|
|
#841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Paracetamol jest też przeciwbólowy. Mały może płakać bo go nogi bolą (pneumo są bardzo bolesne). Daj mu po prostu jedną dawkę paracetamolu. Ja dałam Doris i inne dziecko-po co je męczyć jak je boli? Spokojnie poszła spać.
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Noc prawie przespana o 3 szybka butla i dalszy sen do 7:30 ale oczywiście od rana znowu marudzenie....ja mam już serdecznie dosyć tych kolek...żeby było śmiesznie to zaczęły się prawie książkowo od 5 tyg i mam nadzieję że nie będą trwać do 12tyg bo chyba wyskoczę przez zamknięte okno ![]() Dziewczyny kiedy to cholerstwo przechodzi???????????? Chcę zrobić zakupy dla małej przez internet i nawet nie mam kiedy a mąż wraca dopiero w sobotę
|
#843 | |||||||
|
Raczkowanie
|
świetne!
![]() ja po następnej wypłacie szykuję się na zakupy w next, mam upatrzone kilka rzeczy z nowej kolekcji. Jak patrzę jak się ładnie noszą i piorą pajacyki, które mały ma od nich teraz, to nie szkoda mi zapłacić te 10 czy 20zł więcej za 3pak pajaców ![]() Cytat:
Zdrowia dla Ciebie i maluszka! jem normalnie banany, a pomarańcze TŻ dodaje często do soku z marchwi, który robi - nie zaobserwowałam żadnej reakcji alergicznej u małego. Cytat:
I to właśnie od ustalenia godzin kąpieli i kładzenia go spać zaraz po niej zaczął się dość ładnie układać nam dzień. Kąpiemy go co dwa dni. W dzień, który nie jest kąpany w godzinach 19-20 staram się by był jak najbardziej aktywny i wtedy też pada zaraz po. I tak jak dziewczyny pisały, po 17 już go spać nie kładę, staram się go przetrzymać do kąpieli. Oczywiście zdarzają się wyjątki, kiedy ma bardzo silne kolki w ciągu dnia nie śpi tak jak powinien, to wtedy pada wcześniej i trochę musimy pokombinować, żeby potem rytm się bardzo nie zaburzył. Jednak z reguły wygląda to tak, jak napisałam wyżej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Są rewelacyjne! Mały bardzo długo potrafi się w nie wgapiać. A do tego do każdego obrazka układam mu jakąś historię i mu opowiadam. Albo piosenkę. Np. do obrazka kaczki śpiewam mu Kaczkę Dziwaczkę Czytam mu też Brzechwę ![]() Swoją drogą czemu chcesz tylko angielskie książki? Z zabawek to prym wiodą 2 - Paw z Lamaze (zakupiony dzięki temu wątkowi) i robaczek Sassy (dostaliśmy na prezent). Mamy też całe mnóstwo grzechotek i innych zabawek z Lamaze, ale jeszcze mu ich nie pokazuję, skoro te 2 tak bardzo lubi. ![]() Cytat:
Ściągnęłam teraz w pdf-ie, żeby ocenić o co tyle hałasu. No graficznie może nie powala, ale sam pomysł jest rewelacyjny! ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#845 | |||
|
Zadomowienie
|
Ogólnie szczepienie bardzo bolsne - widać było po małej. Dziś nadal nie daje się dotknąć do tej nogi. Jest marudna, wybudza się z krzykiem. Po podaniu paracetamolu uspokoiła się i zasnęła.
Świetne! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie od 2 dni tak boli glowa, ze szok. Klade sie spac i wstaje z bolem. Masakra. Non stop jade na paracetamolu, ale srednio mi pomaga
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
znów kase wydałam http://allegro.pl/cudne-praktyczne-e...078871250.html
|
|
#848 | |||
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() Konsternacja współczuję pobytu w szpitalu. dobrze że już w domu i ze nic nowego w szpitalu nie złapaliście magnusiu cieszę się że Adaś zdrowy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w tesco będę jutro ale to chyba już za późno?taka pogoda a my chyba dziś siedzimy w domu...
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Kacper na szczęście nie miał ciemieniuchy
Przez kilka dni lekko łuszczyła mu się skóra na główce, dosłownie kila malutkich płatków, po 2 myciach szamponem nawilżającym Oillan przeszło. Popatrzyłam na zdjęcia ciemieniuchy w google i .. ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Józefina: jednak wybiorę się niedługo - mąż idzie z dzieckiem na spacer i odprowadzą mnie do Tesco ![]() A od niedzieli popłudniu czeka mnie 5 dni samej z dzieckiem, bo TŻ jedzie na jakieś szkolenie na Słowacje. Gdyby to było jakoś niedługo po porodzie to bym się nie obawiała, bo wtedy Kacper spał od jedzenia do jedzenia i budził się co 3 godziny. Teraz wymaga więcej uwagi no i zabawy.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-27 o 11:55 |
|
|
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
Hosenko dasz radę
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
haha no racja
Z okazji 3miesięcznych urodzin wprowadze dzis Kacprowi wodę do picia ![]() - z piersi karmię tylko 1-2 razy dziennie, czasem w ogóle, więc tego rzadkiego mleka do picia ma niewiele, za to rozrzedza się to późniejsze mleko (oooo kurcze, a moze przez to chce jesc co 2 godziny? )- robi się coraz cieplej, więc dziecku tez będzie się chciało częściej pic
|
#854 |
|
Raczkowanie
|
Krótki przepis na to jak przyprawic dziecko o niemalże nie do poskromienia ryk przerażenia: wrzuc suchy makaron do metalowego garnka.
Kaja tak się wystraszyła i dramatycznym krzykiem rozdarla, ze spodziewam sie wizytu MOPSu.
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, wiem, obiadu mi się robic zachcialo :-D
Ale juz sie poprawiam, obiecuje! Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#857 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() konsternacja współczuje pobytu w szpitalu, oby już się nie powtorzył i zdrówka dla Ciebie kulla piąteczka! jestem na podobnej diecie ze wzg na moją Młodą- zero nabiału, jajek i u mnie odpadła jeszcze pszenica. Moje menu wygląda podobnie do Twojego z tym, że ja jem mięso. Cytat:
![]() Cytat:
Jest sporo poza mlecznych i dobrze przyswajalnych źródeł wapnia np. melasa, amarantus, figi itp. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Młoda trochę mniej histeryzuje niż przez ostatnie dni- bo już było naprawdę ostro
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Forester: u nas tez zapas, ale chce kupić większe (68) body z krótkim na lato już , bo takich akurat ma mało
|
|
#859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proponuję jeśc produkty niskodźwiękowe![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
ja też zaczynam kompletowanie na 68 bo Adaś teraz 62 nosi i niektóre 56 z większej rozmiarówki np z hm. Na razie kupiłam w CA 3x body z długim rękawem na 68. Wstawiłam wodę na ryż bo chcę sałatkę zrobić ale teraz tak myślę, że nie mam z czego chciałam dać kukurydzę, czerwoną fasolę, fasolę szparagową i tuńczyka ale tak się zastanawiam czy nie będę miała potem ataku bąków
|
|
|
#860 |
|
Rozeznanie
|
Gosia - wlasciwie to takie moje 'widzi mi sie'. Moze uda sie jemu cokolwiek przyswoic. Mialam plan tez mowic czasem do niego po angielsku ale czesto zapominam. Po co pozniej wydawac na szkoly jezykowe ;dd
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
My już po usg, wszystko w porządku!
![]() A propos ciemieniuchy, dowiedziałam się, że jest wyznacznikiem alergii pokarmowych, skaz białkowych itd. Wiedziałyście o tym? bo ja matka wielodzietna dopiero dziś sie na ten temat doedukowałam. Mój Benek nie miał wcale do tej pory. A córeczka, która ma skazę białkową miała ciemieniuche i to dosyć sporą - więc by się ta teoria zgadzała... I jeszcze jedno, odkryłam niedawno soczewicę. Dziś będę robić pyszną zupę na jej bazie. Ma zero tłuszczu a mnóstwo żelaza, kwasu foliowego i wapnia i wiele innych pożywnych składników. To informacja dla tych, które nie jadają przetworów mlecznych i mięsa.
|
#862 |
|
Rozeznanie
|
Kulla - dostalam ta ksiazeczke i mojemu maluszkowi poki co podobaja sie tylko obrazki. Ja nie mam zdania na temat tej ksiazki. Zwykla rymowanka nic gorszacego ale tez nic wyszukanego.
A co do 'oczami maluszka' to mam harmonijke i nie wiem czemu ale moj syn boi sie tych obrazkow Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
Magnusia super, że Adaś zdrowy, oby tak dalej!
Konsternacja współczuję przeogromnie przeżyć szpitalnych, oby już nigdy więcej!
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie przelałam 160 zł na endo.pl ![]() Lato się zbliża...moje dziecko musi wyglądać
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
laski a co nam się perfuzja nie odzywa? na fb się przeniosła?
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
Hosenko, ja zalewam wrzatkiem, moze dziwnie, ale wynika to z mojej mani, ze wszystko musze miec przygotowane kilka godzin wczesniej. Wiec tak sobie stoi ten suchy makaron i czeka na wode, którą zostanie zalany po powrocie meza. ;-)
Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia mogłabyś sobie zrobić takie anonimowe konto jak Em ma i do nas na fb dołączyć, tam to się dzieje
Dużo zdjęć, szeroka tematyka, praktycznie co pare minut nowe tematy, bardzo ciekawe i pouczająceA Ciebie brakuje nam tam bardzo i Pilotki również
|
#870 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

no i ma stan podgoraczkowy. Jak bedzie mial 38 to dam mu paracetamol. No i chyba odpuszcze dzisiaj spacer, a taka piekna pogoda...

tak, z małym. I to mimo teoretycznego wchodzenia do gabinetów bez kolejki (maluchy do roku są traktowane priorytetowo, ale było takich akurat kilka). I najbliższy termin następnej wizyty- koniec stycznia 2015...(na szczęście i tak musimy czekać kilka miesięcy, ale dobrze że nas lekarka uprzedziła, żeby zapisać się od razu).
16.06.2012 

w tesco będę jutro ale to chyba już za późno?