![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Imprezy w poście
Ja również w poście nie imprezuję, ale oczywiście dziwi mnie zamykanie klubów bo u mnie jest taka sytuacja, przecież jak ktoś ma ochotę to dlaczego nie zaimprezować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja nie trzymam się postu i szczerze mówiąc, to irytuję mnie to, że niektóre miejsca są pozamykane, bo post... Okej, kto nie chcę niech nie chodzi, ale denerwuję mnie w pewnym sensie narzucanie wiary.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Post mnie nie dotyczy wiec czemu ktos mialby cos mi narzucac.
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obchodzę post, nie imprezuję wtedy i kompletnie mnie nie obchodzi co robią inni ludzie.
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Jesli mowa o klubach w jakiś małych miasteczkach, gdzie większość klienteli jest ze wsi i miasteczek, czyli okolic gdzie wielu mieszkańców jest religijnych i praktykujących, to może tak być, że frekwencja drastycznie spada. Wtedy nie dziwię się, że zamykają klub, żeby nie mieć strat. Na takiej samej zasadzie jak na ulicy zamykają się sklepy bo jest generalny remont i nikt tam nie chodzi. Po co ponosić opłaty za obsługę czy prąd gdy zyski będą minimalne?
Natomiast jako katoliczka byłabym bardzo zdziwiona nakazem zamykania klubów w poście, mimo że sama wtedy na imprezy nie chodzę. To tak jakby mi ktoś zabronił jeść wołowiny, pić alkoholu w ramadanie, bo w Polsce żyją muzułmanie i moga być oburzeni, że sprzedaje się wtedy alkohol. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
kluby nie powinny być zamykane na post, bo nie wszyscy są wierzący, jak i właściciele muszą z czegoś żyć i mieć na chleb.
nie zgodzę się że praktykujących jest 10%. czy widzicie czasem jakie tłumy przychodzą do kościołów? tyle ludzi to czasem ciężko na imprezie nawet spotkać. jest nas więcej niż myślicie ![]() ja jako wierząca znam wiele osób wierzących z całego serca bo lepiej się dogadujemy i odnajdujemy(łatwiej się poznać). pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak już ktoś zamyka, to nie dlatego, że mu księdzu/biskup/papież rozkazuje, tylko dlatego, że np. na wioskach jest wtedy małe zainteresowanie, jak ktoś już nadmienił i zwyczajnie nie opłaca się otwierać lokalu.
We must fight for what we believe in ![]() Makenai ![]() Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! ![]() 04.07.2014 - pani magister!
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Równie dobrze właściciel klubu też może być wierzący i z tego powodu zamknąć klub. Wolno mu? Wolno. Dlaczego ma organizować komuś imprezy (w danym czasie) skoro to jest sprzeczne z jego przekonaniem ?
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie podchodzę restrykcyjnie do imprez w czasie postu chociaż sama wtedy nie chodzę ale kluby dlaczego miałyby być pozamykane, przecież wierzący też chodzą na piwo czy spotkania ze znajomymi
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Zamykanie klubów w okresie postu to chyba domena głębokiej wsi lat 90. Imprezy typu: wiejska remiza.
Jak ktoś otwiera klub (z prawdziwego zdarzenia) to kieruje swoją ofertę do szerszej grupy klientów, niż mieszkańcy jednej,małej wioski. A nie oszukujmy się, mało kto w dzisiejszych czasach zachowuje ścisły post. W czasie postu liczba klientów chyba nie spada na tyle drastycznie żeby bardziej opłacało się zamknąć. Cytat:
Teoretycznie. Ale znasz osobę, która podchodzi poważnie do swojego biznesu i naraża się na straty z takich powodów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Nie mogą zamykać klubów, bo co z niewierzącymi? Toż to dyskryminacja!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No cóż. A jak w klubie jest selekcja to co ? ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
nawet nie wiedziałam, że post jest
![]() zabawy jak najbardziej w każdym czasie!
![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zamykanie galerii handlowych podczas świąt to przymus regulowany prawem. Jest różnica pomiędzy stratami odniesionymi w dni świąteczne, kiedy wszystkie inne miejsca są zamknięte, a stratami z powodu zamknięcia swojego lokalu, gdy konkurencja nie śpi. A co ma selekcja w klubach do tematu? ![]() Niech sobie zamykają. Co mi tam. Po prostu moja opinia jest taka, że w czasach kiedy konkurencja na rynku jest tak ogromna, nie liczą się sentymenty. A nikt mi nie powie, że dla osoby prowadzącej własną działalność nie są istotne zyski i opłacalność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam wrażenie że jeśli zamykają (a pewnie jest to coraz rzadsze i ma miejsce na głębokiej prowincji) to właśnie dlatego że nie ma kto przychodzić. Podobno faceci na czas postu często rezygnują z picia, a kobity same nie przyjeżdżają. Ot zimna kalkulacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
ja również jestem za tym, żeby były otwarte, sama imprezuję..
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Jak to nie jesteśmy państwem wyznaniowym? A dlaczego w święta mamy wolne od pracy? Dlaczego większość zakładów pracy daje wolne pracownikom w niedzielę?
Kluby moga być otwarte, w końcu mamy też ateistów/inne wyznania i mamy własne sumienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
No nie mieszkam w małym mieście, ani na wsi zabitej dechami, a jednak spotykam się z zamykaniem niektórych lokali na okres postu.
Dwa kluby są zamknięte. Robią tzw. imprezę ostatkową i kolejna po poście ![]() Tak samo jak i w tych barach i pubach, jak np. są zwykle promocje, że do północy wszystko za połowę ceny, to już jest to zniesione. Rzecz jasna mogę iść do innego klubu/pubu, ale w momencie, kiedy akurat uparłabym się na jeden konkretny to "pocałuję klamkę". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wg mnie to głupota ze strony właścicieli. Dając promocję na alkohol, nie biorą udziału w zabawie przecież. I tak samo, klienci mają własne sumienie. Skoro imprezują to ich sprawa. Gdyby w barze, gdzie bywam była taka sytuacja, więcej bym nie poszła. Pójdę do konkurencji, gdzie o mnie zadbają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Jesli są katolikami to nie głupota. Jeśli by nie zamknęli tego klubu przyczyniliby się do grzechu innych ludzi, a to się nazywa grzechem cudzym.
Ich klub, ich broszka - jak zechcą to moga nawet całkiem zamknąć, a ludziom nic do tego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ooo, to post już się zaczął?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.