo zawsze będzie jakaś wymówka...Wszystko zależy od organizacji czasu i od charakteru. Jak na razie nie zakładam, żebym jakoś drastycznie przytyła w ciąży bo nie objadam się ani słodkim ani niczym innym, jem normalne porcje jak zawsze
|
|
#3369 |
|
Raczkowanie
|
Jak dziewczynom nie przeszkadza to nie ma co zakładać. Ja póki co staraczką nie będę przez dłuższą chwilkę ale też chętnie czytam jak starania innych dziewcząt
Będziemy mieć mixa - staraczki, mamusie i odchudzaczki a Leine jak tam? Ćwiczysz nadal kobitko ?
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za miłe przywitanie
Mam na imię Paulina 24 lata, pięcioletnią córeczkę i wspaniałego męża który umie w kilka sekund doprowadzić mnie do szału Agnieszka w kwietniu badałam tylko poziom tarczycy i był ok. Nie panikowałam i nadal nie panikuje. Niepowiem że pierwsze miesiące rozczarowania były lekkie. Ale od 5 cykli jest na luzie. Mam test od tamtej pory i czeka już na objawy a nie na 2 dni spóźnionej @ Ten cylk też na pewno stracony bo nie pyło przytulania w dni płodne. meire jak można to ja też poproszę Twoją dietę. Lecicie jak burza ciężko będzie mi być na bierząco. Teraz uciekam umyć okno w kuchni i zbieram się do pracy
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie właśnie maseczkę zrobiłam na twarz... nie wyrabiam z tymi krostami...
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam nie jestem kobietą dietową, wolę ruch ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Tylko żeby Ci ta maseczka jeszcze bardziej nie zaszkodziła...
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle my wczoraj z TŻtem obejrzeliśmy Dallas Buyers Club.
Powiem tak: znów biedny Leoś, ale i McConaughey i Leto należały się oskary
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Robię sobie de(bo)tox od tego wątku, bo za dużo tu przesiadywałam, poza tym wiele ostatnich postów było bez echa więc do ściany pisać nie będę ![]() Godi pierwsze 3 miesiące z dzieckiem będzie takie 'docieranie się' a potem będziesz wiedziała kiedy jest głodne, czego potrzebuje i wtedy jest lepszy czas na organizację Także dobry masz plan, popieram! ![]() Maskora ojj tak ostro trenuję, aż mnie jajca naparzają i chyba przeginam, ale wpadłam w taki ciąg- uzależnienie w ćwiczeniach, że nie mogę przestać, a w dzień wolny od ćwiczeń czuję się jakbym robiła coś złego no, ale do przyjazdu na kraj chcę być laska, a co! Młoda skoro ćwiczysz a nic Ci nie ubyło w kg to może w cm poszło? Mierzyłaś się?? Meire ja mam taki sam problem jak Ty... to się nazywa 'skinny fat' chudy grubas- tylko w dolnej partii zbiera się tłuszcz. Brzuch masz, bo jadasz nieregularnie a powinno się jeść 5-6x dziennie Aha, przy PCOS bardzo często kobiety gromadzą tam tłuszcz i to jest normalne, bo kiedyś czytałam fajny artykuł na necie ![]() Cytat:
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-03-05 o 11:50 |
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Leine dzięki, wiem
![]() Wiem jak było z moją siostrą bo często zajmowałam się jej małym i jak spał to praktycznie tyle czasu było wolnego.. poza tym zawsze mąż może się zająć te pół godzinki ![]() Nie zakładam już, że będę na pewno ćwiczyć-wszystko zależy od tego jak moje ciało będzie wyglądać. Nie lubię widoku takich zapuszczonych mam, co mają odchowane już dzieci hoho a ze sobą dalej nic nie robią...
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja Ci tylko piszę, że dużo rzeczy się wydaje przed ciążą a po ciąży zupełnie się zmienia zdanie. I tak jest nie tylko z ćwiczeniami ale też z pewnymi założeniami odnośnie dziecka a potem odnośnie jego wychowania jak jest starsze Dużo się po prostu wydaje zanim się człowiek sam nie przekona jak to jest. Ja akurat nie musiałam się odchudzać po ciąży bo w 3 miesiące spadło mi 26 kg tylko przez samo karmienie piersią, więc nawet mi przez myśl nie przeszło odchudzanie. Samo karmienie pomaga a do tego jak się karmi to też nie można jeść wszystkiego co się chce i to też powoduje, że waga leci bez problemu. Szczerze to nie znam kobiety która była szczupła przed porodem, w ciąży dużo przytyła a po porodzie karmiła i zostałaby gruba Wszystkie karmiące wracają do wagi swojej raz dwa. Karmiące butelką w moim otoczeniu , nawet te które były szczupłe wcześniej, męczą się z kg i nadwagą Ale co kto lubi No i właśnie najczęściej jest tak, że nawet jak ktoś chce przed porodem to potem ma to głęboko gdzieś co chciał. Organizacja jakby spada na dalszy plan przy dziecku które samo organizuje Ci czas tak jak ono chce Ale to wszystko jeszcze przed Tobą
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam widziałam ostatnio kobietę w dresiku, z słuchawkami w uszach i biegała pchając przed sobą wózek
![]() Więc jak ktoś ma motywację i chęci to wszystko można
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzynka karmi piersią ma dużo pokarmu a przytyło się jej fest i nie zrzuciła po ciąży... Więc jakby to ująć zależy od przypadku ![]() Wiem wiem ale i tak starasz mi się uświadomić, ze nie bedzie tak jak sobie to wyobrazam Aczkolwiek podzielam zdanie Leine i napisalam w odpowiedzi do niej wszystko na ten temat, ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
są kobiety ćwiczące mając małe dziecko i są te które nie ćwiczą twierdząc, że nie mają czasu ![]() Prawda jest taka jak napisałaś-jak się bardzo chce to można wszystko. Tym bardziej, jak motywacja jest duża
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm... zielona glinka raczej zaszkodzić nie powinna..
![]() Cytat:
i też raczej niewiele, bo ja się szybko zapycham... ah.. u mnie w rodzinie wszystkie kobity mają takie brzuchy przy szczupłych sylwetkach... ![]() A to moje cudowne PCOS to widzę mnie na każdym kroku będzie prześladować.. A kiedy Ty zjeżdżasz do PL??... bo muszę coś z tą moją cera zrobić do tego czasu, co bym nie wyglądała, jak koczkodan przy Tobie i Mani.. ![]() Teraz sobie z moją Niuńką włączyłyśmy muzę i tańczymy.. jak ona Rihannę śpiewa, to ja padam na cycki...
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2014-03-05 o 12:14 |
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
meire a mi zaszkodziła
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Kobiety w ciąży chyba są zwolnione z postu w popielec? Czy mam złe informacje? Bo przyznam szczerze, że zgłodniałam...
|
|
#3381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś ma spokojne dziecko to mu łatwiej a jak ktoś ma płaczka którego pół nocy trzeba nosić (Carmena jakby była to by się wypowiedziała pewnie z chęcią na ten temat ) to raczej nie ma siły na bieganie z wózkiem ![]() Cytat:
Dlatego też przy karmieniu piersią zatrzymywana jest owulacja, dlatego nie mamy @ w tym czasie żeby dodatkowo nie mieć problemów w momencie w którym i tak musimy życie przewrócić do góry nogami Dlatego że owu nie ma, to mniejsza szansa jest na ciążę po to aby matka miała siłę na początki z dzieckiem i nie zaszła w kolejną ciążę w okresie naprawdę trudnym itd Natura wiedziała co robi ![]() A co do pogrubionego to dokładnie tak I to jest tak samo jak z pracą - jak ktoś nie ma babci, koleżanki czy kogoś do pomocy to do pracy nie pójdzie bo nie ma po prostu możliwości i nie ma gdzie zostawić dziecka. Jak ktoś taką możliwość ma to idzie do pracy i się nie przejmuje. Tak samo jest z tym o czym mówimy. Jak ktoś ma spokojne dziecko, które przesypia całe noce, ma do tego mamę do pomocy i mąż też pomaga to co za problem ćwiczyć? Jak się jest chronicznie niewyspanym przez kilka miesięcy to uwierz mi, ćwiczenia to jest ostatnia rzecz na którą masz ochotę choćbyś nie wiem jak bardzo chciała ![]() I żadna motywacja wtedy nie jest ważna, ważne jest to, że chce Ci się spać i czujesz się jak Zombie Pamiętam jak po miesiącu wstawania po 10 razy w nocy mówiłam Pff co te baby chcą, mimo że wstaję to nie jest źle, daję radę. Zmieniłam zdanie po kolejnym miesiącu kiedy organizm już się wyczerpał zupełnie. I tak to trwało do roku. Przez rok spania po 3 godziny organizm nie znajdzie siły na to żeby jeszcze ćwiczyć, to jest po prostu niewykonalne
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sama muszę jeść co 3-4 godziny
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam też męża w domu który będzie ojcem i może się zająć dzieckiem a wręcz musi ![]() Moja siostra ma odchowane dziecko i co zawsze ma wymówkę, że się jej ćwiczyć nie chce bo to bo tamto a narzeka, że gruba jest... a na prawdę mogłaby ćwiczyć bo mały jej w tym kompletnie by nie przeszkadzał (wiem bo sama z nim ćwiczyłam). Młody nie jest spokojnym dzieckiem tylko wręcz bardzo ruchliwym a jednak trzeba umieć z nim współpracować bardzo dużo się nim zajmowałam jak był mały i do tej pory tak zostało ![]() Tak czy siak nie przekonasz mnie bo mam swoje zdanie na ten temat i go nie zmienię
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-03-05 o 12:34 |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też miałam takie zdanie jak Ty i byłam nieugięta jak mi ktoś coś mówił No ale sama do tego dojdziesz z czasem
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
No ładnie
wchodzę a tu 4 strony do nadrobienia od wczoraj. Widziałam u wiecznie, że jednak przyszła @ a u Leany spadek szkoda bo do końca miałam nadzieje, że jednak może @ nie przyjdzie :/Widziałam, że piszecie o wadze. Ja zawsze starałam się utrzymać wagę na poziomie 64-66 przez starania waga poszła sporo do góry i będąc teraz w ciąży mam nadwagę. Lenistwo wzięło przed ciążą górę ale po ciąży na pewno się za siebie wezmę nawet ustaliłam z mężem, że się zajmie w tym czasie Mają. Widziałam, że rozmawiałyście o karmieniu i chudnięciu po przeczytaniu postów vioris i god zgadzam się po części z jedną i druga. Bo niby dla chcącego nic trudnego ale też dużo zależy jakie dziecko nam się trafi i na ile mąż będzie chciał nam pomóc. Z drugiej strony można połączyć ćwiczenia z codziennymi obowiązkami. Co do chudnięcia na kp to też jest różnie bo to zależy już bardziej od naszego organizmu. A tycie w ciąży też nie jest do końca uzależnione od tego co jemy...a ja jestem świetnym na to przykładem...pomimo, że jem tyle ile przed ciążą a nawet więcej przez miesiąc nic nie przytyłam a podkreślę, że mam niedoczynność i tendencje do tycia. |
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fakt, chudnie się szybko z prostej przyczyny- musisz trzymać dietę żeby dziecku nie zaszkodzić więc siłą rzeczy szybko spada waga o ile ktoś na prawdę regularnie pije wodę i je. Karmienie piersią to temat rzeka. Jak któraś karmi butelką to co? Dobrze jej tak, to jej wina, sama tak chciała, dlatego nie chudnie? Nie lubię oceniania i nagonki na kp. Owszem, mleko matki jest zdrowe, ale przez kp dziecko nie choruje np rzadziej czy coś. Takie rzeczy o kant dupy rozbić i między bajki włożyć, a pielęgniarki w szpitalach mają gadanego bo za to im płacą, dlatego takie 'parcie' jest na kp. Nie lubię tego, ponieważ to jest wybór matki. Nikt inny nie powinien tego komentować dlaczego tak a nie tak. Spróbuje- zobaczy. Najgorsze pierwsze 3 miesiące, jak nie to nie ma co się zmuszać. Dużo się na tym zaoszczędza bo i $$ i mycie butelek, no ale to matki wybór... Strasznie mnie drażni postawa babć, które muszą wtrynić swoje 3 gorsze: "bo za moich czasów..." tak i z karteczkami odbierało się mięso, ehe. Poród i pierwsze miesiące to najgorsze miesiące życia dziecka i zmagań matki, jak nie kp to nie znaczy, że jest gorsza... Jeśli nie spróbuje czy podda się szybko to jej sprawa. Są + i - w każdym karmieniu, nie ma co tu porównywać i oceniać, naprawdę. Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-03-05 o 12:56 |
||
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego denerwuje mnie jak ktoś mi wmawia ze będzie tak a nie inaczej... ![]() A do niedawna słyszałam ze to ja narzucam komuś swoje zdanie a chyba jest wręcz odwrotnie
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
God moja szwagierka jest ratownikiem wodnym i zawsze miała super kondycję, w sierpniu urodziła młodego i siadła na laurach
rozleniwiła się i ja to się jej dziwię, bo wkurzające jest to narzekanie na tuszę, i jednoczesne nicnierobienie
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Leine oj tak to prawda...
Mnie też denerwuje gadanie, że mleko matki jest najlepsze i dzieci nie chorują wtedy... a guzik prawda. Moja kuzynka od początku nie karmiła piersią bo nie chciała i dziecko jej ani razu nie zachorowało a to takie mity właśnie krążą ![]() Tak jak piszesz to wybór matki jak chce karmić i jak może karmić przede wszystkim i też nie lubię oceniania, że kobiety przestają karmić piersią bo ich boli czy coś.... to są gorsze i nieuświadomione i nie potrafią karmić. Każda przeżywa wszystko na swój sposób.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Swoją drogą, ciekawe co u niej, bo też gdzieś zaginęła 

piszcie jak coś. Ja właśnie tez mam budowę typu jabłko. Nogi chude wszystko w miarę a brzuch jak 6 miesiąc ciąży...już większy od cycków 
teraz je tylko Applawsa.. jej ulubiona puszka to tuńczyk z krewetkami...
żwirek i szelki na spacery im zamówiłam jeszcze..

Nie lubię oceniania i nagonki na kp.