Wszystko o Avonie - Część II - Strona 507 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-18, 20:49   #15181
avonka-avonka
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez szczesliwa19 Pokaż wiadomość
Nigdzie nie mogłam znaleźć wymiarów, więc sięgnęłam po miarkę i ... proszę: szerokość 20 cm, wysokość 16 cm, głębokość 9 cm. Trochę się nakombinowałam, ale mam nadzieję, że chociaż troszeczkę pomogłam. Niestety nie mogę jej zaopiniować, gdyż do tej pory ( od katalogu 1/2007 ) spoczywała sobie w szafce i nie miała jeszcze swojego "wielkiego wyjścia". Nie chcę napisać, że jest pojemna czy też nie, bo poprostu nie wiem ....

dziekuje Ci bardzo tym bardziej ze spacjalnie mierzylas

moze ktoras z innych dziewczym juz ja wyprobowala to prosze o odzew
Stary 2007-06-18, 20:57   #15182
patusia22
Zakorzenienie

dziś dostałam paczkę z II terminu -w ramach przeprosin za niewłaściwe naliczenie za ofertę Bronze dostałam krem do rąk Wanilia & mleczko sojowe z datą produkcji 21.11.05 wygląda to na czyszczenie magazynów.....

a na dzisiejszym spotkaniu avonu dostałam od OMS lakie do paznokci Femme
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 21:04   #15183
szczesliwa19
Raczkowanie

GG do szczesliwa19

Cytat:
Napisane przez avonka-avonka Pokaż wiadomość

proszę bardzo należy sobie pomagać
szczesliwa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 21:14   #15184
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
Dzięki za powitanko od razu lepiej sie czuje normalnie taka przyjęta do grona
hejka

Cytat:

poszperaj po forum, bo nie dalej jak kilka dni temu była mała dyskusja o pojemnosci tej kosmetyczki avonki raczej wychwalały, a jedna wkleila przykladowa fotke kosmetyczki i kosmetykow

powodzenia

And big girls don't cry
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 21:31   #15185
avonka-avonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inez1234 Pokaż wiadomość
hejka

poszperaj po forum, bo nie dalej jak kilka dni temu była mała dyskusja o pojemnosci tej kosmetyczki avonki raczej wychwalały, a jedna wkleila przykladowa fotke kosmetyczki i kosmetykow

powodzenia
dzieki poszukam
Stary 2007-06-18, 21:32   #15186
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
dzieki poszukam
prosze bardzo powodzenia

p.s. dobranoc

And big girls don't cry
Stary 2007-06-18, 21:33   #15187
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Chodzi o tą w paseczki?
Widziałam ją tydzień temu, ciotka na wesele kuzyna przyjechała i u nas nocowała. I doznałam szoku, bo myślałam, że jest spora, taka się wydaje a tutaj taka malusi kosmetusi
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 21:37   #15188
littlevenus
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny,
jak zwykle ślęczę nad katalogiem (08) z kartką i ołówkiem w ręku i wybieram zamówienie dla siebie. Oczywiście w oparciu o to forum i wasze rady Wśród długiej (grrrrr) listy jest poczwórny cień do powiek. I tutaj mam ogromniasty problem. Już w zeszłym katalogu chciałam zamówić sobie kolor Sueded Nudes, ale odpuściłam z powodów oczywistych (finanse). Naprędce przejrzałam w necie katalog 08 i szczęśliwa stwierdziłam, że przesunę zamówienie go o miesiąc. I ło matko, nie zauważyłam, że teraz przecenili tylko dwa odcienie... A nie dam w życiu 30 zł za cień, no nie dam i już Czy możecie mi coś doradzić? Powiedzcie proszę jak waszym zdanie będzie się prezentował odcień Sandy Carols? Czy będzie to ładny brąż? Ja chyba ślepa jestem, ale mi wyglądy, jakby ten odcień wpadał w róż.... A ja ostatnio mam coś hopla na punkcie brązu i chciałabym coś takiego. Napiszcie co sądzicie. Bardzo podobają mi się również cienie pojedyncze w kolorach Nude None i Espresso. Co do brązów to myślałam też nad podwójnym cieniem Color Trend Hot Chocolade. Ojjjj, już sama nie wiem..... Poradźcie coś dziewczyny!
Stary 2007-06-18, 21:48   #15189
avonka-avonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inez1234 Pokaż wiadomość
prosze bardzo powodzenia

p.s. dobranoc
Dobranoc
Stary 2007-06-18, 21:53   #15190
avonka-avonka
Raczkowanie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4589110]Chodzi o tą w paseczki?
Widziałam ją tydzień temu, ciotka na wesele kuzyna przyjechała i u nas nocowała. I doznałam szoku, bo myślałam, że jest spora, taka się wydaje a tutaj taka malusi kosmetusi [/quote]

tak o ta rozowa w paseczki Wlasnie na obrazku mi tez wydawala sie dosc spora -jednak po wymiarach widac cos innego Dlatego zastanawiam sie czy ja zamowic jak myslicie ??
Stary 2007-06-18, 21:57   #15191
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
i mam taką ogromną prośbę do was. Czy ktoś posiada Roziskrzony eyeliner z Color Trendu o kolorze COPPER?? Jest to brąz czy jaki to kolor?? Bo zastanawiam się nad tym eyelinerem. Proszę o pomoc
Kolorek jest taki miedziany, rdzawy.
Kasiu a ten scrub kwiatowy co dostałaś w prezencie to który, z jakiej serii?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-18, 21:59   #15192
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
tak o ta rozowa w paseczki Wlasnie na obrazku mi tez wydawala sie dosc spora -jednak po wymiarach widac cos innego Dlatego zastanawiam sie czy ja zamowic jak myslicie ??
dla mnie jest dosyć pojemna. Zależy co chcesz do niej włożyć
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 22:00   #15193
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Kolorek jest taki miedziany, rdzawy.
Kasiu a ten scrub kwiatowy co dostałaś w prezencie to który, z jakiej serii?
ten scrub co dostałam jest to kwiatowy scrub do ciała (ten zielony) z serii Senses a data ważności 2006

ojjjjjjj czyli nie będzie to ciemny brąz więc odpada. a szkoda bo ja szukam takiego podobnego do tego co jest razem z cieniem za 22,90
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 22:19   #15194
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

dziewczyny czy to prawda że maseczka tea tree została wycofana?
bo jeżeli tak to wieeeeelka szkoda
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 22:24   #15195
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście nie ma mowy o balsamie, ja bym tam tylko kolorówkę moją zmieściła i nawet nie całą. Obecnie do kolorówki mam ze stylowego zestawu z 07 i wydaje mi się, że do niej nawet lepiej wziąć kolorówkę, bo pędzel do pudru do tej w paseczki by już nie wszedł. Zależy ile rzeczy chcesz do niej wpakować. Ja niestety bym jej nie wzięła, bo sporo kosmetyków ze sobą wożę ale jeżeli masz jakieś drobne i niedużo, to Ci się przyda
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 22:37   #15196
taka jedna
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4589518]Oczywiście nie ma mowy o balsamie, ja bym tam tylko kolorówkę moją zmieściła i nawet nie całą. Obecnie do kolorówki mam ze stylowego zestawu z 07 i wydaje mi się, że do niej nawet lepiej wziąć kolorówkę, bo pędzel do pudru do tej w paseczki by już nie wszedł. Zależy ile rzeczy chcesz do niej wpakować. Ja niestety bym jej nie wzięła, bo sporo kosmetyków ze sobą wożę ale jeżeli masz jakieś drobne i niedużo, to Ci się przyda [/quote]
Jak to pędzel do pudru by nie wszedł? Nawet balsam by wszedł. A ta ze stylowego zestawu jest dwa razy mniejsza od niej.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 22:48   #15197
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy to prawda że maseczka tea tree została wycofana?
bo jeżeli tak to wieeeeelka szkoda
Maseczka peel off drzewo herbaciane i grejpfrut jest cały czas w katalogu, w następnych też.
Stary 2007-06-18, 23:09   #15198
avonka-avonka
Raczkowanie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4589518]Oczywiście nie ma mowy o balsamie, ja bym tam tylko kolorówkę moją zmieściła i nawet nie całą. Obecnie do kolorówki mam ze stylowego zestawu z 07 i wydaje mi się, że do niej nawet lepiej wziąć kolorówkę, bo pędzel do pudru do tej w paseczki by już nie wszedł. Zależy ile rzeczy chcesz do niej wpakować. Ja niestety bym jej nie wzięła, bo sporo kosmetyków ze sobą wożę ale jeżeli masz jakieś drobne i niedużo, to Ci się przyda [/quote]

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Jak to pędzel do pudru by nie wszedł? Nawet balsam by wszedł. A ta ze stylowego zestawu jest dwa razy mniejsza od niej.
dziekuje wszystkim za odpowiedzi juz sama nie wiem czy ja zamwiac -bo mala kosmetyczka akurat nie jest mi potrzebna .Myslalam raczej o czyms pojemniejszym jeszcze jest troszke czasu ,wiec przemysle sprawe

Dobranoc
Stary 2007-06-19, 05:25   #15199
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
dokladnie, ta kosmetyczka jest bardzo pojemna i wejdzie i balsam i to ten 400 mkl i pedzel do pudru [nie wejdzie chyba ze ktos ma jakis pol metrowy pedzel haha] perfujy wejda, kolorowka i w oogle bardzo duzo. jest bardzo pojemna i praktyczna. polecam

wiem bo mam ja w domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-19, 05:38   #15200
MaT
Wtajemniczenie

[quote=paulinkosia;4588159]
Cytat:
Napisane przez martusia5554 Pokaż wiadomość

Właśnie ta woda jest z USA i pewnie temu ma inną nazwę..tak samo u nas jest Lyrical a w jakimś innym kraju- nie pamiętam jakim - ta sama woda ma zupełnie inną nazwę..więc dziewczyny nie panikujcie
Lyrical w USA nazywa się Goddess, podobnie Full Speed - R.P.M. a wycofany już Retrospect - HisStory. Natomiast w którymś kraju z Ameryki Łacińskiej, nasza seria Anew nosi nazwę Renew

Przy okazji, napisałam maila z pytaniem o niektóre produkty z oferty internetowej do katalogu 8 i kiedy będą "obrazki", nie uzyskałam wyjaśnień, tylko taką odpowiedź:

W odpowiedzi na Pani pytanie informujemy, iż pełna Oferta specjalna wraz ze zdjęciami bedzię dostępna od 21.06.2007
Przepraszamy za zaistaniałe niedogodności.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 05:48   #15201
off-wietrzka
Rozeznanie

witam z rana!!
użyłam wczoraj nowości:
- chłodzący balsam do stóp chłodzi dosyć kiepsko - może jak go będę trzymała w lodówce to będą lepsze efekty...
- nowy scrub do twarzy Solutions - REWELACJA!! świetnie oczyszcza i odświeża buźkę! ma w sobie mnóstwo ścierających drobinek i super pachnie! bałam się że będzie podobny do tego z brązowym cukrem (który jest bardzo delikatny) ale ten jest o niebo lepszy!! bardzo się cieszę, że go kupiłam!! tonik z tej serii też już mam i też jest dobry i się zastanawiam czy całą seria jest taka superowa...??
- nowa wersja chłodzącego żelu po opalaniu - super chłodzi i ładnie rozświetla skórę!
- biżuteria Teyva - przecudna jest - bardzo mi się podoba struktura masy, z której jest wykonana - taka niejednolita i oryginalna - na prawdę extra!!
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 06:06   #15202
isa666
Zakorzenienie

Ja wydumałam zamówienie z kat. 8 i biorę tylko spray do ciała Mango i passiflora i jeszcze się waham nad ochronnym sprayem do włosów na lato
Tak czy siak zamówienie małe, bo znów z Ori zamówię więcej

No i jeszcze mam w planach zakup prezentu dla koleżanki na urodziny i zakupy ciuszkowe z początkiem lipca, więc oszczędzam kasę
Stary 2007-06-19, 06:10   #15203
elffee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
witam z rana!!
użyłam wczoraj nowości:
- chłodzący balsam do stóp chłodzi dosyć kiepsko - może jak go będę trzymała w lodówce to będą lepsze efekty...
- nowy scrub do twarzy Solutions - REWELACJA!! świetnie oczyszcza i odświeża buźkę! ma w sobie mnóstwo ścierających drobinek i super pachnie! bałam się że będzie podobny do tego z brązowym cukrem (który jest bardzo delikatny) ale ten jest o niebo lepszy!! bardzo się cieszę, że go kupiłam!! tonik z tej serii też już mam i też jest dobry i się zastanawiam czy całą seria jest taka superowa...??
- nowa wersja chłodzącego żelu po opalaniu - super chłodzi i ładnie rozświetla skórę!
- biżuteria Teyva - przecudna jest - bardzo mi się podoba struktura masy, z której jest wykonana - taka niejednolita i oryginalna - na prawdę extra!!
co do chlodzacego zelu do stop to tez myslalam nad nim ale w sumie zrezygnowalam.

chwalisz ten peeling, skoro jest taki jak opisujesz to moze i ja sie skusze bo wlasciwie jakis peeling chcialam ale zeby byl delikatny, zeby drobinki nie byly jakies takie ostre.

tez mam chlodzacy zel po opalaniu i stwierdzam ze jest ok co prwda uzywalam go tylko po solarium bo nie mialam okazji sie opalac na sloncu ale dziala fajnie ;]

nad ta bizu zastanawiala sie moja mam i w koncu nie wziela ale sie jej podoba. moze wezmie w osemce
Stary 2007-06-19, 06:27   #15204
asia_z
Zakorzenienie

ja tez się chyba kiedyś na ten scrub skuszę, jak tylko skończę ten clearskina w piątek składam zamówienie, mam troche ponad 150 zł, ale ważne że dostanę kurację parafinową będzie dla mamy, bo ją bardzo lubi
Stary 2007-06-19, 06:58   #15205
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
jak zwykle ślęczę nad katalogiem (08) z kartką i ołówkiem w ręku i wybieram zamówienie dla siebie. Oczywiście w oparciu o to forum i wasze rady Wśród długiej (grrrrr) listy jest poczwórny cień do powiek. I tutaj mam ogromniasty problem. Już w zeszłym katalogu chciałam zamówić sobie kolor Sueded Nudes, ale odpuściłam z powodów oczywistych (finanse). Naprędce przejrzałam w necie katalog 08 i szczęśliwa stwierdziłam, że przesunę zamówienie go o miesiąc. I ło matko, nie zauważyłam, że teraz przecenili tylko dwa odcienie... A nie dam w życiu 30 zł za cień, no nie dam i już Czy możecie mi coś doradzić? Powiedzcie proszę jak waszym zdanie będzie się prezentował odcień Sandy Carols? Czy będzie to ładny brąż? Ja chyba ślepa jestem, ale mi wyglądy, jakby ten odcień wpadał w róż.... A ja ostatnio mam coś hopla na punkcie brązu i chciałabym coś takiego. Napiszcie co sądzicie. Bardzo podobają mi się również cienie pojedyncze w kolorach Nude None i Espresso. Co do brązów to myślałam też nad podwójnym cieniem Color Trend Hot Chocolade. Ojjjj, już sama nie wiem..... Poradźcie coś dziewczyny!
mi sueded nudes tez sie najbardziej podoba widzialam w coku i jest super
sandy corals nie widzialam, to nie powiem nic
cien pojedynczy chestnut jest boski (juz o nim wczesniej pisalam )nude none jasniutki , a espresso typowy brąz, ciemny.

jak nie masz chwilowo kaski (oj, znam to uczucie ) to wez sobie pojedyncze cienie i na pewno bedziesz zadowolona

buziaczki

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
ja tez się chyba kiedyś na ten scrub skuszę, jak tylko skończę ten clearskina w piątek składam zamówienie, mam troche ponad 150 zł, ale ważne że dostanę kurację parafinową będzie dla mamy, bo ją bardzo lubi
co do clearskina, to ja kupila jakis czas temu i skonczyc nie moge peeling i maseczke zmieniajaca kolorek peeling dobry i swietnie odswieza buźke
mam zawsze wrazenie przyjemnego chlodu i odswiezenia po jego uzyciu

zeliku niestety nie mialam z tymi drobinkami.... pozdrawiam

And big girls don't cry
Stary 2007-06-19, 07:31   #15206
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
co do chlodzacego zelu do stop to tez myslalam nad nim ale w sumie zrezygnowalam.

chwalisz ten peeling, skoro jest taki jak opisujesz to moze i ja sie skusze bo wlasciwie jakis peeling chcialam ale zeby byl delikatny, zeby drobinki nie byly jakies takie ostre.

tez mam chlodzacy zel po opalaniu i stwierdzam ze jest ok co prwda uzywalam go tylko po solarium bo nie mialam okazji sie opalac na sloncu ale dziala fajnie ;]

nad ta bizu zastanawiala sie moja mam i w koncu nie wziela ale sie jej podoba. moze wezmie w osemce
no to może Ci ten scrub nie podpasować, bo on ma te drobinki takie dosyć ostre - mi pasuje, bo dobrze oczyszcza, ale jako ktoś ma delikatą skórę to chyba może nawet trochę podrażnić - takie wrażenie odnoszę...
Stary 2007-06-19, 07:42   #15207
elffee
Zadomowienie

Cytat:
no to może Ci ten scrub nie podpasować, bo on ma te drobinki takie dosyć ostre - mi pasuje, bo dobrze oczyszcza, ale jako ktoś ma delikatą skórę to chyba może nawet trochę podrażnić - takie wrażenie odnoszę...
dobrze ze powiedzialas, w takim razie sie nie skusze ;/

ja powinnam uzywac peelingow enzymatycznych tylko ze w avonie jest jeden [chyba ze sie myle ] taki z avew, ktory jak uzylam to mi strasznie podraznil skore ze nawet na drugi dzien czulam pieczenie.
Stary 2007-06-19, 07:45   #15208
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
dobrze ze powiedzialas, w takim razie sie nie skusze ;/

ja powinnam uzywac peelingow enzymatycznych tylko ze w avonie jest jeden [chyba ze sie myle ] taki z avew, ktory jak uzylam to mi strasznie podraznil skore ze nawet na drugi dzien czulam pieczenie.
no to jak masz niewskazane używanie jakichkolwiek peelingów mechanicznych, no to niestety tego Solutions Ci nie polecam... a szkoda, bo super pachnie!!
Stary 2007-06-19, 09:00   #15209
paulinkosia
Rozeznanie

są już obrazki w internetowej

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 09:02   #15210
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
no to jak masz niewskazane używanie jakichkolwiek peelingów mechanicznych, no to niestety tego Solutions Ci nie polecam... a szkoda, bo super pachnie!!
za to ja sie na pewno na niego skusze teraz wyprobuje tonik i chusteczki, potem zelik i scrub podoba mi sie ta seria

DZIewczyny , sa juz obrazki z internetowej 08!!!

And big girls don't cry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości