|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
poszłam po proszki wrociłam z pampersami
![]() więc jakby co w rossmanie dla posiadaczy karty rossne jest promocja na pampki kupiłam dwójki 94 sztuki za 37,50 ![]() wrociłam na obiad i jade szukać proszków bo w rossmanie nic ciekawego ![]() Cytat:
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4773 | ||
|
Rozeznanie
|
Berenika - co do prezentu komunijnego to zależy ile chcesz/możesz wydać. Ja idę za 3 tyg. na podwójną komunię (w tym mój chrześniak) i nawet wolę nie wiedzieć jakie teraz stawki chodzą
Cytat:
Ale co do innych przypadków to: 1. odejście wód - tu nie ma na co czekać tylko pakować torbę i jechać, bo w ciągu doby trzeba urodzić - dziecko nie może być za długo bez wód płodowych 2. skurcze - tu można poczekać, aż będą regularne np. co 5 min. a to może trwać nawet kilka godzin. Nie ma sensu jechać za wcześnie, ale domyślam się, że panika robi swoje Często kobietę mimo wszystko zostawiają, a odsyłają partnera i mówią, że ma się przespać hahaCo do laktatora to polecam ręczny Avent Cytat:
![]() Jak proszki zostały tylko do kupienia to pikuś
|
||
|
|
|
#4774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak widzę promocję na dwójki to też robię zapas bo pewnie szybko wyrosną z jedynek ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- no... tylko jeszcze trzeba wyprać te zapasy dla moich paniczy a trochę tego mam
|
|
#4775 |
|
Zadomowienie
|
Fb to zapewne Facebook
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do tego spania to dobre
|
||||
|
|
|
#4777 | |
|
Rozeznanie
|
Boże nadrabiam i nadrabiam, a tu ciągle nowe strony dochodzą
![]() karolkya zdrówka życzę Cytat:
[QUOTE=poziomkka;46058217]Hejka, ja tak na szybko bo o 14 mam wizytę, proszę o kciuki, bo dzisiaj pewnie będzie usg ![]() /QUOTE] ![]() Majkela piękny kolor ![]() Co do wyjazdu nad morze to długi weekend majowy odpada, bo mamy komunię w sobotę. Pojedziemy więc jakoś w pierwszej połowie maja. Moi rodzice mają domek więc na szczęście możemy jechać w każdej chwili bez rezerwacji. Tż zostanie, pojadę z Kubusiem, z rodzicami i moją siostrą i siostrzenicą, przynajmniej na razie jest taki plan. No i wymyśliłyśmy sobie podróż z dzieciakami pociągiem, dla nich frajda, dla nas wygodniej, a rodzice zabiorą samochodem nasze bagaże
|
|
|
|
|
#4778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no tak,bo wiara czyni cuda
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mi się to podobało choć ja sobie nie wyobrażam pod względem ciężkości pchać przyczepę - musiałby mąż ![]() A masz taką którą można normalnie prowadzić jak wózek? bo też takie nad morzem widziałam ![]() też czasem niestety ratuję się bajkami jak już nie mam siły a córcia nie chce się sama pobawić. |
|
|
|
|
#4781 |
|
Raczkowanie
|
Chyba zaczynam sobie uświadamiać, że jestem już tak blisko tego dnia... i ogarnia mnie lekka panika!
Jeszcze zostały do kupienia rzeczy z apteki, odmalować łóżeczko, poprać i poprasować ciuszki... Może jak to ogarniemy to sie troche uspokoje bo narazie wydaje mi sie ciągle, że jesteśmy w tyle a tu już tak malutko czasu i świruje Jutro idziemy na USG 3D
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Ja po wizycie Kucyk jaki model wiaderka zamówiłaś? beat@ Nic się nie martw choc0late Ja też robię zapasy- wiadomo, że w końcu trzeba będzie się wybrać po zakupy, ale nie chciałabym robić tego w pierwszych 2 tygodniach, a słyszałam, że dzieci zużywają pieluszki w imponujących ilościach na początku ![]() ja mam kilka paczek 1 i kilka 2, i chyba z 8 paczek różnych chusteczek ![]() ![]() kamilla123 ja podobnie czuję kolkę, jak rytmiczne bicie serca Berenika tez jestem za Tobą, jeżeli chodzi o prowadzenie wątku- a nazwa szczerze mówiąc im prościej tym lepiej... bazile ![]() ![]() pater86 ja prałam wszytsko! I kocyki i otulacze i pieluszki, flanelki, muślinowe, polarowe, czy bawełniane- sprawdzałam sposób prania na metce i już! Nic się nie zepsuło, nie zafarbowało ( prałam podobne kolory do siebie) myślę, że lepiej wyprać niż nie! Ja też oglądałam pasjami porodówkę i tym podobne programy, ale ostatnio zaczęły mnie drażnić, i przestałam... Lecę na SR- dziś o laktacji |
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wybaczcie ale nie mam siły nadrabiać. Nie wiem co mi się dzieje, ale co chwila robi mi się słabo i aż czarno przed oczami..
Zophie, super, że na wizycie wszystko ok i też mam wizytę 5.05
|
|
|
|
#4784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam sobie sok żurawinowy bo już powoli mam dość. Żeby było śmiesznie moje dziecko nadal gustuje w kopaniu mnie akurat po pęcherzu, nawet boje się z domu wyjść
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4786 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo za wizytę, super, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sprawdziłam ile mam jakich ciuszków i jestem zdziwiona, że jest tak mało wszystkiego... Muszę nawet czapeczki dokupić i najmniejsze bodziczki... |
|||
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Pater, właśnie wydaje mi się, że to wina ciśnienia. Bo po kawie czułam się genialnie, a później znów to samo.. Ja mam teraz bardzo niskie ciśnienie w ciąży, jak mam ok 110 / 70 to już mam ekstra ciśnienie, a tak to zawsze 100 / 60 albo i niższe.. także z utęsknieniem czekam na ładną pogodę, bo wtedy bardzo dobrze się czuje
Robicie sobie sesje ciążową? Jeśli tak, to próbujecie same czy jednak decydujecie się na profesjonalistę? |
|
|
|
#4788 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie, w końcu widziałam moją Malutką
Waży 1420 g, zaniepokoiłam się tylko obwodem brzuszka, bo jest o 1,5 tyg mniejszy w porównaniu z innymi wymiarami, także kolejną wizytę mam za 2 tyg, żeby sprawdzić, czy prawidłowo przybiera, bo może po prostu jest szczuplejsza A tak to wszystko ok Aaa bo na fejsie są różne grupy sprzedażowe, gdzie mamy wystawiają rzeczy po swoich dzieciakach Polecam, bo czasem można znaleźć naprawdę piękne markowe ciuszki za grosze ![]() Cytat:
Cytat:
Sesję próbowałam z mężem, teraz poprosiłam przyjaciółki, może wyjdzie lepiej
|
||
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak na sesję PRO szkoda mi tych 300/500zł...tzn fajnie by było mieć takie ładne i obrobione, ale teraz mam inne wydatki (jak zawsze :P) |
|
|
|
|
#4790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Aldi, nie. Nic mi nie mówiła o ciśnieniu, choć na wizycie zawsze mam trochę wyższe niż normalnie..
|
|
|
|
#4794 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Ja się dzisiaj trochę przeraziłam, bo zaczęłam sprawdzać co mam za ciuszki, bo ciągle mi się wydawało, że jest tego sporo. No i okazało się, że połowa z tych moich worków to głównie pościel, wypełnienie, prześcieradła, 2 kombinezony, tetrowe, flanelowe pieluchy, a z ciuszkami bieda - najmniejszych rozmiarów bardzo mało, nawet na jedną szufladę nie starczy, dużo poplamionych, porozciąganych albo zmechaconych
Pampersów nigdy dość, szczególnie przy dwójce ![]() Cytat:
mam nadzieję, że mama albo tż pomogą![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja od dzisiaj sobie mówię, że jeszcze duuuużo czasu, żeby właśnie nie panikować i skupić się na innych rzeczach. Chciaż jak widzę, że dziewczyny rozpoczynają tu już 34 tyg to ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A sesję profesjonalną to bym chciała, ale zrobimy sobie raczej w czwórkę już po porodzie Sola, Kakusia ja mam mniej więcej coś takiego: http://allegro.pl/przyczepka-rowerow...153641236.html Kupiliśmy 2 lata temu używaną od takiego kolesia niedaleko nas co sprowadza z Holandii rowery. Zapłaciliśmy jakieś 140 zł, wzięliśmy taką co była - tzw. pierwszą lepszą, bo chcieliśmy sprawdzić czy to w ogóle zda egzamin. Była na dodatek bez tego pokrowca, powiedział że nam dokupi za 10 euro. Oczywiście nie dokupił więc uszyliśmy i ten pokrowiec wyszedł nam drożej niż sama przyczepka no ale mniejsza z tym. Młody lubi w niej jeździć bardzo, dużo jeszcze możemy w niej zmieścić, nie jest ciężko ją ciągnąć - chociaż to głównie tż jeździ. Niestety nie ma tego kółka z przodu ani rączki, że można prowadzić jak wózek
|
||||||
|
|
|
#4795 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() brawo za 31 tydzień ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46056932]Ogarnęłam Adasia, potem mieszkanie, poprasowałam, pozmywałam, a teraz pralka pierze mi ostatnie ubranka dla małego, uff tak, o to mi chodziło = tyle, że miałam na myśli, żeby same kategorie wypisać w pierwszym poście, a własne doświadczenia już normalnie każda z osobna w swoich postach, tylko np. jakimś kolorem innym, żeby było łatwo znaleźć .? Adasia przenosiłam 8 dni, teraz też wszystko wskazuje na to, że przenoszę, więc podejrzewam, że urodzę gdzieś w połowie czerwca [/QUOTE] Ty to masz zdrowie ![]() Pomysł fajny z tymi kategoriami i własnymi przemyśleniami. A czemu myślisz, że znowu przenosisz? Cytat:
z mojego gniazdka zrobiła się pieczara i graciarnia nie ogarniam, ale liczę, że coś tż zaradzi, bo ma od jutra w końcu upragnione i wyczekane 2 dni wolnego...może jak pogoda się zmieni to nasza energia i chęci powrócą ![]() Cytat:
ale na poród nastawiam się pozytywnie, a co będzie to się okaże ![]() Cytat:
![]() Powodzenia jutro na wizycie ![]() Cytat:
za dobre wiadomości Cytat:
za wizytęzazdroszczę, że tak często widzicie swoją Malutką ![]() a Mała pewnie podgoni jeszcze _____ Ja mam dziś jakiś niemrawy dzień, staram się dużo odpoczywać, bo rano znowu czułam Małego tak bardzo nisko :/ Mimo wszystko trochę się dziś przeszłam, bo musiałam zaliczyć m.in. aptekę. W domu posegregowałam trochę ciuchów i ogarnęłam szuflady z bielizną, ale na więcej nie było mnie dziś stać... Siedzenie w domu jest o tyle niefajne, że ciągle zaglądam do kuchni i pojadam... a z wagą lecę do przodu, bo już 13 kg na plusie. Niby tak bardzo nie widać (nie licząc ud i tyłka ), ale jest. Widzę, ze coraz częściej pojawia się temat porodów. Ja też czasem zerkam na programy z tym związane lub oglądam filmiki na yt. Czasem wołam tz-ta żeby zobaczył, ale on się krzywi i nie chce na to patrzeć. Mam nadzieję, że nie ucieknie z sali porodowej, bo liczę na jego wsparcie i opanowanie ![]() Co do lewatywy to ja się nad tym nie zastanawiam. Jeśli organizm mi się nie wyczyści sam to wtedy będę się martwić. Oponować na pewno nie będę. A ogolę się na pewno sama w razie czego poprawią (swoją drogą muszę kupić nowe lusterko, bo wczoraj potłukłam )...Co do prania rożków itp. to sama się nad tym zastanawiałam, bo jakościowo są pewnie kiepskie, ale z drugiej strony, nie wiadomo co w nim/na nim jest więc na pewno go chociaż delikatnie przepłuczę ręcznie. Z praniem ciuchów ciągle nie mogę się doczekać na ładną pogodę, bo w domu nie ma miejsca na tyle ciuszków, bo ciągle suszą się nasze rzeczy... ____ Właśnie wypiłam koktajl bananowy z bananów bliźniaków tym razem dodałam otręby i liczę, że to ostatni mój "posiłek"
|
||||||
|
|
|
#4796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie też były ostatnio rozbieżności pomiędzy niektórymi parametrami, tak więc spokojnie A jeszcze co do laktatorów to jak ktoś nie chce kupować przed porodem to warto mieć upatrzony konkretny - albo w aptece, albo w necie czy gdzieś, żeby nie przepłacać, bo nawał mleczy może przyjść nagle i niespodziewanie i wtedy laktator jest jak zbawienie
|
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin gratuluję 34 tc
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie teraz mi sie przypomnialo ze jakas znajoma mowila mi ze sciagala pokarm recznie i lepiej jej to szlo niz laktatorem. Ale to chyba musi ktos pokazac.
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- kamilla123 - fajna ta przyczepka ![]() zophiee za wizytę ![]() poziomkka - na pewno będzie wszystko dobrze na kolejnej wizycie |
|
|
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny polecacie jakieś urządzenie do gotowania na parze? Mam ochotę sobie zakupić takie cudo, ale nie wiem czy faktycznie się tego używa, czy będzie leżeć? Macie takie coś, korzystacie, polecacie?
![]() Może zaczniemy mniej kalorycznie jeść bo i przez tą ciążę to oprócz mnie także mąż przytył i mi tu siedzi i ględzi
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie to czarna magia, pierś powyżej brodawki masowała okrężnymi ruchami i kierowała dłoń w dół do brodawki, jakoś tak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

dla niemowlaka kupuje się dwójki?
Boże, jaka ja zielona jestem w temacie dziecięcym

Często kobietę mimo wszystko zostawiają, a odsyłają partnera i mówią, że ma się przespać haha
a trochę tego mam 

nie ogarniam, ale liczę, że coś tż zaradzi, bo ma od jutra w końcu upragnione i wyczekane 2 dni wolnego...