|
|
#961 | |
|
Buc
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Cytat:
zazdroszczę. ja za to dziś jestem zdechła i nie mam na nic siły. dodatkowo nie wiem czy nie polecieć na usg, poza plecami lekarza bo już bardzo bym chciała wiedzieć czy jajo jest z zarodem. ![]() mam do Was jeszcze pyt. Czy liczyłyście sobie na różnych kalkulatorach internetowych, który jest tydzień ciąży? Jeżeli tak to czy pokrywało się z tym wyliczonym przez lekarza?
|
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#963 |
|
Buc
|
no właśnie mi też i za bardzo nie rozumiem czemu.
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie sie nie pokrywa bo nie mialam regularnych cykli. Bardziej wiarygodne będzie wg badania usg. ma.ko a ty jak się czujesz?
|
|
#965 | |
|
Buc
|
Cytat:
staram się ale słabo idzie mi ta cierpliwość.
|
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się nie pokrywa. Wg moich obliczeń tydzień temu byłam w 8 tygodniu (dokładnie 7t3d), a według usg 6t6d. Cytat:
A dziękuję, ja czuję się w miare ok. Ciągle tylko chce mi się spać, ale to juz normalne heh i ciężko mi wstać rano z łóżka. na szczęście nie mam takich przebojów jak Wy, ale popołudniami troszkę mi niedobrze. AAA i od kiedy mam więszy stanik, to mnie tak piersi nie bolą Bolą tylko jak się w nocy przekręcam na drugi bok ![]() I staramy się z mężem codziennie spacerować popołudniami, bo strasznie brakuje mi cwiczeń, ale jakoś się boję w I trymestrze
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-05-22 o 08:39 |
||
|
|
|
#967 | |
|
Buc
|
Cytat:
wizyte u gina mam jutro ale usg pewnie będę mogła zrobić dopiero albo pod koniec przyszłego tyg albo jeszcze później. W ten poniedziałek byłam i dostałam ochrzan od gościa, który robił usg, że po co ja przychodze tak wcześniej (a to było bodajże 5t3d). No nic może wytrzymam do następnego tyg.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że możesz niepotrzebnie się rozczarować. Daj sobie troszkę czasu. Też na początku chciałam pędzić od razu, ale uzbroiłam się w cierpliwość i odczekałam 2 tyg. chociaż wcale łatwo nie było. OM i USG się nie pokrywają, ciąża jest młodsza (widzę, że to niemalże norma po Waszych wpisach ) i i tak niewiele zobaczyłam... Teraz znów walczę ze sobą bo wizytę mam na 3.06 i dla mnie to cała wieczność od ostatniej, która była 13.05, ale zmieniłam już nastawienie, przestałam panikować i wierzę, że przy następnym badaniu zobaczę już pięknie bijące serduszko i duuużą fasolkę
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Buc
|
Cytat:
a w którym tyg robiłaś pierwsze? i był już zarodek czy tylko jajo? ![]() kurcze, powiem Wam, że nigdy nie wiedziałam, że może być coś takiego jak puste jajo płodowe, byłam pewna, że jak i zapłodnienie jest to i zarodek od razu (oczywiście już po podziale komórkowym ).
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
wg OM to był 7tc, wg USG początek 6tc/koniec 5tc, był zarodek, ale bardzo malutki.
Oczywiście zaczęłam przeżywać, że na pewno coś jest nie tak skoro taka różnica, ale Pani doktor szybko mnie uspokoiła i sprowadziła na ziemie. Zleciła wykonanie badań i zaprosiła za 3 tyg., kiedy to będzie już co oglądać
|
|
|
|
#971 | |
|
Buc
|
Cytat:
ok, dzięki. to ćwiczę swą cierpliwość.
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ekhm, będę zrzędzić... BOLI MNIE GŁOWA..... To te upały na mnie tak działają! Mdłości na razie nie mam. Chociaż cofa mnie przy jedzeniu. ma.ko hehe u mnie nie rośnie w ciągu dnia Cisną mnie jedne spodnie, od 2 dni ciśnie mnie za duża spódnica...... Wiem że mogą to być wzdęcia, ale kurcze nigdy z tym nie miałam problemu, do tego sprawy toaletowe mam w normie.suszarka to już nie długo, dasz radę simonee cieszę się, że u Ciebie jest lepiej
|
#973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
katerina brzmi obiecujaco trzymam cie za slowo ![]() czy slowa "wiem wiem to przez hormony" dzialaja na was jak czerwona plachta na byka??? wg tesciowa wypaplala rodzinie wszystko bylam taka wsciekla! tym bardziej ze prosilismy aby nikomu nie mowic i uwazam ze to 'Nasze" szczescie i my powinnismy decydowac kiedy i komu mowic
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
Akrolowa - moj ginekolog wyznacza mi wizyty co 2 tygodnie i za kazdym razem mam usg. W 6 tygodniu i 3 dni stwierdzil tetno plodu. Chodze na nfz i kazdy jak widac ma inne praktyki. Kolezanka wspominala mi ze ona tez w I trymestrze miala wizyty co 2 tygodnie a potem juz raz na miesiac. Pozostaje teraz niestety cierpliwie czekac ja mam wizyte w poniedzialek i caly czas se zamartwiam ze cos bedzie nie tak.
Ewka - masz racje dlatego moi rodzice juz wiedza o ciazy a mama tz jeszcze nie bo by wypaplala od razu wszystkim a my chceemy zaczekac do konca I trymestru zeby sie pochwalic ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-05-22 o 10:39 |
|
|
|
#975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jest tak goraco to jestem tak powolna jak ślimak i wszędzie rozgladam się za cieniem, w torebce noszę schłodzona wodę to mi troszke pomaga ![]() Cytat:
chyba bym wpadła w furię ale to przez hormony
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-05-22 o 11:02 |
||
|
|
|
#976 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz nawet miałam miec wczoraj wizyte prywatnie i korciło mnie zeby pojsc zobacyzc jak fasolka rośnie, ale końcu odmówiłam tą wizytę. Cytat:
u mnie w 5 był sam pęcherzyk, ale w 6-7 już biło serduszko. Cytat:
Cytat:
![]() właśnie ja dziś przyszłam w jeansach - oczywiscie guziki niezapięte, tylko trzyma je pasek taki bez dziurek hehe a i tak mnie cisną nie za szybko?Cytat:
![]() tez bałam się teściowej powiedziec, ale widzę, że trzyma to dla siebie. G chciał powiedziec babci, ale tej to juz w ogóle nie chcę mówić. Zaraz powie swojemu drugiemu synkowi (brat mojego tecia) a później wszystkim dookoła. Przyjdzie czas, to się dowie. Tż się to troche nie podoba, ale trudno, to jego problem. Cytat:
Cytat:
![]() Ale w pracy mam mega zimno, więc po południu się wygrzewam
|
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci, że po diecie mam tylko 2 pary spodni które s a (były) na mnie dobre. Jedne jeansy, które już nie są dobrze i jedne jasne na gumce. Czyli zostały mi jedne, bo chyba z 5 czy więcej par które mam z czasów przed dietą ciągle za duże
![]() bede chodziła z gołą du.pą
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Skoro teraz za duże to za jakiś czas mogą się przydać :P
|
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o witaminki prenatalne wczoraj skończyłam op. Fembion natal 1 i pojechałm po kolejne, z ciekawości zapytałam czy są jakieś tańsze z tego rodzaju witamin iii wzięłam : Vita-miner Prenatal 60tab.-12.10zł a za Fembion 30 tab.-25zł także dwa razy więcej a o połowe tańsze.
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
arkolowa taką mam nadzieję hjihi
kosta ja póki co w I trymestrze nie biorę nic poz kwasem foliowym. laski jak się wam widzi taka sukienka koralowa na wesele http://allegro.pl/zwiewna-szyfonowa-...tml#tabsAnchor
|
#982 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powinnam być już w 7/8 tyg., a jestem w 6 wczoraj byłam u ginekologa ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
ma.ko a kiedy wesele? Widziałam jedną dziewczynę w koralowej sukience z małym brzuszkiem i było ok, widziałam drugą w tym samym kolorze w bardziej zaawansowanej ciąży i masakra, koralowa kulka
![]() Pamiętam, że terminy USG z tymi kalkulatorami nie pokrywały się
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wesele 5 lipca sis i pewnie kupno kiecki zostawie na ostatnia chwile
|
|
#985 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
do tego kiwi, pomarańcze, banany, ogórki i pomidory jeszcze trochę i zaczną mi wyrastać liście z uszu ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Nie zapomnę nigdy tego najgorszego dnia w moim życiu..
|
|||
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
o truskawki, właśnie jem z jogurtem
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie styczniowe!! Mogę dołączyć?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
38t5d Edytowane przez allgoodthings Czas edycji: 2014-05-22 o 14:20 |
|
|
|
|
#990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to nic dziwnego ze Twojemu tz sie nie podoba to ze Twoja mama/rodzice wiedza a jego nie,przeciez to tak samo jego dziecko jak i Twoje.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Mi została jesCze 1tabl femibionu i chyba bede sie ich trzymać albo na celowniku mam jeszcze ladevitt sa od razu z kwasami DHA a ja łykam tak osobno. Femibion ma taka cenę ponieważ ma ten składnik który pomaga wchlaniach kwas foliowy wiec nie bez przyczyny a vita-miner nie sa zbyt dobrej firmy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

jest mały postęp w samopoczuciu
wczoraj nie wymiotowałam i dziś też jeszcze nie, mdłości są słabsze i jestem bardziej ożywiona i to jest bardzo pozytywne

chyba bym wpadła w furię