![]() |
#391 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
Biustonosz - gdzie najlepiej kupić?
Witajcie
![]() Niestety nie znalazłam takiego wątku, dlatego też zakładam swój. Chciałam poradzić się w sprawie zakupu biustonosza. A mianowicie, gdzie kupić porządny biustonosz, taki który szybko się nie rozciągnie, nie zniszczy, a fiszbiny nie będą się wbijały w pierś (bo tak właśnie się zdarzało, przy zakupie biustonoszy z targu, obwód niby dobry, a miseczka kończyła się w połowie piersi i uciskała). No i żeby był ładny, kobiecy. Dodam, że mam bardzo mały biust i raczej poszukuję staników typu push-up, mogą być bardotki. Na pewno nie nieusztywnianych. Dodatkowym problemem jest cena ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Biustonosz - gdzie najlepiej kupić?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
sieciówki mają bardzo krótkie rozmiarówki, więc jeśli jesteś drobna to mozesz mieć problem ze znalezieniem tak małego obwodu (rzadko kiedy zdarza się w nich 65, a przecież są panny poszukujące jeszcze niższych obwodów).
z twojego opisu wynika, że miałaś źle dobrany rozmiar biustonosza (usiska, przecina pierś) - z dużym prawdopodobieństwem: za duży obwód, za mała miska. zresztą poczytaj sobie forum o biustonoszach i brafittingu. wybierz się do porządnego sklepu, gdzie masz szansę przymierzyć oglądany stanik, bo nie ma czegoś takiego jak uniwersalny rozmiar czy model. jeśli natomiast chodzi o sieciówki z przystępną cenowo bielizną to esotiq, atlantic, kappahl, cubus... sama kupuję bieliznę w triumphie, calzedonii, esotiqu, chantelle, parisienne... . w tk maxxxie bywają staniki ck w bardzo atrakcyjnych cennach.
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
polecam odwiedzić tk maxx - mają dużo fajny marek i spokojnie już się wybierze coś fajnego nawet za 30zł (a już na pewno lepszego niż z h&m)
a jakbyś miała więcej kasy to też polecam triumph - dla mnie te staniki są praktycznie niezniszczalne (wiem, wiem zaraz polecą posty dot. kwesti rozmiarówki - ale jak się ma szczęście i akurat się wpasuje u nich to naprawdę jakość mają świetną)
![]() |
![]() |
#396 |
BAN stały
|
Dot.: bielizna, jaką najbardziej lubicie, gdzie kupujecie?
Sklep internetowy z biżuterią srebrną i bielizną.
<reklama> Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-04-19 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
ja polecam ewe michalak, panache i freya... niestety są drogie, dlatego warto poszukać na all taniej albo nazbierać na choć jeden porzadny
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
z takich tańszych to polecam Cubusa i Marks & Spencer, chyba jedyne sieciówki oferujące np. 65D
![]() ![]()
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
Dot.: bielizna, jaką najbardziej lubicie, gdzie kupujecie?
W wątku pierwotnym była mowa o bieliźnie Firmy Donna xxxx faktycznie przejrzałam, wygląda całkiem interesująco.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-04-22 o 08:57 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
Ja polecam firmę "Kinga". Co prawda na ich oficjalnej stronie ceny są od 80-100zł ale często w innych sklepach internetowych można kupić z rabatem. Na allegro można dostać kilka modeli w cenach typu 30-40zł (tutaj też możesz znaleźć modele esotiq po atrakcyjnej cenie).
Jeśli chodzi o trwałość to piorę swoje w pralce w specjalnej siatce do prania bielizny i nic się z nimi nie dzieje. Kiedyś tak jak Tobie zdarzało mi się kupić coś na targu czy małym sklepiku teraz nie wyobrażam sobie zakupów bieliźnianych w takich miejscach (szczególnie że tam nie istnieją małe rozmiary typu 60-65 pod biustem). Jak będziesz miała trochę więcej funduszy to polecam wizytę u brafitterki. Na koniec dodam że zakupy w internecie są bardzo korzystne dla kobiet z małymi rozmiarami bo często trafiają do końcówek kolekcji itp.
![]() |
![]() |
#401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak już to w Intimissimi ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://☠☠☠☠☠☠☠/k93Ih ( w prawym gornym rogu kliknac skip ad przekieruje) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Możecie podpowiedzieć jaki mam rozmiar? pod biustem ciasno - 76 cm w biuście w pozycji pochyłej w miękkim staniku - 92 cm Obecnie noszę 75c jednak mam wrażenie rozlewania się piersi po bokach i wychodzenia "boczków" pod pachami, uczucie jakby miska stanika była za wysoko pod pachą , a jednocześnie za ciasnego obwodu stanika, czy to wina nieodpowiedniego kroju stanika? Piersi mam raczej usytuowane bardziej z boku ![]() Możecie polecić jakiś stanik do 100-120 zł?
kosmetyczne odchudzanie ![]() Edytowane przez niebieski_fikus Czas edycji: 2014-04-20 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję wszystkim bardzo za odpowiedzi. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Przyczajenie
|
popieram !! =D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Przyczajenie
|
hej
![]() a Mi pomożecie? ![]() pod biustem ciasno (na wydechu ) mam 73cm na wdechu 76cm w biuście 84 od jakich rozmiarów zacząć ewentualne przymiarki w poszukiwaniu idealnego biustonosza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, znalezienie idealnego biustonosza nie jest takie banalnie proste, ale warto poświęcić nieco czasu.
Po pierwsze, rozmiarówka nieco się różni między producentami. Więc warto by wziąć pod uwagę, co chcecie kupić. Potem szukacie tabeli rozmiarów producenta, albo kalkulatora. To jest rozmiar orientacyjny. Od waszej budowy, preferencji zależy czy to będzie rozmiar w ta, czy tamtą. Następnie trzeba trochę poprzymierzać i można sobie wyrobić pojęcie jakie fasony są najlepsze. Jak to zrobić: Najwygodniejsza opcja - udać się do sklepu stacjonarnego, poprzymierzać sobie. Inna możliwość - zamawiacie kilka sąsiednich rozmiarów przez internet ze sklepu, przymierzacie w domu i zwracacie te, które nie pasują. Jeszcze inaczej - poszukać w necie tanich staników (z drugiej ręki, po mocnej przecenie) i zaryzykować. Jeśli już kiedyś miałyście stanik, który się sprawdzał, był idealny albo przynajmniej bardzo dobry to może dać wam pojęcie, jaki fason jest dla was dobry. Np. bardzo wygodnie wam w plandżach (mocno wyciętych pośrodku) - to można takich poszukać, albo odwrotnie - u części kobiet plandże nie dają podtrzymania pośrodku to trzeba poszukać stanika z wyższym mostkiem. Co do rozstawienia piersi na boki to chyba większość kobiet ma taką budowę i niekoniecznie oznacza to, że potrzebujesz stanika z szerokim mostkiem, bo na ogół w staniku, po uniesieniu, piersi zbliżają się do siebie. Ja bym powiedziała, że orientacyjnie: 76/92 to 34C w brytyjskiej rozmiarówce, 75B/C w polskiej. Ale może np. lepiej się u ciebie sprawdzi ciaśniejszy obwód, przynajmniej w tych firmach, które nie robią bardzo ścisłych. W pochyle się nie mierz, chyba że do Effuniaków. 73/84 - ja bym zaczęła od 32A/B z brytyjskich, 70 A z polskich. I tak jak pisałam - nie trzymajcie się kurczowo tabelki, tylko sprawdzajcie - jaki obwód, jaka miska. Jeśli jakiś model nie leży dobrze w żadnym rozmiarze, to znaczy że jest niekompatybilny, poszukajcie innego fasonu, może nawet innej firmy. A tu macie porównanie rozmiarówek: http://pl.wikipedia.org/wiki/Biustonosz#Rozmiary
![]() |
#408 |
Konto usunięte
|
Przede wszystkim poczytaj o tym jak powinien dobry stanik lezec, bo zrobisz sobie krzywde za malymi miseczkami, wystajacymi fiszbinami czy duszacym obwodem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Przyczajenie
|
Polecam Christies Lingerie, pierwszy stanik dostałam w prezencie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Ja też, jeśli można, poprosiłabym o radę, Kiedyś próbowałam dobrać rozmiar, wyszło mi 65C, oto jak to wygląda - http://i923.photobucket.com/albums/a...psf61f1987.jpg Niby wszystko jest ok, a jednak wydaje mi się, że miseczka jest za mała i nie do końca podoba mi się, jak to wygląda.
Teraz pomierzyłam jeszcze raz i wyszło mi 65K ![]() Pomocy. Obwód pod piersiami, bez zaokrąglania to dokładnie 69, a w biuście w pozycji stojącej 80. Waszym zdaniem w jaki rozmiar powinnam celować?
Wear what you want. Say what you want. Live now. Do it now. Take risks. This life is yours. Edytowane przez Fleuri Czas edycji: 2014-04-23 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To 65K to musiałaś chyba coś źle policzyć :p Przy tych wymiarach jest to nierealne.
![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam Intimissimi
![]()
![]() |
#413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem poczatkującą osobą na Waszym Forum,
chcialam sie dowiedzieć czy dobrze dobralam rozmiar, zmierzyłam się według wskazówek i wyszlo: 73 pod biustem, w biuscie 89, z tabelki wyszlo 70 D, o ile sie nie mylę, prosze o potwierdzenie informacji, gdyż jutro zamierzam kupic w koncu dobrze dobrany stanik, chociaż w szafie jest ich ponad 30, do tej pory kupowalam staniki w H&M, wybieralam rozmiar 75C, gdyż innych rozmiarów brak. prosze o odpowiedz oraz pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#416 |
Przyczajenie
|
Stacjonarnie, troche boje sie kupic przez internet, bo wczesniej belizny nie kupowalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Ekspert od Dupy Strony
|
To myślę, że wyjdzie w praniu, jeśli idziesz do sklepu z profesjonalnym brafitingiem to panie Ci pomogą. Zresztą dużo też zależy od firmy. Ja mam w biuście trochę więcej - 93, pod tyle samo co Ty, a mam stanik 70 g. Idę teraz kupić freye deco, już mierzyłam ale 32 e była za duża miska.
![]() |
#418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Stanik ma silikonowe paseczki na całym obwodzie, ładnie trzyma się bez ramiączek a biust ślicznie w nim wygląda ![]() To był mój pierwszy "braffiterski" stanik, niedługo będę zamawiać trzecią sztukę z kolei ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
Są tu panie posiadające naprawdę spory biust? Macie jakieś sprawdzone firmy, gdzie staniki nie wyglądają jak dla babć? Mam rozmiar 80G
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Lepiej podaj wymiary, bo g to nie jest jakiś mega biust. Masz dobrze dobrany stanik?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.