Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-13, 18:08   #391
Elessar
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI

Cytat:
Napisane przez narkotyna Pokaż wiadomość
70 mam kiedy zmierzę dość ciasno, w biuście mam 79 kiedy się pochylę i zbierzę, i to mi dało wynik 65b właśnie.
Jesteś na granicy 65B i 65C, przynajmniej tabelkowo. Różne firmy, różne kroje mogą dawać (i zwykle dają) inny rozmiar. Szukasz biustonosza wg wytycznych z piersiówki jak ma leżeć; w metkę nie zaglądaj Jak wezmę głęboki wdech to też mam bułki :p
Stary 2014-04-18, 23:09   #392
interpretacja
Raczkowanie

Biustonosz - gdzie najlepiej kupić?

Witajcie
Niestety nie znalazłam takiego wątku, dlatego też zakładam swój. Chciałam poradzić się w sprawie zakupu biustonosza. A mianowicie, gdzie kupić porządny biustonosz, taki który szybko się nie rozciągnie, nie zniszczy, a fiszbiny nie będą się wbijały w pierś (bo tak właśnie się zdarzało, przy zakupie biustonoszy z targu, obwód niby dobry, a miseczka kończyła się w połowie piersi i uciskała). No i żeby był ładny, kobiecy. Dodam, że mam bardzo mały biust i raczej poszukuję staników typu push-up, mogą być bardotki. Na pewno nie nieusztywnianych. Dodatkowym problemem jest cena Nie należę niestety do osób "przy kasie". Do tej pory kupowałam biustonosze w H&Mie, zazwyczaj za 50 zł. Ale ostatnio nic nie mogę tam dla siebie znaleźć. Dlatego też moje pytanie brzmi, czy jest jakiś sklep z bielizną/sieciówka, gdzie można znaleźć dobrej jakości biustonosze w przystępnej cenie? Gdzie Wy kupujecie biustonosze i ile na nie wydajecie? Dziękuję za każdą odpowiedź
interpretacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 23:26   #393
201605161428
Konto usunięte

Dot.: Biustonosz - gdzie najlepiej kupić?

Cytat:
Napisane przez interpretacja Pokaż wiadomość
Witajcie
Niestety nie znalazłam takiego wątku, dlatego też zakładam swój. Chciałam poradzić się w sprawie zakupu biustonosza. A mianowicie, gdzie kupić porządny biustonosz, taki który szybko się nie rozciągnie, nie zniszczy, a fiszbiny nie będą się wbijały w pierś (bo tak właśnie się zdarzało, przy zakupie biustonoszy z targu, obwód niby dobry, a miseczka kończyła się w połowie piersi i uciskała). No i żeby był ładny, kobiecy. Dodam, że mam bardzo mały biust i raczej poszukuję staników typu push-up, mogą być bardotki. Na pewno nie nieusztywnianych. Dodatkowym problemem jest cena Nie należę niestety do osób "przy kasie". Do tej pory kupowałam biustonosze w H&Mie, zazwyczaj za 50 zł. Ale ostatnio nic nie mogę tam dla siebie znaleźć. Dlatego też moje pytanie brzmi, czy jest jakiś sklep z bielizną/sieciówka, gdzie można znaleźć dobrej jakości biustonosze w przystępnej cenie? Gdzie Wy kupujecie biustonosze i ile na nie wydajecie? Dziękuję za każdą odpowiedź
Ja zwykle kupuje w Triumph, bardzo porządna bielizna. Za stanik daje zwykle daje między 100-200, od czasu do czasu trafie na fajne promocje gdzie np. kupie 3 za 200 Z jakości jestem zadowolona, ładne push-up, dobrze się trzymają, w jednym wybiła mi raz fiszbina - ale po 2/3 latach użytkowania więc miała prawo
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-19, 00:59   #394
pani_smith
Zakorzenienie

sieciówki mają bardzo krótkie rozmiarówki, więc jeśli jesteś drobna to mozesz mieć problem ze znalezieniem tak małego obwodu (rzadko kiedy zdarza się w nich 65, a przecież są panny poszukujące jeszcze niższych obwodów).
z twojego opisu wynika, że miałaś źle dobrany rozmiar biustonosza (usiska, przecina pierś) - z dużym prawdopodobieństwem: za duży obwód, za mała miska. zresztą poczytaj sobie forum o biustonoszach i brafittingu.

wybierz się do porządnego sklepu, gdzie masz szansę przymierzyć oglądany stanik, bo nie ma czegoś takiego jak uniwersalny rozmiar czy model. jeśli natomiast chodzi o sieciówki z przystępną cenowo bielizną to esotiq, atlantic, kappahl, cubus...
sama kupuję bieliznę w triumphie, calzedonii, esotiqu, chantelle, parisienne... . w tk maxxxie bywają staniki ck w bardzo atrakcyjnych cennach.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-19, 13:48   #395
eyo
Zakorzenienie

polecam odwiedzić tk maxx - mają dużo fajny marek i spokojnie już się wybierze coś fajnego nawet za 30zł (a już na pewno lepszego niż z h&m)

a jakbyś miała więcej kasy to też polecam triumph - dla mnie te staniki są praktycznie niezniszczalne (wiem, wiem zaraz polecą posty dot. kwesti rozmiarówki - ale jak się ma szczęście i akurat się wpasuje u nich to naprawdę jakość mają świetną)

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-19, 15:44   #396
werbil
BAN stały

Dot.: bielizna, jaką najbardziej lubicie, gdzie kupujecie?

Sklep internetowy z biżuterią srebrną i bielizną.
<reklama>

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2014-04-19 o 19:37
werbil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-19, 17:27   #397
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

ja polecam ewe michalak, panache i freya... niestety są drogie, dlatego warto poszukać na all taniej albo nazbierać na choć jeden porzadny ja mam 3 biustnosze od ewy michalak od 4 lat i są w stanie niemal idealnym! mają drobne zmechacenia, ale obwód pozostał bez zmian, idealnie podtrzymują biust, są dobrze dobrane, dopasowane, porządne estotiqa i triumpha nie polecam, nie podtrzymują dobrze piersi... polecam strone balkonetka, jest tam baaardzo dużo opinii nt biustonoszy i rady jak dobrze go dobrać : )

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-19, 19:13   #398
serialomaniaczka
Rozeznanie

z takich tańszych to polecam Cubusa i Marks & Spencer, chyba jedyne sieciówki oferujące np. 65D W Cubusie kupisz stanik do 60zł, często trafiają się jakieś promocje, że np. 2 kupisz za 60zł, a w Marks&Spencer w zimie kupiłam 2 staniki za 70zł, więc uważam też to za przyzwoitą cenę biorąc pod uwagę, że noszę 70D, który jest dostępny raczej w typowo bieliźnianych sklepach = droższych a co do jakości to dla mnie jest naprawdę dobra. w Cubusie stanik jeden z biustonoszy kupiłam 3 lata temu a gdyby nie fakt, że rozciągnął się w obwodzie i cycki mi trochę urosły ^^ to mogłabym go dalej nosić.
Stary 2014-04-19, 19:14   #399
Marmara_89
Przyczajenie

Dot.: bielizna, jaką najbardziej lubicie, gdzie kupujecie?

W wątku pierwotnym była mowa o bieliźnie Firmy Donna xxxx faktycznie przejrzałam, wygląda całkiem interesująco.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-04-22 o 08:57 Powód: link
Marmara_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-19, 19:15   #400
koteceqq
Rozeznanie

Ja polecam firmę "Kinga". Co prawda na ich oficjalnej stronie ceny są od 80-100zł ale często w innych sklepach internetowych można kupić z rabatem. Na allegro można dostać kilka modeli w cenach typu 30-40zł (tutaj też możesz znaleźć modele esotiq po atrakcyjnej cenie).
Jeśli chodzi o trwałość to piorę swoje w pralce w specjalnej siatce do prania bielizny i nic się z nimi nie dzieje. Kiedyś tak jak Tobie zdarzało mi się kupić coś na targu czy małym sklepiku teraz nie wyobrażam sobie zakupów bieliźnianych w takich miejscach (szczególnie że tam nie istnieją małe rozmiary typu 60-65 pod biustem).
Jak będziesz miała trochę więcej funduszy to polecam wizytę u brafitterki.

Na koniec dodam że zakupy w internecie są bardzo korzystne dla kobiet z małymi rozmiarami bo często trafiają do końcówek kolekcji itp.
Stary 2014-04-20, 10:00   #401
StraVvberry
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
sieciówki mają bardzo krótkie rozmiarówki, więc jeśli jesteś drobna to mozesz mieć problem ze znalezieniem tak małego obwodu (rzadko kiedy zdarza się w nich 65, a przecież są panny poszukujące jeszcze niższych obwodów).
z twojego opisu wynika, że miałaś źle dobrany rozmiar biustonosza (usiska, przecina pierś) - z dużym prawdopodobieństwem: za duży obwód, za mała miska. zresztą poczytaj sobie forum o biustonoszach i brafittingu.

wybierz się do porządnego sklepu, gdzie masz szansę przymierzyć oglądany stanik, bo nie ma czegoś takiego jak uniwersalny rozmiar czy model. jeśli natomiast chodzi o sieciówki z przystępną cenowo bielizną to esotiq, atlantic, kappahl, cubus...
sama kupuję bieliznę w triumphie, calzedonii, esotiqu, chantelle, parisienne... . w tk maxxxie bywają staniki ck w bardzo atrakcyjnych cennach.
W Calzedonii chyba nie - Calzedonia nie sprzedaje biustonoszy
Jak już to w Intimissimi
Stary 2014-04-20, 10:36   #402
bmaciejewski
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez StraVvberry Pokaż wiadomość
W Calzedonii chyba nie - Calzedonia nie sprzedaje biustonoszy
Jak już to w Intimissimi
Tutaj sa fajne staniki
http://☠☠☠☠☠☠☠/k93Ih ( w prawym gornym rogu kliknac skip ad przekieruje)
bmaciejewski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-20, 16:43   #403
niebieski_fikus
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Możecie podpowiedzieć jaki mam rozmiar?
pod biustem ciasno - 76 cm
w biuście w pozycji pochyłej w miękkim staniku - 92 cm

Obecnie noszę 75c jednak mam wrażenie rozlewania się piersi po bokach i wychodzenia "boczków" pod pachami, uczucie jakby miska stanika była za wysoko pod pachą , a jednocześnie za ciasnego obwodu stanika, czy to wina nieodpowiedniego kroju stanika?
Piersi mam raczej usytuowane bardziej z boku niż przy sobie.

Możecie polecić jakiś stanik do 100-120 zł?

kosmetyczne odchudzanie

Edytowane przez niebieski_fikus
Czas edycji: 2014-04-20 o 18:06
niebieski_fikus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-20, 16:56   #404
interpretacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bmaciejewski Pokaż wiadomość
Tutaj sa fajne staniki
http://☠☠☠☠☠☠☠/k93Ih ( w prawym gornym rogu kliknac skip ad przekieruje)
Nie otwiera mi się ta strona. Piszę, że nie znaleziono serwera

Dziękuję wszystkim bardzo za odpowiedzi. Może zacznę szukać w tych tańszych sklepach, a do tych droższych zajrzę już w razie totalnego nic-nie-znalezienia gdzie indziej. Bo niestety 100 zł za biustonosz w moim przypadku to naprawdę sporo :-/ Przez internet boję się kupować, bo kupię i okaże się, że nie pasuje i będzie lipa Zwłaszcza, że sama nie wiem do końca jaki mam rozmiar. Tak naprawdę, wszędzie inny. Gdyby coś jeszcze wpadło Wam do głowy, to bardzo chętnie przejrzę nowe propozycje Pozdrawiam!
Stary 2014-04-20, 17:51   #405
lastdream
Przyczajenie

popieram !! =D
lastdream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-20, 21:30   #406
igraszka_
Przyczajenie

hej
a Mi pomożecie?
pod biustem ciasno (na wydechu ) mam 73cm
na wdechu 76cm
w biuście 84
od jakich rozmiarów zacząć ewentualne przymiarki w poszukiwaniu idealnego biustonosza?
igraszka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 12:18   #407
Wampierz
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, znalezienie idealnego biustonosza nie jest takie banalnie proste, ale warto poświęcić nieco czasu.

Po pierwsze, rozmiarówka nieco się różni między producentami. Więc warto by wziąć pod uwagę, co chcecie kupić. Potem szukacie tabeli rozmiarów producenta, albo kalkulatora. To jest rozmiar orientacyjny. Od waszej budowy, preferencji zależy czy to będzie rozmiar w ta, czy tamtą. Następnie trzeba trochę poprzymierzać i można sobie wyrobić pojęcie jakie fasony są najlepsze.

Jak to zrobić:
Najwygodniejsza opcja - udać się do sklepu stacjonarnego, poprzymierzać sobie.
Inna możliwość - zamawiacie kilka sąsiednich rozmiarów przez internet ze sklepu, przymierzacie w domu i zwracacie te, które nie pasują.
Jeszcze inaczej - poszukać w necie tanich staników (z drugiej ręki, po mocnej przecenie) i zaryzykować.

Jeśli już kiedyś miałyście stanik, który się sprawdzał, był idealny albo przynajmniej bardzo dobry to może dać wam pojęcie, jaki fason jest dla was dobry. Np. bardzo wygodnie wam w plandżach (mocno wyciętych pośrodku) - to można takich poszukać, albo odwrotnie - u części kobiet plandże nie dają podtrzymania pośrodku to trzeba poszukać stanika z wyższym mostkiem.

Co do rozstawienia piersi na boki to chyba większość kobiet ma taką budowę i niekoniecznie oznacza to, że potrzebujesz stanika z szerokim mostkiem, bo na ogół w staniku, po uniesieniu, piersi zbliżają się do siebie.

Ja bym powiedziała, że orientacyjnie:

76/92 to 34C w brytyjskiej rozmiarówce, 75B/C w polskiej. Ale może np. lepiej się u ciebie sprawdzi ciaśniejszy obwód, przynajmniej w tych firmach, które nie robią bardzo ścisłych. W pochyle się nie mierz, chyba że do Effuniaków.

73/84 - ja bym zaczęła od 32A/B z brytyjskich, 70 A z polskich.

I tak jak pisałam - nie trzymajcie się kurczowo tabelki, tylko sprawdzajcie - jaki obwód, jaka miska. Jeśli jakiś model nie leży dobrze w żadnym rozmiarze, to znaczy że jest niekompatybilny, poszukajcie innego fasonu, może nawet innej firmy.

A tu macie porównanie rozmiarówek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Biustonosz#Rozmiary
Stary 2014-04-21, 17:42   #408
201605161428
Konto usunięte

Przede wszystkim poczytaj o tym jak powinien dobry stanik lezec, bo zrobisz sobie krzywde za malymi miseczkami, wystajacymi fiszbinami czy duszacym obwodem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 19:41   #409
Anna_76
Przyczajenie

Polecam Christies Lingerie, pierwszy stanik dostałam w prezencie , drugi kupiłam i nie żałuję wydanych pieniędzy!
Anna_76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 12:53   #410
Fleuri
Raczkowanie

Ja też, jeśli można, poprosiłabym o radę, Kiedyś próbowałam dobrać rozmiar, wyszło mi 65C, oto jak to wygląda - http://i923.photobucket.com/albums/a...psf61f1987.jpg Niby wszystko jest ok, a jednak wydaje mi się, że miseczka jest za mała i nie do końca podoba mi się, jak to wygląda.
Teraz pomierzyłam jeszcze raz i wyszło mi 65K
Pomocy. Obwód pod piersiami, bez zaokrąglania to dokładnie 69, a w biuście w pozycji stojącej 80. Waszym zdaniem w jaki rozmiar powinnam celować?

Edytowane przez Fleuri
Czas edycji: 2014-04-23 o 12:55
Fleuri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-23, 15:37   #411
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fleuri Pokaż wiadomość
Ja też, jeśli można, poprosiłabym o radę, Kiedyś próbowałam dobrać rozmiar, wyszło mi 65C, oto jak to wygląda - http://i923.photobucket.com/albums/a...psf61f1987.jpg Niby wszystko jest ok, a jednak wydaje mi się, że miseczka jest za mała i nie do końca podoba mi się, jak to wygląda.
Teraz pomierzyłam jeszcze raz i wyszło mi 65K
Pomocy. Obwód pod piersiami, bez zaokrąglania to dokładnie 69, a w biuście w pozycji stojącej 80. Waszym zdaniem w jaki rozmiar powinnam celować?
Z tabelki wychodzi Ci 65C, pomierzyłabym różne kroje z różnych firm w tym rozmiarze i sąsiednich - 65B, 65D, 60D, 60DD/E.
To 65K to musiałaś chyba coś źle policzyć :p Przy tych wymiarach jest to nierealne.
Stary 2014-04-24, 18:03   #412
izga88
Zakorzenienie

Ja polecam Intimissimi
Stary 2014-04-25, 12:39   #413
interpretacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Przede wszystkim poczytaj o tym jak powinien dobry stanik lezec, bo zrobisz sobie krzywde za malymi miseczkami, wystajacymi fiszbinami czy duszacym obwodem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tak tak, o tym już poczytałam Tych staników z za małymi miseczkami nie nosiłam. Na targu po prostu nie było ich jak przymierzyć, a potem okazało się, że właśnie miseczki za małe i uciskają i staniki te do niczego mi się nie przydadzą. Już wiem, żeby tam biustonoszy nie szukać
Stary 2014-04-26, 20:09   #414
krrachwal
Przyczajenie

Witam, jestem poczatkującą osobą na Waszym Forum,
chcialam sie dowiedzieć czy dobrze dobralam rozmiar, zmierzyłam się według wskazówek i wyszlo: 73 pod biustem, w biuscie 89, z tabelki wyszlo 70 D, o ile sie nie mylę, prosze o potwierdzenie informacji, gdyż jutro zamierzam kupic w koncu dobrze dobrany stanik, chociaż w szafie jest ich ponad 30, do tej pory kupowalam staniki w H&M, wybieralam rozmiar 75C, gdyż innych rozmiarów brak.
prosze o odpowiedz oraz pozdrawiam
krrachwal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-26, 21:03   #415
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez krrachwal Pokaż wiadomość
Witam, jestem poczatkującą osobą na Waszym Forum,
chcialam sie dowiedzieć czy dobrze dobralam rozmiar, zmierzyłam się według wskazówek i wyszlo: 73 pod biustem, w biuscie 89, z tabelki wyszlo 70 D, o ile sie nie mylę, prosze o potwierdzenie informacji, gdyż jutro zamierzam kupic w koncu dobrze dobrany stanik, chociaż w szafie jest ich ponad 30, do tej pory kupowalam staniki w H&M, wybieralam rozmiar 75C, gdyż innych rozmiarów brak.
prosze o odpowiedz oraz pozdrawiam
A kupujesz przez neta czy stacjonarnie?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 11:13   #416
krrachwal
Przyczajenie

Stacjonarnie, troche boje sie kupic przez internet, bo wczesniej belizny nie kupowalam
krrachwal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 12:51   #417
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez krrachwal Pokaż wiadomość
Stacjonarnie, troche boje sie kupic przez internet, bo wczesniej belizny nie kupowalam
To myślę, że wyjdzie w praniu, jeśli idziesz do sklepu z profesjonalnym brafitingiem to panie Ci pomogą. Zresztą dużo też zależy od firmy. Ja mam w biuście trochę więcej - 93, pod tyle samo co Ty, a mam stanik 70 g. Idę teraz kupić freye deco, już mierzyłam ale 32 e była za duża miska.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 13:41   #418
kalacytrynka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neldoreth_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Czy możecie mi polecić jakieś fajne modele staników bez ramiączek? Zazwyczaj noszę rozmiar 65e, więc nie mam dużego biustu, ale i tak do mojej sukienki stanik jest niezbędny. ;p
Ja polecam bardotkę z Dalii - na allegro można dostać naprawdę tanio, z darmowa przesyłką
Stanik ma silikonowe paseczki na całym obwodzie, ładnie trzyma się bez ramiączek a biust ślicznie w nim wygląda
To był mój pierwszy "braffiterski" stanik, niedługo będę zamawiać trzecią sztukę z kolei

Jestem szczęśliwa
kalacytrynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 14:21   #419
sobe100
Raczkowanie

Są tu panie posiadające naprawdę spory biust? Macie jakieś sprawdzone firmy, gdzie staniki nie wyglądają jak dla babć? Mam rozmiar 80G
sobe100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 15:17   #420
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez sobe100 Pokaż wiadomość
Są tu panie posiadające naprawdę spory biust? Macie jakieś sprawdzone firmy, gdzie staniki nie wyglądają jak dla babć? Mam rozmiar 80G
Lepiej podaj wymiary, bo g to nie jest jakiś mega biust. Masz dobrze dobrany stanik?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości