Facebook - serwis społecznościowy, pytania, problemy. - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-08, 21:10   #2881
Brook
Zakorzenienie

Dot.: FACEBOOK serwis społecznościowy

Maguda dzieki za info nie wiedzialam , ciekawe jak znalezc ten pnkt obslugi.

2 pytanie: jak dodam zdjecia i zaznacze w jakim miejscu one byly robione- tzn jaka restauracja to czy te fotki automatycznie dodadza sie tez do strony facebookowej tej restauracji.

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 21:21   #2882
Maguda_
Kawaii strona mocy

Na samej stronie na bank się same nie dodadzą, ale nie wiem czy gdzieś w albumach się nie pojawią, musiałabym to sprawdzić na 100%. Poza tym zależy chyba też od ustawień w Twoim profilu komu pokazywane są zdjęcia - ja mam np. tylko grupę znajomych, więc na innych profilach się nie znajdą Ale to akurat jest tylko moje gdybanie ... Myślę, że to dodawanie lokalizacji działa tylko na zasadzie reklamy danej miejscówki. Ewentualnie osoba prowadząca daną stronę na fb widzi w swoich ustawieniach ogólne hasło, że tyle i tyle osób wspomniało o tej knajpie, jeśli prowadzi ich stronę.

Zrobiłam mały testing: ustawiłam sobie lokalizację w pewnym miejscu, polubiłam fanpage i nigdzie nie znalazłam mojego zdjęcia - ani na stronie ani w albumie: są tam tylko zdjęcia osób, które same je przesłały na stronę lub jak mniemam osoby, których fotki ustawione są jako publiczne

Edytowane przez Maguda_
Czas edycji: 2014-03-08 o 21:36 Powód: dopisek
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 22:18   #2883
Brook
Zakorzenienie

Dzieki za testowanie w razie co sprawdze ustawienie widocznosci zdjecia czy mam tylko znajomi

Edytowane przez Brook
Czas edycji: 2014-03-08 o 22:21
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 22:21   #2884
summerisgone
Zakorzenienie

To czego szukasz nie jest widoczne dla innych, tylko dla ciebie.
https://www.facebook.com/help/382661798450396
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 21:46   #2885
Azmika88
Zadomowienie

Ja mam taki problem, że w zakładce wiadomości przy Innych ciągle wyświetla mi się (1) obok, jakbym miała nową wiadomość w folderze Inne. Ale jak wchodzę to nic tam nie ma.
Więc wybieram opcję: "Oznacz wszystkie jako przeczytane" i wtedy ta (1) znika, ale pojawia się przy następnym logowaniu...
Nie wiem o co chodzi.
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 22:57   #2886
201606010921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
Ja mam taki problem, że w zakładce wiadomości przy Innych ciągle wyświetla mi się (1) obok, jakbym miała nową wiadomość w folderze Inne. Ale jak wchodzę to nic tam nie ma.
Więc wybieram opcję: "Oznacz wszystkie jako przeczytane" i wtedy ta (1) znika, ale pojawia się przy następnym logowaniu...
Nie wiem o co chodzi.
też mam te (1) a wiadomości nie mam i nie wiem o co chodzi...
201606010921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 10:24   #2887
MaciejW
BAN stały

jakoś będziecie musiały przeboleć ten problem Możliwe to to jakiś celowy błędzik który zatrzymuje was dłużej na fejsie - każda minuta jest cenna
MaciejW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 23:01   #2888
Horribly
Raczkowanie

GG do Horribly
Facebook

Witam
Mam problem dotyczący osi czasu na fb. Niedawno urodził mi się brat i chciałabym dodać jego narodziny do "wydarzeń z życia". Niestety nie wiem, jak mogę to zrobić i czy jest to w ogóle możliwe. Stąd moja prośba o pomoc. Jeśli któraś z Was wie, jak to zrobić, będę bardzo wdzięczna.
Stary 2014-03-14, 23:31   #2889
Caramelka
Raczkowanie

Dot.: Facebook

Tak jak piszesz, wchodzisz do wydarzeń z życia ... rodzina i związki... nowy członek rodziny i uzupełniasz
Caramelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 23:35   #2890
Horribly
Raczkowanie

GG do Horribly

Tak właśnie zaglądałam na tego "nowego członka rodziny" ale do końca nie byłam pewna, czy to to Dzięki wielkie
Stary 2014-03-15, 05:15   #2891
asia10933
Rozeznanie

Ta, na fb można już wszystko dodawać....

http://jzabawa11.blogspot.com/
asia10933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 15:40   #2892
ygerna
Zakorzenienie

zmienił się wygląd tablicy i profilu. tak? mam zaznaczone, że w sumie wszystko widzę tylko ja, a jak przejdę poziom w jakiejś tam grze to ukazuje mi sie informacja na tablicy (że kogoś pobiłam). Inni też to widzą czy tylko ja?

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-15, 16:57   #2893
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ygerna Pokaż wiadomość
zmienił się wygląd tablicy i profilu. tak? mam zaznaczone, że w sumie wszystko widzę tylko ja, a jak przejdę poziom w jakiejś tam grze to ukazuje mi sie informacja na tablicy (że kogoś pobiłam). Inni też to widzą czy tylko ja?
Przy tym powinien być znaczek (globus jeżeli widzą to wszyscy, dwa ludizki jeżeli twoi znajomi to widzą, a bodajże kłódka, jeżeli ta informacja jest dostępna tylko dla ciebie
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-15, 17:44   #2894
ygerna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Przy tym powinien być znaczek (globus jeżeli widzą to wszyscy, dwa ludizki jeżeli twoi znajomi to widzą, a bodajże kłódka, jeżeli ta informacja jest dostępna tylko dla ciebie
Nie ma. To jest na stronie głównej. Jest napisane, że pobiłam jakieś tam osoby w grze, są ich zdjęcia z przyciskami "lubię to" i "dodaj komentarz". Jedyny znaczek to taki ptaszek z podpisem "wypełnij ankietę i pomóż nam ulepszyć aktualności".

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 07:20   #2895
Blondyna_92
Raczkowanie

Hej, mam taki problem z facebookiem, że co jakiś czas w 'aktywnych sesjach' widzę, że ktoś logował się na moje konto z Warszawy (nie mieszkam tam). Próbowałam już zmiany hasła na inne - trudniejsze (cyfry i litery) i po jakimś czasie znowu widzę aktywną sesję z Wa-wy. Włączyłam powiadomienie mailem, ale narazie się nikt nie logował. Dodam, że nikt nie zna mojego obecnego hasła. Czy to jest normalne, czy ktoś się notorycznie włamuje?
Blondyna_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 09:25   #2896
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondyna_92 Pokaż wiadomość
Hej, mam taki problem z facebookiem, że co jakiś czas w 'aktywnych sesjach' widzę, że ktoś logował się na moje konto z Warszawy (nie mieszkam tam). Próbowałam już zmiany hasła na inne - trudniejsze (cyfry i litery) i po jakimś czasie znowu widzę aktywną sesję z Wa-wy. Włączyłam powiadomienie mailem, ale narazie się nikt nie logował. Dodam, że nikt nie zna mojego obecnego hasła. Czy to jest normalne, czy ktoś się notorycznie włamuje?
A w jakiej odległości od Warszawy mieszkasz? Facebook nie pokazuje zazwyczaj dokładnej lokalizacji, tylko przybliżoną

"[...] dotrzesz do takiej granicy, że gdy jej nie przekroczysz - będziesz nieszczęśliwa, a gdy przekroczysz - może jeszcze nieszczęśliwsza..."

F.Dostojewski

Pijana truskawkami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 09:39   #2897
Blondyna_92
Raczkowanie

Z kuj-pom (Bydgoszcz) jest daleko do Warszawy... Akurat tego dnia nigdzie nie wyjeżdżałam.
Stary 2014-03-16, 09:47   #2898
_zolza
Zadomowienie

Cytat:
Wg mnie to normalne, ale dlaczego tak jest to nie wiem. Ja mam aktualnie aktywną sesję w Krakowie i Warszawie, a mieszkam 160 km od Krk i 300 od Wawy.
Sprawdź sobie na stronie http://www.moje-ip.eu/sprawdzanie-adresu-ip swoją lokalizację i jestem prawie pewna, że nie będzie tam gdzie mieszkasz.
_zolza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 09:50   #2899
Blondyna_92
Raczkowanie

Nooo, IP w Warszawie (?), jak to możliwe to nie wiem. Dzieki za pomoc.
Stary 2014-03-16, 10:19   #2900
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem z tego miasta co Ty A na fejsie mam - w zależności od tego, z jakiej przeglądarki korzystam (nie wiem jak to możliwe) - przez firefoxa wyświetla mi Radom, a przez chrome - Warszawę. Na filmwebie też jako lokalizację mam Warszawę A na tej stronie moje-ip pokazuje mi Radom.. także tego :P

A na fejsie jestem pewna, że to tylko moje logowania, bo mam ustawione, żeby przysyłało mi powiadomienie mailowe w razie logowania z innego komputera niż mój.
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 20:03   #2901
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam jedno konto na fb zupełnie puste, ze zmyślonym imieniem i nazwiskiem (założyłam je dawno temu, zanim powstało moje prawdziwe bo na początku chciałam pooglądać czyjeś zdjęcia, a nie chciałam zakładać jeszcze własnego konta :P), tak więc mam pewność, że na takie puste konto nikt by się nie połasił-bo to konto widmo. Teraz sprawdziłam bieżącą sesję - wyskoczyły Siemianowice Śląskie mieszkam w Krakowie.
Stary 2014-03-16, 23:06   #2902
O Peggy Brown
Zakorzenienie

Witajcie mam szybkie pytanie, możliwe, że była już o tym mowa, ale sprawa jest pilna więc nie mam czasu przeszukiwać. Czy osoba, która mnie zablokowała zobaczy post, który mam zamiar dodać w grupie do której należę i ja i ona? Wiem, że ja nie widzę jej wpisów, chodzi mi o to czy działa to w obie strony.
O Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 13:18   #2903
Horribly
Raczkowanie

GG do Horribly

Cytat:
Napisane przez O Peggy Brown Pokaż wiadomość
Witajcie mam szybkie pytanie, możliwe, że była już o tym mowa, ale sprawa jest pilna więc nie mam czasu przeszukiwać. Czy osoba, która mnie zablokowała zobaczy post, który mam zamiar dodać w grupie do której należę i ja i ona? Wiem, że ja nie widzę jej wpisów, chodzi mi o to czy działa to w obie strony.
Niezaleznie kto kogo zablokował, obie nie zobaczycie swoich postów. Bez względu na to, czy to tylko oś czasu czy wspólna grupa.
Stary 2014-03-18, 16:19   #2904
WhiteCherry
Zakorzenienie

o co chodzi, mam nowy wygląd fejsbuka, mój kolega dodał jedno zdjęcie i wcześniej jakiś status na swoją tablicę - i wyświetliło mi się to w powiadomieniach - tzn. wyskoczyła czerwona jedyneczka. Nie zostało to dodane na mojej osi czasu, nie zostałam oznaczona w poście czy na zdjęciu, dlaczego wyświetla mi się to w powiadomieniach, bo przecież nigdy tak nie było?
Stary 2014-03-18, 16:25   #2905
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
o co chodzi, mam nowy wygląd fejsbuka, mój kolega dodał jedno zdjęcie i wcześniej jakiś status na swoją tablicę - i wyświetliło mi się to w powiadomieniach - tzn. wyskoczyła czerwona jedyneczka. Nie zostało to dodane na mojej osi czasu, nie zostałam oznaczona w poście czy na zdjęciu, dlaczego wyświetla mi się to w powiadomieniach, bo przecież nigdy tak nie było?
Wejdź na jego oś czasu i zobacz czy jak najedziesz na przycisk "Znajomi" to czy jest zaznaczone "Otrzymuj powiadomienia". Bliscy znajomi się chyba automatycznie tak oznaczają.
Stary 2014-03-18, 16:40   #2906
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _zolza Pokaż wiadomość
Wg mnie to normalne, ale dlaczego tak jest to nie wiem. Ja mam aktualnie aktywną sesję w Krakowie i Warszawie, a mieszkam 160 km od Krk i 300 od Wawy.
Sprawdź sobie na stronie http://www.moje-ip.eu/sprawdzanie-adresu-ip swoją lokalizację i jestem prawie pewna, że nie będzie tam gdzie mieszkasz.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Ja jestem z tego miasta co Ty A na fejsie mam - w zależności od tego, z jakiej przeglądarki korzystam (nie wiem jak to możliwe) - przez firefoxa wyświetla mi Radom, a przez chrome - Warszawę. Na filmwebie też jako lokalizację mam Warszawę A na tej stronie moje-ip pokazuje mi Radom.. także tego :P

A na fejsie jestem pewna, że to tylko moje logowania, bo mam ustawione, żeby przysyłało mi powiadomienie mailowe w razie logowania z innego komputera niż mój.
Mojej koleżance Fejsbuk ostatnio wmawial, ze pisze z Kijowa, mimo ze była w Warszawie

Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-18, 16:47   #2907
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Wejdź na jego oś czasu i zobacz czy jak najedziesz na przycisk "Znajomi" to czy jest zaznaczone "Otrzymuj powiadomienia". Bliscy znajomi się chyba automatycznie tak oznaczają.
faktycznie, mam zaznaczone ''otrzymuj powiadomienia'', podczas gdy u innych znajomych nie mam zaznaczonej tej opcji (ja nic nie zmieniałam). Wychodzi na to, że ustawił mnie jako swoją bliską znajomą, haha :d

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 17:11   #2908
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie, mam zaznaczone ''otrzymuj powiadomienia'', podczas gdy u innych znajomych nie mam zaznaczonej tej opcji (ja nic nie zmieniałam). Wychodzi na to, że ustawił mnie jako swoją bliską znajomą, haha :d
Nie, wychodzi na to że ty jego ustawiłaś jako bliskiego znajomego Albo przypadkiem kliknęłaś powiadomienia. Nie ma opcji dowiedzieć się kto cię ma jako bliskiego znajomego, chyba że sami ci powiedzą.
Stary 2014-03-18, 17:39   #2909
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Nie, wychodzi na to że ty jego ustawiłaś jako bliskiego znajomego Albo przypadkiem kliknęłaś powiadomienia. Nie ma opcji dowiedzieć się kto cię ma jako bliskiego znajomego, chyba że sami ci powiedzą.
kurna to już nic nie rozumiem, bo sama nic nie klikałam na pewno, nie mam go ustawionego jako ''bliskiego znajomego'' ani nic :d no ale odkliknęłam ''otrzymuj powiadomienia'', bo mnie to denerwowało :P
Stary 2014-03-18, 17:59   #2910
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
kurna to już nic nie rozumiem, bo sama nic nie klikałam na pewno, nie mam go ustawionego jako ''bliskiego znajomego'' ani nic :d no ale odkliknęłam ''otrzymuj powiadomienia'', bo mnie to denerwowało :P
No mogłaś kliknąc po prostu te powiadomienia, chociażby przy dodawaniu do znajomych (wysyłaniu lub akceptowaniu zaproszenia).
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości