|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza cała gromadka kończy właśnie 4 latka * III-IV.2010r.
Mamy mamy dlatego poszliśmy , bo chciał sie ze światłami przejechać.
Szarowa juz była, troche poczekalismy i poszliśmy. Spodobało mu sie i chce jeszcze Cytat:
![]() Oj bidula aiostrzyczke chciała, ale to jeszcze nic straconego LIBRA na Need for speed . Fajny podobał mi sie Szkoda ,ze tam nie mieszkam to bym sobie roczny karnet kupiła bez limitow, a tak to musze te 4o km jechać. Teraz bede chciała isc na 300 Początek imperium . Posprawdzam jeszcze trailery bo jest troche tych filmów. |
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
mamy trzy, ale nie wiem które wybierzemy Franek, Julek albo Olek
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do kina też mam daleko musze dojechać ok.60 km jedziemy raz na kiedyś jak naprawdę fajny film leci bo tak to nam się nie chce ![]() mi się Franek podoba ![]() losowanie zróbcie |
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nie nie już nigdy więcej dwójka mi wystarczy ![]() pewnie będzie tak jak z Zosią, że do końca nie będziemy się mogli zdecydować i tż sam wybierze
|
|
|
|
#185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój TZ coś o tym wie . I oby już nie musiał dowiedywać się więcej Cytat:
Titanic resort & aqua park egipt . To jest to co byłam teraz , bo w starych się mogło zmienić Na holiday check sobie spraqwdzaj opinie Ja tam sporo czytam jak się gdzieś wybieram . Teraz jak wiesz my po kampach i autem śmigamy więc tu nie pomogę ![]() Cytat:
![]() ale ten czas leci . Franków jest teraz pełno . Julek mi się podoba , ale dla dziecka dla dorosłego już nie bardzo . Z tych co podałaś Olek mi się najbardziej podoba Dzieciaki mi padły , bo na karate byliśmy Jutro chyba pracowicie mamy bo teściowa remont planuje i już nam zajęcia znalazła .
|
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłabym tez na pare polskich filmow , szkoda ze nie ma w jakimś mniejszym kinie polskiego seansu , musze koleżankę podpytac w drugim mieście , ona tam mieszka to moze cos wie Zawsze moze sie jakies trzecie bonusowo trafić jak np antykoncepcja zawali, a zeby było śmieszniej bedzie to ciąża mnoga )Cytat:
Co za płyn ? Z apteki? Supermarketu ? Fajna teściowa
|
||
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze możesz wytłumaczyć że będzie starszą siostrą a to jest bardzo ważna funkcja ![]() Evi znajomi pojechali 2 lata temu w ciemno do Chorwacji i byli bardzo zadowoleni. W ubiegłym roku na jakiejś wyspie siostra Tża była. Wynajmowała apartament (tak mówią na 2 pokoje z aneksem i łazienką). Nie wiem przez jakie biuro. Wszyscy jechali samochodami. Można nieograniczony bagaż zabrać i jedzonko no i masz środek lokomocji na miejscu
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA wiesz, ze jest ksiazka kucharka z przepisami z Gry o tron, "Uczta lodu i ognia" .
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
MOnka
http://www.ceneo.pl/23961184 tylko on niby od 8 lat zalecany , ale kazała nam tym płukać jeśli nie połyka .
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to czekam na ostatnią część gry o tron ,chociaż jeszcze nie przeczytałam tańca ze smokami ale dziadek jeszcze pisze
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Sara Franek u dzieci bardzo mi sie podoba, tylko biedny będzie jako prezes zagranicznej firmy.
Julian mi sie z pingwinami z madagaskaru kojarzy, ale fajne takie przyjazne. Olek to wszędzie pasuje. Wkoncu zgadlam. To tz chyba opija ze szczęścia . A Ty uwazaj bo Agi możesz zapytać ale chłopak to mamusi króliczek ![]() U mnie wichury, na rower nie ma co iść. Dzisiaj bieganie po lesie mam nadzieje ze na głowę nic mi nie spadnie.
|
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie miał kiedy opić, bo był na nocce w pracy. Dzisiaj idziemy do szwagra na urodziny to pewnie opije ![]() Fajnie że będzie parka, ale tak jakoś ciężko przestawić się z dziewczynki na chłopaka pewnie jeszcze w szoku jestem, bo nastawiłam się na drugą córkę ![]() słyszałam właśnie że chłopak to mamy, a dziewczynka taty Franek i Julek mieliśmy wybrane już 4 lata temu. U nas mało popularne imiona. Mamy problem bo Zosia chce Julka, tż Franka, a ja Olka Teraz przeglądam sobie pokoje dla chłopaków. Muszę wybrać pościel i inne dodatki i spodobał mi się pokój w stylu trochę marynarskim ![]() Ale paskudna pogoda, leje i wieje strasznie ![]() Zosi ktoś wczoraj powiedział, że jak urodzi się dzidziuś to musi mu kupić prezent. Skarbonki słonika nie chce rozbić to poszła sobie stówkę pożyczyć od dziadka.
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Sara to najsprawiedliwiej będzie zrobić losowanie ,niech Zosia wylosuje
![]() odkąd nastał nowy Papież Franciszek to popularność imienia wzrosła ![]() Zosię masz grzeczną to teraz wam się trafi mały łobuz ![]() U ans też się paskudnie zrobiło ,no cóż marzec ,w marcu jak w garncu ![]() ja nie idę ani na rower a ni biegać ,ledwo się z łóżka podniosłam rano po wczorajszym grabieniu SKS ![]() Mały mi dalej kaszle ,ale przynajmniej w nocy już nie kaszle ,wczoraj mu bański stawiałam znów na wieczór ,nos mu się trochę udrożnił już nie wiszą gluty. |
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
ANIA dzieki. Ja młodemu jak był jeszcze za mały na płyn, to rozcienczalam go z woda .
LIBRA tyz czekam na nowa czesc. Teraz na hbo leci druga seria. SARA wiesz co ja zrobiłam, na odwrót , jak sie mały urodził, to młody dostał prezent od małego, ktory chciał sie przywitać ze starszym braciszkiem. W next jest cały pokoj w stylu marynarskim A co z wózkiem ? Jaki miałaś przy małej , musisz nowy kupować? Jak sie dzidzia urodzi to wszystkie te obawy staną sie surrealistyczne, smieszne . |
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Czekaj a ile sezonów było 3 chyba nie? bo już się pogubiłam
|
|
|
|
|
#196 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry,
Libra,czy to jest Twój ogród?Przepiękny My mamy 2ch Franków w rodzinie.Teraz to bardzo popularne imię,tak samo jak Julian.Z tych trzech najbardziej podoba mi się Julek.Jak byłam w ciąży z ALą i nie znałam płci to wybrałam imię dla chłopca Ignaś.. U nas też pogoda paskudna,wieje,pada,pochm urno.Tak jak mówili w prognozach pogody. Może dzisiaj pojedziemy z Alą do kina,nie wiem jeszcze na co,chciała isc na skubanych bo widziała urywek...Byliście może na tym?Fajne? |
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
CURLY nie byłam, ale moje chcieli isc, tylko ze u nas seans jest o 10.10 a mi nie uśmiecha sie z ranca do kina jechać , co innego jakby kino było na miejscu .A byłaś na Kraina lodu ? Moj zadowolone, czekają teraz na DVD bo tak im sie spodobała, a moj młody z kolega na rowerach jeżdżą po okolicy i śpiewają - let it go let it go can' t hold you back anymore.... |
|
|
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wózek mamy szaro- czerwony chicco więc nie muszę nowego kupować Cytat:
Coś czuję że mały da nam popalić albo będzie jeszcze grzeczniejszy
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie mnie, marnotrawną?
przepraszam, że się nie odzywam ale ten staż w szkole jest męczący, teraz robiłam trochę po godzinach, więc jak wracałam do domu to tylko robiłam jeść, myłam się, z Zuzią wychodziłam na dwór i spać. dziś mam wolny dzień bo Tż pojechał z teściową i Zuzią na zakupy, więc zaraz robię sobie domowe spa i pełen relax brzuszek zaczyna troszkę wystawać więc na święta wielkanocne pewnie będzie co nieco widać sara gratuluję synka ja chciałabym właśnie parkę ale zobaczymy za kilkanaście tygodni co wyjdzie
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Widziała tam migawkę skubanych i chce iśc.U nas też jest wcześniej seans jakoś o 11 chyba..to i tak wcześnie jak na weekend .Jutro pojdziemy,dzisiaj już za pozno.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-15 o 11:07 |
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. , moje obaj byli zloci, jedli spali i sie jsmiechali , dopiero potem im "odbiło" KLADUSKA ??? cos cie nie kojarze Jak mdłości ? CURLY Dzwoneczek ( i piraci) jakis nowy tez jest , byłaś ? Tez widziałam trailer Skubanych i taka śmieszna sie wydaje LIBRA moze ten lek zaczyna działać co ci lekarka na alergie dała .
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
niestety mdłości męczą rano, najgorzej w szkole bo nie mogę nic zjeść i jesli jestem z kimś w sali to spoko ale jak jestem sama i mnie zaczyna mdlić to już nie jest fajnie
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Sprawdzę w innych kinach.Na dzwoneczka to by poszła bo lubi .---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- W Sadybie jest jakiś nowy film Mr. Peabody & Sherman grani cały dzień do wieczora..Skubani też są ale na 10.30 .Ale u nas teraz wieje!Normalnie huragan .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-15 o 11:44 |
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Sara mam znajomych co mają dwie dziewczynki, sporo z parkami, i reguła jest tata że tatusia jest najmłodsze
(oczy wiście są wyjątki) Najmłodsze rządzą. Prezent dają starszemu dziecku rodzice od młodszego na wejściu do domu maleństwa, niby wtedy mniej zazdrości jest, ale gówno prawda, jak zacznają się pielgrzymki schodzić i mimo Waszych upominań żeby i starszym dzieckiem się zachwycać, to i tak małe och achy, a starsze często raz drugi przegonione, i się robi ciężko. Przed porodem oglądaj z małą zdjęcia jak była maleńka, żeby wiedziała że i ona była kiedyś taka
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny pierwszy raz czytam o tym, żeby starsze dziecko dostawało jakiś "prezent" od młodszego
u nas nie ma takiego zwyczajumy cały czas tłumaczymy Zuzi, że teraz będziemy musieli zajmować się też drugim dzieckiem ale i Zuzią. wiem, że na pewno będzie zazdrość bo tego raczej uniknąć się nie da właśnie dziś zamierzam przeczytać książkę, którą zostawiła mi szwagierka http://www.empik.com/rodzenstwo-bez-...2744,ksiazka-p mam nadzieję, że choć trochę mi pomoże jak walczyć z zazrością u dzieci |
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabrysia już od tygodnia ma ten suchy,szczekający kaszel Daję jej supremin od wczoraj, bo dexa pico nic nie pomógł. Do tego syrop z buraków. Obawiam się jednak, że bez lekarza się nie obejdzie i to już w poniedziałek, bo ona w piątek ma te urodziny w figloraju-trochę byłaby kicha gdyby była chora wtedy. Myślicie, że robić inhalacje z soli na taki kaszel?
|
|
|
#207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
inhalacje nie zaszkodzą a pomóc mogą,ja bym robiła. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- A my dzisiaj idziemy na tere-fere ![]() http://www.muza.com.pl/tere-fere/ Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-15 o 12:52 |
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak inhalacji zawsze pomogą, choć trochę złagodzą.
Wczoraj odbieram jak zawsze małego, jedna mama od pani przedemna odbierała synka i nauczycielka jej mówi że mały kilka razy wymiotowal. Mały w takim stanie że tylko na rączki, i marudzi że go brzuszek boli. To ją zagadalam ze może coś zjadł. A ona ze żołądkowa bo dzień wczesniej cala noc wymiotowal :/. Ona na rencie, jej TŻ też, siedzą w domu a dzieciaka co na rękach się leje z żołądkowa do przedszkola, a niech innych pozaraza. No szlag by to. Mój z tych co nie chorują ale inne dzieci wszystko łapią.
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2014-03-15 o 13:02 |
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiatr |
|
|
|
|
|
#210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zazdrości nie było, nie było jakiejś zmiany w jego zachowaniu , nic chyba nie było , nie przypominam sobie. Moj mały zreszta ciagle spał - na gorze w łóżeczku, takze jak ktos przyszedł to nie brałam odrazu do góry, czekałam az sie wyśpi ,w tym czasie normalnie ktos z młodym przebywał, gadał ,wiec moze dlatego nie odczuł tej "ciekawości" noworodkiem. Mówił ze to jest jego baby . Zdjęcia tez czesto oglądaliśmy jak był dzidziusiem . Cytat:
Młody małego nauczył gadać "Mr pee ( pokazuje na pisiorka) body ( pokazuje całe ciało) i tak polewaja Cytat:
. Szok. Co za ludzie. Nie no nie mogę .... Biedne dziecko ! U nas za to ciepło , słonecznie, wyszłam w kurtce pierwszy raz , jako wyjście a nie koło domu. Nie wiem jak moj tz chlopakow ubrał, czy cos jeszcze kazał im ubrać. Małemu ubrałam fleka- bluzę nieocieplana pod spodem koszulka na krótki i cienka na długi wsio. Młody ![]() Chata wolna - co tu robic
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

mój tż od początku stawiał na dziewczynkę, a tu psikus 

bo teściowa remont planuje i już nam zajęcia znalazła .
)

przepraszam, że się nie odzywam ale ten staż w szkole jest męczący, teraz robiłam trochę po godzinach, więc jak wracałam do domu to tylko robiłam jeść, myłam się, z Zuzią wychodziłam na dwór i spać. dziś mam wolny dzień bo Tż pojechał z teściową i Zuzią na zakupy, więc zaraz robię sobie domowe spa i pełen relax
.Sprawdzę w innych kinach.Na dzwoneczka to by poszła bo lubi
. Szok. Co za ludzie.