|
|||||||
| Notka |
|
| Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Lakiery hybrydowe
Z zegarkiem w ręku nigdy tego nie robiłam, ale na pewno ponad pół godziny
![]() Ostatnio spiłowałam blokiem znaczną część topu i koloru to poszło sprawniej. Zawsze czekam, aż wszystko odejdzie samo od płytki, nie używam już kopytka, nic nie skrobię. |
|
|
|
#4202 |
|
Raczkowanie
|
i moczysz w miseczce czy na wacik, wybacz, że zasypuje Cię pytaniami, ale mam mega wymagającą siostrę, która po 3 latach ściąga żele i chce, żebym jej malowała hybrydami i boję się, że po paru dniach jej odpadną, bo nie wiem w jakim stanie będą paznokcie.
|
|
|
|
#4203 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 kolorów na górze to Mollon, dalej Tifton i ata
|
|
#4205 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
wow 6 kolorków z Mollona - zaszalałaś hehhe super
mięta to 70 ? a ten 2 co to za cudo ? |
|
|
|
#4207 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
myślałam nad 35 ale bardziej wpada w zieleń. Zdecydowanie potrzebuje jeszcze jakiś turkus, granat i jasny fiolet ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten kolor Mollona jest obłędny
|
|
#4210 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ten szary nie jest taki znowu szary
To lekko przypudrowany, niesmialy odcien lila. Na zywo szarakiem nie jest.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4211 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Co do akrylu - tą metodą nakłada się go na prawdę niewiele, proszek przykleja się do warstwy dyscośtam, nadmiar dokładnie "zamiatam" pędzelkiem, na to znowu cieniutko top i wszystko wychodzi równiutko. Moja kolekcja Mollonów, chyba dojrzałam do tego, aby stwierdzić, że to jednak moja ulubiona marka hybryd
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4212 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wypróbowałam mięte z Semilac później wstawię zdjęcia
|
#4213 |
|
z pazurem
|
a ja nie mogę przekonać mojej mamy na mani hybrydowe. Robiłam jej raz-ogólnie jej się podoba, ładnie się trzyma ale mówi że denerwuje ja to ściąganie wacikami (ogólnie jest typem który nie lubi nakładać maseczek, balsamować się etc.) i że ma słabe paznokcie i dla niej hybryda się nie nadaje. Na nic tłumaczenia że hybryda nie uszkadza paznokcia a wręcz go wzmacnia przez swoje kilka warstw i nie powoduje jego wysuszenia jeśli pielęgnujemy odpowiednio dłonie. Ciężki przypadek...
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcialabym na niej testowac i zmieniac jej mani co tydzien, pracuje w urzedzie wypadaloby miec ladnie pomalowane pazurki to zrobiłam jej 2 razy i stwierdziła ze po tym zniszczyły jej sie paznokcie nie da sie jej przekonać za zadne skarby ![]() rocznik 60 tak ma
|
|
#4215 |
|
z pazurem
|
hehe to widzę że nie jestem sama... moja nawet ciut starsza bo końcówka rocznika 50 :P
|
|
|
|
#4216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4217 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Z moją mamą na szczęście jest inaczej. Dzwoni i upomina się, żebym przyjechała zrobić jej pazury, albo jak planuję jakąkolwiek wizytę to przypomina, żebym nie zapomniała kuferka
![]() Zastanawiałam się nad sensem robienia pedicure z malowaniem hybrydowym. Właśnie zrobiłam for the first time... Podoba mi się Paznokcie na dużych paluchach mam od zawsze pofalowane, wygładzam je bloczkiem albo frezarką, tym razem tylko lekko zmatowiłam blokiem i położyłam hybrydę. Jest równiutko Tak dziś dopieściłam stopy, że aż się proszą o jakieś sandały |
|
|
|
#4218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do mam, moja jest początkiem rocznika 50 i niby chce hybrydkę, ale później marudzi, że mam mało czasu i nie zawszę mogę jej poprawić, a ona sama nie umie teraz będziemy kombinować z akrylami
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny szukam jakiejś tanszej bazy i topu na stopy polecacie coś?
ma któraś z Was ten zestaw Dimension?
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4221 |
|
Przyczajenie
|
Fajny wątek - bardzo dużo przydatnych informacji. Sama chcę zainwestować w coś takiego, bo nie mam cierpliwości, zeby poprawiać paznokcie co 2 dzień
|
|
|
|
#4222 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Serdecznie Dziewczynki,
jestem tu nowa, od niedawna zajmuję się manicure hybrydowym, wyłącznie na własny użytek, czasem mama i siostra się zdecydują na jakiś kolorek. Dołączam moje dwa kolorki Cosmetics Zone 011 i 042. ![]()
|
|
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
mam nadzieje, że masz dla mnie dobre wieści bo właśnie zamówiłam dwa kolorki hehehe 023 Banana oraz 033 Pink Doll
kolorki boskie poprostu !! kolor 023 https://www.facebook.com/DiamondCosm...type=1&theaterkolor 033 https://www.facebook.com/DiamondCosm...type=3&theater https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater moja mama ma 50 lat i wręcz szaleje za hybrydami uwielbia mieć zadbana dłonie a sama zawsze "paćkała" zwyklakami aż po nadgarstki bo nie umiała sama ładnie pomalować teraz jest zachwycona bo ma mnie i moje hybrydy hehehhehe
Edytowane przez yashe Czas edycji: 2014-04-11 o 17:28 |
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten Pink Doll za mną chodzi Właśnie zrobiłam koleżance siostry mani hybrydami semillac i nakłada się przyjemnie, mają szeroki pędzelek. Nic się nie kurczy, kolory bajka. Mam nadzieję, że noszenie będzie przyzwoite gdyż w maju będę chciała zrobić kolejne zamówienie ![]() Co do robienia hybryd mamom, moja jest co prawda młodsza ale też właśnie zrobiłam jej raz na 18-nastke siostry i raz jakoś bez okazji. Częściej nie chce bo a płytka się zniszczy a odpadną. Trzeba się męczyć i odmaczać a ona nie ma czasu itp itd Babcia z kolei przyszła żebym jej zrobiła hybrydę właśnie na 18-nasktę siostry zadowolona była, tydzień później w niedzielę poszła do kościoła UWAGA to będzie drastyczne ! -> Zeskubała hybrydę z każdego paznokcia bo przecież ładnie odchodziło na szczęście nie uszkodziła sobie płytki bo kilka dni wcześniej miała prace ogrodnicze na podwórku to być może były już osłabione.. Myślałam, że zejde na zawał jak mi to powiedziała
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Konto usunięte
|
Moja mama to samo. Mówi, że ma słabe paznokcie, że myje naczynia i pierze i na nic moje tłumaczenia, że hybryda wytrzyma. Przecież sama sprzątam, myję włosy itp. Każdy zwykły lakier odpadał mi z paznokci po 2 dniach a teraz wszystko pięknie się trzyma.
|
|
|
|
#4226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4227 |
|
Raczkowanie
|
moja nowa miłość Inigo, Mr. Bean i Miss Univers, nakładają się rewelacyjnie i w mojej lampie z CZ nic się nie marszczy
|
|
|
|
#4228 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4230 |
|
Przyczajenie
|
Moja mama zawsze zdawała się na mnie jeżeli chodziło o paznokcie, swojego czasu robiłam jej żelowe, teraz robię hybrydę ma 55 lat i zawsze chętnie uczestniczy w testowaniu nowego kolorku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

I ten problem był przedyskutowany i wiele dziewczyn miało podobnie jak ja. Nie ma sensu zaśmiecac wątku i odgrzewac starego kotleta po kilku miesiącach.

na szczęście nie uszkodziła sobie płytki bo kilka dni wcześniej miała prace ogrodnicze na podwórku to być może były już osłabione.. Myślałam, że zejde na zawał jak mi to powiedziała