|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
hej!
Cytat:
![]() ![]() Super te prezenty! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I ja przesyłam najlepsze życzenia dla Roszpunki! Duuuzo zdrowia i uśmiechu na codzień! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Biorę go bez względu na uszy ![]() ![]() I wszystkiego najlepszego miesięcznicowo! ![]() Cytat:
Ma 3. Ale wkrótce będzie 4 ![]() (tylko ja mam nieduże) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
tak sobie przypomniałam ....
doswiadczen z dzieciństwa nie mam jeśli chodzi o jakies wytykanie mi czegos ....(to nie znaczy ze brak komleksow ,bo miałam i mam ale takie w normie jakos -nie zaprzątały mi głowy zbytnio) Za to jak skończyłam Ninke karmic - to moja mama akurat wyladowala w szpitalu .przyszłam ja odwiedzić tak na szybko - i tylko jak weszłam to usłyszałam "gdzie masz cycki ? powinnas sobie operacje zrobić". byli tam inni ludzie w pokoju .to miał być niby taki zart . niby .ja się niesmialam . popłakałam się jak wyszłam . zabolało . bardzo.
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4714 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() (chociaż mam zamiar iść do Biedronki po cioasto francuskie bo mi feta w lodówce usycha z tęsknoty za tartą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja bym mojej mamie, mimo że mogłam jej powiedzieć o wszystkim, bym nie powiedziała, że ktoś coś mi mówi, bo by mi przykro było po prostu. Co do tatuażu - Kasia, śliczne ten motylek (co to jeszcze jest?) Też mi się bardzo podoba ten motyw, chciałam kiedyś sobie zrobić na łopatce. W sumie już kilka lat ,myślę o tatuażu, ale zawsze tchórzyłam. Bardzo mi się podoba tatuaż na nadgarstku (napis) albo za uchem delikatny. Ale nie mogę zrobić sobie tatuażu widocznego, bo z pracą może być różnie. I tak myślę o tych tatuażach ostatnio - też bym sobie prezent zrobiła. na 30. Tylko nie kilo, a urodziny ![]() A Wy jakie macie tatuaże (gdzie/jaki motyw?)
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
BZINKA - noooo nawet mi nie gadaj ... Takiego mam nerwa ze glowa mala
![]() Co do obecnego tematu - kiedys bylam szczupla taaaa serio serio ... Potem sie przytylo - w wakcje dzielace mnie do pojscia do Gimnazjum - zajarzylam ze nie wyglad sie liczy tylko to co czlowiek soba reprezentuje ( chociaz z tym pozniej tez byly "problemy" haha ). Smiano sie jasne ze sie smiano - wytykano palcami ... Ale zawsze sobie powtarzalam " ze najglosniej smieja sie ci ktorzy maja najwieksze komoleksy " - z czasem akatepcaja przeza w 'uwielbienie' samej siebie haha. Nie no zarcik :-/. Wychodze z zalozenia ( juz kiedys pisalam ) ze Jesli Czlowiek Sam Sie nie Akceptuje, takim jaki jest - niech Nie Oczekuje Akceptacji od innych. Ooo to zem madroscia walnela na sam koniec dnia - aaaaa CO SIE BEDE tez dobre dni mi sie czasmk zdarzaja ![]() No nic ide spac. NESTELLE mam nadzieje ze Jakos uda mi sie noc przespac ![]() A teraz serio serio mykam. KOLOROWYCH ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Rozeznanie
|
moderna,
Marcel super wygląda ![]() Co do tych "mankamentów" urody, to sama nie wiem, czy rodzice powinni coś mówić... Bo jak rodzice jakoś zwrócą uwagę na którąś część ciała np. to już dziecko może być wrażliwe na tym punkcie. A, i która pozazdrościła Sz. spania? ![]() ![]()
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Edit
CATH - "tlow" motylka - to moj znak zodiaku ( baran ) - nie przejmuj sie tylko jedna oskba skumala Patent ;-) reszta dalej twierdzi ze to Tylko Motylek ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
masakra te wasze historyjki o dzieciach , ich wadach-dokuczaniu i kochanych tekstach mamuś. eh.
#4719 |
Zakorzenienie
|
To ja masakrycznym akcentem koncze na dzis, trudny ten ajfon
#4720 |
Zadomowienie
|
ajfon srajfon
![]()
#4721 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak mi się wydaje ze ze sobą jakos człowiek da sobie rade ale jak obronić dziecko w tego typu sytuacjach . wystarczy przeczytać w necie komentarze . i już się boje . Cytat:
![]() O-ołłł! Cytat:
![]() ![]() ![]() a nie możesz isc do faceta co Ci dziarał i spieprzył ?niech poprawi za free. Cytat:
![]() ![]() ale dla siebie robisz ! nie ? "reszta"niewazna ![]() ja tez mam motyle - nie tłumacze każdemu co i dlaczego. mam w pompie co inni pomysla . ważne co to znaczy dla mnie . koniec a tatoo ... ja się napalam na następne ....najchętniej już bym poszła .do tego mój tz pod koniec miesiąca idzie znowu ..... ksi mnie to kusi ![]()
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Pani - mam nadzieję, że J. nie będzie płakał jak ktoś powie Kuba, choć ja nie przepadam za tą formą i póki co nikt tak na niego nie mówi
![]() Scarlet - ja się dziś chciałam wziąć za sprzątanie.. póki co od zewnątrz, lodówkę, część szafek w kuchni, więcej J. nie dał zrobić. po południu na sprzątanie w kuchni nie było szans to wzięłam się za drzwi i kratki w drzwiach w łazience i toalecie. praktycznie nic nie zrobiłam, bo i efektów zadnych a szorowania trochę było.. J. suszarką z praniem za bardzo nie pojeździ bo leżąc ciężko, ale przesuwa mi ją cały czas, próbuje nią rzucać, uwielbia. ekspresem wieszam pranie i wynosze na balkon. Na własnych błędach się nie uczy, no dobra, czasem za którymś razem łapie, ostatnio 2-3 razy zamachnął się i uderzył głową o szybę balkonową, dopiero za kolejnym razem wyciągnął palec żeby pomacać szybę i sprawdzić czy da się przejść.. Za to na głowę z siedzenia rzuca się non stop, co gorsze traktuje to jako zabawę a to już dawno przestało być zabawne ![]() Ja mam w dużym pokoju stół z tą poprzeczką na dole, dla mnie to nawet wygodne bo nogi opieram siedząc na wersalce. Nigdy mi nie przeszkadzało. Urodziny nie w porze obiadowej, będa jakies sałatki, ciasto i tort. Melodyjki nie śnią mi się po nocach, bo rzadko i mało co nam gra póki co, ale wiem, że to się jeszcze może zmienić.. Co do urodzin, u nas będą w weekend, po południu, mam nadzieję, że krótko będzie no i na pewno bez alko, chyba, że ktoś przyniesie i się uprze(?) ale my niczego nie stawiamy na stole. Właśnie, odnośnie urodzin.. t. wymyśliła, żeby każdemu dać jakieś zdjęcie J., w małej ramce(?), nie dosłuchałam do końca jak tż mi to powtarzał, coś niby na kształt upominków dla gości, które na weselach się czasem spotyka. Ma to sens ![]() Moderna - uszy Marcela nie wyglądają na odstające ![]() Anika - dużo zdrówka dla córy. biedna, ze tak się musi męczyć.. Alliw - ![]() Despa - my wiecznie wysłuchujemy jakie "drugie" dziecko jest wspaniałe. J. nie czai, ale kiedyś się skapnie, że mimo, że jest jedynym wnukiem jest tym gorszym... ja też jestem ta gorsza, ale mi akurat to wisi, dorosła jestem. Szkoda, że moja wypłata nie wzrosła razem z cenami mleka... Nadrobiłam. Nie piszcie tyle!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Kopnijcie mnie w Du p Sko...!!
Powinnam brac przyklad z syna i spac min od 2godzin ![]() Za goraco to za zimno brzuch mnie boli ( jak na okres, a nawet i bardziej ) starzeje sie chyba hahaha. NESTELLE jasne ze dla siebie - zawsze chcialam miec Tatto - a w barnako-motylku zakochalam sie od razu ![]() Aaaa i jak tam Tatto Tz z Toba w roli glownej - skonczone juz.? Kocham Cie Emilianku |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
ja skonczona. ale dalej robi cos obok na lapie .
dobranoc .ja ide spac. Kasia -to ja Cie kopne- do wyrka spadaj ![]() ![]()
#4725 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teksty od wielu osób z rodziny, znajomych też (już sie pozbyłam ![]() ![]() No własnie dawaj, dawaj! Dzieki. Wszyscy chwalą na interncie tez, wiec pewnie się skuszę na roczek. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam tatoo na plecach, pod szyją - jest to ważka, średnio duża. Chciałabym coś jeszcze - myślałam o piórze pod piersią z boku ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moderna, mam prośbę - zerkniesz na skład kremu?\ water, petrolatum, ortho-silicic acid, gryceryl oleate, ozokerite, hydrogenated castor oil, glyceryl isostearate, polyglyceryl - 3 oleate, preservative, ethylene glycol, E211, carbomer, frragrance, ZnO, CuS04,MgS04, FeS04 Mam nadzieję, że dobrze spisałam, późno już. Mam chęć na ciasteczka owsiane, macie wypróbowany przepis? Raz zrobiłam - w smaku cudowne, ale krusyzły się niemiłosiernie. A w ogóle sprzedałam wózek ![]() I tak patrze na ten wózek i : - składanie super, szybsze i lepsze niż tam, ALE: nie stoi samodzielnie... - ma maleńki koszyk na zakupy, tamten miał większy... - wizualnie tamten był ładniejszy, no ale tym będzie wygodniej jeździć. W ogóle, to czemu nikt nie zrobił połączenia tych wózków, wtedy byłby ideał ![]() I mnie TŻ wkurzył, bo kręci nosem, że "rozklekotany (w porównaniu z tamtym - no ale tamten w naprawdę świetnym stanie był, co z tego jak za wysoka na niego jestem i na spacerach się męczyłam ) . Się zdenerwowałam, bo jak go proszę, żeby pojechał zobaczyć wózek, to się wykręca, to w końcu sama pojechałam obejrzałam i kupiłam i teraz mi narzeka. Jak wyschnie to pojedziemy na jazdę testową ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Na karku znaczy się na środku? Też mi się podoba to miejsce, ale chyba widoczne jest? Przy krótkich włosach
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Emilianku! ![]() Rośnij duży chłopaku i bądź szczęśliwy! ![]() 7 stron ![]() dziękuję wszystkim za życzenia ![]() ![]() anika to jednak zapalenie śluzówki to co innego, bo u nas żadnych krostek i ran nie było, tylko bordowe, przekrwione, napuchnięte dziąsła, ale podejrzewam, że bolało podobnie, bo K. aż krzyczał ![]() nam jeszcze do końca nie zeszło(ma to już prawie 2 tyg), ale jakakolwiek poprawa nastąpiła dopiero po 4-5 dniach smarowania płynem robionym w aptece. w składzie to miało nystatyne, wit.c, kwas borny, jodynę, glicerynę i coś na "a" co miało znieczulać mu te dziąsła (robiły się drętwe) żeby mógł jeść, ale i tak tylko był na mleku, bo po dotknięciu łyżeczki płacz. dentystka odnośnie moich dziąseł mówiła, że na to trzeba duużo czasu ![]() jak nocka? nestelle biedny mąż, czy musiał iść na terapię z powodu niebycia już misiaczkiem? ![]() ![]() powiem Wam, że ja nie jestem zbyt wylewna i K. jest jedyną osobą co do której używam jakichkolwiek misiaczków/skarbów itd do tej pory nawet do tż bardzo ciężko przechodziły mi przez gardło takie słowa, głównie po imieniu ![]() ![]() wujek świnia, że przyniósł prezent od mikołaja tylko Ninie. i co sobie biedny Kuba miał pomyśleć? że był niegrzeczny, dlatego nie dostał? Moderna K. ma przerwę, ale nie dużą. za to ma dolne zęby krzywe ![]() Marcelek śliczny ![]() naucz go pokazywać środkowy palec i jak t. jeszcze raz coś powie o uszach, niech pokaże ![]() o co chodzi ze zdrobnieniami to nie wiem, mój lekarz ma z tym jakiś problem ![]() K. też reaguje na wszystkie formy swojego imienia ale też na byku, bobasie, misiu i takie tam Demeter traktor nie ma regulacji głośności. ten safari nie jest bardzo głośny. ten zwykły jest o wiele głośniejszy, ale też jedzie dłużej i szybciej, ma światełka ![]() Monicca na urodzinach było 20 osób- nasze rodzeństwo z rodzinami + dziadkowie +prababcia Kasia super są te wampirze ząbki Milusia napisałaś o koszu to mi się przypomniało, że Karol liznął trochę mleczka do czyszczenia. mało co nie oszalałam, nie wiedziałam zupełnie co robić OTJ ![]() Pani ![]() Dragusia ![]() alliw mam to samo z krzywymi nogami i spódnicami zdrówka dla Janka poza tym kiedyś usłyszałam, że wyglądam jakby mnie z oświęcimia wypuścili... zawsze byłam chuda wczoraj K. z tż czekali na mnie na parkingu i K. pokazywał wszystkim kierowcom "no no no". jechał jakiś tż-ta znajomy, dzwoni do niego i mówi: Ty a co Twój syn tak wszystkim grozi? ![]() a poza tym to Loluś kaszle, mnie znowu boli gardło i kichawę mam zapchaną ![]() JolanT jak u Ciebie? zostało mi 2 strony
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2014-03-20 o 04:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zadomowienie
|
Sto latek dla Milusia (; !
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4729 |
Zadomowienie
|
Nie mogę opowiadać publicznie o mojej wspaniałej t. Mówiłam że jest nie obliczalna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
MAM najcudowniejszego synka na Swiecie ....!!
Pobudka o 23.55 - 5.30 i o 7.10 ![]() No nic ide robic tuli tuli ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
#4732 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla Milusia!
![]() ![]()
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a poza tym -" wady" zębów mlecznych nie oznaczają wad zębow stałych. ale o takie zamartwianie mamy jeszcze czas .... zdrówka Wam zycze ![]() ja tez nie jestem wielce wylewna .... ale kiedyś do tzta nawijałam -"misiaczku". teraz "kochanie" czasem . do dzieci non-stop "słonce,misku, okruszku , księżniczko ,skarbie ,gwiazdeczko ....."samo się tak jakos robi . niestety przemknęło Kubie przez myśl ze nie dostał prezentu bo może cos przeskrobał ...albo może Mikołaj nie istnieje?dlatego szybko naprawiłam ten błąd i kupiłam. a tak w ogole to Czesc ![]() wyspałam się ![]()
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
#4735 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wczorajsze komentarze jeszcze dotyczace kompleksow/wysmiewan sie w szkole - dalo mi to obraz jak wazny jest czas poswiecony dziecku, rozmowa z nim i jakosc tej rozmowy - to wszystko procentuje na pozniejsze zycie
![]() A u nas dzis ma byc 20 stopni, juz planuje wypad z dzieckiem nad zalew (mamy 10 minut drogi piechota stad) - moze wezme kocyk i rozlozymy sie na piasku ![]()
#4736 |
Zakorzenienie
|
Agus - Kwiatuszek Nestelle - Moderna - Despa
![]() My juz po sniadaniu - dzis dalam "patalogiczna" parowke zjadl polowe dopchal sie kromka chleba i szaaaaaleje ...!!! Boshe serio nie moge uwierzyc ze to juz ROK ze tak szybko zlecial. No bo skoro czas teraz tak szynko plynie - to co bedzie dalej....!? Az sie bojem pomyslec. Hihi. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w przyszlym tygodniu jedziemy do tesciowej - bardzo sie ciesze ![]() (ona nie jest zla, to nie to, czasami cos palnie - ale jest w depresji - a to sie udziela, bo ona sie zawsze zle czuje ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
dawaj fotkę siebie
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Emilianku! ![]() Cytat:
![]() A NASZ traktor nie ma regulacji ale ma za to trzy języki do wyboru polski, niemiecki i ruski ![]()
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam wczoraj tort, ciekawe jak wyjdzie im moja wizja z balonikami
![]() A teraz siedzę i myślę jak sie zorganizować, zęby zdążyć ze wszystkim na sobotę. Dzisiaj mam wizytę u gina, wyniki cytologi i usg mi ma zrobić mam nadzieję, że będzie dobrze. A jutro zapisałam się do fryzjera ale im bliżej wizyty tym mam wątpliwości czy iść, miałam ściąć troszkę włosy ale każdy mnie odwodzi od tej decyzji... Zazdroszczę zalewu tak blisko, u nas też dziś ciepło 14st ale straszny wiatr. |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Wtajemniczenie
|
nie można powiedzieć że była spokojna, pobudka z płaczem co ok. 2 godz.
Zmienialiśmy się z tż żeby ją tulić na rękach, śpi w naszym łóżku. Jedyny malutki plusik to taki że nie męczył ją bardzo w nocy katar ![]() no i coż kolejny dzień, kolejne zmagania z tym badziewiem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.