|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
kiedyś się śmiałam, że dzięki temu nie zapomnę o jego imieninach a tu już drugi rok z rzędu totalna amnezja już wymyśliłam, że pójdziemy gdzieś na kolację bo nawet nie mam głowy do gotowania
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy za wczesnie było wtedy na to badanie? oby wynik jutrzejszy był w normie
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie muszę się ruszyć i pójść na glukozę. Wizytę u ginki mam dopiero na 31 marca i teraz kminię czy pójść w tym tygodniu i mieć z głowy czy poczekać do przyszłego.
Jej ale mi się mała właśnie ułożyła. Muszę siedzieć totalnie wyprostowana bo inaczej się nie da. A wierci się dziś niesamowicie. Już o 4 rano dziś dawała czadu
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej podobają mi się te z happy mum, nawet z outletu bym coś wybrała, np: http://www.happymum.pl/sklep3/d375a,...s_sale!!!.html http://www.happymum.pl/sklep3/d457a,...s_sale!!!.html http://www.happymum.pl/sklep3/d388,o...s_sale!!!.html Boję się tylko, że nie będę w nich wyglądała tak super jak te modelki ;/ One są takie chude, a ja mam duże cyce i mogę wyglądać jak kloc...no i nie wiem co robić...
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta biedronka to zbyt solidnego zapiecia nie ma, moja siostrzenica rozpracowała je w jedno popołudnie i pękło ![]() ale chciałam coś małego dla takiego małego dziecka, te wszystkie łańcuszki mają takie wielgaśne te zapięcia, a ta biedronka taka mała słodka ![]() ja nie lubię robić zakupów w smykolandzie, bo jeszcze dobrze nie wejdę, a już mnie witają panie hasłem "w czym moge pomóc", jeju jak ja tego nie lubię ![]() ale zazwyczaj sa pomocne i nie naciskają na zakup, zaprowadzą mnie w jedno miejsce, zawsze podziękuję i daję delikatnie do zrozumienia, że sobie juz poradzę poza tym tam jest najtaniej, wszystko, pieluchy, smoczki, butelki, akcesoria do pielęgnacji, kocyki, materac nawet dużo taniej kupiłam niz na allegro
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2617 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej w brzydki, paskudny dzień
![]() Wpadam na raty, bo synek przez weekend się rozkasłał i zostawiłam go dzisiaj w domu. Właśnie walczymy z kartonami, tworzymy koparę. Nie mam pomysłu na łychę i spychacz ![]() Dziękuję za komplementy odnośnie chałupki córy ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45598320]A to mój brzuchol w 30 tc [/QUOTE] Super brzucho ![]() Cytat:
My to samo, odkąd mam magicznego robota przestaliśmy się żywić na mieście ![]() To super ![]() Cytat:
za udaną wizytę.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45601356]Aaaa dziewczyny, zrobiłam sobie listę wyprawkową i za same zakupy w gemini wyszło mi 320zł [/QUOTE] My ostatnio daliśmy 400zł, ale podratowaliśmy domową apteczkę, plastry, trany itp. ------------------------ Wyrwaliśmy się w sobotę z domu. Byliśmy w "świat dziecka" i naoglądałam się wózków ![]() Poza tym na przymierzałam się kurtek i nic nie kupiłam, dopiero wczoraj online w c&a. Tak samo dzieciakom. Młody po przymierzał ciuchy i zamówiliśmy przez internet. Jakaś promocja jest i wychodzi taniej internetowo niż w stacjonarnym, na butach dla młodego nawet 70zł, a za kamizelkę 15zł i dostawa gratis, a młodej przewijak. |
|||||
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja radziałbym Ci kupic jakąś taką rozciągliwą, albo zwiewną żeby na pewno była dobra w kwietniu
|
|
#2620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie robili bo było za wczesnie... Trochę mi przeszło to otępienie,zaczynam sie ruszać po woli.Wstawiłam zupkę,smak mi przyszedł na ogórkową,taka mega kwasna ![]() miał byc tez gulasz z kaszą ale w sklepie obok nas nie było świeżego mięska,a dalej nie miałam siły iść..no trudni zrobie jutro,chociaz też mam ogromna ochote na kasze ![]() majkela za zakupki,jednak czasem lepiej w necie zamawiać ale ja to panikara jestem
|
|
#2621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie i dzisiejszej wizycie
Z Dzidzią wszystko w porządku, główką dalej w dół ma już ok 1,2kg ![]() Poza tym umówiliśmy się za tydzień na usg to trzecie ważne ![]() Na ostatni dzień 29tc mam +9kg i lekarz pochwalił, że waga w normie i nie jakaś duża a patrząc, że idzie to tylko w mój brzuszek to super. W ogóle pogadałam sobie dzisiaj z lekarzem o kilku sprawach, miał mało pacjentek to i czas na tłumaczenie i pocieszył mnie, że nie ma reguły i to, że pierwsze dziecko ciężko mi się wstawiało podczas porodu, to nie jest powiedziane, że za drugim razem też tak będzie ). Pytałam również czy to, że dziecko czasem jest wg usg o tydzień "młodsze" to jest w tym jakaś zależność, że przenosi się ciążę i rodzi po terminie (utkwiły mi w głowie słowa położnej z patologii, że skoro jeszcze nie urodziłam to widocznie dziecko jeszcze nie gotowe ), ale lekarz wyjaśnił, że jeśli dysproporcja byłaby od samego początku ciąży to jest to jakaś zależność, ale jeśli na początku tygodnie ciąży zgadzały się z wiekiem dziecka wg usg a w trakcie ciąży gdzieś tam przez chwilę była różnica, to że nie ma to związku z terminem porodu tylko bardziej czy dziecko będzie większe/mniejsze.No i dostałam od położnej reklamówkę z FamilyService ![]() Biorę się za odpisywanie ![]() nie jada Cytat:
jasne, że lepiej dać taki zrobiony shake na owocach ale 4letnie dziecko ma już swój gust kulinarny i nie zmuszę Jej przecież na zjedzenie "bo zdrowe" ![]() A postanowiliśmy Jej kupić takie urozmaicone płatki, bo Ona i tak bardzo mało je słodkich rzeczy, a chcieliśmy żeby nauczyła się jeść płatki z mlekiem ![]() Ale na razie płatki też zostały wyeliminowane Cytat:
Płatki też na razie odstawiliśmy, za tydzień spróbujemy od mleka, ale bez płatków.Najgorsze, że nie wiem czym Ją smarować W ruch poszedł mój krem do twarzy AlantanDermoline lekki krem z alantoniną i pantenolem 5% i z pupci dość ładnie zeszło/schodzi, z policzków też zeszło, ale za to wczoraj wokół ust plamki Jej się porobiły i dziś rano skarżyła się, że Ją to swędzi mam w domu olejek lniany i ze słodkich migdałów - myślę, czy tym Ją nie smarować i w ogóle nie myć ![]() Już zaczęłam szukać olejków do mycia dla Atopowców i wybór jest ciężki ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45585826]I podobnie jak każda alergia, nie musi zacząć się od urodzenia. Ja byłam zdrowa aż do 15r.ż., aż nagle dopadły mnie jakieś alergie, ciągle spuchnięte oczy wiosną, drapanie w gardle i straszny katar. A zimą sam katar. Po testach okazało się, że mam alergię na: trawę, bylicę, zboża, żyto, sierść psa, pierze, pleśń i kurz [/QUOTE]u mnie to samo - nigdy nie miałam jako dziecko problemów z alergiami, a w 16r.ż mnie dopadło ![]() Cytat:
) i tam się boją siadać, ale to by trzeba było cały balkon tym wyłożyć no ewidentnie szukają miejsca na jaja ![]() Cytat:
![]() na pocieszenie - ja od początku ciąży mam 80/50
|
||||
|
|
|
#2622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za wizytę,super że szyjka trzyma ![]() Moja córa tez dostała jakiejś wysypki na zgięciach rąk,czasem ja to swędzi. Nie mam pojęcias od czego to może być i nie wiem tez czym to smarować,chyba czeka nas wizyta u lekarza
|
|
#2623 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo ładne łóżeczkoCytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
za kolejny tc.Cytat:
![]() ![]() ???Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45606603] Mamy jechać popołudniu do OBIego, bo jest promocja na panele i drzwi, które nam się podobają.. Dzwoniłam rano do dziekanatu, pomyślałam, że może uda mi się złapać promotorkę w szkole, ale okazuje się, że ona przyjeżdża tylko na seminaria z nami. Zastanawia mnie też fakt jak ona zamierza sprawdzać nam te rozdziały, skoro nawet na maile nie odpisuje, a spotkań z nią zostały trzy i to w każdym miesiąc przerwy... [/QUOTE] Coś udało się kupić??? Cytat:
ja nawet torby nie mam. Chciałam sobie zamówić u tej margo cały zestaw co Wam pokazywałam, torbę, koszulę i klapy, ale już nie ma![]() Cytat:
butelki TT sprawdziły się przy synku, teraz też kupiłam, ale tylko jedną 260ml, a drugą mniejszą będę miała z laktatorem.Z tego co pisałaś, to planujesz karmić mm, więc może zakup sobie zestaw startowy TT on coś około 100zł kosztuje, ja przy synku taki miałam. Linomag mam ten zielony. Dobry do pupki, z resztą my do tej pory go używamy |
||||||||
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela, jakiego masz robota? Bo też się za jakimś rozgladam.. a chciałabym zeby byl wielofunkcyjny, ale głównie, zeby byl taki mikser z tym ramieniem i misa. Z bosha mają fajne, ale właśnie nie wiem czy się sprawdzi. A nie chce czegoś takiego jak Kasia z Mpm
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2625 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja miałam trochę takich i teraz dla drugiej dokupiłam jeszcze dobre 5 par ![]() Aldrin ale synek duuuuży lepiej nie "karm" Go słodkimi bo będzie problem urodzić klocusia ![]() Oszczędzaj się ![]() Cytat:
Cytat:
które dziecko rodziła? wiesz ile kobiet jedzie na ostatnią chwilę? ile kobiet przy przyjęciu na IP ma już prawie 10cm rozwarcie i pędzą na porodówkę? ostatnio kobieta w przychodni opowiadała, że rodząc drugie dziecko ledwo zdążyli 10km do szpitala teraz jest w 3 ciąży i boi się co to będzie mi położne dogryzały jak przyszłam na porodówkę, że ledwo się poród zaczął a ja już tak lamentuję to co będzie później - a 40min później miałam już 7cm rozwarcia i położne szczęki zbierały z podłogi ![]() nie ma co się stresować po tym co widziałaś Nie mówiąc już, że każda ból odczuwa inaczej ![]() Któraś pytała o sposoby na zaparcia - Sylvunia? A szklanka z cytryną na czczo? Kiwi jedzone codziennie podobno dobrze działa gotowane buraczki sok z buraków Aaaa w ogóle przyrządziłam miksturę Zrobiłam sobie na moją anemię i ogólnie dla zdrowia (i lepszej przemiany materii ) - kiszony sok z buraków ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
A podejrzewasz coś u córy? Cytat:
mi też bardziej pulse podchodzi ![]() I co? kupujecie? czy jeszcze zastanawiacie się? My w środę jedziemy na wózki a ja szukam to nowych modeli na necie ![]() Ooo moja mama dziś była tylko na delegacji i idzie właśnie do mnie na kawkę |
|||||||
|
|
|
#2626 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sierpniu prawdopodobnie będziemy mieć wesele ale nie wiem jak to będzie zostawić dwumiesięcznego dzidziusia i iść na wesele. Jakoś sobie tego nie wyobrażam. Byłyście w takiej sytuacji? Cytat:
Ja też myślałam że wybór wózka będzie dużo trudniejszy, ale koniec końców w 3 sklepie kupiliśmy i o dziwo nie spodziewałam się że akturat ten kolor mi się spodoba który kupiliśmy. Miałam w planach jutro iść na bazarek na zakupy dla siebie. Majtochy, jakieś spodnie bo zostały mi dwie pary które robią się przyciasne, buty na wiosnę. No ale teraz jak mam leżeć to po co mi. Zostanę przy tym co mam. Wczoraj pisałam że relaksuje maluszka, a dziś o dziwo bardzo spokojny jest. Aż zaczynam sobie w głowie czarne scenariusze pisać. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Narazie szyjka trzyma, kontrole w przyszły piątek mam i zobaczymy czy się nie skraca. Jak tylko pochodzę trochę to od razu brzuch się napina i boli. A taki sok z buraków moja babcia pije już dobre kilka lat i ma 88 lat a zdrowie lepsze niż nie jedna młoda. Do lekarza nie chodzi, mówi że nie wie co to ból głowy. Wszyscy jej zazdroszczą takiego zdrowia.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-03-17 o 12:58 |
|||
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znowu mi poziomki nie zacytowało wrrr.... super te sukienki co pokazałaś
Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-03-17 o 12:56 |
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
Kakusia super, że z dzidzią wszystko ok
no i za usg!!Moja mała wyprzedzała termin już w I trymestrze o kilka dni, także jest szansa, że urodzę wcześniej ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
To super, że piszecie, że te spodenki się sprawdzają, to z pewnością się wybiorę do H&M bo mi się baaaaaaardzo podobały
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
no czekałam na taką informację
![]() bo jak opowiadam znajomym, ze zamierzam w razie czego wozić mała latem w wózku w samym body , ewentualnie sukienka, to pukają się w czoło, że jak to, przeciez nie wolno, takie małe dziecko musi miec każda częśc ciała przykrytą |
|
|
|
#2631 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
, nie mam pojęcia, czy dziecko będzie zdrowe, czy ja się będę dobrze czuła i czy mój instynkt macierzyński pozwoli mi na te kilka godzin zostawić maluszka.
|
||
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
poziomkka ja bym poszukała jakiejś takiej sukienki, którą można by było ubrać i po porodzie, fajnie odcinanej pod biustem, ale na pewno chciałabym ją przymierzyć bo tak z internety ciężko coś wybrać
![]() Kakusia jak się kisi tego buraka? Może też coś takiego sobie zafunduję
|
|
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o te sukienki z happy mum, to co byście mi radziły? Może spróbuję zamówić ze 2 tyg przed weselem... jak nie będzie pasowała to zawsze będę miała czas, żeby coś znaleźć w sklepie stacjonarnym...bo teraz to chyba nie ma co patrzeć na sukienki, za miesiąc mogę wyglądać jak szafa trzydrzwiowa...
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
Pater fakt, z internetu nie wiadomo jak sukienka będzie leżała. Jeszcze przed ciążą to wiedziałam jakie fasony na mnie dobrze leżą, a teraz to cholera wie
Ale tak sobie pomyślałam, że jakby była zła to ja sprzedam na allegro
|
|
|
|
#2636 |
|
Wtajemniczenie
|
hej brzuchatki
troszke mnie nie bylo, podczytywalam Was ale jakos nie moglam sie wbic w rozmowe jak byla ladna pogoda to chodzilam ciagle na spacery a teraz przyszlo mi lezec w lozku caly week.. tak sie dobrze czulam z ta wiosna a lekarz kazal mi wiecej odpoczywac.. no ale fakt ze jest mi juz czasami bardzo ciezko moje maluchy ostatnio bardzo aktywne i czesto strasznie wypychaja mi brzucho.. dzieki czemu niestety doczekalam sie pierwszego rozstepu Wy tu o liczeniu ruchow ja sie bardziej skupiam zeby rozpoznac ktory mnie kopie i czy obydwoje po rowno jak mam liczyc po 10 na jednego? hmm.. i powiem Wam, ze wlasnie sie okazalo ze moja najblizsza przyjaciolka jest w ciazy a tak wogole dopadlo mnie dzis uczucie zr jestem jeszcze ze wszystkim w d..pie dla maluchow chociaz pol szafy zapchane ich rzeczami musze cos kupic zeby sie uspokoic chyba w przyszlym tygodniu wybieramy sie ba usg, a ja sie nie moge juz doczekac. ah ! no i mamy dzis wkoncu studniowke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa Kakusia już ci piszę jak sprawdził mi się odplamiacz. Miałam to zrobić wczoraj ale zasnęłam z telefonem
![]() Otóż ten Oxy z biedronki poradził sobie świetnie. Po wypraniu i wyschnięciu wczoraj chowałam ciuszki do szafy i zostało mi kilka sztuk dosłownie które muszę poprawić ale tam na tych ciuszkach plamy były tak wżarte w materiał że zeszły tylko trochę, dlatego teraz te kilka ciuszków nie będę już moczyć tylko rozrobię proszek z wodą i taką papkę będę nakładać bezpośrednio na plamę i zostawię to na ok. 15-30 minut. Ostatnio tak prześcieradło na materac i przewijak odplamiałam i śladu nie ma i nawet nic się w tym miejscu nie odbarwiło. Tak więc jestem zadowolona. Nawet odplamiła się koszulka małża z ubiegłych wakacji bo okazało się że olejek do opalania zostawił na białym materiale masakryczne żółte ślady a zauważyłam to dopiero teraz jak w szafie sprzątałam. No i koszulka jest znowu bieluśka |
|
|
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
chocolate mnie też nie chce się ruszyć czterech liter z domu w taką pogodę ;/ a rozstępu współczuję
Hehhe śmiesznie masz z tymi chłopakami, ale musi być im wesoło tam u Ciebie w brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- beat@ piszesz o tym nowym Oxy w płynie, czy o starej wersji w proszku? |
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
chocolate nie przejmuj się rozstępem, pewnie wiele z nas się ich doczeka, trudno, taki urok ciąży... A Ty masz je szybciej bo chłopaki szaleją i brzuszek szybciej rośnie żeby ich pomieścić
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama nie wiem co to moze byc,miała tak po zmianie proszku kiedys ale z czasem przeszlo tylko płyn lenora ja uczulał...jesc tez nic nowego nie jadła... Mam nadzieje ze to nie jakies AZS? Jak to sie objawia? Na całej skórze? Ona ma tylko na zgieciach rak..... Oo jadła ostatnio truskawki :/ pomidory ale to juz miała predzej mowila mi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

już wymyśliłam, że pójdziemy gdzieś na kolację bo nawet nie mam głowy do gotowania 

ciekawe co dzisiaj wymyśli położna

mam w domu olejek lniany i ze słodkich migdałów - myślę, czy tym Ją nie smarować i w ogóle nie myć 

ja nawet torby nie mam. Chciałam sobie zamówić u tej margo cały zestaw co Wam pokazywałam, torbę, koszulę i klapy, ale już nie ma
13.07.2013 
musze cos kupic zeby sie uspokoic chyba