|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Izetka, gdybym tylko wiedziała jak pogonic podły humor, to już wczoraj bym to zrobiła
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie można się zmutac bo dziecko będziesz miała marudne
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Izetka, to chyba przez pogodę, mam nadzieję, że później juz będzie lepiej, bo samej jest mi z tym źle..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2584 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale podejrzewam, ze jesli 3 szt. to raczej nie te pod krocze ![]() Cytat:
ale TYLKO te z 4-letnią gwarancja, bo polskie, te z 2-letnią sa produkcji chińskiej ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Brawo za 30-stkę ![]() |
||||
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie pamiętam na ile mamy gwarancję, ale odkurzacz przeżył remont i wyciąganie tych wszystkich pyłów i nadal działa super, więc za ok 200 zł warto go kupić
I Dziękuję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2586 |
|
Raczkowanie
|
Witam poniedziałkowo.
Ja dziś wkraczam w 7 miesiąc i III trymestr. Zbiorowo gratuluję wizyt, tygodni, glukoz, zakupów, brzuszków .Ruchy dziecka- ja to już do reszty osiwieję z moim dzieckiem. Owszem, codziennie je czuję, ale żeby to była jakaś aktywność to nie. Ot, co jakiś czas puknięcie, no 10 na dzień to się pewnie uzbiera, ale tak jakoś niemrawo . Ale jak chodzę na usg to widać na monitorze, że dziecko się rusza, to nie wiem, czemu ja, taka chudzina, tak słabo to czuję . Muzyka- my z mężem postanowiliśmy właśnie jakiś czas temu nie słuchać naszych ulubionych wykonawców , o ile my uwielbiamy, to jako rodzicie niekoniecznie chcielibyśmy, aby nasze dziecko znało, a już na pewno nie chcielibyśmy, żeby słuchało, czy nie daj boże uspokajało się przy tych dźwiękach (Marylin Manson i Rammstein) Zakupy w Gemini- wczoraj z ciekawości zrobiliśmy z mężem koszyk wszystkiego, co tam można kupić z naszej listy i wyszło tego za 250 zł, jak czytałam ile niektórzy tam wydają, to albo nie wiem, co kupują, albo żyję w błogiej nieświadomości co do tego, co mi będzie potrzebne . Ale suma sumarum i tak nie będę tam wielu rzeczy kupować, bo bardzo nie lubię, jak mi ktoś za mnie wybiera kolory .Kupiłam sobie koszule: kolor amarant: http://allegro.pl/show_item.php?item=4054300032 kolor żółty: http://allegro.pl/show_item.php?item=3993189402 kolor niebieski: http://allegro.pl/show_item.php?item=3970100605 Ta żółta już mi przyszła i jest bardzo fajna, chociaż ten rozmiar S to trochę duży .W środę po lekarzu mąż mnie zawiózł do H&M po stanik i jak on stał w kolejce, to ja poszłam na dział dziecięcy, o mamo jakie tam cudeńka są |
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Jej u was też tak ponuro za oknem ? Tragedia. 2 noce nie spałam tak wiało Zaraz biorę się za nadrabianie No i się chwalę. Byliśmy w sobotę z małżem na zakupach Do tego trochę akcesoriów i masę kasy poszło W wózku nie było moskitiery, miałam dokupić od razu tam w sklepie i jak zwykle zapomniałam No i teraz muszę gdzieś poszukać. Każda będzie pasować czy trzeba do modelu wózka kupować ?? |
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy odkurzacz AEG i jestem bardzo zadowolona, dostaliśmy go na prezent gdy wprowadzaliśmy się do tego mieszkania w którym jesteśmy i od tamtej pory zero problemów z nim
![]() O taki: http://www.outletrtvagd.pl/product-p...0-Maximus.html A ja zaraz wybywam, Teściowa zadzwoniła i wyciąga mnie na oglądanie dziecięcych rzeczy Co do zgagi i jedzenia nie wypowiadam się lepiej od trzech dni w dzień zjem wszystko, czuję się rewelacyjnie ale jak przyjdzie wieczór i czas kłaść się do łóżka to zwracam wszystko
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś przetrwałam tą glukoze,w drodze powrotnej weszłam sobie do sklepu po coś na śniadanie i od razu do obiadu kupić..
W domu zrobiłam sobie herbatkę i śniadanko i podczas jedzenia ręce zaczęły mi drżeć,duszno mi się zrobiło i taka jakas słaba się zrobiłam.. Połozyłam się i przeszło drżenie ale jestem taka słabiutka jakaś. Kurcze obawiam sie tych wyników glukozy,jutro koło 12.00 maja byc ;/
|
#2590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chwal się wózkiem raz...dwa...trzy... ![]() Rybka- za koszule bardzo fajne ja mam z 8 sztuk spodenek takich bawełnianych, mięciutkich bez stópek i zamierzam do bodziaków je zakłądac i jakieś cienkie skarpetki
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, będzie dobrze
ja po glukozie też byłam bardzo osłabiona i caly dzień lezalam.. wiec odpoczywaj dużo dziś ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za III trym i bardzo fajne koszulkiCytat:
|
||
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja po beznadziejnej nocy ;/ Budziłam się co chwila, bo mi się cofało wszystko, ja chyba mam ten refluks żołądkowy ;/ nie wiem, jak sobie z tym poradzić...czasem nie jem 2 godz przed snem i też mam ;/ Do tego chyba zaczyna mi się zgaga ;/ Jestem taka ciężka, że ledwo się podnoszę z łóżka...dzisiaj chyba nigdzie nie wychodzę, pogoda jest straszna - wieje, pada, a mi nie chce się dosłownie nic.
Jeśli chodzi o torbę do szpitala to sama się zastanawiam kiedy powinno się być przygotowanym...czy jest to określone gdzieś, ze w tym i tym tygodniu masz mieć już przygotowaną torbę? Czasem sobie myślę, że ze swoimi przygotowaniami jestem daleko gdzieś, mam parę ubranek i to jeszcze prawie same body, półśpiochy i sukieneczki...muszę się wziąć w garść, bo w końcu wszystko na ostatnią chwilę zostawię.. Jeśli chodzi o masaż krocza to nam położna mówiła, że niby od 22 tc już się powinno, ale jakoś nie mogę się za to zabrać
|
|
|
|
#2595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zaliczyłam wtopę miesiąca. Telewizor mi przypomniał, że mój maż ma dzisiaj imieniny
a ja rano zrobiłam mu aferę o śniadanie Ja się na niego złoszczę, że nie pamięta żadnych dat a sama nie jestem lepsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Problem miałam tylko ze skarpetkami bo wiele takich malutkich ma jakieś drapiące aplikacje albo ciasne gumki. Ostatecznie kupiłam właśnie w h&m i c&a bo wydają się najwygodniejsze.
|
||
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie, nie ma się co denerwować wynikami, zjedz coś konkretnego może słabość przejdzie |
|
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
sylvuniaa84 trzymam kciuki za wyniki, a dziś odpoczywaj
![]() Rybka12321 fajowe koszule mój mały też jakoś wybitnie nie szaleje, ani razu nic mnie nie zabolało od jego ruchów, ani nie czułam dyskomforty, ot taki może nasz urok... Ale też zastanawiam się czemu tak mało go czuję...
|
|
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
Izetka Ty masz dzisiaj zajęcia w sr, daj znać co ciekawego było
Ahaa, zapomniałam jeszcze Wam napisać, że 26 kwietnia szykuje nam się wesele...nie wiem co ja na siebie założę Nie chcę wydawać kasy na nową sukienkę, starych nie założę, bo zwyczajnie się w nie nie zmieszczę, a włożyć wora na kartofle tez nie mam zamiaru. Doradźcie coś, jaki fason wybrać, żeby nie wyglądać jak hipopotam
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe no to faktycznie wpadka ale na kolacje przygotujesz coś pysznego i powiesz, że chciałaś zrobić niespodziankę i dlatego rano nic nie mówiłaś
|
|
|
|
|
#2601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć ja swoją mam prawie spakowaną, bo po prostu nie mam gdzie trzymać tych swoich wkładek, podkładów i podpasek ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() mnie to znowu trzymało jak nie wiem, do 15 mogłabym nic nie jeść
|
||
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcia wózka nie mam bo zawieźliśmy go do moich rodziców a zanim zdążyłam cyknąć wam fotę to mężuś go złożył i w worki pochował. Ale... jak tylko zajdę do mamy to go rozłożę powolutku i pokażę
![]() A co do reszty to dodaję zdjęcie |
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do spodenek, ja tez pokupowałam mase takich bez stópek, do tego teraz dokupuję w pepco ażurkowe skarpetki ![]() wydaje mi się, ze na upał bardziej praktyczne niż śpiochy czy półspiochy ![]() moja sąsiadka rodziła też w czerwcu i w lecie woziła małego nawet w samym body i na gołe stópki, bo upał był niemiłosierny ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- ![]() tez postawiłam na HIPP no i mam taką samą biedronkę do smoczka, tylko zieloną
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Poziomka-no idę
ciekawe co dzisiaj wymyśli położna a co do sukienek to zobacz sobie ten artykuł:https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/...owe-na-wiosne2
|
#2605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dłuższą do rajtek,krótsza do leginsów Cytat:
cukrzyca ? ![]()
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Przez tydzień przytyłam kolejny kilogram
też zaczynam ograniczać słodycze, bo jak tak dalej pójdzie, to się później nie rusze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze wyniki jutrzejsze bedą dobre
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super sukienki i spadłaś mi z niba tez potrzebuje jakąś na tą nieszczęsną komunie ale chce ją teraz już zakupić aby trochę w niej pochodzić, chociaż wolałabym przymierzyć te sukienki a są super |
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedronkę mąż wybierał Jeszcze robiąć zakupy ciągle wtrącała nam się jakaś baba. Zwłaszcza jak miałam do wyboru 2 rzeczy i nie wiedziałam co brać to ona "jak bym miała zasugerować to wybrałabym...." nawet jak laktatory nam dziewczyna pokazywała bo chciałam zobaczyć który jakie ma ssanie to się wtrąciła. I zachwalała strasznie Aventa. To się nawet dziewczyny w sklepie do niej odezwały z tekstem "Pani to chyba z Philipsa jest " no ale okazało się że babka korzystała z 3 laktatorów i podobno najlepiej jej się ten Avent sprawdził no i na dodatek ona jakimś psychologiem się okazała i jakąś specjalistką od karmienia dzieci. No tak się kobieta wczuła że nad nami i nad tą dziewczyną co nas obsługiwała to z pół godziny tak wisiała, a jakie kółeczko ludzi słuchających się wokół nas zrobiłoOczywiście laktatora nie kupowałam tylko poszłam za radą położnej żeby zobaczyć który jak ciągnie i później w razie czego kupić bo może się okazać że ja kupię a ani razu go nie użyję. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

nie można się zmutac bo dziecko będziesz miała marudne
), ręcznik papierowy (żeby był po podmywaniu się, żeby ranę dokładnie wysuszyć i nie plamić sobie ręcznika), podpaski typu "noc" (położna mówiła, że po porodzie krwawienie jest tylko o trochę większe niż w przypadku miesiączki, nie licząc czasu karmienia, kiedy faktycznie może zalewać), krem na brodawki np. Bepanthen, który będzie też do pupy maluszka.

no i regulacja mocy by się przydała gdybym się odważyła użyć tego słynnego katarka... Co polecacie?
. Ale jak chodzę na usg to widać na monitorze, że dziecko się rusza, to nie wiem, czemu ja, taka chudzina, tak słabo to czuję
. 
W wózku nie było moskitiery, miałam dokupić od razu tam w sklepie i jak zwykle zapomniałam 

ja po glukozie też byłam bardzo osłabiona i caly dzień lezalam.. wiec odpoczywaj dużo dziś 

Ja się na niego złoszczę, że nie pamięta żadnych dat a sama nie jestem lepsza