Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 16:48   #3661
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

dziewczyny a puka was czasami dzidzia tak jak by w odbyt ? bo ja już nie wiem czy to jelita czy ruchy tam czuje w sensie może macica sie tak rozpycha ? mam tak od wczoraj takie dziwne to heheh nie wiem jak to opisac
A dziś to mnie dźga w pachwinach a już myslalam ze sie pozbyłam takich bóli..
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:11   #3662
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

niestabilna, super, że wizyta udana

maż z młodą na angielskim a ja w tym czasie wyszorowałam łazienkę i wc, i znów jestem megazmęczona, moja kondycja jest tragiczna za miesiąc to po umyciu wanny chyba na noszach będą mnie z łazienki wyprowadzać

a w ogóle to mam zamiar skorzystać z pomysłu mojej koleżanki i prowadzić w excellu budżet domowy. Od czerwca bedę zapisywać nasze wydatki, muszę zobaczyć, ile wydajemy, na co najwięcej (na żarcie na pewno) itp. Finansowo stoimy ok (wiadomo, zawsze mogło by być lepiej). Ale chciałabym trochę też więcej zaoszczędzić, bo nigdy niewiadomo, co sie może wydarzyć. Np nie przewidywałam, że młoda nie dostanie się do państwowego przedszkola, a się nie dostała i będziemy musieli płacić za prywatne przedszkole a ja od września będę na macierzynskim 80% bo chcę wziąć roczny macierzyński.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:11   #3663
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej

Ech pocytowałam i szlag trafił cytaty. Wróciłam tylko do postu Zygaeffki

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
pytanie z innej beczki czy ktoś z Was wynajmuję komuś mieszkanie albo ma pojęcię o podatku od wynajmu ? bo chcemy wynająć to mieszkanie w ktorym teraz mieszkamy jak sie juz wyprowadzimy i czytam te fora i są różne progi podatkowe
Poczytaj o ryczałcie od najmu. To jest proste. Stawka podatkowa dla wynajmu 8,5%, podstawą opodatkowania jest wszystko co dostajcie za wynajem. W Us składa się oświadczenie że od któregoś tam dnia będziecie wynajmowac mieszkanie i rozliczać się na zasadzie ryczałtu.
Nie łączy się to z dochodami z pracy. Po zakończeniu roku - chyba do 20.01 trzeba rozliczyć się na Pit 28
Tylko sprawdź sobie w us czy dalej tak jest.

Witam nowa mamusie

Niestabilna wszystkiego najlepszego

Dzanet, aa2 jutro w Europie Centralnej w sklepie Smyk będą darmowe badania usg 3d/4d od 11 do 17.

Aneta w Nl jest za to lepsza opieka dla rodzin z dziećmi. U nas trzęsą się na kobieta w ciąży, a wolałabym aby bardziej troszczyli się o dzieci jak już sa na świecie. Łatwiejszy dostęp do żłobków, przedszkoli, udogodnienia w zakładach pracy. Teraz często matka na rynku pracy to jak tredowata....

Na początku używałam proszku lovela. Zuzylam jedno opakowanie i potem juz normalny proszek.

Wozek mamy to tako jumper.

Więcej nie pamiętam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2014-05-16 o 19:44
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:23   #3664
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej

Ech miałam więcej czasu to pocyto

Aha
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:24   #3665
Krumcia
Raczkowanie

Bry!
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
ja tez bym chciala dwojke i to najlepiej zeby drugie bylo za jakies 2 lata, ale zobaczymy jak to wyjdzie
Też bym chciała następne za 2-3 lata, żeby nie było między nimi dużej różnicy, ale zobaczymy, jak to wyjdzie ze studiami, które mam zamiar zacząć.

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim przyszłym Mamom

Czy kolejna może dołączyć?
Cześć, Asiu

Niestabilna, wszystkiego naj
Ekaterina, ślicznie wygląda ten pasiasty pokój Mogłabym taki mieć
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:28   #3666
nmartyna
Zadomowienie

88Ekaterina88 piękny pokoik

Gratuluję wszystkim udanych wizyt!!!

Cytat:
dziewczyny a puka was czasami dzidzia tak jak by w odbyt ? bo ja już nie wiem czy to jelita czy ruchy tam czuje w sensie może macica sie tak rozpycha ? mam tak od wczoraj takie dziwne to heheh nie wiem jak to opisac
Też mi się czasami wydaje, że Malutka puka mnie z tyłu

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
niestabilna, super, że wizyta udana

maż z młodą na angielskim a ja w tym czasie wyszorowałam łazienkę i wc, i znów jestem megazmęczona, moja kondycja jest tragiczna za miesiąc to po umyciu wanny chyba na noszach będą mnie z łazienki wyprowadzać

a w ogóle to mam zamiar skorzystać z pomysłu mojej koleżanki i prowadzić w excellu budżet domowy. Od czerwca bedę zapisywać nasze wydatki, muszę zobaczyć, ile wydajemy, na co najwięcej (na żarcie na pewno) itp. Finansowo stoimy ok (wiadomo, zawsze mogło by być lepiej). Ale chciałabym trochę też więcej zaoszczędzić, bo nigdy niewiadomo, co sie może wydarzyć. Np nie przewidywałam, że młoda nie dostanie się do państwowego przedszkola, a się nie dostała i będziemy musieli płacić za prywatne przedszkole a ja od września będę na macierzynskim 80% bo chcę wziąć roczny macierzyński.
Mój Małż od ładnych paru lat wszystkie wydatki i przychody zapisuje w excellu i powiem Ci, że na początku śmiałam się z niego, że wszystko musi mieć tak bardzo poukładane, ale teraz widzę, że jest to bardzo dobry pomysł Dużo można w ten sposób zaoszczędzić i ma się wgląd na bieżąco w wydatki.

Widziałam, że była mowa o poduszkach... Ja mam zamiar zakupić komplet pościeli z poduszką, te poduszki dla dzieci są płaskie i duże, tak, że jak położy się malucha na poduszce, to on się cały na niej mieścił.
Moja siostra swojego Młodego od urodzenia karmiła na poduszce, nosiła też na poduszce i z tego co pamiętam, to Wojtek też na niej spał.
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:30   #3667
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Ja tak miałam, ale bardziej kłucia I jak szłam do ginekolog to już się po głowie biłam jak się mam zapytać co to jest. Bo ja co wizyta wymyślam co innego, pewnie jestem na pierwszym miejscu u niej w kategorii pacjentki histeryczki Ale zapytałam i się okazało że to pytanie nie było takie głupie jak myślałam i że to macica się rozciąga.
A mała kopie mnie głównie w pęcherz. Rano jak wstaję to się ruszyć nie mogę Skubana się wyżywa

Mandragorka to popisałaś
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:30   #3668
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Dziekuje wszystkim za zyczenia urodzinowe... Pare razy sie wzruszylam. Jestescie kochane

A teraz relacja z wizyty.
Jestem zakochana w tym specjaliscie. Nie dosc ze dobrze wyglada to i konkretny facet.
A wiec potwierdzil ze siusiak. No i Justus postanowil pojsc spac.
Z pomiarow wszystko w normie, obwod glowki ok 20,2 cm i brzuszek okolo 18 i moj Justek wazy okolo 543 g.
Wszystkie przeplywy ok. Wytlumaczyl mi ze tp ze pepownina ma jedna aorte zamiast dwoch to nic groznego. Bo przy dwoch aortach one sa cienkie a przy jednej jest grubsza. No i sprawdzil przeplyw i powiedzial ze maly jest dobrze zaopatrzony. I ze wzgledu na ta pepowine kontrola juz u mojej pani dr co 3-4 tygodnie.
Serduszko z czterema komorami dobrze sie wypelnia. Plecy i brzuch zamkniete. Mozg i mozdzek ok. Zoladek rowniez jak i cala reszta. Jedyne co to mial problem ze znalezieniem drugiej nerki ale powiedzial ze mam sie niczym nie martwic bo po ilosci wod plodowych wnioskuje ze jest wyzystko dobrze tylko maly zle lezal.
Co mialam jeszcze pisac...
A w gabinecie malego ogladalismy na wielkim telewizorze i moj tz nie mogl oczu ooderwac. Wszystko nam pieknie pokazal. I widzialam buzke malego, nosek bedzie mial po tatusiu. Za 8 tygodniu mam sie znowu u niego pojawic zeby sprawdzic nerki.
Kocham mojego Justka

Kasia sliczny pokoik i gratuluje udanej wizyty
Teraz czekamy na reszte relacji.

Dzisiaj zrobilam placki ziemniaczane i nie moglam sie najesc

No to gratki

A Niestabilna, gdzie i jak oznaczona jest głóka w mutterpasie ? jako BPD ? ile tam masz wpisane ?

Dzięki dziewczyny za opinie dot. pokoiku
Super, że tym co sie wyrazily sie podoba

Bylismy na spacerku, połowe dzielni obeszłam i zajeło nam to 30 minut a ta sie pulta że mało chodzę jak mi to szybko schodzi

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:34   #3669
Konto usunięte

Cytat:
Więcej nie pamiętam...
Amen
Dzięki za info o tym usg!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:49   #3670
Latte88
Zakorzenienie

Odebrałam tsh i jestem zachwycona spadło do 1,8 z 7 i to w miesiąc
Kasiu gratuluję udanej wizyty zaraz doczytam resztę. Mój zmysł mi mówi, że synuś synkiem zostanie
Ewcia chciałabym Ci podziękować za inspirację na kupno używanych ubranek. Dziś przyszła druga paka, i za około 120 zł mam ubranek tyle ze ho ho. Stan idealny te drugie trochę śmierdzące fajkami ale już się piorą
A teraz czytam dalej

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Natalko cieszę się razem z Tobą z udanej wizyty

Ewcia a Ty musisz to udokumentować w ogóle? wszyscy robią bez żadnych podatków w moim najbliższym otoczeniu
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:49   #3671
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
[B]
Mój Małż od ładnych paru lat wszystkie wydatki i przychody zapisuje w excellu i powiem Ci, że na początku śmiałam się z niego, że wszystko musi mieć tak bardzo poukładane, ale teraz widzę, że jest to bardzo dobry pomysł Dużo można w ten sposób zaoszczędzić i ma się wgląd na bieżąco w wydatki.
super no właśnie też chcę zacząć kontrolować wydatki. Ogólnie to na ciuchy czy kosmetyki majątku nie wydajemy, bo my nie z tych, co muszą mieć markowe ubrania, ale najbardziej przerażają mnie rosnące koszty żywności. A zdarza mi się niestety też wyrzucać czasem żywność a nie znoszę takiego marnowania jedzenia, bo zawsze myślę wtedy, ile jest głodnych ludzi na świecie itp no i bez sensu wydana kasa to też jest. A teraz będziemy mieć drugie dziecko, więc wydatki wzrosną.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:53   #3672
Latte88
Zakorzenienie

Madziulka gratuluję udanej wizyty i ciesze się, że Cię uspokoił lekarz, Justek będzie miał wszystko co potrzeba

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Kasiu bardzo stylowy pokoik kocham się w brazach w połączeniu z jasnymi i białym ale pisze jak szalona bo aplikacja mi się zamyka i nie cytuję
Stary 2014-05-16, 17:56   #3673
ircha06
Raczkowanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46486472]Tak Tam trzeba zautoryzowac profil Ja w ogóle nie zarejestrowałam się na stronie tylko od razy poszłam do zusu, dałam dowód, założyli mi konto, na maila dostałam link do aktywacji. Fajny ten profil, polecam dziewczyny, jak macie po drodze wstąpcie do ZUSu i niech Wam założą Można im przez ten profil zadawać pytania, mają wgląd do danych i póki co mi udzielają jasnych odpowiedzi [/QUOTE]
Misstic, jest tak jak pisze dzanet. Też byłam w ZUS-ie i zaproponowano mi to konto.Dałam dowód,podałam maila,pan wydrukował mi tak jakby potwierdzenie założenia konta,gdzie mam login i coś tam jeszcze, i po powrocie do domu przyszedł link aktywacyjny, ale jak mówię, jeszcze tam nie zajrzałam Ja już jestem na zwolnieniu dłużej to może będę miała tam więcej informacji, bo nawet jak jakoś miesiąc temu ot tak orientacyjnie pytałam tego Pana w ZUS-ie kiedy mniej więcej spodziewać się pieniążków to mówi już pani sprawdzam. Poinformował mnie, że dostanę dwie wypłaty w różnych kwotach,powiedział mi kiedy będzie wypłata i mówi, teraz będzie pani mogła sobie przez to konto sprawdzać sama.

Gratuluję udanych wizyt

Ja dziś przy zmywaniu naczyń czułam, że lekko opieram się brzuchem o zlew, taka mała amortyzacja. Kurczę, a co to będzie za miesiąc, dwa...
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:19   #3674
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość

Odebrałam wyniki po tej krzywej cukrowej i lipa, jestem na granicy normy Moja dieta teraz będzie się opierała na takich badziewiach,że szkoda słów, a tu jeszcze czytam o tych wszystkich klopsikach, łazankach, plackach ehhhhhh Jedynym plusem, ok którym od razu pomyślałam i lekarz też mnie pocieszył, to to ,że zgubię nagromadzony z w ciąży tłuszczyk i większość wody, więc moje aktualne 6kg na plusie powinno się zmniejszyć do 3 no i prawdopodobnie moja wymarzona waga w dniu porodu czyli max +12kg jest bardzo realna
Cukrzyca wyjdzie Ci na korzyść jeśli chodzi o wagę W pierwszej ciąży miałam i w całej ciąży przytyłam 11kg, miesiąc po porodzie miałam 3kg mniej niż przed porodem - tak samo z siebie Dieta może być uciażliwa, częste posiłki, piszesz potem, że głodna jesteś po małym śniadaniu przez cały dzień, ale wpadniesz w rytm. Sprawdź - może będziesz mogła więcej zjeść. Ale też po jakimś czasie będziesz miała dość jedzenia i nie będziesz głodna. Na początku może być trudno.
U mnie obeszło się bez insuliny.
Najgorzej jak cukier skacze np. zawsze po śniadaniu, albo po obiedzie czy kolacji niż jak skoczy czas od czasu po przypadkowym posiłku.
Pamiętam, że mnie skakał cuker po wędlinach! Przestałam je jeść.

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
A miałam pytać mamy które juz posiadają dzieciaczki. Jakiego proszku i płynu do płukania używałyście na początku? Jelp? Lovele?
I czy tylko sam proszek/płyn czy też potem jeszcze płyn do płukania tkanin?
Prałam w Dzidziusiu, bo tani. Nie używałam płynu do płukania. Potem zaczęłam prać z naszymi ubraniami, "dorosłym" proszkiem i czasami dawałam płyn do płukania Dzidziuś.
Był krótki okres, że używałam Jelppa, bo położna stwierdziła, że uczulenie ma mała, a potem okazało się, że to nie wina proszku.

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Ja prałam na początku w płynie Lovella. Bardzo dobrze się wypłukiwał, nie uczulił córci i fajnie wszystko dopierał. Nie stosowałam też żadnego odplamiacza, ani płynu do płukania. Wyprane ciuszki prasowałam dwustronnie (czyli strona wewnętrzna i zewnętrzna ubranka), ale to do około 3 miesiąca. Potem już tylko z jednej strony.
Nawet nie wiedziałam, że tak się powinno prasować. I dziecko żyje. Ale do tej pory prasuję ubrania małej, nie lubię jak chodzi zmięta. Aktualnie nie wyrabiam z prasowaniem spodni, bo bywają dni, że zsika się 7x i wtedy nie zdążą wyschnąć a już trzeba ubierać na pupę

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
My już po wizycie

Ogólnie mam nie dosyt bo za krótko

Ponoć wszystko w porządku - ja tam aż tak tych nazw niemieckich nie kumam, ale w porządku zrozumiem Serduszko w normie, główka nieco mniejsza - po tatusiu kość udowa i nóżki - dłuższe po mamusi
Jednakże gin nie mógł potwierdzić czy to dalej jest chłopak, jakos tak kręcił głową i poczekamy do kolejnej wizyty, bo on cos dziewczynke podejrzewa teraz
Kolejna wizyta w piątek 13go czerwca z badaniem glukozy a myslałam że w de tego nie robią No nic, może po tej glukozie maly pofika bardziej i pokaże dokładnie co tam skrywa, choć nie ukrywam, mógłby chłopak pozostać
A co do wagi, to sie nie dowiedziałam, a jak spytałam to gin pokazał tabelkę, 22 tydzien i taka statystyczną wagę - wiec szkoda gadać - widac inne standardy
Fotke wkleję w klubie bo taką piekna twarzunie trzeba chronić

No i Niestabilna wszystkiego najlepszego

Cytat:
Ja tam chwale ludzi którzy maja taką potężną wiedzę, tyle lat poświęcili na nauke, a jak mogę jeszcze przy tym dobrze zarobić to już w ogóle fajnie Broń boże nie zazdroszę takim ludzią tych pieniędzy, bo sobie je wypracowali cięzką pracą i im się należy.

Ja np. nie mogłam iść na żadne studia, bo sytuacja w rodzinie była taka a nie inna i trzeba było iść do pracy. Ale jeszcze nic straconego, może się odmieni los kiedyś Nie narzekam
Pieniądze... Nie wszyscy po studiach je mają a pracują w zawodzie. Trzeba wybrać dobry zawód i jeszcze znaleźć pracę. Łatwe to nie jest bez pleców mam wrażenie. Mój TŻ ostatnio jęczał, że jakby został spawaczem jak ojciec to miałby lepiej niż po studiach z rehabilitacji.
A ja też wylądowałam z najniższą krajową po studiach
Ważne że praca jest!
Będzie lepiej, jakoś tak ufam, że z biegiem lat nasza sytuacja się poprawi.
Ważne, że zdecydowaliśmy się założyć rodzinę - jeakoś tak szczęśliwiej dzięki temu.

Cytat:
Dziekuje wszystkim za zyczenia urodzinowe... Pare razy sie wzruszylam. Jestescie kochane

Jestem zakochana w tym specjaliscie. Nie dosc ze dobrze wyglada to i konkretny facet.
Z pomiarow wszystko w normie, obwod glowki ok 20,2 cm i brzuszek okolo 18 i moj Justek wazy okolo 543 g.
Wszystkie przeplywy ok. Wytlumaczyl mi ze tp ze pepownina ma jedna aorte zamiast dwoch to nic groznego. Bo przy dwoch aortach one sa cienkie a przy jednej jest grubsza. No i sprawdzil przeplyw i powiedzial ze maly jest dobrze zaopatrzony. I ze wzgledu na ta pepowine kontrola juz u mojej pani dr co 3-4 tygodnie.
Serduszko z czterema komorami dobrze sie wypelnia. Plecy i brzuch zamkniete. Mozg i mozdzek ok. Zoladek rowniez jak i cala reszta. Jedyne co to mial problem ze znalezieniem drugiej nerki ale powiedzial ze mam sie niczym nie martwic bo po ilosci wod plodowych wnioskuje ze jest wyzystko dobrze tylko maly zle lezal.
A w gabinecie malego ogladalismy na wielkim telewizorze i moj tz nie mogl oczu ooderwac. Wszystko nam pieknie pokazal. I widzialam buzke malego, nosek bedzie mial po tatusiu. Za 8 tygodniu mam sie znowu u niego pojawic zeby sprawdzic nerki.
Kocham mojego Justka

klask i:
No i wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin!!!

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Odebrałam tsh i jestem zachwycona spadło do 1,8 z 7 i to w miesiąc
Ulga! Super!
Stary 2014-05-16, 18:24   #3675
Krumcia
Raczkowanie

Widziałam, że wcześniej pisałyście o kilogramach. Ja ważyłam się wczoraj i waga wyszła mi iście diabelska - równo 66,6 kg
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:33   #3676
małaPaulina
Wtajemniczenie

fuck,padł mi net jak mialam wszystko pocytowane

Niestabilna i NATALUSIA14 za wizyty

88Ekaterina88 to jest nic, ja wlasnie wrocilam z fitnessu,zwazylam się tam i uwaga przytylam 12kg!!!!!ważę 64kg!!! pozostawię to bez komentarza.....

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:47   #3677
martek
Raczkowanie

Dorissiri - dzięki za słowa otuchy, oby wszystko szło ok

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46486472]Tak Tam trzeba zautoryzowac profil Ja w ogóle nie zarejestrowałam się na stronie tylko od razy poszłam do zusu, dałam dowód, założyli mi konto, na maila dostałam link do aktywacji. Fajny ten profil, polecam dziewczyny, jak macie po drodze wstąpcie do ZUSu i niech Wam założą Można im przez ten profil zadawać pytania, mają wgląd do danych i póki co mi udzielają jasnych odpowiedzi [/QUOTE]

Ja też polecam to PUE, naprawdę fantastyczna sprawa

Cytat:
Ja tam chwale ludzi którzy maja taką potężną wiedzę, tyle lat poświęcili na nauke, a jak mogę jeszcze przy tym dobrze zarobić to już w ogóle fajnie Broń boże nie zazdroszę takim ludzią tych pieniędzy, bo sobie je wypracowali cięzką pracą i im się należy.

Ja np. nie mogłam iść na żadne studia, bo sytuacja w rodzinie była taka a nie inna i trzeba było iść do pracy. Ale jeszcze nic straconego, może się odmieni los kiedyś Nie narzekam

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Szkoda, że zapmniałam o tym teraz jak byłam 13 maja w zusie. Ale jak będę po drodze to zajdę i założe to konto, bo widzę fajna sprawa.
A masz tam napisane jak dostajesz wypłate za jaki okres są te pieniądze? Ze np. od 10 do 30 maja?
Głupio zabrzmiała ta moja wypowiedź, tzn nie chciałam absolutnie żeby to zabrzmiało tak,że jeśli ktoś jest mądry czy tam oczytany to od razu musi dużo zarabiać etc, bo wiadomo,że to zależy od mnóstwa czynników. Mam nadzieję,że nie odebrałaś tego jako przechwalania się czy coś Miałam to szczęście,że mogłam skończyć wymarzone studia i pracuję w zawodzie, ale wiadomo jak to jest w realu..
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
mi się podoba wrzosowy z białym fiolet też lubię moja młoda obecnie ma kolor ścian kwiat lotosu (tak się chyba nazywa to). A teraz jej przemalujemy na zielono

spoko, ja po ciązy też sie biorę za dietę i aktywność fizyczną, na początek dużo spacerów z maluchem damy radę

a mierz sobie 2 godziny po jedzeniu, może będzie dobrze i bedziesz mogła sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa w diecie na owoce trzeba uważać. A ja jestem owocożerna, słodycze przebolałam jakoś ale owoce to byłą masakra, np nie więcej niż 2 mandarynki na dzień, a ja mogłabym kilogram zjeść w dodatku termin grudniowy miałam, wiec sezon mandarynkowy w pełni
tak też będę robiła

Cytat:
Ok , czyli jak wynajmę od sierpnia to jaki to będzie podatek ? nie opłaca mi się nie wynajmować bo są duże koszty utrzymania tego mieszkania nawet jeśli bym w nim nie mieszkała . i Teraz drugie pytanko czy jak bym od nowego chciała zmienić na ten niższy podatek to czy jest to możliwe ?
Do przychodu doliczone zostaną Ci śrdok iz wynajmu mieszkania , czyli po prostu ujmiesz je w "picie" i od tego naliczony zostanie podatek, 1 skala podatkowa to 85 528 zł, czyli jeśli nie przekroczysz tej kwoty to będziesz w 1 progu podatkowym i zostanie Ci naliczony podatek 18%, a jak to przekroczysz, to od tej nadwyżki doliczą jeszcze 32%. Standardowo dobrze by było, gdybyście mogli sobie wpisywać jak najlepiej kosztów, żeby przez tą kasę za najem nie wkroczyć w ten drugi próg.

Cytat:

Kocham mojego Justka

świetnie,że wszystko ok

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Ewa jeszcze co do drugiego pytania to tak, musiałabyś zawrzeć nową umowę

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:50   #3678
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Pierwszy poród trwał u mnie 4 godziny
więc teraz oczekuję pół😄, bo przecież mówią że drugi trwa szybciej😀
ja to bym była happy jak by mój poród trwał teraz tylko 4 h

Cytat:

Kasikkka mój mąż juz do ciebie jedzie na ten obiad hehehe Uwielbia kotlety ziemniaczane z sosikiem
zapraszam, jeszcze trochę zostało

Cytat:

Trzymajcie dziewczynki za mnie dzisiaj kciuki, bo w końcu mam to upragnione swoje usg połówkowe
Jeszcze tylko 5 godzinek i może dowiem się kto tam u mnie mieszka w brzuszku
kciuki zaciśnięte,
czekamy na wieści, bo ty już pewnie po wizycie

Kasiu, pokoik bardzo mi się podoba
Stary 2014-05-16, 18:52   #3679
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
fuck,padł mi net jak mialam wszystko pocytowane

Niestabilna i NATALUSIA14 za wizyty

88Ekaterina88 to jest nic, ja wlasnie wrocilam z fitnessu,zwazylam się tam i uwaga przytylam 12kg!!!!!ważę 64kg!!! pozostawię to bez komentarza.....
no to ładnie
Ja sie musze zaczać ruszać chyba

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-16, 18:56   #3680
kasikkkkka
Zadomowienie

a co do kasy, to ja na zwolnieniu jestem w zasadzie od 1 kwietnia i teraz w maju powinnam dostać kasę za część miesiąca od pracodawcy, a część od zusu i wyobraźcie sobie, że do dnia dzisiejszego nie dostałam ani złotówki

po kilku dniach wreszcie udało mi się dodzwonić to tego buca, mojego szefa i co się okazało?zapomniał o mnie i dlatego nie dostałam jeszcze kasy...
no ręce opadają
a najlepsze jest to, że dziś już nie ma czasu i dopiero w poniedziałek mi zrobi przelew
jestem wściekła na niego
wczoraj dzwoniłam też do zusu i dowiedziałam się, że to zwolnienie, które ja dostarczyłam mu 2 kwietnia, on do zusu dostarczył 29 kwietnia czyli na kasę jeszcze poczekam sobie
a rachunki się same popłacą
Stary 2014-05-16, 18:56   #3681
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Poród

może winogronko ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-16, 19:01   #3682
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
My już po wizycie

Ogólnie mam nie dosyt bo za krótko

Ponoć wszystko w porządku - ja tam aż tak tych nazw niemieckich nie kumam, ale w porządku zrozumiem Serduszko w normie, główka nieco mniejsza - po tatusiu kość udowa i nóżki - dłuższe po mamusi
Jednakże gin nie mógł potwierdzić czy to dalej jest chłopak, jakos tak kręcił głową i poczekamy do kolejnej wizyty, bo on cos dziewczynke podejrzewa teraz
Kolejna wizyta w piątek 13go czerwca z badaniem glukozy a myslałam że w de tego nie robią No nic, może po tej glukozie maly pofika bardziej i pokaże dokładnie co tam skrywa, choć nie ukrywam, mógłby chłopak pozostać
A co do wagi, to sie nie dowiedziałam, a jak spytałam to gin pokazał tabelkę, 22 tydzien i taka statystyczną wagę - wiec szkoda gadać - widac inne standardy
Fotke wkleję w klubie bo taką piekna twarzunie trzeba chronić
Ojj żeby jednak był chłopak,bo szkoda się teraz na nowo przestawiać Szczególnie,że już też zakupki zrobiłaś dla małego ale jakby co to odkupię od Ciebie Też będę miała w czerwcu już glukozę Myślałam,że mój lekarz zapomni...

Cytat:
A tutaj obiecane 5 m 2 mojego dzieciątka

Upięcie zasłonek w dwóch wariantach, gdyż pod paskami jest biały materiał

Paski na ścianie tylko po jedej stronie, za drzwiami (biała ściana) planuje postawić szafę

Podoba się ?
Mi się podoba Ostatnio nawet szukałam takiego materiału żeby ktoś zrobił mi z tego zasłonki

Cytat:

Kocham mojego Justka

Wszystkiego naj !!
Dobrze,że trafiłaś na takiego dobrego lekarza Taki lekarz konkretny to skarb. To już duży Justuś jest Ale dobrze,że z tą pępowiną jest nawet doobrze To masz chociaż najlepszy prezent jaki można było dostać Zobaczyłaś małego i do tego się okazało,że zdrów jak rybka
Cytat:
Taa ! Czasem mam wrażenie,że mi się on tam rzuca po całym brzuchu i aż w odbycie to czuję haha.

Zadowolona jestem z wyprawy do lumpka Ciuszki kupiłam i są jak nowe i jeden sweterek z Nexta był i chciałam dla mojego wziąć ale patrzę rozmiar 98 to szkoda mi było nie brać i wzięłam dla siostrzeńca,normalnie zakochałam się w tym sweterku i że w ogóle w lumpku można taki znaleźć,bo na prawdę wyglądał jak nowy i takie paskowane sweterki widzę na Allegro a ja lubię rzeczy w paski Jak i reszta moich rzeczy,które kupiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0026.jpg (129,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0027.jpg (106,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0028.jpg (102,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0029.jpg (190,0 KB, 12 załadowań)

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:03   #3683
kasikkkkka
Zadomowienie

achhhh prawie zapomniałam,
Niestabilna wszystkiego najlepszego
Stary 2014-05-16, 19:04   #3684
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ojj żeby jednak był chłopak,bo szkoda się teraz na nowo przestawiać Szczególnie,że już też zakupki zrobiłaś dla małego ale jakby co to odkupię od Ciebie Też będę miała w czerwcu już glukozę Myślałam,że mój lekarz zapomni...

Mi się podoba Ostatnio nawet szukałam takiego materiału żeby ktoś zrobił mi z tego zasłonki

Wszystkiego naj !!
Dobrze,że trafiłaś na takiego dobrego lekarza Taki lekarz konkretny to skarb. To już duży Justuś jest Ale dobrze,że z tą pępowiną jest nawet doobrze To masz chociaż najlepszy prezent jaki można było dostać Zobaczyłaś małego i do tego się okazało,że zdrów jak rybka

Taa ! Czasem mam wrażenie,że mi się on tam rzuca po całym brzuchu i aż w odbycie to czuję haha.

Zadowolona jestem z wyprawy do lumpka Ciuszki kupiłam i są jak nowe i jeden sweterek z Nexta był i chciałam dla mojego wziąć ale patrzę rozmiar 98 to szkoda mi było nie brać i wzięłam dla siostrzeńca,normalnie zakochałam się w tym sweterku i że w ogóle w lumpku można taki znaleźć,bo na prawdę wyglądał jak nowy i takie paskowane sweterki widzę na Allegro a ja lubię rzeczy w paski Jak i reszta moich rzeczy,które kupiłam
Nie oddam ciuszków w niebieskich spodenkach i sweterku z kapturkiem tez może latac dziewczynka gorzej z bodziakiem : jestem chłopcem

Fajne zdobycze

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-16, 19:08   #3685
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Hej

Aneta w Nl jest za to lepsza opieka dla rodzin z dziećmi. U nas trzęsą się na kobieta w ciąży, a wolałabym aby bardziej troszczyli się o dzieci jak już sa na świecie. Łatwiejszy dostęp do żłobków, przedszkoli, udogodnienia w zakładach pracy. Teraz często matka na rynku pracy to jak tredowata....

No, tylko ten żłobek kosztuje grubo ponad 1000 euro, fakt urząd skarbowy zwraca sporą część ale tylko jak oboje rodzice pracują.
Co do zakładu pracy...dziś usłyszałam od szefa dlaczego nie mogę nic robić klęcząc, kucając bądź na kolanach.No dramat normalnie, prawo swoje a holendraki swoje.Fakt, troszkę więcej pieniążków na dziecko.

Stary 2014-05-16, 19:13   #3686
Latte88
Zakorzenienie

Jutro smigamy chyba jak moje szczęście się nie rozleniwi na targi dziecięce do Torunia tam gdzie kręcą lekarzy może jakieś ciekawe inspiracje wyciągnę
Stary 2014-05-16, 19:17   #3687
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Wszystkiego naj !!

super ciuszki

a ja dzis po poludniu zrobilam gofry i 1 takim malym sie tak zatkałam ze szok, slodkiego to chyba nie tkne sie przez 2 dni

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:22   #3688
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
a co do kasy, to ja na zwolnieniu jestem w zasadzie od 1 kwietnia i teraz w maju powinnam dostać kasę za część miesiąca od pracodawcy, a część od zusu i wyobraźcie sobie, że do dnia dzisiejszego nie dostałam ani złotówki

po kilku dniach wreszcie udało mi się dodzwonić to tego buca, mojego szefa i co się okazało?zapomniał o mnie i dlatego nie dostałam jeszcze kasy...
no ręce opadają
a najlepsze jest to, że dziś już nie ma czasu i dopiero w poniedziałek mi zrobi przelew
jestem wściekła na niego
wczoraj dzwoniłam też do zusu i dowiedziałam się, że to zwolnienie, które ja dostarczyłam mu 2 kwietnia, on do zusu dostarczył 29 kwietnia czyli na kasę jeszcze poczekam sobie
a rachunki się same popłacą
tak to właśnie u nas działa... My mamy obowiązek dostarczyć ZLA w terminie 7 dni do pracodawcy, a on ma obowiązek 'niezwłocznie' przekazać to ZLA do zusu... No cóż... A ZUS wypłaca do 30 dni od dostarczenia ZLA, czy jakoś tak. Bez sensu że najbardziej zainteresowany nie ma na to wpływu...

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Meta świetne te ciuszki
Stary 2014-05-16, 19:24   #3689
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
No to gratki

A Niestabilna, gdzie i jak oznaczona jest głóka w mutterpasie ? jako BPD ? ile tam masz wpisane ?

Dzięki dziewczyny za opinie dot. pokoiku
Super, że tym co sie wyrazily sie podoba

Bylismy na spacerku, połowe dzielni obeszłam i zajeło nam to 30 minut a ta sie pulta że mało chodzę jak mi to szybko schodzi
W Mutterpass nie jestem pewna czy to to... Ja dostalam list z wynikami i opisami i mam normalnie napisane: Kopfumfang KU 202,5mm .
BPD to Biparietaler Durchmesser to musisz oblukac w google.

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Madziulka gratuluję udanej wizyty i ciesze się, że Cię uspokoił lekarz, Justek będzie miał wszystko co potrzeba

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Kasiu bardzo stylowy pokoik kocham się w brazach w połączeniu z jasnymi i białym ale pisze jak szalona bo aplikacja mi się zamyka i nie cytuję

Cytat:

Poród

może winogronko ?

a moze arbuza ??

Cytat:

Wszystkiego naj !!

Sliczne
Dzisiaj piekn dzien... Wodzialam.synka, wzruszyly mnie wasze slowa, dostalam przepiekny bukiet kwiatow polnych ktory moj tz zebral z rana w rosie... Ehhhh kocham takie dni

Stary 2014-05-16, 19:28   #3690
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
No, tylko ten żłobek kosztuje grubo ponad 1000 euro, fakt urząd skarbowy zwraca sporą część ale tylko jak oboje rodzice pracują.
Co do zakładu pracy...dziś usłyszałam od szefa dlaczego nie mogę nic robić klęcząc, kucając bądź na kolanach.No dramat normalnie, prawo swoje a holendraki swoje.Fakt, troszkę więcej pieniążków na dziecko.

Moja koleżanka mieszkania w Holandii ma trójkę dzieci z mężem Holedrem. I rozplywa sie nad tym krajem, wieć wszystkie wiadomosci o NL czerpie od niej może gdzieś kokoryzuje, ale realiów nie zam wieć mogę wierzyc jej tylko na słowo

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości