|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(T. dwie godziny bez 6 minut... chwilo, trwaj!!!!!)
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Rozeznanie
|
Prawo Murphy'ego.
Jak jestem na forum to pustki. Jak mnie nie ma to kilka stron wieczorem muszę nadganiać. Zaraz mi się dziecię obudzi to pewnie wszystkie się odmeldujecie Piję cieplutką herbatę Tylko ciasta mi brakuje
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
czy ja pisałam ze nie biegam?
ano kłamałam - już biegam ,50 m na sekundę ![]() R nauczył się wchodzić na kanape ona ma ok. 3,5-4m . i biega po niej z jednego końca na drugi ![]() ratunku ...koniec z bezstresowym siedzeniem przed kompem
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Hejol
jak mi SIE NIE CHCE ....!!! Jutro szczepienie - na sama mysl oby gladko poszlo Wszystko Mnie Boli :-( Jest mi "tam" nie wygodnie sie odzwyczailam od noszenia tego czes bialego a tu dzis znowu na ok 1 bede w domu. Trza bedzje wstac ok 7.30 i na 8.45 do przychodniMikego dalszego dnia Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że daleko mu do niektórych dzieci forumowych ale najpiękniejsze jest to że jest zdrowy. Skoro się rozwija jest ok!![]() aaa widzisz, wystarczy coś na tym forum napisać i już obrót o 180 stopni ![]() Cytat:
![]() coś kosztem czegoś (chociaż chodzą ideały-przynajmniej po gazetach )Ja wole mieć tyłek i pare cm więcej w udach. Po porodzie miałam uda chudzinki i brak tyłka, nie lubie a hula hop masz jaki? Dla dzieci czy z obciążeniem? Z obciążeniem szybko się nauczysz, u mnie TŻ ostatnio się nauczył a dwa razy kazałam mu spróbować. Ile śmiechu było Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak serio to jakiś miesiąc temu pisałam że Kamil jak tylko wychodzę do kuchni, biegnie i staje na skaju narożnika-a ja zawał. Przeszło mu Jakie? Kciukiii! |
||||
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba tez musze w koncu sie wybrać na te szczepienie ale aż dreszcze mnie przechodzą na samą mysl.. Juz chyba pojawilo się te pytanie, ale .. nie mam szczęścia do kubkow.. A. miala z twardym ustnikiem to pękł, teraz ma z miękkim to tez ustnik się rozwalil i nie wiem czy dokupic ustnik czy wymienic na cos innego lepszego
|
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
LunaO
- a zebym ja to panietala cos na grype ( bo pisalo HIB ) i chyba tezez koklusz ktuszciec - no cos takiego. Sie wypytam jutro - no ale az mi wstyd zd nie wiem na Co dziecko bede szczepic :-( hihi Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Kacpi ma temperature-ale nie wiem ile...bedotykowym wyszło 2 razy 38.2 i 38.0 to wcisnełam mu pod pache elektryczny i wyszło 38.6 przerażona jeszcze raz bedotykowy 37 pod druga pache elektryczny 38, 1, bezdotykowy do czoła 37,2 i cholera wie ile jest, dawac paracetamol czy nie??
![]() żywotny jest, wspina się, meble przestawia nie widać po nim choroby... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-05-06 o 15:20 |
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
klementyna ja bym bardziej ufala elektrnicznemu niz bezdotykowemu - ja jestem nauczona, ze rektalnie pokazuje prawidlowa temperature, pod pacha dodaje sie 0,5 stopnia. Moze zmierzysz elektronicznym rektalnie?
a widac po dziecku, ze ma goraczke?
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hula hop mam ten dla dzieci, w sumie to nie mój tylko bratanka, a mówisz, że to różnica ten z obciążeniem, łatwiej na takim? Duży, mały?Kurde, cytaty mi zniknęły :/ Kasia -kciuki za szczepienie ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() mój też żadnej lampie nie przepuści, a teraz jak tylko zobaczy gdzieś telefon to woła "dzyń, dzyń, dzyń"
Edytowane przez OtTakaJa Czas edycji: 2014-05-06 o 15:51 |
||
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tyłek nie da sobie wsadzić za nic...pomiar na moim elektrycznym trwa ok 1-2 minuty, a u nas czopka zaaplikować to wyższa szkoła jazdy...bo zwiewa i sie kreci,a co mówić mierzyć cokolwiek... nic a nic nie widac po nim, ze ma temp...balagani i psoci gorzej niz zwykle;p
|
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna a nie odejmuje się w odbycie 0,5 stopnia?
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- u nas przez to juz jedna zarowka poszla w lampce nocnej... |
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, w Niemczech nie odejmuja
temperatura mierzona rektalnie to najdokladniejsza metoda pomiaru (rzeczywista temperatura organizmu), pod jezykiem, w uchu sa czesto niedokladne, dlatego dodaje sie 0,5 stopnia. Ja korzystam z tej metody. W ogole to mierzenie pod pacha poleca sie dopiero od ok. 6 roku zycia, poza tym roznice w pomiarach moga nawet wynosic 2 stopnie, dlatego ta metoda jest ogolnie niezalecana. Ale to kazdy ma na pewno swoja metode, warto sprawdzic pomiary porownujac do mierzenia rektalnego, dzieki temu mozna sprawdzic dokladnosc termometru i pozniej wybrac inna metode np. ucho czy czolo.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-06 o 17:45 |
|
|
|
#3616 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2.radość z sików super 3.z gazem niefajnie 4.tżscarlet by amarantusa o 2 w nocy przygotowywał dla Zosi po tutejszym kursie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak sie dobrze czuje i nie jestes pewna tej temp to bym nie dawała, a ogólnie rozpalony jest?
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Serio zaraz Jajko Zniose tak sie zle czuje :-( - nawet laska co ze mna zamyka do mnie haslo " co dzis taka jestem zakrecona .?" To jej mowie ze Kobiece sprawy od wczoraj i dzis od rana taka jakas jestem "bez zycia" najchetniej bym poszla nuz do domku a tu jeszcze 4,5h
buuuuuuhKocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3618 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3619 | ||||
|
Rozeznanie
|
Przeżyłam szczepienie
) ale dałam radę. Teraz te skutki uboczne ![]() Lekarz mówił, że to całe gadanie na temat tych szczepionek to walka koncernów faramceutycznych. Ponoć nawet mają podstawionych ludzi którzy najeżdzają na konkurencyjną firmę. Czy wierzyć? Nie wiem. Trochę wierzę bo w coś wierzyć muszę bo inaczej na łeb dostanę ![]() Cytat:
Za bał bał Cytat:
za postępy Cytat:
Cytat:
za szczepienie.Przejechałam na rowerze 21 km i jestem padnięta
|
|
#3620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Helol wieczorem, dzien minal w porzadeczku, oprocz malego zgrzytu z dowcipnym kolega...os czuje ze go wkrotce zmiazdze..
Mala w zlobku fajnie, moment tylko plakala, a tak to i bawila sie i jadla zupke,serek,spala i nadal z jedna ciocia urzeduje. Tak,ze Megi- dzieki, mialas racje ![]() Pani,pozostala czesc dnia tez na nozkach? Nestelle- Roszek sie rozkrecil mowisz....sesese, akrobata czy alpinista bardziej? Zawsze mnie zadziwia jak dzieci moga szalec,biegac po sofach,kanapach i co je tak cieszy, ja to zawsze mam twoge w oczach jak Emila tak szaleje...
|
#3622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sesese![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Despa super ze Emilcia daje sobie świetnie rade
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
OTJ z obciążeniem łatwiej i większe efekty. Wielkościowo spojrzę jak będę na kopie bo kupowałam jakieś 8 lat temu i nie było takiego wyboru
Klementyna u nas też mierzenie w tylku nie ma sensu a czapka jak wsadze to płacze i próbuje wypchac Despa super że Emi się przyzwyczaja Pisalyscie o przysiadach więc zrobiłam 60 napilam się wody i patrzę (nie tyłek nie urósł ) ale Kamil robi przysiady ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- u nas ciężkie dni.. dziś A. usypiała mi przez 1,5h, wczoraj 2 h w ogole zastanawiam się czy jakby miala isc do złobka to czy w ogole ktos by podjął sie tego trudu skoro taki ma problem ze spaniem, jedzeniem i zostawaniem bez mamy
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-06 o 21:24 |
|||
|
|
|
#3626 | |||
|
Zakorzenienie
|
tak? obiecujesz?
Cytat:
![]() jak Mikołaj teraz? jakaś zmiana w zachowaniu? jak zazdroszczę, że masz już to za sobą ![]() Cytat:
si. spacer ma inny wymiar ![]() :brzyda l:Cytat:
|
|
|
#3627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i za szczepienie . z tymi skutkami ubocznymi to na pewno p części prawda .Cytat:
R akrobata bardziej ![]() małpa ![]() Jak się ciesze ze już wieczór uffff -sieeee nabiegałam dziś mój urwis jak wszedł już na kanape - biegł po niej i jak widział mnie w szalonym biegu to przyspieszał a potem kładł się na plecy i zaśmiewał no taki chichot był ! Zmęczona jestem strasznie. Do tego Jakub i szkoła ...wykończa mnie . ![]() a to dopiero 2 klasa ,i dopiero jedno szkolne dziecko ..... Poprzestane na magicznej 3 . ![]() ![]() taka wersja na dziś .
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Kacper zasypiał dzis godzine-jak nie on. .. temp niby nie ma, ale jakos niespokojny...dobrze, ze odroczyłam szczepienie(miało być wczoraj) ze względu na moją infekcję gardła (znowu mogę łykać- jedzenie oczywiście
nestelle- u nas to samo, na "nonono"reaguje przeraźliwym chichotem. wchdiz na fotel-ok, schodzi-ok, ale on wstaje i próbuje sie dostać do stołu, który jest pół metra dalej... I nałogowo żre buty...potrafi na spacerze ściągnąc sobie buty i wsadzic do paszczy...albo w aucie w foteliku i ma taki zacisk, że nie moge czasem wyciągnac...ostatnio jezdził boso, bo nie małam już siły... a na "nonono" jest tylko szelmowski usmiech...
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do jazdy samochodem to jej nawet nie zakladam...
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Był pod wieczór bardziej marudny ale pewnie dlatego, że przez to szczepienie zamiast iść spać normalnie o 11 poszedł o 12:30 i spał tylko do 14. Teraz śpi, co jakiś czas lece do niego z termometrem ale ok jest. Chociaż pani pielęgniarka mówiła, że gorączka jeśli wystąpi to po tygodniu dopiero i z wysypką może być. Zobaczymy. Aha waży ok 10 300 i mierzy 79cm ![]() Dla mnie z jednym to już jest nielada eskapada a z 3?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

lub jak cos jest tragicznie zgniecione
I wypiję ciepłą, a co!

ona ma ok. 3,5-4m . i biega po niej z jednego końca na drugi

klask i:WOW!!!! super! a tak się o mowę martwiłaś!

05.07.2008 
za szczepienie.