Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów

Notka

Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów Masz problem z dobraniem pielęgnacji do Twoich włosów? Zapytaj Wizażanek i skorzystaj z rad ekspertek Dove!

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 10:13   #391
zonka50
Raczkowanie

Dot.: Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów

Cytat:
Napisane przez narjia Pokaż wiadomość
Tez planuję wstawić recenzje szamponu i maski na koniec, żeby rzetelnie przetestować, ale mam serie color repair i w niej małą maseczkę 15 ml, to ją zrecenzuje wkrótce, bo dziś chcę użyć, zależy czy starczy mi na raz czy dwa.
Ja mam taki sam plan, z tym że mała maseczka starczy mi na przynajmniej kilka razy, bo u mnie krótki bob

Wczoraj użyłam jej pierwszy raz i jestem zachwycona, włoski gładkie, miodzio

Ale szampon jakoś mi się słabo pieni, nie wiem dlaczego, bo większość dziewczyn pisze, że właśnie pieni się dobrze i jest wydajny. U mnie jak zwykle inaczej
Stary 2014-05-16, 10:28   #392
anitka709
Raczkowanie

Mój szampon tez jest ok, pieni się i wystarczy naprawdę wycisnąć go na dłoń niewielką ilość. A do testowania dostałam szampon do suchych i puszących się włosów, a dodatkowo zakupiłam do włosów farbowanych, wczoraj w biedronce był za 4 coś.
anitka709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 10:29   #393
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
edyta nie przyszło poleconym

a no własnie recenzja do 1 czerwca, no ok, trochę krótko na testowanie
Dzisiaj wyciągnęłam ze skrzynki rozmoczony list Maska jest
Dzisiaj zobaczę co ona jest warta. Szampon jak szampon. Odżywka w tubie całkiem ok. No ale muszę dłużej potestować. Powinni nam dać czas do połowy czerwca chociaż.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 10:31   #394
anitka709
Raczkowanie

bardzo tanio, nie wiem czy to była promocja, nie orientuję się ile kosztują szampony, odżywki czy maski z dove

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Mój zestaw przyniósł listonosz listem poleconym
Stary 2014-05-16, 10:35   #395
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anitka709 Pokaż wiadomość
bardzo tanio, nie wiem czy to była promocja, nie orientuję się ile kosztują szampony, odżywki czy maski z dove

Pewnie wyprzedaż starej gazetki.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 10:40   #396
anitka709
Raczkowanie

A co z tym linkiem do ankiety? Dostałyście już coś?

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4648142 3]Pewnie wyprzedaż starej gazetki.[/QUOTE]
Nie mam pojęcia, fakt, że zostało ich bardzo mało .
Stary 2014-05-16, 10:57   #397
Oliwkak13
Raczkowanie

Cytat:
edyta nie przyszło poleconym

a no własnie recenzja do 1 czerwca, no ok, trochę krótko na testowanie
Też mi się wydaje,że to trochę za krótko na testowanie .Efekty przecież nie bedą widoczne po paru zasosowaniach. tylko po dłuzszym stosowaniu no zobaczymy na razie jestem zadowolona z mojej złotej serii

Oliwkak13
Oliwkak13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 11:00   #398
GosiuniaMP
Przyczajenie

Edytowane przez GosiuniaMP
Czas edycji: 2014-05-16 o 11:03
GosiuniaMP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:06   #399
pannawiosna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ingran Pokaż wiadomość
Jak już mam być szczera, mam to samo odczucie czytam te recenzje, i tyle ochów i achów przy każdym produkcie, nie wiem, to rodzaj wyrazu wdzięczności za możliwość darmowego przetestowania? Nie powiem, ja też jestem wdzięczna z tego powodu, ale no bez przesady... Mam w planie wystawić recenzję pod koniec maja, gdy poużywam już trochę tych produktów, choć, wg mnie, to i tak nie za wiele czasu na testy, no ale
Dla mnie 3 tyg. to w sumie optymalny czas na sprawdzenie - przy niemal codziennym myciu myślę, że będę w stanie odpowiedzieć na pytanie, czy kupię ponownie, czy raczej dam se spokój

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
no niestety ja nawet tutaj na wątku jeszcze nie przeczytałam żadnej negatywnej opinii. to samo dzieje się w przypadku testowania produtków w rossmannie w "klubie nowości" - dla wszystkich każdy produkt jest idealny pod każdym względem, jakby się bały że zabiorą im możliwość testowania za szczerość. może jest inaczej ale ja mam takie odczucia
Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Niestety tak to jest - jak ktoś dostanie cokolwiek i dostanie linka by wystawić opinie to robi to byle jak byle szybko :P a co się stanie gdy pod koniec maja włosy jej wypadną ? i co recenzja nadal będzie tak aktualna ? (nie sondze)

Wczoraj dostałam tą maseczke rozgrzewającą ... i ją zostawie sobie na ostatnie użycie bo nie powiem ale obawiam się tego rozgrzania i to przy końcówkach :P

Coś w tym jest. Kiedyś podczas testu wystawiłam nie do końca pozytywną opinie i zwyczajnie z KWC zniknęła... czyżby zaniżała wymaganą średnią Nie wnikam, bo to już historia...
A wdzięczność najwyraźniej wymaga od potencjalnej testerki nie bycia szczerą, a miłą

Ale dość narzekania na społeczeństwo... idę potestować nową maskę ta może faktycznie da momentalnie zauważalny efekt wow
pannawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:42   #400
mon_soleil
Be Strong. ☑️

Cytat:
A co z tym linkiem do ankiety? Dostałyście już coś?
ankieta pewnie będzie lada dzień z tego co pamiętam jak testowałam inne rzeczy to po jakimś czasie wiadomość pw dostawałam z linkiem do kwc i do ankiety na pewno przyślą

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez narjia Pokaż wiadomość
Możesz na początek spróbować ze zwykłym olejem z kuchni np lnianym, winogronowym, czy słonecznikowym
ja olejowałam włosy babydream dla mam tym na rozstępy i fajnie się sprawdzał i na długoooo wystarczył teraz się rozleniwiłam i odpuściłam olejowanie.. zadowalam się magiczną maską Dove do której moja miłość rośnie z każdym dniem

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4647560 5]Ze skrzynki? A to nie przyszło poleconym?
Może i ja mam coś w skrzynce, ale nawet nie zaglądałam
W domu zadna przesyłka na mnie nie czekała.

Żeby potem nie było lipy, bo recenzja nie wystawiona na czas.[/QUOTE]
no u mnie w skrzynce było, nie był to na pewno polecony

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

moja dzisiejsza kolejna refleksja na temat testowanych kosmetyków: nie muszę myć głowy codziennie tak jak dotychczas tylko co 2 dzień.. dzięki Dove włosy nie są oklapnięte ani nic wyglądają jak po wczorajszym myciu i nadal pachną... eh

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Ingran Pokaż wiadomość
Jak już mam być szczera, mam to samo odczucie czytam te recenzje, i tyle ochów i achów przy każdym produkcie, nie wiem, to rodzaj wyrazu wdzięczności za możliwość darmowego przetestowania? Nie powiem, ja też jestem wdzięczna z tego powodu, ale no bez przesady... Mam w planie wystawić recenzję pod koniec maja, gdy poużywam już trochę tych produktów, choć, wg mnie, to i tak nie za wiele czasu na testy, no ale
no wiesz jeśli komuś akurat podpasował zestaw to i ochy i achy są hehe. Ja póki co też dołączam się do tych ochów i achów bo wszystko mi się rewelacyjnie używa . W przeciwieństwie do Dove z olejem arganowym którego kiedyś używałam i był dla mnie tragiczny..

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Niestety tak to jest - jak ktoś dostanie cokolwiek i dostanie linka by wystawić opinie to robi to byle jak byle szybko :P a co się stanie gdy pod koniec maja włosy jej wypadną ? i co recenzja nadal będzie tak aktualna ? (nie sondze)
zawsze może edytować z uwzględnieniem nowej daty

'.wiem co mam teraz robić.
oddychać dalej.
bo jutro znów wzejdzie słońce.
kto wie co przyniesie przypływ.'

mon_soleil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:08   #401
Anieg
Przyczajenie

Wiecie, tak sobie oglądam te opinie na KWC, które pojawiły się w ostatnich dniach-i zastanawiam się jak Wy to dziewczyny robicie? Ja nie jestem w stanie dobrze poznać działania produktu w ciągu 5 dni-bo przecież produkty do testów dostałyśmy właśnie jakieś 5 dni temu. KWC z uwagi na swój regulamin był dla mnie zawsze najlepszym i najbardziej rzetelnym katalogiem z ocenami produktów-a takie akcje chyba go mocno psują... No i zachęcają do łamania regulaminu KWC.
Zasady Oceniania w KWC, pkt 2A. b.: (cyt.) Jeśli nie ma zaleconego czasu używania kosmetyku, to:
I. kosmetyki pielęgnacyjne (kremy, odżywki, maseczki, balsamy, środki do pielęgnaci włosów itp.) oceniaj po co najmniej 1 miesiącu regularnego stosowania, ponieważ taki jest cykl odnowy komórek naskórka i minimalny czas potrzebny na stwierdzenie, czy produkt nie powoduje skutków ubocznych, jaka ma wydajność itp.) lub po zużyciu jednego opakowania (np. maseczki)."
Wcześniej możemy ocenić kosmetyk, ale pod pewnym warunkiem:
(cyt). III." Warunkowo dopuszczamy recenzje wystawione po krótszym czasie używania, jeśli kosmetyk podrażnił lub uczulił cerę bez skłonności do podrażnień/alergii oraz jeśli takie reakcje wywołał kosmetyk hypoalergiczny, pod warunkiem, że informacja o uczuleniu jest tylko częścią oceny, a w recenzji znajduje się zapis o stopniu wrażliwości cery."

Mamy też wyjaśnioną sprawę z próbkami-co w zasadzie jest trochę kpiną ze strony organizatora, żeby do testów dawać próbki... I co z tym teraz zrobić?
cyt. "C. Jeśli zdecydujesz się ocenić kosmetyk pielęgnacyjny lub kolorowy na podstawie próbki, zawsze zaznacz to w recenzji. Pamietaj, że przy ocenie na podstawie próbek również obowiązuje podany powyżej mnimalny czas używania kosmetyków (7 lub 30 dni).
D. Oceniając na podstawie próbek pomijasz w recenzji istotne dla innych użytkowników informacje: o wydajności produktu, trwałości, wygodzie w użytkowaniu opakowania, itd."

No i co my mamy z tym zrobić dziewczyny????
Stary 2014-05-16, 13:24   #402
blodka
Raczkowanie

My nic nie zrobimy. Mogą zrobić ewentualnie moderatorzy.
blodka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:30   #403
liberachi
Przyczajenie

Dobry temat poruszyłaś, bo widzę że recenzje sypią się lawinowo. No cóż, ja zamierzam poczekać do ostatniej chwili, a i tak nie wiem, czy będę się mogła w 100% wypowiedzieć o przedłużeniu trwałości koloru, jako że stosuje lilię Color Repair.
No ale trudno, regulamin rzecz święta. Do pierwszego czerwca wszystko się zgadzać musi

2016 Rio silver medalist, Stockholm, Davis Cup winner
2014 Sydney
2013 Basel , Tokyo , Washington , Rotterdam
2012 Basel , Vienna , Estoril , Marseille
2011 Estoril , Delray Beach
2009 US Open , Washington , Auckland
2008 Washington , Los Angeles , Kitzbuhel , Stuttgart

JMDP
liberachi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:01   #404
Ingran
Blessed be the fruit

Cytat:
Napisane przez pannawiosna Pokaż wiadomość

Coś w tym jest. Kiedyś podczas testu wystawiłam nie do końca pozytywną opinie i zwyczajnie z KWC zniknęła... czyżby zaniżała wymaganą średnią Nie wnikam, bo to już historia...
A wdzięczność najwyraźniej wymaga od potencjalnej testerki nie bycia szczerą, a miłą
Podejrzane

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

anitka709, wybacz, że zwracam uwagę, ale baner ma być w podpisie jakby ogólnym(pod krechą), a nie w podpisie posta musisz po prostu wejść w ustawienia i edytować podpis
Stary 2014-05-16, 15:11   #405
Jelizawieta
Rozeznanie

Też uważam, że rzetelną opinię można napisać dopiero po dłuższym okresie używania (2-3tyg albo i dłużej). Co innego gdy ktoś stosował już wcześniej te kosmetyki. Dla mnie szampon jest mistrzostwem świata, mega wydajny, cudnie się pieni i bosko pachnie. Maseczkę jeszcze kilka razy muszę przetestować. Odżywkę bez spłukiwania muszę sprawdzić jeszcze na suchych włosach bo na mokrych próba już była.
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 15:13   #406
alaa929
BAN stały

Hej Dziewczyny. Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką zestawu Dove Hair Therapy
Już od dawna przymierzałam się do zakupu produktów tej marki, a jak się okazało rozwiązało to kilka kliknięć myszką

Wczoraj zdążyłam użyć maskę, a 2 dni temu odżywkę + szampon!.
Rewelka. Moje blond (farba) włosy wyglądają dużo zdrowiej.

alaa929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:34   #407
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
ta odżywka w sprayu jest fajna, można ją stosować na mokre jak i suche włosy, ja ją stosuję po umyciu włosków i też zawsze na drugi dzień na suche, jak są takie po rozczesaniu puszyste. wtedy jeszcze ładniej pachną,są błyszczące i w miarę ujarzmione tylko pewnie nie można przesadzać z dawką tej odzywki

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

A dostałyście już ten link do ankiety?
anitka ale źle masz ustawiony wciąż baner, to samo ala
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:09   #408
sweetieSS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Podpisuję się pod tym rękami i nogami. Też zamierzam poczekać do ostatniej chwili z recenzją, bo wiem że u mnie może być tak, że na poczatku ochy i achy nad kosmetykiem do włosów, a po tygodniu klapa, włosy obciążone i przetłuszczone - już nieraz tak było. Chociaż mam cichą nadzieję że tym razem będzie inaczej
u mnie wszystko co nowe jest super-dotyczy pielęgnacji włosów, ciała, twarzy. Po dłuższym czasie dopiero wychodzą plusy i minusy

początkowo np oleje na włosy to była magia, a teraz nie ma różnicy
sweetieSS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:35   #409
lutka21
Raczkowanie

jak większośc z Was, również dziwią mnie tak szybko wystawiane opinie na KWC...
dostałam zestaw kilka dni temu, uzyłam narazie tylko raz... co do szamponu i maseczki się nie wypowiem bo niepotrafię po jedym uzyciu stwierdzić jak działa...
jedynie spray bez spłukiwania bym mogła zrecenzować bo przy moich kręconych włosach zniszczonych i puszacych nadaje cudowny kształt moim lokom i niesamowitą miękkość... ale i tak poczekam jeszcze tydzień!

lutka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:52   #410
martullenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutka21 Pokaż wiadomość
jak większośc z Was, również dziwią mnie tak szybko wystawiane opinie na KWC...
dostałam zestaw kilka dni temu, uzyłam narazie tylko raz... co do szamponu i maseczki się nie wypowiem bo niepotrafię po jedym uzyciu stwierdzić jak działa...
jedynie spray bez spłukiwania bym mogła zrecenzować bo przy moich kręconych włosach zniszczonych i puszacych nadaje cudowny kształt moim lokom i niesamowitą miękkość... ale i tak poczekam jeszcze tydzień!
zgadzam się, za krótko używam produktów, by wystawiać im już opinię

martullenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 17:55   #411
joasia-a
Zakorzenienie

Czesc nie dodal sie moj komentarz wiec jeszcze raz dopiero dzisiaj odebralam paczke z poczty bo nie bylam w miejscu zamieszkania.. i dzis wieczorem mam zamiar zaczac testowanie dostalam czerwona serie

Ocene produktow rowniez mam zamiar wystawic dopiero pozniej, mamy na to dosc sporo czasu
Stary 2014-05-16, 19:09   #412
Oliwkak13
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn co mają złotą serię uzywacie wszyskiego na raz tzn szampon, maska i spray czy np szampon plus maska , szampon plus spray bo ja chciałam wypróbować wszystko pojedyńczo a dopiero w nastepnej kolejności razem ale sama już nie wiem jak będzie lepiej a może ekspertki Dove coś podpowiedzą

Oliwkak13
Oliwkak13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:54   #413
komarka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Oliwkak13 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn co mają złotą serię uzywacie wszyskiego na raz tzn szampon, maska i spray czy np szampon plus maska , szampon plus spray bo ja chciałam wypróbować wszystko pojedyńczo a dopiero w nastepnej kolejności razem ale sama już nie wiem jak będzie lepiej a może ekspertki Dove coś podpowiedzą
Ja używam wszystkiego na raz, ale to z tego względu, że mam kręcone włosy i do ich ułożenia (a raczej okiełznania ) i tak zawsze używałam czegoś dodatkowo po myciu (poza szamponem i spłukiwaną odżywką), ostatnio stosowałam np. odżywki bez spłukiwania Ziaji i od czasu do czasu eliksir Biovax, a teraz żeby test był wiarygodny chciałam wyeliminować inne kosmetyki i stosuję właśnie tą odżywkę w sprayu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 20:02   #414
joasia-a
Zakorzenienie

JA wlasnie uzylam samego szamponu na probe na ogol myje wlosy co 2 dzien wiec zobaczymy jak sie zachowaja razem z czerwona seria od dove :P jesli dotrzymaja w dobrej formie to w niedziele wieczorem zaloze maske na wlosy
Stary 2014-05-16, 20:09   #415
anitka709
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za ten baner myślałam,że już jest ok, a jednak. Dzięki, że zwróciłyście na to uwagę, bo myślałam, że jest wporządku.
Stary 2014-05-16, 20:14   #416
Kancia
Zakorzenienie

co do negatywnych opinii na KWC to powiem Wam, ze ostatnio miałam przyjemnośc testowac podkład https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wa-wersja.html

i opinie raczej są słabe, także to nie jest chyba do końca tak, ze usuwają złe opinie, no chybaże proces jest bardziej skomplikowany

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2014-05-16 o 20:23
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 20:25   #417
anitka709
Raczkowanie

Niby ustawiłam baner

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Ingran i edyta 508 kochane czy już jest dobrze z tym banerem? ;-) wydaje mi się, że tak. I jeszcze raz dzięki za tą uwagę, bo miałabym źle nie wiedząc o tym.
Stary 2014-05-16, 20:56   #418
Gusia222
Raczkowanie

Banerek masz juz okey =)

Mimo, ze po kilku użyciach jestem bardzo zadowolona ze swojej serii dove color to tez z wystawieniem recenzji mam zamiar się wstrzymać, zeby dobrze poznać produkt ... tym bardziej, ze mamy na to czas do 01.06 ... do końca maja jest jeszcze trochę czasu i zamierzam go wykorzystać =)
Gusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:02   #419
blodka
Raczkowanie

Cytat:
co do negatywnych opinii na KWC to powiem Wam, ze ostatnio miałam przyjemnośc testowac podkład https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wa-wersja.html

i opinie raczej są słabe, także to nie jest chyba do końca tak, ze usuwają złe opinie, no chybaże proces jest bardziej skomplikowany
No miejmy nadzieję, że negatywne recenzje nie są usuwane. Przecież chcemy rzetelnych opinii prawda?
blodka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:15   #420
Gusia222
Raczkowanie

Oczywiście, ze chcemy rzetelnych i prawdziwych opinii =)
Chyba po to jest ten portal, aby znaleźć te najlepsze i ze spokojem iść je kupić bez żadnych obaw czy faktycznie warto =)
Gusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości