![]() |
#2461 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem, chyba zacznę gadać że mam co raz częstsze skórcze choć nie regularne. A może z początkiem czerwca sami się ogarną. Głupio mi tak samej się upominać. Nie lubię czegoś takiego. Gdyby nie to że powiedzieli że dadzą to już dawno miałabym przywiezione to co stoi u moich rodziców i byłabym dużo bardziej spokojna. A tak w pokoju dalej syf bo łóżko jakoś tam przestawione ale nie tak jak chcę, wszystko gdzieś obok leży bo właśnie nie wiadomo jak ostatecznie nasze wyro będzie ustawione ehhhhh ![]() Twój to chociaż wynosi skarpetki i zostawia obok kosza a mój jak wieczorem je ściągnie tak je zostawia do rana. To samo z gaciami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
|
AAa i zapomniałam napisac Wam, ze położna radziła włozyć do torby na IP termofor. Podobno fajnie łagodzi bóle krzyzowe (jesli w ogole można mówić o ich łagodzeniu). Ogólnie z nimi jest najgorzej i, np. okłady robione mokrą, ciepłą pieluszką wystarczą tylko na chwilę a jak się zaleje termofor gorącą wodą, to wystarcza na jakiś czas
![]() Idę poleżeć w wannie i biorę się za ogarnianie mieszkania i jakiś obiad. Dziś mintaj, tylko nie wiem dokładnie w jakiej formie i z jakimi dodatkami hmmm...
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Troppo do Nas zaglądnie na wizaż
![]() ![]() Prowansja i dajesz radę bez wkładek???? ![]() ![]() Ale też jestem "Tam" właśnie taka rozpulchniona już od dłuższego czasu i lekarza i położną w ogóle to nie zdziwiło, więc pewnie taki etap ![]() Mówisz, że torby malutkie? ![]() A apropos łażenia z gołym tyłkiem czy w samych koszulach - co jeżdżę do położnej to widzę, że kobitki w samych koszulach i nie przejmują się długością ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-29 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zadomowienie
|
Jesteście niezastąpione
![]() Co do szlafroka do szpitala to kupiłam sibie taki zwykły cienki na targu :p za 30 zł chyba....ma rękaw krótki i jest przed kolanko. Bo ten co mam w domu jest gruby polarowy i za kolana sporo...zagotowała bym sie w nim. A w samej koszulce i z big podpachą nie wyobrażam sibie biegać jak ktos przyjdzie w odwiedziny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2466 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() z kolei nie mam większych problemów z wydzieliną, wkładek nie stosuję wcale. w ciągu dnia nie muszę nawet zmieniać częściej bielizny niż zazwyczaj - czyli szyjka mi się nie rozpulchniła jeszcze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() podobno kobiety po porodzie bardzo się pocą? ![]() w prywatnej klinice. koszt 30 zł. Bez interpretacji lekarza, tylko wydruk. Podzwoniłam w kilka miejsc i znalazłam ![]() ![]() gratuluję tc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zadomowienie
|
moja też
![]() ![]() układam te nieszczęsne ciuszki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Dziewczyny z tymi skurczami przepowiadającymi jest tak, że mogą się one zacząć już w połowie w ciąży. Zwykle są bezbolesne i czuje się jako takie napinanie, inne w ogóle ich nie czują. W ostatnim okresie mogą zwiększać swą intensywność, ale nie wiem czy to też reguła. Ja poprzednio miałam tak, że tydzień przed zaczęłam mieć takie delikatnie pobolewania w krzyżu i trochę mocniej je odczuwałam, ale na pewno nie były bolesne. Ale u niektórych znajomych zrobiły się bolesne i to rzeczywiście jest czasem problem rozróżnić te przepowiadacze od prawdziwych skurczów. Nieraz siedziałyśmy na forum i rozmawiałyśmy z dziewczynami czy to już to czy to nie to. Z odchodzącymi wodami jest pod tym względem łatwiej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zadomowienie
|
beat@ pogadaj z mężem - skoro to jego rodzice to niech działa
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() zobaczymy, najwyżej coś się kupi. temat ciuszków działa na mnie jak płachta na byka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona tak nauczyła i męża i synów że wszystko się robi za nich. Swojego już wytresowałam że po obiedzie talerz do zlewu trzeba włożyć a teściu np. zje i jak hrabia wstaje od stołu i idzie do pokoju dalej tv oglądać a zlew ma zaraz za plecami. Małż rano wstaje a ona jemu śniadanko robi jak by on miał 2 lewe ręce a chłop jak to chłop to wykorzystuje no bo po co na ma się męczyć jak są chętni żeby go wyręczyć. Czasem sam do mnie mówi zrobisz mi kolację a ja już wkurzona i mówię że nie, że też ma ręce a ja na czole nie mam napisane służąca. No to się głupio śmieje przekonany że i tak kolacyjka będzie czekać na stole. Za chwilę przychodzi do kuchni i wielkie zdziwienie bo ja kończę jeść a dla niego nie ma ![]() ![]() Z teściową o łóżeczku nawet nie będę rozmawiać bo ona tylko powie że no przecież wam dadzą, no i że jeszcze jest tyyyyyyle czasu .... Cytat:
![]() Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-29 o 13:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Skurcze porodowe zwiększają swą intensywność i częstotliwość i są bolesne. Nie ma obaw nie przegapi się ich. Jeśli jest to tylko napinanie brzucha to bez obaw - jeszcze nie rodzimy
![]() Przeczytajcie sobie o nich w tym linku na pierwszej stronie w objawach przepowiadających poród |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój tżet też ma złe nawyki z domu - tzn wygodnictwo ![]() ![]() ![]() ![]() dlatego mam świadomość, że tego nie da się zmienić i on syfiarzem będzie zawsze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do ubranek to moja córa 80- tki nosiła grubo po pierwszych urodzinach,a teraz dopiero nosi 86. Ale ona zawsze była raczej drobna i 56 tez długo nosiła. A z kolei mój bratanek ma 4 miesiące i juz nosi rozmiar 74 ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Ka rolina Czas edycji: 2014-05-29 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Wtajemniczenie
|
My dziś zrobiliśmy USG udało się zarejestrować więc szybko poszło.
Mała waży 3436 g (oczywiście błąd pomiarowy możliwy+/- 500 g) Ale mam nadzieję że większa nie będzie. Stopień dojrzałości łożyska II. Ilość wód płodowych prawidłowa. Przepływy dobre. Jutro KTG... mam nadzieję na jakieś skurcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
hahaha
![]() ![]() Co do rozmiarów ubranek dodam też swoje 3 grosze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pocenie się po porodzie - to też chyba sprawa indywidualna ![]() ![]() ![]() Pradip to przynajmniej wiem, że to nie pleśń ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-29 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
aaaa mamy pierwszą relację na żywo z porodówki:
Zophiee ma rozwarcie 4 cm, bole narazie do wytrzymania, choć skurcze coraz mocniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kto do pary? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Ja mam dzisiaj sporo przepowiadaczy i nie wiem,czy powinnam się martwić...ale to chyba z nerwów,bo Iza ma dzisiaj znowu dzień marudy ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, może i ja byłabym chętna ale moja córka leniwa jest i coś nie zapowiada się na dzisiaj
![]() Karolina też jak moja ma dzień marudy to czekam z utęsknieniem na TŻta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Wtajemniczenie
|
Ja chce do pary z Zophiee
![]() ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ubranek to Cie ponisło hahaa Ja narazie wyprałam 50-68cm, ale wyprasowałam i ulozyłam w szafie 50-62cm.. Naprawde te maleństwa topią sie w tych szmatkach, zjezdza to z ramionek itd, ani to ładne ani wygodne. Ale na pewno wszystko Ci się przyda, wiec sie zupełnie nie przejmuj. Małych nie musisz mnieć dużo- tzn wszyscy tak mówią. Ja sama siałam tu panikę i dalej jestem w niepewnosci. Nawet nie wiem czy to co zabieram do spzitala będzie OK czy nie. A zabieram 50cm firmy H&M i 52 polskie Pinokio... jak cos to TZ dowiezie 56 ![]() Cytat:
Ja mam taka koszule do rodzenia do kolan, cala z przodu rozpinana na guziczki od gory do domu, zeby wziac malca na brzuszek i tulic :d Nawet go ta koszula bede mogla nakryc ewentualnie. Cytat:
Cytat:
Matko Boska!!! W sumie super wiadomosc.. bo to czekanie najgorsze! Teraz nie ma już odwrotu! dziewczyna byla super bojowo nastawiona, wiec wycisnie malego raz, raz... czekamy!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
Hahaha Blue by się nie obraziła, no i ja też jestem chętna w sumie ;p od rana mam bóle @, twardo nie biore nospy it, by nic nie hamować, ale mój organizm, tylko się ze mną droczy.
Nie wiem za bardzo co z weekendem. Czy jechac do mamy czy nie? To 70km od Wrocka, czyli jakies 50min jazdy do szpitala ewentualnie by było.. W sumie nic sie nie dzieje, jutro mam to KTG, wiec jeszcze zobacze, ALE gdyby cos niespodziewanie, to chyba kiepsko troche. Bo zanim dojedziemy a w szpitalu moze nie byc miejsca akurat itd.. Boję się jechac, ale posiedziałabym sobie jeszcze na leżaczku w ogrodzie. I wiecie co... troche martwie się, ze nie mamy awaryjnie imienia dla chłopca. Płec- dziewczynki- była potwierdzona 2 razy, przez 2 roznych lekarzy, na roznych aparatach i w roznym okresie, ale pomyłki z dziewczynki na chłopca są dosc częste. TZ nie chce w ogole o tym myslec, bo kobietka i już... a ja wolałabym miec cos na wszelki wypadek. Ale jakos zadno konkretnie nam sie nie podoba albo jest zajete przez dziecko jakiś znajomych Eh ;/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.