|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Koziemleko i Side85 ogromne gratulacje ![]() ciekawe co u pauliny radom
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie coś Paulina się nie odzywa. Zapewne urodziła ;-) wysłane z fona
|
|
|
|
|
#213 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie termin na jutro, skurczy nawet najmniejszych, więc Mam nadzieję, ze u Ciebie coś się rozwinie i Bąbel niedługo będzie tulił się do piersi Cytat:
Cytat:
No to 4 tygodnie Cytat:
Cytat:
cóż za intensywny dzień
|
|||||
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Mikolaj tez tak ma że sobie je a potem ciumka. Jak nie mam co robić to z nim leze, a przewaznie mu daje parę minut i probuje sie oswobodzic
![]() Justine a Twój placze jak go odkladasz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Side ogromne gratulacje!!!!
Melduje po wizycie. Rozwarcie 3cm.. Stwierdził, że już chocby dziś mogę rodzić.. No to czekamy.. Nie mam sił odp.. Od 15 do 20 przesiedzialam na poczekalni.. Spoznil sie bo w szpitalu go porod zatrzymal.. Lece sie ogarnąc i spac.. Milej nocki
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my U8815 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wysłane z fona
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
U nas kryzys
mały nie umie złapać jednej piersi, mam płaska brodawke, ssie tylko z jednej a i tak nam kiepsko to wychodzi bo dokarmiamy butla, bo z waga kiepsko. Jutro spróbuje w domu z laktatorem ale jak to tak ma wyglądać to nie będę męczyć ani jego ani siebie...bo jestem na najlepszej drodze do baby bluesa...Cycki mnie bolą jak cholera, mam nadzieję że do jutra nic mi się z nimi nie stanie ![]() Poza tym Gabryś zwany Guciem jest przeslodki i przekochany. Jutro pokażemy się ciociom wizazowym. A tz zwariował kompletnie, wszystko chce robić sam, przewija, nosi, zazdrosny jest że mały śpi ze mną bo on też chce go potulić. Gratulujemy kolejnym mamusiom i trzymamy kciuki za kolejne rozdwojenia !!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję Side!!! I gratuluję Koziemleko ![]() Lewek gratuluję terminu cc i obyś dotrwała ![]() mariolasl Marco taki maluśki a już wie, że we własnym domu śpi się najlepiej ![]() lutien rozumiem Cie doskonale, nie wyobrażam sobie rodzić samej ![]() justine_87 brawo dla Mikołajka za umiejętności posługiwania się cycem Oj dozytałam, że Mikuś ssie aż za bardzo... moim zdaniem smoczek nie jest taki zły jak mówi, byle nie przesadzać i im większe dziecko tym rzadziej go używać. Elunka tetrujecie nadal? Pampki się nie sprawdziły? Martorka, Vivien, Olakola gratuluję nowych tygodni Tris cudownie się Emi relaksuje Uwielbiam widok dzieciątek w chuście/nosidelku na piersi mamy. Na Basię dzialało to cudownie. Była nadwrażliwym noworodkiem, wszystkie mocniejsze bodźce odreagowywała płaczem. Stres mamy czy podniesione głosy to oczywisty powód do "kolki", ale ona potrafiła też kilka godzin przeryczeć z powodu zbyt kolorowych śpioszków lub zbyt mocnego zapachu w mieszkaniu. Chusta była lekiem na wszystko.Frogutka kupuj chustę, bardzo szybko się nauczysz motać Mara kciuki za 10 dni w dwupaku ![]() Smarrita co to za ciasto ze słonecznikiem? Daj przepis ![]() niezapomnijkaa09 śliczny kątek ma Antek, ja na jego miejscu bym się spieszyła do takiego fajnego łóżeczka ![]() Nadzwyczajna super, że przynajmniej znasz termin... a może nawet uda się wcześniej Nivka nieprzewidywalny ten Twój synalek, to niespodziankę Ci zrobił nie ma co . Ale wiesz, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, może jeszcze będziesz się cieszyć że masz cc ![]() Ag9 nie mogę się doczekać zdjęć Gucia
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź spać bo musisz zebrać siły ![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Czbasia to w takim razie
Ag Lecę spać dobrej nocy :-* Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 12mu05 oby się jednak u Ciebie szybko uruchomiło Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
paulina_radom jak u Ciebie? Urodziłaś już? teQiba a u Ciebie to teraz chyba wielkie porządki są? ![]() Ag9 a próbowałaś karmić z nakładką? albo wyciągać brodawkę przed przystawieniem? |
|||||
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Ag spokojnie, nie stresuj się, nic na siłę. Spróbuj może z nakładką. Jak widać większość mamus ma na początku problemy. Fajnie ze tz tak się zaangażował. Pomyśl że nie każdy facet tak ma.
wysłane z fona
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieczyny, dziekuje wam pieknie za wszystkie mile slowa
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Koziemleko gratuluje serdecznie
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal. I co siku to zmiana. Kupilam pampki dzisiaj ale nie mam serca sprawdzać, bo teraz mi nawet bardzo nie plakal przy przewijaniu to pewnie i dupa mniej boli.
Ag9 nie łam sie, dasz radę! A jeśli się nie uda karm butla i sie nie mecz. Przypomnialyscie mi o chuście. Tylko na razie sie boję probowac, Mikolajek jeszcze taki malutki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
a ty masz juz sierowanie na cc czy jak to wygląda, masz termin cc juz umowiony?bo ja mialam cc pozniej niz ty, w listopadzie 2012 a mi nic lekarz o wskazaniach do cc nie powiedzial, wrecz mowil ze można sn ...teraz sie troche denerwuje tym wszystkim....
|
|
|
|
#228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze masz chwilkę a masz z ginem zaplanowanw spotkanie na "masażyk"? mam nadzięję, że ominie Cię ta wątpliwa przyjemność... 3mam kciukasy!!!! monkaa dzięki za brokulaki teraz łapię w każdych ilosciach ![]() hihia mój mąż stwierdził dzisiaj że jak po terminie to już jestem "nie ważna" i cały dzień się natrząsa tyle nam zostało, pośmiać się |
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, po jakim czasie można sie spodziewac rozpuszczenia szwów? I czy to normalne że mnie teraz mocniej ciągnie? mama mówi, że tak bo będą powoli wychodzic. Juz mam dość tego nic nie robienia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A termin mam już umówiony na tydzień przed terminem om. wysłane z fona
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2014-03-07 o 22:47 |
|
|
|
|
#231 | ||
|
Moderator
|
No pewnie - kto jak nie my?
![]() Cytat:
![]() Przeciez to tylko machniecie patyczkiem. Cytat:
![]() No i Wysprzatalam mieszkanie jak na swieta BN Jeszcze jutro poodkurzamy, umyjemy podlogi i mucha nie siada
|
||
|
|
|
#232 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
intensywny dzien ![]() Cytat:
|
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem że nie zawsze chcą zejść i czasem położna ściąga, a na pewno masz te rozpuszczalne?Cytat:
do mnie mąż teraz mówił że będę ciągle sprzątać aż nie urodzę, bo nie znam dnia ani godziny |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#235 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla tzta i czekamy jutro na fotki Gucia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Side najserdeczniejsze gratulacje!!!
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Trisdom Emilka śliczna Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Dogadalam się z Małym... To chyba chodziło o brzuszek a Nie o ssanie cyca non-stop.
Tzn.po ukolysaniu zasnal i spał jak aniołek... te ukołysanie wyszło jakos spontanicznie, bo nagle bardzo sie napreżył, wyprostowal nozki i zaczął glosno płakać-a w pieluchę poszlo glosne, wiecie co... Dziękuję Wam, jeju, ile jeszcze musimy sie siebie nauczyć... Side, koziemleko GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA ![]() Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Ag, dziewczyna z łóżka obok z powodzeniem korzysta z nakładek/silikonowych kapturkow - może je wyprobujesz??? Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
![]() Mariola- ja normalnie tez chcialam w domu z chustą chodzic, a nosidelko mieć dla TZ- ale trafilam na Manduce, ktora ma wkladke dla noworodkow od 3,5 kg i przypasowało Emi. Dla Marco też bym wolała chustę ![]() Justine- jezyk noworodków jest cxasem przedziwny. Pierwsze dwie noce byly u nas zgadywanką- o co Ci chodzi- bo Mała się budziła i na wszystko pomagała pierś. Wczoraj też zrobiła awanturę, chciała ssać, potem wypluwała- a powodem był ból przy kupie a potem mokra pielucha. Jak mowi moj TZ- to nie ststek kosmiczny- obsluga dziecka nie moze byc az tak skomplikowana, bo prxeciez nie dolaczyli instrukcji, wiec damy rade. Ag- kciuki za kp. Czy w polskich szpitalach nie słyszeli o fizjologicznym spadku wagi przez 3-4 pierwsze doby???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

u mnie termin na jutro, skurczy nawet najmniejszych, więc