![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Deklaracja wiary lekarzy
Cytat:
![]() Co do stomatologów etc. - na tym polega największa bzdura. Skoro Bóg zesłał chorobę - to znaczy że taka była jego wola i nie wolno z nią walczyć - więc podważa to sens istnienia medycyny jako takiej. Chory absurd. Nie chciałabym być leczona przez takiego lekarza, bo posiadanie takiego postrzegania świata podważa wiarę w jakiekolwiek kompetencje na płaszczyźnie zawodowej. Pytanie tylko, czy to prawo jest słuszne? Ono jest absurdalne i idiotyczne. No i taką właśnie karierę robi ta pani, a że ludzie głęboko wierzący, deklarujący szczerość prawdę uczciwość itp. cechy prawdziewgo chrześcijanina to kupują, to inna historia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma tu mowy o dzialaniu wbrew EBM czy nieudzielniu pomocy w stanach naglych. A ze sama deklaracja jest idiotyczna to swoja droga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Lekarze podpisujący deklarację tymi deklaracjami już pewnie kierowali się wcześniej i tak też leczyli swoich nieswiadomych pacjentów- pytanie jak leczyli ?
Skoro tak odważnie sie deklaruja to rownie odwaznie powinni zostac oznaczeni na fartuchach i drzwiach gabinetu- aby pacjent mial wybór czy iść do Z i dostać receptę czy iśc do Y i dostać różaniec i stwierdzenie: " bog tak chciał". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żyjemy w kraju, w którym aborcja jest legalna w trzech sytuacjach, wcześniej była dostępna niemal na życzenie. Sorry, ale student aspirujący do bycia ginekologiem świetnie sobie z tego zdaje sprawę i po prostu nie wybiera takiej specjalizacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą głośno było jakiś czas temu o farmaceutach - nawet jeśli dostanie się receptę to może być problem z wykupieniem bo mogą w aptece odmówić sprzedaży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roznica tkwi w zagrozeniu zycia i zdrowia. Brak transfuzji moze zabic. Brak spirali nie. Mozna poczekac na wizyte u innego ginekologa. Ginekolog poza kontrola urodzen zajmuje sie tez prowadzeniem ciazy.badaniami profilaktycznymi zaburzeniami endokrynologicznymi i nowotworami. Na prawde ma co robic nawet jak sie antykoncepcja zajmowac nie bedzie. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Dla myslacego katolika badania prenatalne nie powinny byc zlem. Bo nawet jak wyjdzie wada to kobieta katoliczka noe dokona aborcji ale bedzie miala szanse ma przygotowanie sie do trudnego macierzynstwa. Noe mowiac juz o wadach wykrytych podczas ciazy ktore leczone in utero dadza.szanse na urodzenie zdrowego dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Lista lekarzy prowadzących prywatne praktyki lekarskie, którzy podpisali Deklarację wiary. http://przeswietl.pl/page/lekarze/
W Londynie poradzili sobie z tym tematem, nie dopuszczając takich lekarzy do specjalizacji http://www.niedziela.pl/artykul/9260...-ze-sprzeciwem
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie, czasami nie ma czasu czekać na innego ginekologa, a czasem jakieś symboliczne biedne dziewczę wiejskie ma jednego ginekologa - oszołoma w promieniu dwudziestu km i nie, nie ma możliwości dostania się do innego. Ale to już pewnie jej problem ![]() Ale co z tego, że się zajmuje prowadzeniem ciąży? Niech ją prowadzi w prywatnym gabinecie. Z każdym zawodem związana jest pewna pula obowiązków i wybierając go, przyszły wykonujący musi sobie zdawać z niego sprawę. W którejś epoce (bodajże w świeżo skolonizowanej przez Europejczyków Kanadzie, nie przypomnę sobie) amputacje kończyn były "moralnie niejednoznaczne", nawet w przypadku gangreny. Oczywiście człowiek na ogół umierał, ale gdyby Bóg chciał stworzyć człowieka bez ręki etc. Jakieś sekty obecnie prezentują podobne poglądy. I dla nich jest to niemoralne. Dlaczego im się żadna klauzula nie należy? Dlaczego lolginekolog ma prawo się bawić w swoje widzimisię, a SJ już nie? To jest totalna dyskryminacja jednych poglądów na rzecz drugich. I nie chodzi o zagrożenie, tylko o samą moralność, którą każdy będzie miał własną. I ja np. nie życzę sobie, by ktoś przenosił swe przekonania na grunt mojego życiorysu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wielka Brytania to kraj wielu narodowości, a co za tym idzie wielu religii. Polsca to trochę inny przypadek (niestety). |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;46658215]mnie nie interesuje teraz antykoncepcja, in vitro i terminacja ciąży
tylko interpretacja moich wykresów, spiralki nie mam, przy tabletkach mam non stop grzyba, gumki obcierają ... to z kim mogę pogadać o npr ?[/QUOTE] Idz do ksiedza, on ci wskaze. Mileva, zgadzam sie z toba w 100%. Chcialabym deklaracji dla innych wyzwan, ciekawe co wtedy by zrobili. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Borze liściasty, jak Pastafarianizm przejdzie to będę robiła takie cyrki z makaronami, że ho hooo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak w wielu gabinetach wygląda w praktyce ta deklaracja wiary. U niektórych lekarzy, którzy przyjmują na nfz dodatkowa rekompensata pieniężna też potrafi zmienić ich poglądy. I tak się to kręci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;46661409]właśnie,
do lekarza tylko po tabletki i spiralkę jak nie możesz ani jednego, ani drugiego to paszoł won, do księdza, pod katedrę żadna pomoc i opieka mi się nie należy to po co te moje składki ?[/QUOTE] Yyy... Ok, jeszcze raz. Idź do księdza, on ci wskaże do którego lekarza iść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Teraz, kiedy 3 tysiące lekarzy się zdeklarowało na piśmie, łatwo (lub łatwiej) znaleźć takiego, który odpowie na pytania praktykującego katolika.
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2014-05-29 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Jezeli ide do publicznego szpitala, przychodni to chce byc obsluzona bez wzgledu na widzimie lekarza/pielegniarki/innych.
sorry za nasze wspolne pieniadze mamy sponsorowac ludzi, ktorzy odmawiaja wykonywania swoich obowiazkow? figa. chca sie wydurniac, niech to robia w gabinetach, wczesniej na scianie wywieszajac ogloszenie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie rozumiem o co ci chodzi, ale dzisiaj dotyczy to aborcji, za 10 lat będą różańcem leczyli wyrostek. Dla mnie nie ma miejsca na mieszanie wiary osobistej w pracę, szczególnie jesli ta wiara może wpłynąc na życie i zdrowie innych ludzi. P.s sprawdziłam liste, na liscie jest lekarka, która leczyła moje dziecko na zapalenie pluc w szpitalu, po wyjsciu byłam u niej prywatnie na kontroli nawet ![]() Była chyba nawet ordynatorem oddziału- bardzo nieprzyjemna była nie pisze tego bo odkryłam ja na liscie ![]() Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2014-05-29 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ano właśnie. Cytat:
Poza tym, ginekologia to naprawdę nie tylko aborcja i antykoncepcja. Uważam, że złym pomysłem byłoby zakazywanie wykonywania zawodu każdemu, kto jest przeciwny aborcji czy antykoncepcji. Cytat:
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Duże znaczenie ma samo podejście lekarza. Ja dwukrotnie prowadziłam swoje ciąże u pani, która co prawda nie mówi otwarcie o swojej wierze, ale dyplomatycznie określa, że niektórymi sprawami się nie zajmuje. Nikogo nie namawia i nie próbuje przekabacić, mówi otwarcie, że może umówić do swojej koleżanki w tej sprawie (np. na założenie spirali), można z nią także omówić nurtujące pytania, na które odpowiada zgodnie z wiedzą medyczną a nie własnym przekonaniem moralnym. Dla mnie takie podejście jest ok. Jednocześnie świetnie prowadzi ciąże i uważam ją za osobę godną polecenia.
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Ante Pante
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Ante Pante
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, jedyny plus tej chorej sytuacji, to to, że można sprawdzić lekarza, do którego się wybierasz...
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.