|
|
#1381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kremy BB i kosmetyki azjatyckie cz. V
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1382 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() po wielu latach z podkładami, minerałami i czym się tylko dało postanowiłam, że przerzucę się na kremy bb, a przynajmniej spróbuję. Mam nadzieję, że to będzie 'to coś' dla mnie, gdyż mam z makijażem spore problemy. Podkłady mi się ważą, wyglądają nieestetycznie. Cera w podkładzie czy jakimś pudrze wygląda na zmęczoną, jakąś taką brudną i nieestetyczną. Nie wiem dlaczego. Czasem lepiej wyglądam gdy nic nie mam na sobie, ale maluję się praktycznie codziennie i mam trochę do ukrycia. Pisałyście też, że po zmyciu kremy bb buzia nie wygląda na taką zmęczoną i szarą jak w przypadku zmywania zwykłych drogeryjnych podkładów. I przekonałyście mnie ![]() Leci do mnie dr G. Mam żółte podtony, ale któraś z Was pisała, że 'jest żółta' i ten krem nie odcina jej się znacząco od szyi i dopasował. Mam nadzieję, że tak będzie i u mnie Mam jeszcze pytanie, czy z azjatyckich kosmetyków są dobre produkty ukierunkowane na trądzik? Chodzi mi o ślady czy przebarwienia, ewentualnie małe niespodzianki, produkty rozjaśniające czy ujednolicające koloryt (swoją drogą, jest szansa, że dr Gowoonsesang to w jakimś stopniu zakryje?) Nie mam ostrych stanów zapalnych czy otwartych ran. Z góry dziękuję za odpowiedź i już nie mogę się doczekać kiedy krem do mnie dotrze
wymiana Edytowane przez martuunia Czas edycji: 2014-04-10 o 10:00 |
|
|
|
|
#1383 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
w zeszłym roku kupiłam Holika Holika Essentials, ale widzę, że tu nie jest zbyt polecana. Nie była w sumie zła, zdziwiłam się, że taka ciężka i kryjąca jak na krem, ale żadnych pozytywnych skutków ubocznych nie zauważyłam
a większość dziewczyn, mówi że po Mizonie dostały wysypu, że nie ma wow. Chociaż co osoba to inne zdanie, ale trochę się boję, że znowu miałabym być w wypryskach.
|
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
Petit Jelly jest na bazie wody i ma w skladzie chyba tylko jeden silikon - dimethicone (zdaje sie latwo zmywalny), wiec raczej wysypu po nim bym sie nie spodziewala. Ja mialam wysyp po Misshy tylko jesli o bb chodzi.
Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jelly mnie nie też nie "zapchał"![]() kremy bb mogą zapychć tak samo jak podkłady(choć w mojej opinii zapychają mniej i tak nie wysuszają), nie wiem skąd to przekonanie że silikony są tylko w bb i jakie to są komedogenne, jak patrzę na swojego YSL to aż się łapię za głowę jak potworny ma skład bb ze średniej i wyższej półki maja pierdyliard różnych ekstraktów których nie ujrzymy w europejskich podkładach |
|
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz, jak już trochę poczytałam ogólnie o kremach bb wcale mnie to nie dziwi Wybrałam ją jedynie ze względu na odcień, z tych bodajże 4 kolorów wydawał mi się najodpowiedniejszy. Mam nadzieję, że doktorek coś mi zadziała na korzyść
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Często też mieszam BB z podkładem, żeby uzyskać lepszy efekt, tak robię właśnie z Dr G . Ale generalnie nie wyobrażam sobie odstawić kremy, twarz jest ujednolicona, nie płaska, po prostu zupełnie inaczej wygląda niż po samym podkładzie, tak świeżo, wręcz idealnie. Dr G to jak do tej pory najlepszy BB, jaki udało mi się przetestować, a trochę ich się przewinęło przez moje łapki, chociaż początki z nim wcale nie były łatwe
|
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja widze ogromna roznice w tym, jak twarz wyglada po zmyciu bb, a jak po podkladzie (a uzywalam w ostatnich latach Diora i Guerlain - czyli teoretycznie tych naj naj) - po bb jest w miare spokojna, po podkladach podrazniona, zaogniona... Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2
Perfumowe szaleństwo![]() Filmowy blog Perfumowy blog Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml! Edytowane przez Joskelyn Czas edycji: 2014-04-11 o 00:24 |
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale moje poszukiwania super jasnego bb który jednocześnie spełni moje inne wymogi to never ending story |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ jestem złotawa/oliwkowa ![]() W sumie na dzień dzisiejszy przy Azji trzymają mnie głownie filtry i peelingi, czasem wpadnie jakieś serum i polubiłam Hadalabo mieszane na dłoni z pudrową witaminą c. Bb to już od dłuższego czasu nie moja bajka. Czasem [raz, dwa do roku? ] wyląduje na twarzy zalegający na półce bb, ale przy minerałach to i to dla mnie za ciężkie
|
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałaś jednej firmy czy kilku?Cytat:
![]() Jakiś czas temu na kursie wizażu wysmarowały mnie klasycznym podkładem i ta skorupa/tynk, który miałam na twarzy była koszmarna. Myślałam, ze to zdrapię Na szczęście miałam jakieś resztki azjatyckiego bb i brałam ze sobą, każąc się tym malować, bo z minerałami to już nieco bardziej skomplikowana sprawa Podkład a bb to oczywiście było nieba a ziemia... Nie wiem, jak mogłam kiedyś używać drogeryjnych mazideł do twarzy...
|
||
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż i tak lepiej niż z podkładami z drogerii
|
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście zazwyczaj typowe oliwki wcale dobrze na mnie nie leżą, raczej goldy.
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym brazilian Blusche, niemal na pewno nie do zdobycia i Lumiere fair golden. I z nimi może być ciężko... Chyba się zawinęli na dobre Także, jak widać, minerały mają swoje minusy, jednak innej natury Ale na korzyść jest to, że kolor zawsze można podrasować Gorzej, jak firma zwinie interes ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Niestety ja już w nieco inne tony wchodzę, więc mam gorzej. W ogóle mam z natury o wiele ciemniejszą karnację niż obecnie; bardzo szybko się przy tym opalam i od razu na złoty odcień, bez poparzeń i zaczerwienień. Znajome mi zazdroszczą, a ja w uniesioną głową smaruję namiętnie każdy odkryty skrawek minimum spf50 I długi rękaw w lecie to u mnie standard.
|
||
|
|
|
|
#1403 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() obecnie używam skin79, tego pomarańczowego...niestety zaczyna on by ciut za jasny dla mnie. Znacie coś niewiele ciemniejszego, ale równie dobrego?
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Rozeznanie
|
Hej, a kupowałyście kiedyś na ebayu u international_airlines lub lovelytrip? Mają mizona black snail all in one i zastanawiam się czy 1. u tych użytkowników bezpieznie kupić 2. czy nie są to aby podróbki jakieś... http://www.ebay.com/itm/MIZON-Black-...item20e29065af
To moje pierwsze zakupy to trochę się denerwuję Inne rzeczy biorę od polecanego sprzedającego
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj przyszedł dr G
zamawiałam u newcre8tive tak jak niektóre z Was. Mały minusik - dostałam tylko 1 próbkę( mizon peptide 500 bodajże) u innych zawsze było więcej ;p
wymiana Edytowane przez martuunia Czas edycji: 2014-04-14 o 17:50 |
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Polecicie coś fajnego do mycia twarzy? Coś z kremowych pianek?
![]() Testowałam 4-5 firm, już nie wspomnę o odcieniach, które najtrudniej było wybrać. Po każdych miałam tę samą reakcję.
|
|
#1407 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Shazney;46052983]Polecicie coś fajnego do mycia twarzy? Coś z kremowych pianek?
![]() Do mnie właśnie dzisiaj przyszedł żel ze Skinfood (Egg White Pore Foam). Potestuję kilka dni i dam znać jak się sprawuje
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bardzo ją lubię, myślałam nad zakupem kolejnej, ale chciałam wypróbować jakąś inną
|
|
|
#1409 |
|
Raczkowanie
|
Stosowałam kiedyś próbki Skinfood Egg White Pore Foam, zaczęłam szukać jeszcze lepszej alternatywy, ale nigdy nie byłam tak zadowolona jak ze Skinfood :P Jak na razie zużyłam Holika Holika Daily Garden Cleansing Foam oliwkową, a ostatnio stosuję MIZON Pore Refine deep cleansing Foam (całkiem fajna).
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny zamawiałyście w zbiorowym zamówieniu próbki bb kremów lub podkładów Sulwhasoo? Hera i Su:m37 mają dość ciemne kolory
![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

Pierwszy raz widzę tę firmę i ten krem..