|
|
#1981 |
|
Biegnąca z wilkami
|
Dot.: Czym dziś pachniesz? Odsłona LV
|
|
|
|
#1982 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
nie mogłam się zdecydować, później przypomniało mi się, że miałam wypróbować. Cudowna.mieszanka. I pięknie pachniesz i pachniałaś.
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Testy Mancera Sand Oud
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1984 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Już po praktykach. Użyłam Maroussii, ale to nie był dobry pomysł na tę chwilę, więc zakryłam mgiełką Żurawina i Cynamon. Fajnie razem pachną.
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się bałam rozczarowania (bo to zakup niemal w ciemno) a tu miła niespodzianka Są wyjątkowe Cytat:
![]() __________ Nadal Vanilla Fields i nadal
|
|
#1986 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Kasiu, ale mieszanka naprawdę udana! Chciałam ją zapsikać, nie planowałam ich łączyć...efekt jest boski.
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie to połączenie i jestem przekonana, że wyszło cudne ![]() PS masz jakieś nowe wiosenne odkrycie godne polecenia? Nie to, żebym nic nie miała na liście marzeń, ale coś bym dopisała
|
|
#1988 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
A czego szukasz? Czegoś słodkiego, kwiatowego?
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Alien wodnoekstraordynaryjny z próbki
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee wieeem
Czegoś fajnego
|
#1991 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Ostatnio bardzo przypadła mi do gustu Especially Escada - taka niewinna różyczka.
co prawda wąchałam z blottera, ale tak mi się spodobała, że chyba niedługo się wybiorę na test globalny. Oprocz tego Contradiction od CK, Lalikowy Amethyst, klasyczny Lalique...A z takich słodszych, cieplejszych - Samsara, którą już znasz, Kenzo Flower, nowy Aniołek, Dolce Vita i przepiękne Secret Obsession(orientalna śliweczka w czekoladzie). No i wszelkiej maści szypry: Cabochard, Mitsouko, Knowing... I jeszcze Cool Water Sensual Essence - w życiu bym nie pomyślała, że to krewny klasycznego CW. Słodki(wanilia) i świeży. Bardzo ładny, szkoda, że u nas jakoś bez echa przeszedł, warto go poznać. EDIT: zapomniałabym o Cabotine EDT Gresa. Retro klimat, taki trawiasto - miodowy, szalenie sympatyczny i wesoły. A bałam się go bardzo.
Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2014-05-15 o 18:48 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Scent Intense Costume National
|
|
|
|
#1993 |
|
Rozeznanie
|
Gucci Guilty
|
|
|
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
Un Jardin Sur Le Nil, Hermes. Ciesze się, że już wróciła odpowiednia pogoda na ten zapach bo bardzo go lubię
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogrubione sprawdzę, resztę znam i Dzięki za podpowiedzi ![]() A ja nadal cała w Vanilla Fields
|
|
#1997 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
przed kupnem flakonika powstrzymuje mnie tylko myśl, że ponoć Casmir Choparda jest podobny, a planuję jego zakup. i cośtam jeszcze było podobne. Pogrubione przetestuj i dawaj znać, jak Ci się podobają. Pachnę sobie teraz Kobako Sensuelle. Retro - waniliowa, rozgrzewająca magia za grosze.
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten zapach musze znaleźć i sprawdzić. Coś od Fragonard też podobno jest podobne (podobno podobne, brawo Katarzyno )Niektóre Wizażanki mają u mnie przypisany signature scent (na podstawie obserwacji tego wątku) i dla mnie Twoim SS jest właśnie Kobako Sensuelle
|
|
#1999 | ||
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
) i Noble Cedar, które kupiłam ukochanemu też. Casmir zamierzam w ciemno kupić na jesień/zimę, orientalne gourmandy to coś, co na mojej półce zawsze będzie miało swoje miejsce honorowe. ![]() No i skusiłaś tym VF. To teraz masz questa - gdzie znaleźć w miarę ranio więcej niż 11ml? bo jak mi się spodoba, to będzie dramat - wcale nie będę go używać z obawy, że się skończy i go już nawet w takiej pojemności nie znajdę. ![]() Cytat:
Ale to nie jest mój SS. Ja nie mam swojego SS, codziennie wybieram coś innego. Kiedyś, jak już będę mieć pieniądze będzie nim zapewne Samsara na przemian z Angelem. Teraz czynię z nich moje perfumowe bóstwa, których używam tylko wtedy, gdy mam bardzobardzo dobry humor z rana(poza Samsarą, bo jeszcze nie mam flaszki, a od kiedy tylko się do niej przekonałam - Habanito ). Ale KS lubię bardzo. Fantastyczny zapach. ![]() Ty mi się kojarzysz z Nikitą - nadal mam odlewkę od Ciebie i co na nią spojrzę, to od razu o Tobie pomyślę. czasem biorę kroplę na nadgarstek. Bardzo ładna jest, wielka szkoda, że wycofali.---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Pobiłam rekord w uśmiechniętych emotkach. Ale one takie pocieszne są...
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
A ja Ciebie z Vanila Fields
![]() Mgiełka Śliwka i Wanilia, słodziak,że szok
|
#2001 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
a Habanitę z Angelem.
|
|
#2002 |
|
Spod wody.....
|
24Gold klasyk
"Gdy długo patrzysz w otchłań, otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie" Edytowane przez HABANITA 72 Czas edycji: 2014-05-15 o 20:57 |
|
|
|
#2003 | |||
|
Biegnąca z wilkami
|
Cytat:
W temacie- cały czas 24Gold ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
Cabotine edt będziesz miała okazję przetestować w czerwcu na naszym pachnącym spotkaniu wezmę je ze sobą. To faktycznie retro zapach i do tego mega trwały![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
A mi też jakiś ss przypisalaś? Jestem ciekawa, ale być może za krótko tu jestem. Ja też niektórych kokarzę z konkretnym zapachem np. Quinn z ASOE2 i Tobacco Vanilią
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Mitsouko ekstrakt
na nadgarstku zaś 24Gold Oud Edition i zastanawiam się głęboko, gdzie ten oud?
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Stało się-Angel Sucree z własnej, dzisiaj odebranej flaszuni
![]() na nadgarstku testowo Pantera Cartiera-przyjemne to to
|
#2006 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Zdradzisz mi, jak się ma oudowa wersja do klasyka?
|
|
#2007 |
|
Biegnąca z wilkami
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Według mojego nosa klasyczne 24 Golg i Oud Edition to bardzo zbliżone zapachy.
Oba skonstruowane są na ciepłej, słodkiej osi z drewna gwaiakowego, wanilii i ambry. Klasyk wydawał mi się bardziej spoisty, cięższy, bardziej dosłowny w swojej słodyczy, Oud Edition rozświetlony jest nutami przyprawowymi i ołówkowym, jasnym cedrem w bazie. Oudu nie wykryłam. Podoba mi się bardziej niż klasyk ale chyba jednak to nie to co ryby lubią najbardziej.
|
#2009 |
|
Przyczajenie
|
Penhaligon's Blenheim Bouquet ale już słabiutko...
|
|
|
|
#2010 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przekopywałam jeszcze wszystkich perfumerii internetowych. Na all ceny są dla mnie znośne, ale marzy mi się ten prawdziwy flakonik, jak na fotce na fragrantice Gdyby mi się nie udało znaleźć w PL, to będę ściągać ze Stanów przez znajomą.Cytat:
Samsara jest dla mnie wyjątkowa. Kiedy pierwszy raz ją powąchałam, to od razu zapadła mi mocno w pamięć. Uznałam je za wybitnie piękne perfumy, z klasą, duszą, takie prawdziwe perfumy jak z dawnych lat, ale nie mogłam ich nosić. Zwyczajnie nie układały się na mnie dobrze. Czekałam, aż dojrzeję, w międzyczasie dostałam kilka kropel (również od naszej Habci Żabci ), które trochę sobie poleżakowały i niedawno, tak jak tu na wątku pisałam, w końcu dojrzałam Ale noszę je zaledwie od wczoraj ![]() Cytat:
Cytat:
Quinn kojarzę z wanilią w tej postaci, do której ja nie do konca jestem przekonana, czyli taką apteczną. A w tym, wiadomo, z Moną ![]() Cytat:
![]() Naszą Anię November z Hot Couture (i to jest chyba jej prawdziwy SS), a Carolajnę z L'Heure Bleue. Zwracam też szczególną uwagę, czym pachnie Tutaj, bo często trafia w mój gust ![]() A ja z czym Wam się kojarzę?
Edytowane przez Kaataarzynaa1 Czas edycji: 2014-05-15 o 22:02 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

nie mogłam się zdecydować, później przypomniało mi się, że miałam wypróbować. Cudowna.mieszanka.
Tak się bałam rozczarowania (bo to zakup niemal w ciemno) a tu miła niespodzianka
Kocham te perfumy!

Nie to, żebym nic nie miała na liście marzeń, ale coś bym dopisała
Dzięki za podpowiedzi
Ale ten zapach musze znaleźć i sprawdzić. Coś od Fragonard też podobno jest podobne (podobno podobne, brawo Katarzyno
To teraz masz questa - gdzie znaleźć w miarę ranio więcej niż 11ml?