|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Nie mam pojęcia Położna mówiła żeby się nie przejmować bo taka jej uroda. Rodziców ma szczupłych więc i ona jest, ale skoro głodna jest to daje jej po kp czasem butelkę:p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
U nas też powiedziała pediatra że taka jest uroda Zuzi. Ważne żeby podwoiła wagę jak będzie miała pół roczku. A przecież na siłę jej nie będę wciskać jedzenia jak nie jest głodna po to żeby więcej przybrała.
![]() |
#2793 |
Raczkowanie
|
Maomi szczerze to chciałam żeby mała była tylko na piersi ale były już takie sytuacje ze nie dało się wyjść na spacer bo mała zaraz głodna. Odkąd ją dokarmiamy jest wesoła i śpi lepiej tylko te kupki mnie martwią :d
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Wtajemniczenie
|
Paula
![]() Madzik zdrówka dla Was Mao super, że wyszliście z choróbska ![]() Gabrysiaczek dziadzio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Wtajemniczenie
|
Eh ja też chciałam kp a wyszło jak wyszło i jest mm, ale dziecko szczęśliwe a to najważniejsze
#2796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=magda_zp;45728969]dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Raczkowanie
|
Maomi ale nie ma się czym przejmować. Ja będę chciała do pól roku przynajmniej żeby cycusia dostawała ale zobaczymy jak wyjdzie bo mam wrażenie że cycusie mam mniejsze... Mała ma 3 miesiące i tydzień
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | ||||||
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() W końcu mały tłoczek się tu zrobił ![]() Dziewczyny pomóżcie mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pogoda u mnie okropna. Umówiłam się z mężem że zajmie się dziś małą a ja wyskocze na miasto, muszę oddać książki do biblioteki i chcialabym zajść do sklepu z odzieżą, może kupie sobie jakiś ciuszek na poprawę nastroju ![]() I chce się pochwalić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale dziadek.. ![]() Moi teściowe też strasznie przeklinają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, też chyba zacznę malować swoje paznokcie, chociaż żeby przeciągnąć je odżywką to już coś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2801 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Raczkowanie
|
Kyte mi też się zdarza przeklinac ale nie do dziecka
Ania_Frania jest dokładnie tak jak piszesz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Mleko leci ale myślałam że jest coś nie tak, ale porostu Laura straszny glodomor. Kiedyś wystarczało teraz trzeba więcej no ale rośnie więc co się dziwić :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
Madzik 89 zdrowka, Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2804 | |
Raczkowanie
|
z tym cc to właśnie różnie bywa, mój gin powiedział, że musi mnie poinformowac że książkowo powinno byc 2 lata przerwy, ale z doświadczenia wie, że czasami blizna po roku, dwóch jest w lepszym stanie niż po 10 latach - dlatego wg niego mam się tym w ogóle nie sugerowac... moja mama w sumie jest dobrym przykładem, miała 3 cc, 1,5 roku po mnie była już moja siostra na świecie, a potem 2,5 roku i druga siostra - bez jakichkolwiek problemów z blizną.
Z resztą różni lekarze mają do tego różne podejścia, tak jak do cwiczen po cc, jedni zalecaja 3 miesiące odczekac, inni 6 miesięcy, a mój lekarz zdziwiony w 7 tyg po porodzie, że jeszcze nie cwicze. Zaczęłam tydzień temu (z lenistwa), czyli równe 3 miesiace po porodzie i w sumie wszystko ok. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Raczkowanie
|
Kyte gratuluję ja mam rozmiar 36 w pasie. Ogólnie jestem zadowolona po 1,5 miesiąca waga sprzed ciąży i zero rozstępów
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Zadomowienie
|
W tym roku jeszcze nie chce zachodzić w kolejną ciążę ale w przyszłym niech się dzieje wola nieba
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- właśnie przypomniało mi się, że 16 kwietnia mamy 3 szczepienie... już trzęsę portami.. ![]()
#2808 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzydko dzisiaj u nas. byłyśmy na krótkim spacerze, bo Malwina tak skakała po kałużach, że zmoczyła spodnie i trzeba było wracać do domu dobra, póki cisza w domu pora sprzątać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
Zadomowienie
|
Ale u mnie pogoda... aż 3 stopnie na plusie i deszcz ze śniegiem
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Właśnie dowiedziałam się, że nie należy dzieciom smarować dziąsełek żelami bo się utwardzają i wtedy jeszcze bardziej bolą i że lepiej wcierać kropelki. Ciekawe ile w tym prawdy ![]()
#2811 |
Wtajemniczenie
|
Wy już o kolejnych dzieciach myślicie,a ja to na 40 chyba sobie zrobie. Albo już na jednym skończę. Teraz mam inne priorytety
![]() ![]() ![]() Mam skrzywione patrzenie ![]() Pogoda u nas się poprawiła, ale zimno dalej jest. Idę się umalowac w końcu, bo koleżanka przyjeżdza po 15, a ja skończyłam sprzątać i gotować dopiero.
#2812 |
Zadomowienie
|
Tak się teraz zastanawiam i doszłam do wniosku że odkąd obrażona Anka odeszła z wątku dzieją się te dziwne akcje z blokowaniem dziewczyn..
![]()
#2813 |
Zakorzenienie
|
Helou,
u mnie pogoda nawet w miare, to znaczy ladniej wygląda z za okna niż na zewnątrz no ale ujdzie, bylysmy na spacerku i w sklepie. Kyte - ja pamiętam płaszczyk i ze ktoś się na watku obruszyl ze taki rozmiar kupujesz po porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() A co do dbania o siebie to ja owszem spędzam dużo czasu na pielęgnacji- nakładaniu maseczek, odzywek itp, ale malowanie paznokci i porządny makijaż kiedy siedze w domu, to jak dla mnie przerost formy nad trescia ![]() ![]()
![]() |
#2814 | ||
Zadomowienie
|
aaa
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Zadomowienie
|
Ja się maluję jak mam wyjść z domu, a paznokcie to zazwyczaj bezbarwnym pociągnę, bo kolorkiem to mi się dłużej schodzi
![]() Chyba strzelę sobie hybrydy na święta to będę miała spokój na dłużej ![]()
#2816 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do spania - nie polecam zostawiać płaczącego dziecka nigdy - to zaburza jego poczucie bezpieczeństwa. Trzeba konsekwentnie próbować, odkładać i np. najpierw trzymać za rączkę, później stopniowo odsuwać się poza wzrok dziecka i np. śpiewać, uciszać. Na pewno w końcu zaskoczy. Jest wiele osób które uwielbiają usypiać dziecko leżąc z nim, ale ja mogę powiedzieć, że z perspektywy czasu umiejętność samodzielnego zasypiania dziecka jest bardzo wygodna dla rodziców. Szczególnie jak już się wróci do pracy i każda chwila wieczorem jest na wagę złota. Cytat:
Ale widzę postęp. Od 1,5 tyg. pije jedną butlę na dobę i zawsze piła 150ml (powinna 180ml), a dziś wydudlała 210 ml, więc jej się chyba rozszerza żołądek ![]() Cytat:
Gratuluję rozmiaru ![]() Ja już też wróciłam do rozmiaru sprzed ciąży, co po 30-stce uważam za swój sukces. Tylko waga jeszcze pokazuje 1 kg na plusie - to chyba skóra i tłuszcz na brzuchu ![]() Cytat:
Co do stroju - nie gadaj - jeszcze się sama zaskoczysz i jak nie w te to w nastepne wakacje będzie bikini ![]() Po pierwszej ciąży byłam szczuplejsza niż przed. Zobaczymy jak mi teraz pójdzie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kiedyś to nigdy nawet po domu mi się nie zdarzało chodzić bez makijażu. A teraz jak wiem, że nigdzie nie wyjdę i nikt nie przyjdzie to mi się zdarza. Z lenistwa, bo wieczorem mi się nie chce zmywać makijażu ![]() My wczoraj i dziś siedzimy w domu - za mocno pada na spacer a dla mnie to dobrze - może się wykuruję w końcu. Znalazłam sposób na sen Poli - bo normalnie śpi ok. 3h w wózku na spacerze i jak byłyśmy w domu nie mogła spać - nawet w wózku na dole. Muszę ją wynieść do kołyski w sypialni i zamknąć drzwi to sobie śpi. Z tą różnicą, że ze 2 razy się obudzi i zapłacze, ale jak pogłaskam i dam smoka zaraz znów zasypia. I limit snu mamy wykonany. Znalazłam łóżeczko fajne na tablicy - muszę teraz TŻ zmotywować, żeby pojechał. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Wtajemniczenie
|
Póki co zauważyłam że musze Zuzie troszke lulnąć na rękach i jak jest taka półśpiąca to bez problemu mogę ją odłożyć
![]() |
#2818 |
Zadomowienie
|
A Wy czemu takie opóźnienie macie?
My też jeszcze nie mieliśmy szczepień i dopiero wizytę u neurologa mamy 11.04 i wtedy może będzie zgoda. Mam nadzieję. mao, z tym zasypianiem w łóżeczku to jest widzisz tak, że Iga niby umiała i się już odumiała ![]() Mało mnie, a to dlatego, że Igula się absorbująca zrobiła. Przekręca się non stop z plecków na brzuszek, a że źle się układa i przekręca, to trzeba ją wiecznie poprawiać. Rehabilitantka powiedziała, żeby nie pozwalać jej robić rzeczy nieprawidłowo (aha... tylko ja bym musiała siedzieć przy niej non stop a czasem coś trzeba zrobić w domu). No, ale z drugiej strony, żeby się nauczyła prawidłowo to trzeba ćwiczyć. I tak w kółko. Poza tym wczoraj miałam drobny "wypadek" i mój telefon zatonął bezpowrotnie gdzieś w kałuży w jakiejś szczelinie (jak wyschnie to podjadę zobaczyć czy cokolwiek z niego da się uratować - chociaż kartę pamięci ze zdjęciami Iguli). Teraz korzystam z mężowego starego (bo on zmieniał umowę i ma nowy) - ale jakiś dziwny jest i nie mogę się przyzwyczaić ![]() Ja chcę już wiosnę! Już tak ładnie było a tu klops. No i zorientowałam się, że powoli trzeba zacząć myśleć o chrzcinach - planujemy na święta które zbliżają się wielkimi krokami... I chyba prababcia Igi to będzie pewnie zbulwersowana jak zobaczy, jak zamierzam ją ubrać ![]()
#2819 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() My już po szczepieniu ale Natala dostała tylko szczepionkę na pneumokoki bo tą, którą szczepiliśmy 5w1 (Pentaxim) jedna seria została wycofana a akurat tylko ta była wcześniej w przychodni dostępna. Za dwa tygodnie mam zadzwonić i się dowiedzieć czy już jest dostępna. Zważyłyśmy się i zmierzyłyśmy. Pani doktor powiedziała, że Natala swoje już nadrobiła. Mój mały bąk waży w 13 tygodniu (7 tygodni korygowanych) 5400g i ma 60 cm długości ![]() Pytałam o te popłakiwanie przy jedzeniu-to podobno brzuszek-mam obserwować jeszcze tydzień jak nic się nie poprawi mamy zainwestować w mleko Hipp Comfort. A jeśli chodzi o drugie dziecko to póki co przez najbliższe kilka lat darujemy sobie starania. Na razie jedna kochana panna terrorystka wystarczy ![]() My też chrzciny robimy w święta, dla nas i dla chrzestnych najwygodniejsza data.
24.12.2013 - Natalia ![]() Edytowane przez kOmorowska Czas edycji: 2014-03-25 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdy Hania była w wieku pierwszego szczepienia, to Malwina miała ospę i nie chciałam jej szczepić bo wirus w domu, a po szczepieniu organizm osłabiony no i potem Hania złapała ospę. a po niej ok 2 miesięcy mieliśmy czekać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.