|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
czasem usiade kolo niej albo sie poloze ale nie biore na rece zeby wiedziala ze placzem nie wymusi
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, bo bym zapomniala...
Przemek, stooooo lat az sie wierzyc nie chce, ze za miesiac bedziemy swietowac pierwszy roczek
|
#2314 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś powiedziałam oj oj nie wolno płakać i dziecię z płaczu umiarkowanego przeszło do płaczu dramatycznego z grochami łez.. także czuję że niezłe ziółko rośnie
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Clo wszystkiego najlepszego! Cudnie,ze mialas przyjemne urodziny
![]() Marchewka fajnie,ze masz juz jakis zlobkowy plan, super ![]() Twoja bratanica Asia udana z reszta, jak wszystkie Asie ![]() A co do buntowniczego Wojtka.. Moge tylko powiedziec,ze widac,ze zalezy Ci,zeby dojsc z nim do ladu po dobroci i duzk Cie to wszystko kosztuje mysle,ze to minie, a poki co musisz sie uzbroic w cierpliwosc. Z tlumaczeniem to hmm...bardziej dla siebie tlumaczysz, taki trening przed tym, jak kiedys bedzie w stanie Cie zrozumiec. Na razie jednak nie oczekiwalabym za wiele zrozumienia dla Twych bolacych plecow i przypalajacego sie obiadu Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Marchewka wydaje mi się że to normalne zachowanie u dzieci, zauważają że mogą mieć swoje zdanie i bardzo to manifestują ... u Przemka też coś takiego zauważyłam. Tzn przez większość czasu jest grzeczny i spokojny ale jak coś chce to zaczyna robić niezłe awantury ... u nas zaczynają być spacery problematyczne bo nie chce siedzieć w wózku i coraz częściej się wygina, marudzi, popłakuje ...
Cytat:
ehhh Ci faceci .... ja się w urodziny popłakałam, bo mi tylko życzenia złożył. i nie żebym była materialistką ale chociaż właśnie czekoladę mógł kupić, symbolicznie. To że bez pracy i go "nie stać" to nie żadne wytłumaczenie było, na inne rzeczy było z odprawy więc mógł uciułać. ale nieistotne, faceci widać tak mają ![]() ja się dziś dwa razy wkurzyłam - najpierw wlał bobofruta do butelki z której P. zawsze mm pije - i prosiłam żeby do tej jednej nie lał bo się robi potem pomarańczowa butelka i tą jedną chciałam uchować - to nie, kolejny raz wlał ... a potem kąpałam Młodego a mąż miał ogarnąć pokój i wszystko - czyli - posprzątać zabawki, ciuszki do prania, zrobić mleko, umyć smoczek, przygotować szczoteczkę do zębów, umyć butelkę po wodzie i nalać świeżej na noc, przygotować ciuszki do spania, krem, pampersa, ogarnąć nasze rzeczy. przygotował pampersa, ciuszki do spania i umył butelkę a na moje pretensje było "zrzędzisz jak zwykle" .... przez prawie rok to robię każdego wieczoru to mógłby się nauczyć że mam takie zwyczaje - jak Młody po kąpieli to wszystko musi być sprzątnięte ![]() Cytat:
![]() --- wszystkiego najpiękniejszego z okazji Urodzinek !!!
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-03-09 o 21:49 |
||
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet moj malz sie podsmiewal
|
|
#2321 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Eeeee on pije od dawna :/ Nie ma powodu go żałować bo to największy cwaniak jakiego znam, szef więzienia. Wogole to że z jego winy zginął człowiek go nie obeszło :/ a dalej pije :/ Przepił cały warsztat który mu dziadek zostawiła teraz babcia musiała sprzedać dom bo popadła w długi zeby dobrego papugę wsiąść żeby mu D.upę wybronił przed długą odsiadką. Teraz mieszkają w 35m mieszkaniu, babcia w kuchni bo na tyle było ją stać po spłaceniu długów. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas przy jedzeniu roznie. czesto sa cyrki. najlepiej jest, jak jemy wszyscy i mlody dostaje cos z naszego talerza do reki ![]() jeszcze w gondoli??????????? oj to moj sie tez wydzieral!!! dzieci chca widziec swiat! przesadz mloda i po paru dniach moze spacery beda juz udane )
|
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
d zostawiam sobie na sytuacje podbramkowe, ale wtedy tez do niego mowie, tlumacze, spiewam
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Natala jakiej nie znacie
zadziora mala
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2327 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do białki, to my właśnie tak myśleliśmy że na wakacje nad morze, ale przyszła nam do głowy wisła ostatnio, i zaczeliśmy dumać,zeby tam, tylko tak sie zastanawiam, co my bedziemy robić ![]() co do takiego mieszkania z mamusią i picia, to mój mąz ma takiego kolegę,ze matka go wozi wszędzie autem, np. do pizzerii, ten sobie idzie pić, i siedzi nawet 2-3 h, a mamuśka czeka w aucie na niego i kiedyś byliśmy na imprezie w lokalu organizowanej, a tamten to stary kawaler, tzn.ok 30lat, ale baardzo dużo pije i mój Tż. wmówił mu,ze ja nie jestem jego żoną , tylko siostra i szukam chłopaka i tamten mnie nie odstępował na krok a Tż się strasznie śmiał,ze mi taki dowcip zrobił myślałam,ze go zabiję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
daję przodem do świata,a jak uśnie to sobie przekręcam w moją stronę ![]() Cytat:
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
przyznaj sie, doklejasz jej sztuczne firanki na rzesy
|
#2329 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to dawaj tu po kielichu Cytat:
Cytat:
na spacerówce powinno przejść ![]() haha ,ale dobra mina "mamo dawaj mi to bo zobaczysz..." Ja w piątek jakoś zapisałam Kubcia do przedszkola, na wrzesień 2016 rok ![]() jeszcze trening 40 minut mnie czeka, nie mogę się zmobilizować, dzisiaj tak fajnie słonecznie było
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zatluklabym
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
do przedszkola?? a to już można?? (Ty z Wawy jesteś tak?) do panstwowego??
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
chyba mi na to maly ssaczek nie pozwoli
może w yyy...2016 heheEskapada - brawo za prace! i dla Natalki za tak wazna umiejetnosc jak smarkanie :P |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heloo wogole nie bylo mnie dawno ale jakos tak nie ma kiedy co chwila cos. Misio probuje siadac nieraz mu wychodzi spacerujemy sie dlugo bo pogoda piekna 15 stopni , sloneczko i piekne, blekitne niebo ![]() Buziaki jutro moze nadrobie cmook Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my trochę przygotowaliśmy się żeby nie trzeba było zabawiać :P zabrałam jabłko, siatke, chrupki...hehebasen - ajjj wrocily wspomnienia ze wspolnego pływania i chyba chce częściej :P dopóki zmieszczę się w kostium to sobie z Nela ponurkuje! swietna sprawa widzieć ja pod woda po basenie przepyszny obiad (chyba musze częściej szukac konkursow kulinarnych ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
trzymaj się.---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
walcz kochana i nie daj się złości. lepiej wyjść do innego pomieszczenia, kilka wdechów-wydechów i znów nad sobą panujesz. pytasz o rady...pewnie kazda z nas bulgocze kilka razy dziennie :P musisz znaleźć swoja metode. może pierwszy uśmiech? pierwsze "mama". tłumacz, ze nie wolno - musisz przetrwać i już.---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2336 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że jesteście cali!Cytat:
niech służy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a teraz się kapnęłam, że Wy o prywatnego, jestem w szoku ![]() === Dziewczyny ale jestem dumna z moich chłopaków. Wczoraj (w sobotę) o 3:30 pojechałam do Warszawy, Barti zbudził się przed 5:00, napił się wody, M. go ponosił i zasnął bez płaczu o 18:00 kąpiel i o 18:30 już spał to teraz mama może podbijać świat ja tę rozłąkę gorzej przeżyłam, wpadłam do domu i myślałam, że mi piersi eksplodują ale dzięki temu w minutę miałam mleko na kaszkę targi kosmetyczne super udane, wydałam więcej niż planowałam ale jestem zadowolona ![]() mam nowe pędzle z maestro do pełni szczęścia zabrakło mi jakieś 200-300zł ![]() A na dzień kobiet dostałam róże od małża i tulipany od syna |
|||||||
|
|
|
#2337 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Jak zasnal w samochodzie to spał ponad 2 h. Wycieczki męczą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2338 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas pierwsza od dawien dawna nocka przespana, Przemek obudził się o 6 dopiero
zapisujecie już do przedszkola?! ja zapisałam do żłobka w czerwcu, to może i do przedszkola zapiszę. tutaj i w Gliwicach, na wszelki wypadek bo nie wiadomo jak się losy potoczą aczkolwiek nie wiem do jakiej dzielnicy w Gliwicach zapisywać bo nie wiem gdzie wylądujemy o ile się uda w ogóle
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Hej , witam sie jako zombi. Masakra, po pięknym i spokojnym okresie mamy znowu kiepskie nocki. Od czwartku praktycznie nie śpię w nocy
![]() Dzisiaj chyba milion pobudek a od 3 do 4.45 zero spania ![]() Oprócz tego załatwiania od cholery, jak juz mam sie spodoba sala to akurat zespołu na ten termin nie mamy i tak ciagle cos. Ale w tym tygodniu decyzja musi zapaść, bo powinnam juz zacząć rozsyłac zaproszenia. W końcu cała moja rodzina musi dojechać z drugiego końca Polski Ciekawa jestem co tam u Was ale nawet nie mam kiedy podczytac Moze dzisiaj jakoś ponadrabiam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

czasem usiade kolo niej albo sie poloze ale nie biore na rece zeby wiedziala ze placzem nie wymusi
az sie wierzyc nie chce, ze za miesiac bedziemy swietowac pierwszy roczek 
na luzie, bez obowiazkow, z duuuuza iloscia usmiechow od Florka

... Co do dokumentów to nie wiem co musi pokazać sprzedawca.. Nie wiem jakie jest ryzyko.. Jeżeli ktos kupuje za gotówke, to ryzyko chyba żadne.. Gorzej jest jak dochodzi kredyt co jest bardziej prawdopodobne to wtedy nie wiem jak zabezpiecza się taką tranzakcje?? Chociaz TY i tak chyba od razu dostajesz kasę??

za duzo wymagasz. Po ziemniaki go moglas wyslac ale nie na dzial czekolad, gdzie jest ich kilkaset rodzajów do wyboru. Oooo mój maż mnie kiedyś wyslal do metalowego po jakieś gwinty czy śrubki i troche zrozumiałam jak się facet w markecie czuje 

07.07.2012