Niechęć do ludzi a wygląd - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 13:18   #61
lanavera
Zadomowienie

Dot.: Niechęć do ludzi a wygląd

Cytat:
Napisane przez skrywana_fantazja Pokaż wiadomość
No dla kogos musi mieć, bo w końcu ludzie, którzy mnie odpychają nie mieliby tylu dobrych znajomych, a mają.
O wiem! Dla mnie s*czą twarz ma Luxuria Astaroth. Niby piękna, ale coś nie tego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lanavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 13:54   #62
madebyvirginia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lanavera Pokaż wiadomość
O wiem! Dla mnie s*czą twarz ma Luxuria Astaroth. Niby piękna, ale coś nie tego

Z tą panią muszę się zgodzić. Wydaje mi się, że to kwestia jej spojrzenia, patrzy tak jakby z góry na każdego (ze zdjeć oczywiście) i te jej usta, jakby miała szczękościsk cały czas. Takie mam wrażenie, a takie osoby sprawiają wrażenie, jakby patrzyły z góry.
madebyvirginia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 20:40   #63
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Nie widze roznicy miedzy wystajacymi ramiaczkami; efektownymi miseczkami, a stringami.

Zauwazcie, ze etykieta "pierwszych dam" nie pozwala kobietom na epatowanie bielizna, cos w tym jest.

No nie wiem... ta forme ubioru wole zostawic dla siebie i partnera.

Nawet w roznego typu gazetach, powstaja artykuly w jaki sposob dobrac bielizne zeby byla jak najmniej widoczna.

Chetnie sie dowiem, dlaczego nie krepuje was widok patrzacych osob na wasza bielizne? A moze uwazacie to za sexy? nikogo nie atakuje, jestem ciekawa
O, wystające ramiączka - myślałam, że to tylko moja prywatna obsesja. Nie wiem, chyba stara się robię, ale dla mnie to po prostu nieeleganckie. A wystarczy biustonosz bez ramiączek...
Nie podoba mi się, kiedy dziewczyna stawia nogi szeroko jak facet. Nasza wuefistka w ogólniaku strasznie to tępiła - dziewczyny z naszej klasy chodziły jak modelki.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 20:49   #64
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Drugi typ który mnie drażni to dziewczyny z "suczą" twarzą. Są ładne, piękne nieraz, ale ta mina... taka, że mam wrażenie że zaraz oceni każdy element mojego wyglądu żeby samej się wywyższyć, wiecie o co chodzi? Czasem to zgubne, bo niektórzy mają po prostu takie rysy twarzy a wcale nie są zadufani ale do takiej osoby po prostu zawsze na początku podchodzę z dużym dystansem. Tak samo osoby z miną "jestem ponad to wszystko, jestem znudzona". Czyli głównie o twarz się rozchodzi.
Dokładnie to samo miałam na myśli w moim poście
Mnie takie osoby odpychają głównie dlatego, że osoby, które faktycznie "mają już takie rysy" to są de facto rzadkie przypadki... na co jak na co, ale akurat na miny, które robimy mamy wpływ. Uważam, że można ocenić po tym charakter, zwłaszcza, jeśli mamy z kimś styczność na co dzień i ta osoba notorycznie ma kwaśną, dumną lub nawet smutną miną - to wiele nam może powiedzieć o usposobieniu i samoocenie danej osoby. Gorzej, jeżeli faktycznie widzimy kogoś pierwszy raz w życiu, bo wówczas taka osoba może mieć przecież gorszy dzień, być nadąsana, myśleć o czymś dla niej nietypowym itd. i wówczas takim osądem na podstawie pierwszego wrażenia można taką osobę mocno skrzywdzić

Cytat:
Oczywiście otyłe dziewczęta w legginsach w moim mniemaniu też mają coś nie tak w głowie... Bo lustro na chacie pewnie mają. To co mnie dziwi, to że patrzą i stwierdzają że jest ok i można wychodzić z domu. Jakby lustra nie miały, to pół biedy ale one WIEDZĄ jak wyglądają... Fajnie być pewnym siebie, nie mieć kompleksów, ale jakieś minim samokrytycyzmu by się przydało, choćby na tyle, żeby nie robić z siebie pośmiewiska/ nie zniesmaczać innych ludzi.
Ja ogólnie jak widzę takie osoby, to jak już jestem zniesmaczona, to samą "wielorybią" wagą (u osób szerszych niż wyższych), a nie strojem Strój po prostu czasem mnie zdziwi O ile rozumiem zakładanie np. obcisłych spodni w celu wyszczuplenia nóg (jestem przekonana, że wiele otyłych osób nie zdaje sobie sprawy, że to działa wręcz odwrotnie nawet przy czarnych / ciemnych spodniach) o tyle dziwią mnie bardzo osoby, które sprawiają wrażenie, jakby chciały wyeksponować swoją nadwagę. I wtedy dokładnie tak jak napisałaś: ok, super, że ktoś nie ma kompleksów, ale jednak odrobina samokrytycyzmu to dobra rzecz... i to się tyczy nie tylko osób otyłych, taką samą reakcję u mnie wywołują osoby o chudych, patykowatych, często krzywych nogach w mega obcisłych spodniach.

Co do wystających ramiączek od staników, to ja również uważam, że należy zwracać na to uwagę. Kiedyś miałam to kompletnie w nosie, ale odkąd w liceum koleżanka zwróciła uwagę na moje wściekle zielone ramiączka od stanika z chińskiego bazarku do bluzki w kolorze khaki, zmieniłam swoje podejście o 180 stopni

Uważam, że mogą spokojnie wystawać, jak pasują kolorem, ale jeżeli mają się odcinać od reszty stroju, to lepiej zmienić na bezbarwne silikonowe - kosztują grosze, a ich zmiana w staniku to chwila moment, więc można to spokojnie zrobić rano przed wyjściem z domu.
Właśnie dbałość o wszelakie szczegóły świadczy wg mnie o klasie (której wg mnie nie posiadam, ale podziwiam u innych )
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 20:56   #65
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

No nie wiem czy wystarczy biustonosz bez ramiączek. Ja nie lubię bez, bo mi opada, nie chce się trzymac i mam wrażenie, że mi wyleci spod bluzki. Te ramiączka mają czemuś słuszyć, inaczej by ich nie produkowali.
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 21:31   #66
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Czy czasem macie tak, że widzicie jakąś osobę (rysy twarzy, mniej styl ubioru) i czujecie do niej niechęć choć jeszcze jej nie znacie? W sensie - czujecie, że to jest osoba, która utopiłaby człowieka w łyżce wody. Czy te przeczucia się sprawdzają?
Nie wiem, jak można osądzać człowieka po rysach twarzy. Przecież one nie są od nas zależne, tylko od kombinacji genów, która jest totalną loterią Ja bym nie chciała, żeby ktoś mnie postrzegał z automatu jak anemika, melancholiczkę czy półtrupa, bo mam np. bardzo jasną cerę.

Chyba, że chodzi Ci bardziej o wyraz twarzy. Tutaj intuicja mnie praktycznie nie zawiodła - jest kilka typów, do których uprzedzam się w ciągu chwil... i zawsze to uprzedzenie okazywało się słuszne Te typy to oślizłe cwaniaczki i ludzie o jakimś takim tępym, ciężkim spojrzeniu. Jest coś takiego w wyrazie twarzy, że od razu to widać i od razu wiem, że wspólnego języka nie będzie.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 22:12   #67
Azmika88
Zadomowienie

A i jeszcze przypomniałam sobie: niechęć wzbudzają we mnie ludzie, którzy nie zamykają ust. W sensie, że mają ciągle otwarte usta, czy to siedzą na zajęciach, czy jadą autobusem... Tak lekko uchylone, że widać przednie zęby...
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 22:19   #68
mushroomhunter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
A i jeszcze przypomniałam sobie: niechęć wzbudzają we mnie ludzie, którzy nie zamykają ust. W sensie, że mają ciągle otwarte usta, czy to siedzą na zajęciach, czy jadą autobusem... Tak lekko uchylone, że widać przednie zęby...
Niektórzy mają wiecznie otwartą buzię, bo inaczej nie mogą oddychać przez wiecznie zapchany nos, np. ja . Ale też tego nie lubię, człowiek wygląda wtedy tak... hm, gapowato ;].
mushroomhunter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 23:32   #69
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Nie, nie chodzi mi o takie aspekty jak jasna cera.
Nie wiem, nie umiem tego wytłumaczyć, ale mnie np odpychają farbowane brunetki z prostymi włosami wymalowane tymi eyelinerami, kredkami, ubrane na czarno, granatowo. No takie typowe lalunie. W dodatku widać, że są pewne siebie i otaczają się elytą imprezowiczów. Jednak to dlatego, że ewidentnie mi jedna z nich parę lat temu za skóre zaszła, była strasznie laluniowata, cała paczka do której ,,należałam" wokół niej skakała, a po mnie sobie wyjątkowo jeździła. No i teraz mam uraz. No nic nie poradzę. Może gdybym zobaczyła taką dziewczynę jak idzie sobie sama na spacer albo siedzi w parku i czyta książkę to odbiór byłby inny, ale generalnie zawsze z kimś gada, a jakby się bliżej przysłuchac to i przekleństwa lecą i widać, że to jest jedna z tych wielkomiejskich panienek, bywalczyni klubów i traktująca takie osoby jak ja jak powietrze.
Może to jest też fakt, że osoby o takim wyglądzie do introwertyków nie należą. Potem po bliższym poznaniu okazuje się, że pewne siebie, wredne i najchętniej by wykosiły człowieka by zająć jego miejsce. Stylizacja sporo jednak o człowieku mówi.
Podejrzewam, ze gdyby te osoby zostały przy swoim naturalnym kolorze włosów , nie prostowały ich na druty, inaczej się malowały, czesały, ubierały to odbiór byłby inny.

Wyraz twarzy to też często kombinacja genów. :p Po prostu jest taki jak nam się układają rysy.

Edytowane przez skrywana_fantazja
Czas edycji: 2014-03-11 o 23:41
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 06:47   #70
201708160922
Konto usunięte

Po stokroc wole wystajace ramiaczka niz silikonowe. Po prosy mnie odrzuca. Zle sie nosi i wygladaja paskudnie. Moim zdaniem.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 08:17   #71
tworazka
Zakorzenienie

Silikonowe ramiaczka tez mi sie nie podobaja.

Fajnym rozwiazaniem jest takie cudo http://www.intymna.pl/rcgate.php?r=s...FasEwwodp5YA4Q

Ja mam rozmiar "c" i spokojnie moge wyjsc z domu bez ramiaczek ( acz nie mam placków ziemniaczanych", choc nie ukrywam, ze z ramiaczkami biust prezentuje sie lepiej
Stary 2014-03-12, 08:47   #72
201708160922
Konto usunięte

Ale to cudo nie ma zastosowania w takich przypadkach o jakich ja pisalam.

Stary 2014-03-12, 09:35   #73
201712111032
Konto usunięte

Z tymi ramiączkami to nie tak prosto... ja mając mikropiersi nie jestem w stanie zdobyć stanika, który by się na nich trzymał bez ramiączek. Jeśli bluzka jest obcisła, chodzę bez stanika, kiedy jest luźniejsza już tego nie robię coby mi któraś z moich wisienek nie wypadła i niestety wystają mi te ramiączka, wiem że średnio to wygląda ale w sumie aż tak mi nie przeszkadza.
A co do wystającej bielizny ze spodni: wolę to niż wystający rów, bleee...
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 10:23   #74
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem czy wystarczy biustonosz bez ramiączek. Ja nie lubię bez, bo mi opada, nie chce się trzymac i mam wrażenie, że mi wyleci spod bluzki. Te ramiączka mają czemuś słuszyć, inaczej by ich nie produkowali.
Tak jak pisałam wyżej - zawsze można zmienić ramiączka. Można też w czerwonym staniku zmienić ramiączka na czarne, jeśli bardziej pasują, a czarny biustonosz no nie wiem, jest np. w praniu. Dla mnie odpinanie ramiączek od stanika i chodzenie bez nich jest głupotą, bo tak jak napisałaś - one po coś są i również mają podtrzymywać biust, chociaż w małym stopniu w porównaniu z obwodem. Poza tym taki stanik źle się wówczas układa.
Jak już bez ramiączek to tylko i wyłącznie w specjalnym staniku typu bardotka, by biustowi krzywdy nie robić, ale to z pewnością droższe rozwiązanie niż silikonowe ramiączka.
Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Po stokroc wole wystajace ramiaczka niz silikonowe. Po prosy mnie odrzuca. Zle sie nosi i wygladaja paskudnie. Moim zdaniem.
Widzisz, wg mnie paskudnie wyglądają ramiączka odcinające się kolorem od reszty stroju i po prostu niepasujące doń kolorystycznie No i co najważniejsze - nawet, jeśli dla kogoś silikonowe ramiączka wyglądają paskudnie, to bądźmy szczerzy - ich praktycznie nie widać (nie mówię o bluzkach bez ramiączek). Wg mnie lepiej miec coś paskudnego, co widać tylko, jak stoisz tuż obok, aniżeli coś paskudnego, co daje swoim kolorkiem po oczach z odległości wielu metrów

Ofc kwestia gustu, dla mnie silikonowe ramiączka mogłyby wyglądać źle co najwyżej wtedy, kiedy ktoś założyłby je do bluzki bez ramiączek i byłoby je widać po tym, jak uciskają ciało.
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 10:37   #75
201708160922
Konto usunięte

Ja nigdy nie mowilam o kolorach mocno odznaczajacych sie, to raz. Dwa, ja widze z daleka silikonowe ramiaczka.

Stary 2014-03-12, 10:53   #76
lanavera
Zadomowienie

Dla mnie silikonowe ramiączka to jakiś absurd. Widać je dokładnie tak samo jak zwykle, w niczym nie pomagają i zazwyczaj brzydko wpijają się w skórę. I w ogóle kojarzą mi się z taką studniówkową tandetą

Jeśli bluzka ma cieniutkie ramiączka i widać te od stanika, to zwyczajnie powinny one być w tym samym kolorze i proste - zwykle cienkie paseczki, a nie jakieś wybujałe koronki. Wtedy to nawet nie wygląda jak bielizna. W przypadku niektórych (np. mnie) nie można sobie pozwolić na zdjęcie ramiaczek, bo stanik zwyczajnie spadnie. Mikro-piersi to smutna przypadłość ;-)

lanavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 11:09   #77
Karinio
Zakorzenienie

Coś w tym jest,mnie odpychają ludzie z suczymi,wrednymi ryjkami Mam niechęc to takich ludzi i wiadomo musze ich lepiej poznać.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 23:22   #78
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli bluzka ma cieniutkie ramiączka i widać te od stanika, to zwyczajnie powinny one być w tym samym kolorze i proste - zwykle cienkie paseczki, a nie jakieś wybujałe koronki. Wtedy to nawet nie wygląda jak bielizna. W przypadku niektórych (np. mnie) nie można sobie pozwolić na zdjęcie ramiaczek, bo stanik zwyczajnie spadnie. Mikro-piersi to smutna przypadłość ;-)
A z kolei w moim przypadku nie mogę sobie pozwolić na odpięcie ramiączek, bo po prostu nie mam ich odpinanych. W rozmiarze 75H po prostu je przyszywają na stałe (w większości modeli). Ale noszę bluzki z szerszymi ramiączkami, nie takimi bardzo cienkimi, chociaż z spod szerszych może być widać ramiączko.
A i noszę w kolorze cielistym, według mnie to najbardziej pasuje, i lepiej, żeby spod zielonej bluzki lekko wystawały cieliste ramiączka, niż np. czarne. Zresztą bym zbankrutowała, gdybym kupowała pod kolor każdej bluzki stanik.

A wracając do tematu: mam znajomą, która ma podobno "wredną" twarz, ale przy bliższym poznaniu jest bardzo miła. Ale ja np. tej "wrednej" twarzy nie widziałam u niej, kilka innych znajomych zwróciło mi na to uwagę.
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 09:59   #79
Funit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Coś w tym jest,mnie odpychają ludzie z suczymi,wrednymi ryjkami Mam niechęc to takich ludzi i wiadomo musze ich lepiej poznać.
Dokładnie

Mnie odpycha zaniedbany wygląd, typu przetłuszczone włosy, brudne paznokcie.
Stary 2014-03-17, 12:43   #80
201803090921
Konto usunięte

Hmm, coś w tym jest.

Zdarzają się ludzie, na pierwszy rzut oka całkiem przeciętni, na których widok rośnie mi ciśnienie - często są to takie, szare, zahukane myszy, jednak mające w wyrazie twarzy coś fałszywego. Taki cholerny, ugrzeczniony lizusek z pierwszej ławki, co to świnię podłoży w mgnieniu oka.
Drugi typ to agresywne, wyszczekane kobiety w rozmiarze...duuużym (przykro mi, nie jestem poprawna politycznie w tym momencie) - zadarty nos, małe, rozbiegane oczka, a tylko patrzy jak tu coś ugrać, najlepiej przy okazji robiąc z siebie ofiarę losu i złego społeczeństwa.
Odrzuca mnie też strasznie od osób z paskudnymi zębami, a nie dajcie bogowie facetów, których uzębienie jest w stylu "co drugi wystąp" Zawsze kojarzą mi się z menelami.

Staram się nie wchodzić w interakcje z powyższymi typami; jednak (poza menelowatymi facetami) opiera się to na moich doświadczeniach.

Sama jestem postrzegana jako osoba obojętna i mocno zdystansowana.

Edytowane przez 201803090921
Czas edycji: 2014-03-17 o 12:46
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 12:57   #81
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Zdarzają się ludzie, na pierwszy rzut oka całkiem przeciętni, na których widok rośnie mi ciśnienie - często są to takie, szare, zahukane myszy, jednak mające w wyrazie twarzy coś fałszywego. Taki cholerny, ugrzeczniony lizusek z pierwszej ławki, co to świnię podłoży w mgnieniu oka.
Z ciekawości - pod ten typ przyporządkowujesz ludzi tylko na podstawie wyrazu twarzy, czy ogólnie stylu ubierania się, zachowania?

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Drugi typ to agresywne, wyszczekane kobiety w rozmiarze...duuużym (przykro mi, nie jestem poprawna politycznie w tym momencie) - zadarty nos, małe, rozbiegane oczka, a tylko patrzy jak tu coś ugrać, najlepiej przy okazji robiąc z siebie ofiarę losu i złego społeczeństwa.
Taka baba z mięsnego rozpychająca się łokciami? Nie znoszę jak morowej zarazy. Również jest to niechęć podparta doświadczeniem.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 13:10   #82
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Z ciekawości - pod ten typ przyporządkowujesz ludzi tylko na podstawie wyrazu twarzy, czy ogólnie stylu ubierania się, zachowania?
Sumy tego wszystkiego; ona daje taki dziwny obraz, w którym coś się nie zgadza; nie umiem tego jaśniej opisać.

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Taka baba z mięsnego rozpychająca się łokciami? Nie znoszę jak morowej zarazy. Również jest to niechęć podparta doświadczeniem.
Dokładnie
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 16:27   #83
Mitsukki
Naczelny Hipster

Oj juz bez przesady.
Ja mam wlosy farbowane na brąz, proste naturalnie, eyelinera uzywam, ubieram sie na czarno i granatowo, bo to ladne kolory moim zdaniem :P na imprezy tez chodzę, mam mnostwo znajomych. Mimo to do moich hobby nie nalezy gnojenie innych. Dziwne, nie?

Rozumiem, ze kogos moze odrzucac wyraz twarzy, ale sposob ubierania? I to w dodatku calkiem normalny? Bo co, nie lubie kogos kto sie elegancko ubiera to bede nie lubic wszystkich, ktorzy sie elegancko ubieraja?
Tak samo nie rozumiem pocisku po parkach, to, ze ktos nie ma swojego wlasnego oryginalnego stylu znaczy, ze jest beznadziejnym czlowiekiem?
Ja sie ubieram malo oryginalnie i w sieciowkach, nie dla kazdego moda musi byc pasja i sposobem wyrazania swojej rozbudowanej osobowosci.

Moim zdaniem jak dlugo widac, ze wszystko czyste i dopasowane to nie ma co oceniac po sposobie ubierania, bo to jakis absurd.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 21:58   #84
Funit
Rozeznanie

Może nie tyle mowa o sposobie ubierania, a raczej o całości jaką ubiór tworzy z wyrazem twarzy, gestykulacją, sposobem poruszania się. Dawno temu (czasy gimnazjum) chodził do szkoły ze mną chłopak, który całym sobą sprawiał wrażenie egocentryka, a jego ubiór (garniak non stop, a przynajmniej marynarka od garnituru) tylko podkreślał to wrażenie.
Stary 2014-03-20, 22:14   #85
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Nie lubię Arabów,ale zostanę przy naszym kraju.
Nie lubię jak ktoś ma taką minę wszechwiedzącej osoby i przy tym taki wyraz poczucia wyższości na twarzy,to się czuje.
Raz poznałam pewnego chłopaka. Miał niezłą opinię,że tak powiem,nie będę wchodzić w szczegóły,ale nieciekawy typ. Ogólnie ja na złość babci odmrożę sobie uszy więc się nie zrażałam po reputacji. Fajnie mi się chłopak przedstawił,rękę uścisnął,uśmiechał się no i taka luźna gadka. Ale równocześnie wyglądał jak psychopata po prostu.
Nasza znajomość rozwinęła się w takim kierunku,że widząc go wolę schodzić mu z drogi.
Za to ostatnio po prostu go nie zauważyłam i przeszłam koło niego.
Moja babcia jak mówiła mi jak wygląda diabeł to chyba go opisywała
Zawsze mówiła mi,że diabeł to wysoki,przystojny mężczyzna,który ma ciemne włosy i oczy czarne jak smoła,w których nie widać duszy. Miała kobiecina rację
Właśnie-patrzę na oczy. Od razu zraża mnie jak tam się nic nie odbija,gdy są puste. Tak samo ostre rysy twarzy,jeszcze połączone z taką miną "nawet nie podchodź".
Po prostu ten chłopak kwintesencja tego co mnie zniechęca.

Akurat po nim nauczyłam się wreszcie,że jeśli chodzi o złe pierwsze wrażenie to intuicja nigdy mnie nie myli. Niestety jeśli odnoszę dobre pierwsze wrażenie to często okazuje się,że nie miałam racji.
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 22:34   #86
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Może to dziwne, ale nie przepadam za chudymi*, niskimi kujonicami - nigdy się z nimi nie dogaduję. Mają w sobie coś charakterystycznego, wszystko w nich takie od linijki.

*Nie z natury, tylko takie.. obsuszone. Trudno mi to określić.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 23:08   #87
anja0804
Raczkowanie

Cytat:
Czy czasem macie tak, że widzicie jakąś osobę (rysy twarzy, mniej styl ubioru) i czujecie do niej niechęć choć jeszcze jej nie znacie? W sensie - czujecie, że to jest osoba, która utopiłaby człowieka w łyżce wody. Czy te przeczucia się sprawdzają?
Myślałam,że to jest tylko mój "problem" ale widze,że wiele osób ma podobne przemyślenia. Właściwie w życiu codziennym to się zdarza ciągle, teraz mam nową pracę wiec właściwie codziennie obserwuję nowych ludzi i zastanawiam się czy mi się tylko wydaje czy faktycznie coś jest z nimi nie tak...w 99% moje przeczucia się sprawdzają. Jeśli widzę nadąsaną dziewuche, albo taką która ma mine jakbym robiła jej krzywde samym patrzeniem to w rozmowie to się zazwyczaj potwierdza. Jeśli widzę chłopaka z tłustymi długimi włosami, za którym ciągnie się odór niemytych od tygodnia pach to juz wiem,że się nie zakumplujemy. Podobnie mam z osobami o innym kolorze skóry (choć nie zawsze) ale to wynika raczej z mojego lęku, serio boję się czarnoskórych, arabów, a np. azjatów się nie boję ale z kolei mam wrażenie,że oni są z innej planety i nie rozumieją kompletnie co się do nich mówi (nawet po angielsku) zastanawiam się czy nie powinnam iść do psychologa bo moje obserwacje stają się czasami obsesją i czasem sobie wymyślam jakieś historie, albo wydaje mi się,że ktoś kto chodzi wiecznie nadąsany mnie nie lubi mimo,że jeszcze mnie nie poznał...Ja zawsze przy każdym pierwszym kontakcie, niezależnie od tego jak ktoś wygląda staram sie być pozytywna, otwarta, zawsze się uśmiecham, i dopiero potem pozwalam żeby ktoś mnie ocenił, ale nigdy nie wychodze komyś naprzeciw jak uzbrojony żołnierz z zamiarem unicestwienia wroga... Czemu inni tak się zachowują? Po co to? Gdyby każda osoba, do której się uśmiecham, uśmiechnęła się do mnie miałabym miliony przyjaciół, a tak muszę się czasem męczyć i walczyć sama ze sobą żeby mieć z kimś dobre stosunki... Wielu moich znajomych nie zauważa w innych ludziach czegoś co widzę ja. A przyznam,ze moje przeczucia się sprawdzają, jeśli podejrzewam,że ktoś jest egoista,jest leniem lub ma za dużą wyobraźnie i sieje zamęt to prędzej czy później znajomi żałują,że mnie nie posłuchali. Zawsze rozpoznam plotkary, puszczalskie, wariatki czy nawet gejów i lesbijki (nie uważam,że to coś złego ale mam nosa do tego i juz, wiem od razu:P) albo od razu potrafię wyczuć,ze ktoś ma depresje i jest antyspołeczny... hmm moze jestem wróżką
Niby relacje międzyludzkie polegają na komunikowaniu się i spędzaniu razem czasu, a jednak już sam wygląd i zwykłe spojrzenie czy same gesty mogą coś od razu przekreślić i sprawić,że ktoś źle o nas pomyśli.

it's funny how day by day nothing changes..but when you look back, everything is different.
anja0804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-21, 19:21   #88
pankasztan
Rozeznanie

Nie tyle wygląd co mimika twarzy, gestykulacja, mowa ciała, ton głosu.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-24, 23:28   #89
prawiczek
BAN stały

GG do prawiczek

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Oglądał ktoś na TLC program z Honey Boo Boo?
TLC zrezygnował z kontynuacji tego programu, bo matka spotyka się z przestępcą seksualnym
http://www.sfora.pl/swiat/Pedofilski...ityshow-a73312
prawiczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 12:55   #90
Wieszczka
Zadomowienie

Moi bliscy zarzucają mi, że oceniam ludzi po wyglądzie, ale to nie do końca prawda - kiedy kogoś widzę, jest mi łatwiej ocenić go - jakim jest człowiekiem, ale nie ma dla mnie znaczenia czy jest brzydki czy ładny. Ja po prostu czuję czy jest uczciwy, jaki ma charakter itp.
Spotkałam się z niechęcią co do mnie u innych osób, szczególnie tych które oceniały mnie jako osobę 'wredną'. To nie prawda, bywam tylko złośliwa i choleryczna, ale nigdy wredna ot tak.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości