Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie? - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-26, 15:00   #1771
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie?

Nikitko dziekuje dziekuje za przepis.juz sobie nawet spisalam i napewno skorzystam.
Tez tak uwazam ze najwazniejsze zeby bylo wszystko dobrze i malenstwo bylo zdrowe,a ze bvedzie mialo urodzniki co 4 l;atka no coz... i tak sie moze zdarzyc
Nikitka nawet mi nie mow ze dwoje na raz,bo u mnie w rodzinie jest bardzo duze prawdopodobienstwo blizniakow,nawet mam rodzenstwo blizniaki,poza nimi to i od mamy strony bylo chyba z 4pary blizniakow i od taty strony tez byly blizniaki
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-26, 15:03   #1772
kachula27
Zakorzenienie

Gizelcia az mnie ciary przeszły!Czyzby Twoj Tomek sobie troszke przemyslal??????????????? ?????NARESZCZIE!!!
Stary 2007-06-26, 15:05   #1773
NadiaM
Raczkowanie

Gizelcia, super, chyba się opłaciło być twardą Może jednak coś do niego dotrze. Uważam, że teraz jest najlepsza pora żeby z nim poważnie porozmawiać. Powiedź, że chciałabyś, żeby okazywał więcej uczucia do Waszego maluszka, że chciałabyś z nim zamieszkać razem, osobno od rodziców no i wszystko to, co Ciebie boli i co chciałabyś poprawić A ja będę mocno trzymać kciuki, żeby wszystko się ułożyło tak czy inaczej.
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-26, 15:09   #1774
kachula27
Zakorzenienie

A na obiadek postanowilam zrobic spaghetti bo i szybko i dobre a mam dzisiaj ogromna ochote na makaron.myslalam tez o krokietach z barszczykiem ale to duzo roboty a dzisiaj jakos nie mam checi do pracy
Stary 2007-06-26, 15:14   #1775
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Gizelcia az mnie ciary przeszły!Czyzby Twoj Tomek sobie troszke przemyslal??????????????? ?????NARESZCZIE!!!
kachula nie wiem zobaczymy..czas wszystko pokaze..mam nadzieje ze wkoncu zacznie mnie szanowac chociaz dlugo zapamietam te wszytskie slowa bo nie byly one przyjemne..

Co do obiadku to jesli mowimy o kurczaczku to ja polecam kotlety devolayRozbijasz piers z kurczaka,przyprawiasz sola i bazyla,na srodek kladziesz kawalek masla i zawijasz w rulonPanierujesz podwojnie tak aby podczas smazenia maselko Ci nie wycieklo i smazysz w duzej ilosci tluszczu Do tego mozna zrobic frytki badz zapiekane ziemniaczki..gotujesz ziemniaki w mleku dodajac sol i bazylie..kiedy beda miekkie wykladasz na blache,posypujesz bazykia i startym serem,zapiekasz az serek stopnieje i mniami
Z salatek polecam salatke grecka w ktorej skald wchodz:kapusta pekinska,pomidorek,ogorek ,oliwki(lub bez),ser feta i sos vinegret..mmm..palce lizac
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-26, 15:40   #1776
kachula27
Zakorzenienie

No Gizelcia ten twoj przepis juz az mi pachnie,tez juz spisalam i napewno skorzystam,dziekuje
Stary 2007-06-26, 15:47   #1777
gizelcia
Zadomowienie

he he..sama cos takiego zrobilabym Tomkowi ale jak narazie nie zasluzyl

Znam duzo fajnych przepisow..wkoncu jestem absolwentka gastronomika Widzicie Tomek powinien mnie po rekach calowac ze bedzie mial taka zona i wykwintne dania na obiad a nie jeszcze narzekac
Stary 2007-06-26, 15:53   #1778
dorotka_25
Raczkowanie

GG do dorotka_25

kachula u mnie burza minelatak niby jestem po urlopie ale to byl tylko tydzien jak bedzie ladna pogoda w sirpniu to znowu wezme urlop i gdzies wyjade sobie.no oczywiscie ze sprawa sie wyjasnila zwolnili ta złodziejke i dobrze moze w koncu przestaniemy placic te manka..

gizelcia powaznie przeprosił?no wkoncu moze cos do niego dotarlo i kuj zelazo puki gorace powiedz wszystko co ci lezy na sercu niech wie ze jestes twarda i nie dasz sie mu widzisz gizelciu czasem musisz sie mu postawic
dorotka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-26, 16:02   #1779
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorotka_25 Pokaż wiadomość
kachula u mnie burza minelatak niby jestem po urlopie ale to byl tylko tydzien jak bedzie ladna pogoda w sirpniu to znowu wezme urlop i gdzies wyjade sobie.no oczywiscie ze sprawa sie wyjasnila zwolnili ta złodziejke i dobrze moze w koncu przestaniemy placic te manka..

gizelcia powaznie przeprosił?no wkoncu moze cos do niego dotarlo i kuj zelazo puki gorace powiedz wszystko co ci lezy na sercu niech wie ze jestes twarda i nie dasz sie mu widzisz gizelciu czasem musisz sie mu postawic

dorotko to dobrze ze burza minela..masz racje wez sobie urlop i jedzcie gdzies tylko pamietaj ze jak zafasolkujesz to bedziesz musiala spytac sie lekarza o zgode..wiem ze w I trymestrze nie wolno jechac w gory i nad morze bo jest tam inne cisnienie i moze dojsc do komplikacji..

No przeprosil..chyba pierwszy raz w zyciu uslyszalam(yyy.. przeczytalam..) od niego slowo przepraszam..widocznie tacy juz sa..jesli czuja sie zagrozeni wtedy ich sumienie rusza..Dla mnie jest to niepojete..no ale nie bez powodu jestesmy z Wenus a oni z Marsa
Stary 2007-06-26, 16:04   #1780
kachula27
Zakorzenienie

Gizelcia pewnie ze powinien Cie poo raczkach całowac!!!!!I to nie tylko dlatego ze podasz mu jedzonko pod nos ale powinien docenic to co ma bo naprawde uwazam Cie za bardzo madra zyciowo i rozsadna dziewczyne-kobiete-matke jego dziecka

Dorotka nareszczcie to sie wyjasnilo,ciesze sie z Toba bo ile mozna za kogos płacic??I z jakiej racji wogóle niby mialas za nia placic?

A Dorotka jak tam Twoje staranka?z tego co pamietam to dni plodne juz mialas... Dobrze pamietam?i jak efekty?juz sa?
Stary 2007-06-26, 16:12   #1781
kachula27
Zakorzenienie

Kurcze Gizelcia to zes mi dala teraz do myslenia z tymi wyjazdami...Ostatnio czytałam ze fakt w góry jest raczej nie wskazane bo własnie jest tam inne cisnienie ,ale o morzu to wlasnie czytalam ze wrecz odwrotnie,bo to jod i inne minerały sa w powietrzu-takze nawet zalecali odpoczynek nad morzem.Aja chcialam sie wybrac chociaz na weekend,mam do morza blisko bo tylko 2 godz jazdy,ok 200 km wiec myuslalam zeby sobie pojechac.No coz chyba tak jak mowisz bede musiala zapytac lekarza czy wyjazdy nad morze sa wskazane w i trymestrze.
Stary 2007-06-26, 16:17   #1782
gizelcia
Zadomowienie

Kachula ja lekarzem nie jestem wiec nie kieruj sie tym co napisalam..co do gor to jestem pewna ze nie wolno a z morzem moge sie mylic..najlepiej zapytac sie lekarza bo On musi Ci dac pozwolenie na wyjazd

Fajnie ze masz tak blisko do morza..sama z checia pokapalabym sie w nim..pamietam jak bylam w Niemczech nad morzem polnocnym na praktykach..bylo extra
Stary 2007-06-26, 16:26   #1783
kachula27
Zakorzenienie

Tak jak mowisz zapytam lekarza .Aja np zazdroszcze tym co mieszkaja blisko gór bo nad morzem jestem praktycznie w kazde lato a w gorach a w szczegolnosci w Tatrach bylam tylko 2 razy,a bardzo mi sie tam podoba i czesciej bym tam jezdzila
Stary 2007-06-26, 16:36   #1784
dorotka_25
Raczkowanie

GG do dorotka_25

Cytat:
Gizelcia pewnie ze powinien Cie poo raczkach całowac!!!!!I to nie tylko dlatego ze podasz mu jedzonko pod nos ale powinien docenic to co ma bo naprawde uwazam Cie za bardzo madra zyciowo i rozsadna dziewczyne-kobiete-matke jego dziecka

Dorotka nareszczcie to sie wyjasnilo,ciesze sie z Toba bo ile mozna za kogos płacic??I z jakiej racji wogóle niby mialas za nia placic?

A Dorotka jak tam Twoje staranka?z tego co pamietam to dni plodne juz mialas... Dobrze pamietam?i jak efekty?juz sa?
Kzchula z apierwszym razem mi sie nie udalo,zreszta lekarz kazal zrobic test ale ja nie robilambo po co...znowu brzuch mi wywalilo jak bym miala wzdecia no i dzis zauwazylam sluz przezroczysty ale to chyba za wczesnie na dni plodne bo powinny byc chyba w czwartek czy piatek

Gizelciu mam nadzieje ze w koncu zrozumial swoj blad i inaczej bedzie podchodzil do tego wszystkiego.tak jak kachula pisze powinien cie po raczkach calowac bo fajna z ciebie kobitka
Stary 2007-06-26, 16:49   #1785
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorotka_25 Pokaż wiadomość
Kzchula z apierwszym razem mi sie nie udalo,zreszta lekarz kazal zrobic test ale ja nie robilambo po co...znowu brzuch mi wywalilo jak bym miala wzdecia no i dzis zauwazylam sluz przezroczysty ale to chyba za wczesnie na dni plodne bo powinny byc chyba w czwartek czy piatek

Gizelciu mam nadzieje ze w koncu zrozumial swoj blad i inaczej bedzie podchodzil do tego wszystkiego.tak jak kachula pisze powinien cie po raczkach calowac bo fajna z ciebie kobitka
dorotko jesli masz juz teraz sluz przezroczysty to zacznij starania bo to pewnie oznacza dni plodne..pamietaj ze te dni trwaja (z tego co pamietam) 7dni..Zycze udanych i przyjemnych staranek..sama mam ochotke

Dziekuje za uznanie
Stary 2007-06-26, 16:52   #1786
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gizelcia Pokaż wiadomość
[...]
Co do obiadku to jesli mowimy o kurczaczku to ja polecam kotlety devolay[...]
Ja też uwielbiam kotlety dewolej, ale robię je trochę inaczej. Piersi rozbijam, układam masełko, ser żółty, majeranek i czosnek. Wszystko zwijam, panieruję dosyć obficie i smażę. Potem zapiekam dodatkowo w piekarniku. Sałatką grecką sie przejadłam, ale faktycznie jest rewelacyjna!
Ja do obiadku teraz to najchetniej bym grzybki marynowane jadłam ale jak mam ochotę na porządną surówke to uwielbiam taką z kapustą pekińską, porem i kukurydzą, do tego sos koperkowo-ziołowy, sól, pieprz i ocet, i smietana, mniam.

Tak się składa, że u mnie dzisiaj na obiad kotlety dewolej

Co do Tomka. Ja nie chcę dolewać oliwy do ognia, ale nie sądzę, że poważne jest przepraszanie smsem. Poza tym to nie WY zachowujecie się jak dzieci tylko ON.
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-26, 16:52   #1787
NadiaM
Raczkowanie

Dorotka, a czemu Ty musiałaś płacić za czyjeś manko? Nie rozumiem ... Jeżli wiadomo było że kradnie inna dziewczyna, to czemu tylko jej nie obciążyli ?
Stary 2007-06-26, 16:57   #1788
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam kotlety dewolej, ale robię je trochę inaczej. Piersi rozbijam, układam masełko, ser żółty, majeranek i czosnek. Wszystko zwijam, panieruję dosyć obficie i smażę. Potem zapiekam dodatkowo w piekarniku. Sałatką grecką sie przejadłam, ale faktycznie jest rewelacyjna!
Ja do obiadku teraz to najchetniej bym grzybki marynowane jadłam ale jak mam ochotę na porządną surówke to uwielbiam taką z kapustą pekińską, porem i kukurydzą, do tego sos koperkowo-ziołowy, sól, pieprz i ocet, i smietana, mniam.

Tak się składa, że u mnie dzisiaj na obiad kotlety dewolej

Co do Tomka. Ja nie chcę dolewać oliwy do ognia, ale nie sądzę, że poważne jest przepraszanie smsem. Poza tym to nie WY zachowujecie się jak dzieci tylko ON.
jolineczko co do Twoich kotlecikow to masz je troche oszukane bo w pojeciu technologicznym robi sie je tak jak pisalamAle pewnie Twoje tez smaczne..

Ja tez nie sadze zeby to bylo powazne no ale ciesze sie ze wogole przeprosil bo naprawde rzadko mu sie to zdarza..
To prawda ze to On zachowuje sie jak dziecko ale wole juz nie nie rozniecac ognia bo znow bedzie awantura..niech zostanie tak jak jest a On sam zrozumie swoj blad bo teraz juz nie bede taka kochaniusia
Stary 2007-06-26, 17:10   #1789
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gizelcia Pokaż wiadomość
jolineczko co do Twoich kotlecikow to masz je troche oszukane bo w pojeciu technologicznym robi sie je tak jak pisalamAle pewnie Twoje tez smaczne..
[..]
Ty Gizelko jesteś zawodowcem, a ja tylko tak nie fachowo zajmuję się gotowanie i pieczeniem. Wiem, że oryginalne kotlety sa inne, ale ja lubie tak kombinować w kuchni Lubię wymyślać i przerabiać przepisy...
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-26, 17:58   #1790
kachula27
Zakorzenienie

Dorotka to ty werbuj swojego faceta i dawaj....bo chyba dni plodne nadeszły!!!sama przeciez mowilas ze bedziesz nastepna po mnie
Stary 2007-06-26, 18:00   #1791
kachula27
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tez uwielbiam przerabiac wszystkie przepisy na swój sposob,cos dodam,czegos nie dodam i wychodzi mi cos podobnego do oryginalu ale czasami nawet lepsze
Stary 2007-06-26, 18:00   #1792
NadiaM
Raczkowanie

Jolineczko, a jak Ty się czujesz? Już wiesz kto to będzie chłopczyk czy dziewczynka? Na pewno jakieś imiona już są typowane ?
Stary 2007-06-26, 18:07   #1793
NadiaM
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny ja tez uwielbiam przerabiac wszystkie przepisy na swój sposob,cos dodam,czegos nie dodam i wychodzi mi cos podobnego do oryginalu ale czasami nawet lepsze
Kachula, to chyba każda z nas tak ma. Ja też uwielbiam gotować i eksperymentować A szczególnie uwielbiam piec takie duże pyszne torty Pochwalę się, że wychodzi całkiem całkiem. Ale mój M ma dwie lewe ręce do gotowania. Nawet za grilla jestem zawsze odpowiedzialna ja. Co najwyżej mogę liczyć na śniadanie raz w roku na urodzinki .... No ale ma pełno innych zalet
Stary 2007-06-26, 20:28   #1794
Ray
Zakorzenienie

oj wystarczy nie byc dzien i juz dwie strony
ja wlasnie wrocilam z kursu z glowa pelna wiedzy i miedzyc zasie pisze i smaze skrzydelka

do dermatologa pojde na pewno skonsultowac to...
no ja ciekawa jestem czy mi sie udalo dzis 18 dzien mija do 20 uznaje ze to te plodne chodz prawde mowiac nie mam co liczyc bo akurat problemu z mezem i sexem nie mam bo go codziennie mam w domu ale przyjelam date orientacyjna 5 lipca jak do tego czasu okres nie dostane to 8 lipca robie test... zobaczymy... szczerze jakos nie czuje zadnej ciazy... co prawda nie wiem czy mi sie zdaje czy rzeczywiscie tak jest ale czasem w ciagu dnia czuje lekkie pobolewania jak by takie okresowe a okres dopiero za 2 tyg powinnam miec.. no nie wiem nie nastawiam sie na nic jedyne co to nie biore zadnych lekow i sie cieplej ubieram i tyle...

ciesze sie gizelcia ze ty sie cieszyc ale powiem ci szczerze ze z tego co piszesz to ja nie liczylabym na duza zmiane w nim od razu... bo z tego co pisalams to co jakis czas masz z nim te n sam problem... nie znam go ale nie nastawiaj sie na nic wiele... i sadze ze sms to tez malo...
moze ja jestem dziwna ale ja zawsze bylam bardzo ostrozna i wydaje mi sie ze bedziesz miala ciezko ale to tylko to z tego co czytam oczywiscie zycze ci jak najlepiej.

moj maz na poczatku byl podoby chodz nigdy nie odzywal sie do mnie w ten sposob raczej po prostu traktowal mnie czasem jak widmo... ale z czasem sie zmienil i jest na prawde dobrym mezem ale nie kazdy jest taki sam...

dziewczyny widze zescie sie za gotowanie wziely
Stary 2007-06-26, 20:52   #1795
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
oj wystarczy nie byc dzien i juz dwie strony
ja wlasnie wrocilam z kursu z glowa pelna wiedzy i miedzyc zasie pisze i smaze skrzydelka

do dermatologa pojde na pewno skonsultowac to...
no ja ciekawa jestem czy mi sie udalo dzis 18 dzien mija do 20 uznaje ze to te plodne chodz prawde mowiac nie mam co liczyc bo akurat problemu z mezem i sexem nie mam bo go codziennie mam w domu ale przyjelam date orientacyjna 5 lipca jak do tego czasu okres nie dostane to 8 lipca robie test... zobaczymy... szczerze jakos nie czuje zadnej ciazy... co prawda nie wiem czy mi sie zdaje czy rzeczywiscie tak jest ale czasem w ciagu dnia czuje lekkie pobolewania jak by takie okresowe a okres dopiero za 2 tyg powinnam miec.. no nie wiem nie nastawiam sie na nic jedyne co to nie biore zadnych lekow i sie cieplej ubieram i tyle...

ciesze sie gizelcia ze ty sie cieszyc ale powiem ci szczerze ze z tego co piszesz to ja nie liczylabym na duza zmiane w nim od razu... bo z tego co pisalams to co jakis czas masz z nim te n sam problem... nie znam go ale nie nastawiaj sie na nic wiele... i sadze ze sms to tez malo...
moze ja jestem dziwna ale ja zawsze bylam bardzo ostrozna i wydaje mi sie ze bedziesz miala ciezko ale to tylko to z tego co czytam oczywiscie zycze ci jak najlepiej.

moj maz na poczatku byl podoby chodz nigdy nie odzywal sie do mnie w ten sposob raczej po prostu traktowal mnie czasem jak widmo... ale z czasem sie zmienil i jest na prawde dobrym mezem ale nie kazdy jest taki sam...

dziewczyny widze zescie sie za gotowanie wziely
Ray ja wcale nie nastawiam na wielka zmiane Tomka..wiem ze go na to nie stac bo zawsze bedzie tak ze kiedys wybuchnie..musze mu jedynie pokazac ze nie uda mu sie mnie ustawic..nie ten charakter kobiety

Trzymam mocno kciuki za Twoje zafasolkowanie..kiedys musi sie udac

Mnie juz dobija to ciagle siedzienie w domu..nawet nie mam sie do kogo odezwac bo wszyscy gdzies wybyli..Tomek ciagle w pracy..wrrr..mam juz dosc..co On mnie specjalnie unika?
Stary 2007-06-26, 20:57   #1796
Ray
Zakorzenienie

no ja tez mama dosc siedzenia teraz kursik robie to troche zajecia mam.... i wlasnie ktos do mnie dzis wydzwanial nie wiem czy to nie odpowiedzi na moje cv bo porzsylalam oj fajnie by bylo nie musialabym w domu siedziec

niom zobaczymy czy sie udalo 5 lipca

ale mnie dzis glowa boli cos strasznego jeszcze tak przemoklam ze szok raz pada raz slonce co za pogoda okropnosc
Stary 2007-06-26, 21:34   #1797
Ray
Zakorzenienie

dziewczyny czegos takiego to mi sie nigdy w zyciu jeszcze nie zdarlo o maj gad...

o 21:30 dzwoni dzwonek do drzwi bylam pewna ze to moj maz poniewaz byl u mojego ojca a mnie o tej porze raczej nikt nie odwiedza i co akurat w wannie bylam wiec narzucilam na siebie tylko przezroczysty szlafrok w dodatku mokry bo z wanny prosto i w moim szoku i chyba jego tez patrze przesylka z listonoszem muahahaha

on byl chyba w nie mniejszym szoku niz ja
kurde nie sadzilam ze o 21:30 roznosza przesylki jeszcze gad..

nic mezowi nie bede mowic bo padnie na zawal
Stary 2007-06-26, 21:58   #1798
dorotka_25
Raczkowanie

GG do dorotka_25

kachula no widzisz odpowiedzialnosc materialna jest manko wszystkie placa ich nie obchodzi kto kradl.najwazniejsze ze wyleciala nie bedzie sie dorabiac na kims,a co do staranek to napewno bede sie starac,no niby mialam byc po tobie ale ray bedzie przedemna,chcialabym by ona pierwsza zafasolkowala bo tak tego pragnie a ja wierze ze juz jej sie udalo......a moze obie zafasolkujemy

Ray szybko zlecie do 5 lipca...oj oby ci sie udalo

gizelciu teraz tylko trzeba czekac jak sprawy sie potocza,moze faktycznie zrozumial swoj bład ale czas pokaze....gizelciu to ile on w tej pracy siedzi,caly dzien ze go wiecznie(czesto) nie ma przy tobie???
Stary 2007-06-26, 22:14   #1799
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dorotko to dobrze ze sprawy sie wyjaśniły i dziewczyne która kradła zwolnili sprawiedliwość wygrała

Ray to ten listonosz byl w szoku he he w szlafroku kobitka no no

Gizelciu badz twarda i nie daj sie zwodzic i zbic miłymi słówkami, ale jakis mały postep zrobił te słowo przepraszam w smsie normalnie szok.

A co do tego przepisu to panierke robicie z bułki tartej czy z czegos innego?

Jutro tylko z rana zajrze i bede wieczorem.

Aha synka do nowej szkoły przyjeli tylko jeszcze ponegocjuje żeby dostał sie do klasy gdzie ma kolegów ale jak nie to nie bede nalegać
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-26, 22:37   #1800
Ray
Zakorzenienie

dorotka to czy ja bede pierwsza czy ty to sie okaze:d fajne jak bysmy razem zafasolkowaly

chodz z moim szczesciem to pewnie bede tu ostatnia hehe

ide spac dziewczyny wy tez sie kladzcie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości